ביקור אצל רן מויאל

• פותח הנושא ni-ro
  • פורסם בתאריך

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
בעקבות הפוסט של רן, סיקרנה אותי מאוד המערכת שלו (על פניו ציוד אולטרה- הייאנד), לא אמור להיות איזשהו הפתעה, או משהו שלא שמענו מעולם... אבל תאכלס סיבה לצאת מהבית בעידן הקורונה.
החלפנו טלפונים (רן קפץ אלי לביקור קצרצר ביום שלישי וקבענו להיפגש אצלו בשישי).
מעבר לאסטטיקה של חדר האזנה (כאילו נלקח מהז'ורנאל), והסבר קצר על המערכת... מהתו הראשון wow ע-נ-ק!!!
איזה סאונד, איזה שליטה במערכת. שליטה אבסולוטית.
באתי סקפטי, בכל זאת פרופסור עם רום קורקשיין, ואותי הרגילו לפרה/ פאוור...
אבל לדעתי, לאחר שהאזנתי למערכת עם קטעים סופר מאתגרים (חלקם, כך רן ציין, שמהמבחן האחרון של אלדר ונמר- רשימת קטעי האזנה החלקית מצורפת בסוף), אני אומר בעצם "למה לא"?
לא היה קטע אחד שהאזנו לו שהמערכת קרסה בו, או לא שקפה נאמנה את ספקטרום התדרים (רוצה לומר שהשליטה אינה באה על חשבון סירוס תדרים כלשהם)...
המערכת שקופה לטעמי, כוללת את כל ספקטרום בתדרים, תלת מימדיות, עומק, במה ומה לא.
כך לדוגמא: amused to death שיר מ'ס 8 Too Much Rope. ממש מרגישים את המכות בפתיחה ואת הרכבת עושה 180 מעלות , הרבה מחוץ לרמקולים מצד שמאל למרכז ועד לקו המשווה עמוק ימינה.... חוויה.
זו רק דוג' אחת מיני רבות...
רן, תודה רבה רבה על הביקור ויותר מיזה על האירוח ועל חווית האזנה. מקווה לעוד מפגשים מסוג זה ובקרוב...

באתי סקפטי (וילסון ונאגרה צריכים רום קורקשיין????), ויצאתי נחרץ, hell yes!
הפרופסור עושה פלאים בחלל האזנה ולא מחסיר מאומה!!!

שבת שלום (ורד)

מצורפת רשימת האזנה החלקית:

1. Les lendemains de carnaval Nancy Vieira 2. Have you ever seen the rain Willie Nelson, Paula Nelson 3. You need to calm down Taylor Swift 4. Bring on the night DubXanne 5. First Of May Olivia Ong 6. The Well Jennifer Warnes 7. Feel Jacob Collier 8. Adventure Izzamuzzic 9. Diamonds Are Forever Katie Melua 10.Diamonds on the soles of her shoes Paul Simon 11. Paris Karen Souza

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יפה כתבת , באמת מערכת יוצאת דופן , ורן בחור מדהים , אני יותר נהנה מרן ! צריך לקחת אותו יום אחד לדורון , שם בכלל יתעלף ,
אבל אין ספק ניר ששמעת אחת המערכות הטובות בארץ , ושמחתי להיות חלק בהקמת או לפחות בכוון הסופי , זכיתי , למרות שרן יודע מראש מה הוא צריך לפני ששני התרנגולי הודו (אני ונמר ) הגענו ,
האמת היה אצלי טרינוב פשוט יותר , לא הצלחתי לכייל אפילו בעזרת הצרפתי בגלל מדידה לא נכונה של הצוות הישראלי , גם נורא מסובך לכוון לבד או מרחוק , לקחתי איתי את מיכאל 123 שיבדוק באם הוא יכול להשתלט על התוכנה המסובכת , בקיצור מאוד מסורבל להתעסק , ורק רן שהטיס מומחים מחול הצליח ,
גם אני משתמש ב RC , רק שנוחים יותר לשליטה ,
האמת שאני אצל רן מופתע מאוד מהתוצאה , יש לי ממיר יותר טוב כנראה , קדם בטוח יותר טוב , רמקולים אם יכולת גבוהה יותר , חשמל יותר טוב ,כבלים מכל הסוגים , והנה למרות הכל התוצאה אצלו לא פחות טובה אם לא יותר , אולי הטרינוב עושה ההבדל , האמת , עושה מחשבות מרות שאולי זרקנו כסף , בכל מקרה כל הכבוד לרן !!!!!!!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אני כל הזמן מבלבל לכם על עניין הדינמיות שמקרבת למציאות , מה שמאפיין המערכת שלי וגם של רן היא דינמיות יוצאת דופן , ופה נמצא ההבדל!

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
כמעט יום אחרי הביקור, ובקריאה מחודשת של הפוסט הרגשתי שאני צריך להתיייס לנטשא שלא הרחבתי עליו נספיק והוא תחום התדרים התחתון:
השליטה בתחום התחתון עם הtrinove פשוט מושלם, גם בקטעי בס מאתגרים מאוד ובווליום שמתאים יותר לבתי קולנוע, הבס הדוק מאוד ומורגש (בדיוק במידה).
רן הראה לי בעצם כימד מצבצע תהליך ההמרה בטרינוב (נכנס סיגנאל של 2 ערוצים, מתבצע עיבוד ויוצא סגנאל ל 3 ערוצים, כולל הסאב).
הדבר המורגש ביותר,זה שכמעט ולא מרגישים את התערבות הסאב ( למרות שהוא מעורב בהחלט).
ז"א ניתן לזהות ברגע שישנו סאב שאחראי על התדרים הנמוכים, אולם, העיבוד שמתבצע בכל כך מקצועיות שאין חפיפה, או ספקטרום תדרים חסרים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
תודה רבה ניר על המילים החמות.

השירשור על מבחני הכבילה לאלדר ולאוזני העטלף של נמר, הביאו לשלל תגובות, אבל חשוב מכך להכרויות חדשות.

שמחתי מאוד להכיר ובמיוחד לבקר אצלך ולשמוע מקרוב רכיבים שלא שמעתי בעבר, זה היה ביקור נפלא עם סאונד נהדר!
תודה רבה ניר.

המצב הנוכחי של המערכת, הוא בגלל אלדר (בניגוד למילה "בזכות"..יש גם "בזכות"...אבל זה בשלב מאוחר יותר).

במהלך ה 25 שנים האחרונות, אני מקשיב להרבה מערכות, טס להרבה תערוכות ונתקל במערכות מצוינות (נמר לדוגמא), או טובות יותר, או טובות פחות.

במרבית המקרים, אתה חושב שאתה נמצא במקום נהדר ביחס למה ששמעת, במקרים מסוימים אתה חושב שאולי שמעת קטעים מסוימים שנשמעים טוב יותר מהמערכת שלך, אבל עדיין אתה במצב מצוין ובמקרים מסוימים, נדירים, אתה מוצא את עצמך בסיטואציה, בה הכוכבים מסתדרים באופן שכזה, שאתה נתקל במערכת יוצאת דופן, שהיא לא רק נשמעת נהדר (יש הרבה כאלה), אלא היא מנגנת לך בדיוק במקומות שאתה אוהב ומתחבר אליהם.

זו בעצם החוויה שהייתה לי בביקור הראשון שלי אצל אלדר.

ולכן כתבתי, "בגלל אלדר".

זכור לי שהלכתי באותו יום הביתה בזיג זג, היות ועברו לי בראש הרבה מאוד מחשבות וככל הנראה לא הצלחתי ללכת ישר...

הבנתי, שהמרחק בין מה ששמעתי זה עתה , לבין מה שאני מקשיב לו בבית, הוא משמעותי מאוד.

אז בראש ובראשונה, בגלל אותה חוויה, המערכת שלי נמצאת במקום שהיא נמצאת בו היום וזה היה כרוך כמובן בהשקעת ממון רב, אבל גם לא במעט במחשבה, מה נכון לעשות על מנת לצמצמם את הפער הזה.

וזה הצריך המון מחקר, הרבה מאוד אנרגיה והקשבה למספר גדול של מוצרים אצלי בחלל.

ובכלל זה, כניסה להליך מתיש, במטרה למצוא הגברות חדשות, משחק מחדש עם מיקום הרמקולים, מחקר על משככים, מחקר על כבלים, אבל יותר מכל, השקעת אנרגיה עצומה, בהקשבה ובחירה של פרוססור, שינהל ביד רמה את כל הסיפור הזה ויקח את המערכת למקום אחר לחלוטין.

כפועל יוצא מבחירת הפרוססור, ההבנה שזה יצריך גם הטסה של אנשי מקצוע מחו"ל, עם הידע והציוד הנכון שיבלו עם המערכת שעות ארוכות, על מנת להוציא ממנה את המקסימום.

אז היום, כאשר אני הולך לאלדר להקשיב למוזיקה , אני יושב מוקסם לחלוטין מהסאונד האדיר של המערכת שלו ונהנה מהחברה, אבל כבר לא חוזר הביתה בזיג זג...

רן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
תודה רבה , באמת מתרגש:לב::לב::לב::לב::לב::לב:
שמחתי שיש לנו טעם דומה , בדיוק הלכת , נראה שאתה מרגיש בבית פה , שמח מאוד בעיקר על חבר חדש !

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
אני כלל לא מופתע שהמערכת של רן פנטסטית ונשמעת חלומית,ההשקעה העצומה שלו בבדיקות הציוד אצלו בבית לא מובנת מאליו.

לפני כל רכישה רן פותח ״מעבדה״ בסלון ומשווה מכשיר מול מכשיר במשך ימים ארוכים עם המון סבלנות ולומר את האמת גם לי בדיקות אלו עזרו לעיתים :)

רן, כל הכבוד לך,אתה אדם הכי פרפקציוניסט שפגשתי וחבר מדהים...תודה לך :לב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור