ביקור בית אצל Hornless

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
שלום לכולם.

ראשית אודה לגיא על ההזמנה, על האירוח הלבבי ועל שעתיים של מוזיקה איכותית ומענגת. תודה לך גיא.

בשעה 14:30 לערך הגעתי ליעד, לאחר כחצי שעה שהסתובבתי סביב עצמי למצוא חניה וללא הצלחה, גיא בטוב ליבו נאות לשמור עבורי חניה ממש ליד הדירה ואף שילם עבורה באמצעות הסלולר (הוא סירב לקבל ממני תשלום) וגם על כך תודה, כמובן.
בסביבות שעה 15:00 נכנסנו לדירה, כשאת פנינו מקבלות בהתלהבות ובנימוס, לולה (הכלבה) הממושמעת והחתולה (לא יודע את שמה) האצילית.
מטבע האדם שנכנס למקום לא מוכר, מתחיל להעיף מבטים לפה ולשם, לשם התרשמות ובניית "אסטרטגיית" ההסתגלות למקום, וכך נהגתי גם אני, תוך כדי ההתרשמות שמתי לב שהדירה מתוכננת ומעוצבת בצורה מיוחדת וייחודית ושידיי אומן עבדו ונגעו בה, בעצוב לפחות. מאוד אהבתי!
בתחילה, כמו בכל מפגש ראשון, יש את ה- מה נשמע? איך הייתה הנסיעה? הלך חלק? וכו' (הנסיעה ארכה 30 דקות ולמצוא חניה בתל אביב אני מזכיר למי שלא יודע, רק עוד חצי שעה, יצאתי בזול).
גיא שהיה קצת רעב, חטף לו "סנדויצון" להרגעת הקיבה, אחרת קשה מאוד להתרכז בנושא כל כך חשוב שלשמו התכנסנו, אני הכנתי לעצמי קפה שחור מהביל, נכנסנו לסלון והתיישבנו.

בעודי ישוב על הספה (שחורה) הרכה והנוחה, ניצבים מולי שני מגברים ו-pre אחד (כולם שפופרתיים שנבנו ע"י חבר של גיא), וואלה "הצוות" הזה הרשים אותי בנוכחותו ואף העלה את רף הציפיות שלי.
סט הגברה מבריק, מרשים ומבטיח, בנוסף היו עוד כמה מכשירים על השולחנות המעוצבים יש לומר, שלא הבנתי מה תפקידם בכוח, גיא סיפק הסבר מלומד עליהם ומטרתם, בשני צדי השולחנות עמדו להם זוג הרמקולים "spendor d7" דנדשים ויפים, לא מפלצתיים, די צנועים, (שהזכירו לי בגודלם את ה-B&W CM4 שיש ברשותי) יפים למראה ומשתלבים היטב בנוף סביבתם.

יצוין כי כול השירים ששמענו מופקים באמצעות מחשב הנשלט במיומנות רבה ע"י גיא.
אני חייב לומר שלפני שהתחלנו לשמוע, הרמתי את שתי הגבות, מוזיקה ממחשב? (אוי מה גדולה בורותי בתחום, חוץ מלשמוע אני לא מבין כלום), אולם כשהתחלנו לשמוע צנחו הגבות חזרה למקומן.

הגענו לנקודת ה-G, המוזיקה החלה להתנגן, אני מודה שבתחילה האוזניים שלי לא היו מפוקסות, מהרעש שהיה עדיין ספוג בתוכן משהותי בחוץ ועד שנכנסנו לדירה.

התחלנו לשמוע ולפתע אני מוצא את עצמי "רודף" אחרי הנגנים ומבקש מהם להתרכז בבמה אחת ולהיות קרובים יותר האחד לשני (כמו בכדורגל שהמאמן מבקש מהשחקנים לשחק קרובים אחד לשני), הגבוהים קצת "כעסו" על מיקומם בהרכב, הבסים הרגישו שמותר להם הכל ואף יצאו מעט מפרופורציה (יצוין כי ההקלטה ברצועה ששמענו לא הייתה טובה, בלשון המעטה), אולם מי שכן התנהגו למופת היו המידים, הם היו מקסימים ממש, תענוג אחד גדול, נגנו וזרמו בשטף ובדיוק רב, נשמעו ברורים ומפורטים, ממש תענוג לאוזניים (אני מזכיר לכם שהרמקולים חדשים ועדיין בתקופת ההרצה).
גיא הבחין בכך שאני מתנועע לא בנוחות על הספה ותוך כדי שאני מנסה להעביר את התרשמותי המוקדמת, גיא קלט את העניין ובלי להסס אמר: רגע אני אחליף את הכבלים של הרמקולים ונמשיך, סבבה? סבבה.

בינתיים, גלגלתי לי סיגריה (רגילה, לא לתת לדמיון להשתולל ) ויצאתי לחצר לשוחח עם לולה (הכלבה), נראה לי שלא הייתי בראש שלה והיא לא כל כך התייחסה אליי, לא נורא.
גיא סיים את ההחלפות (של כבלי הרמקולים) והצטרף אלי לחצר, "קשקשנו" קצת עד שהסיגריה נדמה, חזרנו לסלון ושוב התיישבתי על הספה, אולם הפעם זה היה שונה לחלוטין, הרמקולים כאילו סיימו את תקופת ההרצה, סט ההגברה "חיבק" אותם בחום ובלבביות, גיא לחץ על העכבר וההופעה החלה "בפיגור אופנתי".

עצמתי עיניים, ומי ניצבו מולי? כל אחד בתורו, לא פחות ולא יותר, פרנק סינטרה ושרל אזנבור הענקיים, כל אחד ענק בתחומו. ראיתי במו עיניי העצומות את חברי התזמורת שליוו את שני הענקיים שהזכרתי, ישובים בסדר מופתי כל אחד ואחד במקום שנקבע לו מבעוד מועד, לבושים בחליפות כהות, (שחורות או כחולות לא הבחנתי בדיוק בצבע בגלל התאורה הרומנטית באולם הרוחש) חולצות לבנות צחורות כשפפיון אדום או בורדו עטור לצווארם, ראיתי גם את המנצח כמובן על הבמה הקטנה המיועדת לו, עם הטוקסידו והמקל הקטן שהחזיק ביד ימין, וללא מחיאות כפיים.
כל הדבר הזה ניגן ויצר במה רחבת ידיים ומכובדת "סאונד מן" שהפריד באומנות מופגנת בין כל הכלים ונתן לך "חבילה" מושלמת. את השאר אני משאיר לכל אחד מכם לפנטז לעצמו.
יאללה ביי, ברברתי מספיק.
חיים

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
יפה מאוד חיים, נהנתי לקרוא.
הציוד אצל גיא, הוא לעילא ולעילא....
לא פלא שזו דעתך.
: -)

גיא, לא מזמן סיפרת על הרכישה של הרמקולים.
כבר עברו ברייק?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יופי של סיפור,
כיף לקרוא על הביקר
לי עוד לא יצא הכבוד הזה (אצל גיא)
:בעד:

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
תודה ל - ח_ג_י ול- carmi

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מוכרח להודות שאתה פשוט יודע לספר את זה טוב.
למדתי עוד משהו, לקחתי טיפים מהכתיבה.

לגבי המערכת.
לא שמעתי, אמורה להיות מעולה, את המגברים בנה מיכאל 845 המוכשר בטירוף!!!, כבלים יכולים להרים ולהפיל מערכת, חיות אני לא אוהב (רק במקפיא), תל אביב זו עיר איכסה בכל הנוגע לחניה.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
חיים,
קודם כל נהנתי מהכתיבה שלך ויש לך צורת ניסוח מאוד יפה:בעד:
ותודה על השיתוף שלך
אייל

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חיים,
שאלה לי אליך.
במסגרת המסע הלא-מאד-אינטנסיבי שאני עורך בשנים האחרונות, כדי להבין למה חלק מהאנשים נהנים מסאונד משופר ואת חלקם זה לא מעניין, ולמה אין לזה שום זיקה לאהבה למוסיקה, אני מנסה לאסוף מידע על כמה שיותר אנשים מסוגים, מינים ומקומות שונים.

לכן, מעניין אותי - אתה אינך ילד מחד, ומאידך מוסיקה היא חלק חשוב בחייך. מתי, אפוא, "נפל לך האסימון" שאיכות הצליל מוסיפה לך לחוויית ההאזנה (תובנה לא מובנת מאליה כלל, בהתחשב בכך שאנחנו מיעוט בין חובבי המוסיקה). אחרי הכל, היו לך לא מעט שנים בהן יכולת להכנס לעובי הקורה ולבנות מערכת שתשרת אותך נאמנה, והנה רק עכשיו התפנית להתעסק עם זה ולהתחיל את המסע.

אני מניח שמה שאני שואל הוא -
האם ההעדפה לסאונד משובח היא משהו חדש? אם לא, אז לא מענייני להבין למה לא נכנסת לזה קודם. אבל אם כן, מרתק אותי לדעת איך זה התחיל.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
חיים תודה על השיתוף (ורד)

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
לנמר, תודה לך על הפרגון.
תודה חמה גם לאייל וכמובן תודה ל-SOL על הפרח ששלחת לי לשבת.
תודה גם ל- matanoosh ולך תשובה קצת יותר מנומקת ,אז ככה,
-. בשנת 1969 כשאני בן 14 הקמתי הרכב בן שלושה נגנים ובאותה השנה בליל הסילבסטר(31.12.1969) הופענו את הופעתנו הראשונה (זה בקטע המוזיקאלי).
-. אהבתי למוזיקה החלה לעניות דעתי עוד מבטן אימי, היא כל הזמן הייתה שרה, עושה כביסה (של אז) שרה, מדיחה כלים שרה, עושה ספונג'ה שרה, מבשלת שרה וכך גם אני, אגב אני גם עושה ספונג'ה ושר.
-.איכויות הסאונד: תמיד חיפשתי איכויות בסאונד, רכשתי מערכות יקרות יותר ויקרות פחות, אך לסאונד שאני מגלה לאחרונה לא נחשפתי לעולם, תמיד נשארתי בליגה ההיא. אך מוטב מאוחר...
לסיכום אוסיף ואומר שאת הסט האודיו פילי אני מדליק רק כשאני רוצה "לראות" מוזיקה, לשמוע מוזיקה אני שומע 24/7, בעבודה, בבית ובלילה אני לא יכול להירדם אם אין מוזיקת רקע. בקיצור, אני מקווה שעניתי לך על השאלות, אם בכל זאת יש
לך שאלות נוספות אשמח לסייע "במחקר" שאתה עורך, עלה והצלח ידיד.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אולי תעלה כמה תמונות?

תומר

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
(ורד)
עוד פרח לשבת.....
ותודה חיים על עוד סיפור יפה.
המערכת של גיא כנראה משובחת מאוד, ויתרה מכך, מהדיווחים כאן לאורך השנים נראה לי שכל סט שהבחור מרכיב תמיד יוצא משובח. :בעד:

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
אולי תעלה כמה תמונות?
המערכת של גיא כנראה משובחת מאוד, ויתרה מכך, מהדיווחים כאן לאורך השנים נראה לי שכל סט שהבחור מרכיב תמיד יוצא משובח.
לא הכרתי את הסטים הקודמים, מה שיש לו עכשיו ממש טוב.
עוד פרח לשבת.....
תודה על הפרח ועל הפרגון.
לא צילמתי, מתנצל.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
לי יצא לשמוע את הרמקולים עם המארק לוינסונים.
חוויה מדהימה.
חיים -תמשיך להנות ולחלוק עימנו את חוויותייך.
איתן

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
חיים,

שמחתי לארח.

מחכה להזמינך שוב לכשתסתיים ההרצה. הפעם אני מריץ שלושה פריטים במקביל. רמקולים, אינטרקונקטים שהוחלפו לאחר יותר מעשור ושפופרות כניסה במגברים. קצת מתסכל כי למחרת בבוקר הכל נשמע עוד הרבה יותר אורגני.

נהניתי מאוד מחברתך.

אעלה תמונות חדשות בקרוב.

יופי של סיפור,
כיף לקרוא על הביקר
לי עוד לא יצא הכבוד הזה (אצל גיא)
:בעד:

כרמי,

אתה מוזמן בשמחה. מתי שתרצה.
אשלח לך בהמשך ה"פ ונתאם.

גיא, לא מזמן סיפרת על הרכישה של הרמקולים.
כבר עברו ברייק?

חגי,

עדיין לא סיימו את הברייק. עם הקודמים זה לקח בערך שלושה חודשים.

כרגע נשמע טוב, אך אמור עוד להשתפר.

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
אולי תעלה כמה תמונות?
מצטער, לא צילמתי, אני מקווה שגיא יעלה בקרוב כמה תמונות, כפי שהוא כתב בתגובה לפוסט, אני מבטיח שיש מה לראות! גיא תעלה לנו כמה תמונות בבקשה.
תודה.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
עדיין לא סיימו את הברייק. עם הקודמים זה לקח בערך שלושה חודשים
בעיקר ברייק לוואפר. אוף!
: -)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גיא. חבר טיונר לרמקולים וסגור עניין תוך שבוע.

אין לך טיונר? בוא קח ממני.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
תודה נמר.

משאיר את המערכת דולקת מהבוקר שאני יוצא עד אחה"צ שאני חוזר. לא ממש עושה חשבון לכל השפופרות.

מאמין שההרצה תגמר תוך שבוע שבועיים.

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
אצל גיא בבית.jpg תענוג.jpg
אצל גיא בבית.jpg
לכול מי שביקש תמונות. קבלו

תמונות מצורפות

• אצל גיא בבית.jpg
    אצל גיא בבית.jpg
    KB 65.3 · צפיות: 265
  • אצל גיא בבית.jpg תענוג.jpg
    אצל גיא בבית.jpg תענוג.jpg
    KB 56.9 · צפיות: 254

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור