ביקור אצל נירו

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
נראה יפה ומושקע (גם הצילומים!)
נירו, אשמח לשמוע יותר על ההתמודדות עם רמקול גדול בחדר קטן, הטיפול האקוסטי, מה גודל החדר וכו׳.
הי, גודל החדר 3 על 3.5 מטר.
הרמקול לא מאוד גדול (112 סנטימטר), אבל עומד על ספייקים יעודיים (שמגבילים אותו באיזה 10 סנטים נוספים), החדר מטופל בפלטות 60 על 60 של Vicoustic בעיקר פיזור ופלטות לשבירת הסימטריה.
הטיפול בוצע מיד עם כניסתי לדירה החדשה (ללא קשר לרמקול הספציפי הזה), פשוט מדובר בממד שלא ניתן היה למקם רדיו טרנזיסטור מבלי לשמוע הד (מהדהד).
על הרמקול:
הרמקול חדש, קומפוננטים שהורכבו יומיים לפני שנשלחו אלי. היצרן, בגלל הערכתו למישל (היבואן), החליט לצ׳פר אותי גם בכבלים של הקרוס משודרגים (של דולנד), שעוד יותר מקשים על תהליך הברייק (אבל אין תלונות).
לכן, הרמקול כל יום נפתח יותר ויותר , פחות נוקשה ויותר זורם (התחושה שלי זה של אדם שמתעורר על הבוקר, עושה את אותם דברים אבל לאט).
אבל אוכל לומר שמהרגע הראשון, נוכחתי לדעת שאין בעיה לרמקול בחלל הנתון, יתכן שאצטרך לשחק עוד עם העמדה (בסנטימטרים בודדים), יותר בכדי להעלים אותו בחלל, אבל הבס אינו משתלט (או לא מרוסן). בכלל, לאוזני דווקא שלושה קומפוננטים של 7 אינץ נשמעים אצלי טוב יותר (מאחיו הקטן, רמקול מדהים בפני עצמו). אולי זה יחידות הטיווטר והמיד המשודרגות.
מקווה שעניתי על שאלתך.
ניר

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אין לי מושג לגבי הסאונד אבל ללא ספק הרמקולים האלו הם יצירת אמנות ........... (ורד)
מה גודל החדר ? מסקרן כי כרמי אמר שהוא קטן ?
גם אצלי שתי מפלצות בחדר קטן.
תודה
3 על 3 וחצי מטר.
לא רק אצלך, אני מכיר עוד כמה עם רמקולים יחסית גדולים בחדר יחסית קטן.
אצלי הטיפול האקוסטי, אפשר לחלום להתגשם.

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
הי, גודל החדר 3 על 3.5 מטר.
הרמקול לא מאוד גדול (112 סנטימטר), אבל עומד על ספייקים יעודיים (שמגבילים אותו באיזה 10 סנטים נוספים), החדר מטופל בפלטות 60 על 60 של Vicoustic בעיקר פיזור ופלטות לשבירת הסימטריה.
הטיפול בוצע מיד עם כניסתי לדירה החדשה (ללא קשר לרמקול הספציפי הזה), פשוט מדובר בממד שלא ניתן היה למקם רדיו טרנזיסטור מבלי לשמוע הד (מהדהד).
על הרמקול:
הרמקול חדש, קומפוננטים שהורכבו יומיים לפני שנשלחו אלי. היצרן, בגלל הערכתו למישל (היבואן), החליט לצ׳פר אותי גם בכבלים של הקרוס משודרגים (של דולנד), שעוד יותר מקשים על תהליך הברייק (אבל אין תלונות).
לכן, הרמקול כל יום נפתח יותר ויותר , פחות נוקשה ויותר זורם (התחושה שלי זה של אדם שמתעורר על הבוקר, עושה את אותם דברים אבל לאט).
אבל אוכל לומר שמהרגע הראשון, נוכחתי לדעת שאין בעיה לרמקול בחלל הנתון, יתכן שאצטרך לשחק עוד עם העמדה (בסנטימטרים בודדים), יותר בכדי להעלים אותו בחלל, אבל הבס אינו משתלט (או לא מרוסן). בכלל, לאוזני דווקא שלושה קומפוננטים של 7 אינץ נשמעים אצלי טוב יותר (מאחיו הקטן, רמקול מדהים בפני עצמו). אולי זה יחידות הטיווטר והמיד המשודרגות.
מקווה שעניתי על שאלתך.
ניר
ענית, תודה.

אני אוהב חדרים גדולים (ולא מנוסה כל כך בחדרים קטנים) מהסיבה שאתה כמו מתבונן מהצד, יש לך את הסידור של הכלים על הבמה, עם עומק ומיקום של כל כלי בחלל, רוחב וגודל של התזמורת. נכון, אתה פחות ״בתוך העניינים״ (בניגוד לישיבה קרובה יותר לרמקולים) אבל הסדר הזה, עם היכולת למקם כל כלי, ולקבל תמונה מלאה של תזמורת למשל, מהווה הולוגרמה יותר ריאליסטית עבורי מאשר זמר ששר לי בפרצוף.
השאלה איך זה מתקבל בחלל קטן עם טיפול אקוסטי כשלך?

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
ניר.

הרמקולים הקדמיים של המערכת הרב ערוצי ממוקמים נמוך עם זווית הטיה כלפי הרצפה.
האם אין אפשרות להתקין אותם בציידי החדר ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הי,
כרמי תודה על התמונות המאלפות (באמת לא קשור לרמקול או למערכת שלי), פשוט ראיתי כמה זמן השקעת בתאורה , בזויות הצילום ובשאר העניינים מסביב.
אין לי בעיה (אתה בכלל לא חייב) שתספר על התרשמותך מאתמול, אני יכול לספר שבזכותך הכרתי 2 דסקים מדהימים Ella &Duke ו- Vivaldi (הגרסה האקוסטית).
בברכה,
ניר

ניר, תודה, בכיף :בעד:

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
תתחדש נירו והרבה הנאה חג שמח

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
יש תפקיד למנורת מלח, חוץ מאור?

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
ענית, תודה.

אני אוהב חדרים גדולים (ולא מנוסה כל כך בחדרים קטנים) מהסיבה שאתה כמו מתבונן מהצד, יש לך את הסידור של הכלים על הבמה, עם עומק ומיקום של כל כלי בחלל, רוחב וגודל של התזמורת. נכון, אתה פחות ״בתוך העניינים״ (בניגוד לישיבה קרובה יותר לרמקולים) אבל הסדר הזה, עם היכולת למקם כל כלי, ולקבל תמונה מלאה של תזמורת למשל, מהווה הולוגרמה יותר ריאליסטית עבורי מאשר זמר ששר לי בפרצוף.
השאלה איך זה מתקבל בחלל קטן עם טיפול אקוסטי כשלך?
הי Adiel,
לא יכול לענות לך כי לא ניסיתי את הסטאפ בחלל גדול, הרעיון שלי בחדר יעודי הוא שמיעת מוזיקה ללא הפרעה לשאר בני המשפחה (הן בזמני האזנה והן בעוצמת האזנה).
נראה לי שעם האקוסטיקה וסידור הרמקולים (ממוקמים כמטר מקיר אחורי), אני איפשהו באמצע, קיים סידור כלים, ״מסך שחור״ / קיר (איך שתקרא לזה) וכן עומק ומיקום. אין רוחב של 3-4 מטר במגבלות החלל, אבל אני מסופק

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
ניר.

הרמקולים הקדמיים של המערכת הרב ערוצי ממוקמים נמוך עם זווית הטיה כלפי הרצפה.
האם אין אפשרות להתקין אותם בציידי החדר ?
הבחנה נכונה, יטופל בהקדם. נתלו כך כי לא היה לי מתלים צדדיים (בגלל מיקום האקוסטיקה והמסך), צריך לתלות מהקירות הצדדים (ז״א סוג של זרוע טלוויזיה).

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
יש תפקיד למנורת מלח, חוץ מאור?
אור רומנטי בלבד (לשעות הקטנות של הלילה ).

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
הבחנה נכונה, יטופל בהקדם. נתלו כך כי לא היה לי מתלים צדדיים (בגלל מיקום האקוסטיקה והמסך), צריך לתלות מהקירות הצדדים (ז״א סוג של זרוע טלוויזיה).

ניר
חייב לציין שגם במצב זה
שמעו ב JBLים נהדר...
אין ספק שאילו רמקולים שמיועדים להיות כ 1.60 (לפחות) מעל הריצוף...בשביל להנות מהפוטנציאל הנהדר שלהם...
למי שלא יודע JBL בליין המסחרי הנל נבחרו לאחת מחברות הרמקולים המועדפות והמייצגות עבור בתי הקולנוע המסחריים בארץ ובעולם.
ניר מאוד הופתעתי אצלך
כאשר שמעתי אותם כקדמיים דווקה.

כי עד כה בסאטאפים לקולנוע עבור הבית שהשתמשו ב רמקולים PA הנל - שמעתי אותם כרמקולים "משלימים" וכעליונים בסאטאפ של Atmos אמיתי ומושקע...

אני באופן אישי בהחלט מתחבט על זוג הסראוונדים האחוריים הבאים שיהיו אצלי בסטאפ שלי..הכיוון בין ה JBL כמו של ניר(או הדגם מעליו) לבין ה RS62 II Reference של Klipcsh כ backים,
את ה62 יצא לי לשמוע אותם (בפעם המי יודע מה), לפני כשבוע אצל חבר, אך הפעם התרשמתי באופן מיוחד מהם, אותו חבר תלה את ה 62 יחסית גבוה כ backים (החלק התחתון כ 1.90 מעל פ.ריצוף) הקיר האחורי צמוד לספה, אחת הפעמים שמאוד נהניתי מפיזור סראוונד אחורי...
שמעו באמת נהדר...ניראה מה יהיה...

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
תודה על השיתוף :בעד:
נירו פעם נוספת תתחדש.
ולך כרמי תודה הצילומים היפים.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
יופי של צילומים. מערכת מושקעת ומסודרת!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז גם אני הייתי אצל נירו. באותו יום שכרמי היה שם - עשינו החלפת משמרות.

הביצועים, עוד לפני סיום ההרצה - מצויינים
החלל, למרות שהוא קטן - מפתיע
הפוטנציאל אדיר. מה שנותר הוא לסיים הרצה ולמקם את הרמקולים שוב.

אם תרצה אעשה זאת עבורך.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אז גם אני הייתי אצל נירו. באותו יום שכרמי היה שם - עשינו החלפת משמרות.

הביצועים, עוד לפני סיום ההרצה - מצויינים
החלל, למרות שהוא קטן - מפתיע
הפוטנציאל אדיר. מה שנותר הוא לסיים הרצה ולמקם את הרמקולים שוב.

אם תרצה אעשה זאת עבורך.
בטח שארצה. במיוחד מההיכרות שלך עם הרמקול הזה. תודה רבה על הטכניקה שלך שחלקת עימי כיצד להבחין (ובאילו עוצמות), החדר מתערב.
נמר הידע שלך נרחב, במיוחד בקטעים שאתה מכיר. היה כיף לשבת ולשמוע כיצד אתה מפרק מערכת לגורמים ובודק בקטע אחד (קלאסי), כיצד צריך להישמע כל פריטה ופריטה (מתי הנגן מסיר את האצבע מהמיתר ומתי סוחט את המיטר עד קצה הצליל). שאפו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה נירו.

כמו שחלקו עימי ידע, כך אני חולק עם חברי.
כשנשב ביחד ונתחיל ״להתעסק״ תגלה הרבה דברים על המערכת שלך.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
תודה.
הסאונד בגדול מפורט ומהיר יותר מהכמקול הקודם שלי (yg carmel), שהיו לו סגולות אחרות
שאלת תם עם הרמקולים האלה אתה שומע את הקולנוע ??
זה לא מסוכן עבורם באיז פיק יתכן ויפגעו
או הJBL עם הנטיה למטה טיפה שראיתי כמותם בבתי קולנוע זה הסאונד לסרטים ??

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אלת תם עם הרמקולים האלה אתה שומע את הקולנוע ??
זה לא מסוכן עבורם באיז פיק יתכן ויפגעו

למה שיפגעו?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור