ביטוח מער' היי-אנד

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
לא פעם אני שואל עמיתים מהתחום,
האם עשית ביטוח לציוד שרכשת,
במיטב כספך,
יותר מ 50 אחוז ענו שלא,
(מי יגנוב רמקול ששוקל 80 ק"ג)
האמנם ,ומה שאר הציוד,
אני מאמין שרוב רובם של מי שמעריך,
והשקיע,חייב את זה לעצמו.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
עשיתי ביטוח עד השקל האחרון ולא רק למקרה של גניבה, לכל צרה שלא תבוא. למערכת יש פרק מפורט בתכולת הבית בפוליסה של הבית. העלות ביטוח השנתית לעומת העלות של המערכת זניחה. אז עוד כמה מאות שקלים בשנה ויש לי שקט. זו דעתי.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
לא פעם אני שואל עמיתים מהתחום,
האם עשית ביטוח לציוד שרכשת,
במיטב כספך,
יותר מ 50 אחוז ענו שלא,
(מי יגנוב רמקול ששוקל 80 ק"ג)
האמנם ,ומה שאר הציוד,
אני מאמין שרוב רובם של מי שמעריך,
והשקיע,חייב את זה לעצמו.

גניבה של רמקול במשקל 80 ק"ג זו הסתברות נמוכה..
הסתברות גבוהה יותר תהיה שהגנב יחשוב שהחבאת משהו בתוך הקופסא...

מי שהביא פעם רמקול ביבוא אישי יודע שלעתים המכס בודק..- חשד להברחה של ____

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
גניבה של רמקול במשקל 80 ק"ג זו הסתברות נמוכה..
הסתברות גבוהה יותר תהיה שהגנב יחשוב שהחבאת משהו בתוך הקופסא...

מי שהביא פעם רמקול ביבוא אישי יודע שלעתים המכס בודק..- חשד להברחה של ____

למה לחשוב רק בכיוון של גניבה.

פיצוץ צנרת בבית תגרום לנזק אדיר לרמקולים.
מה לגבי שריפה.

בנוסף החלאות (הגנבים) שפורצים לדירה ולא משיגי את יעדם, גורמים לנזק לכל העולה בידם מתוך תסכול.

הסעיף הכי חשוב בביטוח. הוא, ביטוח תכולה ברעידת אדמה, יש מקרים של רעידות אדמה קלות שאינן גורמות נזק למבנה, אך גורמות נזק לציוד, ושאר תכולת הבית.

ביטוח שווה כל אגורה.

נערך לאחרונה ב:

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
ובמיוחד שכל האלקטרוניקה והחיווט הם בשקעים ותקעים אירופים/אמריקאים שאינם עונים על התקן האמריקאי ולפיכך הכל לא מכוסה....

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
ובמיוחד שכל האלקטרוניקה והחיווט הם בשקעים ותקעים אירופים/אמריקאים שאינם עונים על התקן האמריקאי ולפיכך הכל לא מכוסה....

לגבי האמריקאי זה נכון. לגבי האירופאי, שווה בדיקה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
פורצים מחפשים דברים שניתן לקחת בקלות ולהחביא בכיס, שעונים, תכשיטים מזומנים.
הסתיימו הימים בהם פורצים לקחו מטלטלין של אלקטרוניקה (גדול מידי, מחשיד וקל לאיתור)

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
פורצים מחפשים דברים שניתן לקחת בקלות ולהחביא בכיס, שעונים, תכשיטים מזומנים.
הסתיימו הימים בהם פורצים לקחו מטלטלין של אלקטרוניקה (גדול מידי, מחשיד וקל לאיתור)

הפורצים זו בעיה בפני עצמה, מה לגבי שאר הסיכונים.
שריפה, שבר, הצפה, שבר עקב רעידת אדמה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
יפה שאתם כאלה תמימים, זה מעודד.
מילא ביטוח מפני נזקי מים בהצפה כי התפוצץ צינור, מילא (תוודאו שהמערכת לא מוחרגת). אבל כל שאר הביטוחים זה לזרוק כסף טוב לפח, בשביל האשליה של ביטחון. ברגע שזה יגיע לסכומים הרציניים של חלק מהמערכות שרצות פה (לא כולם קמצנים כמוני) חברת הביטוח לא תשלם, נקודה. זו המדיניות של כל חברות הביטוח ללא יוצא מהכלל, שיעדיפו לפגוש אתכם בבימ"ש מאשר לשלוח לכם צ'ק. זו מדיניות שמשתלמת להן בגדול.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לגבי האמריקאי זה נכון. לגבי האירופאי, שווה בדיקה.

מה זה "נכון"? יש לך רפרנס?

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
יפה שאתם כאלה תמימים, זה מעודד.
מילא ביטוח מפני נזקי מים בהצפה כי התפוצץ צינור, מילא (תוודאו שהמערכת לא מוחרגת). אבל כל שאר הביטוחים זה לזרוק כסף טוב לפח, בשביל האשליה של ביטחון. ברגע שזה יגיע לסכומים הרציניים של חלק מהמערכות שרצות פה (לא כולם קמצנים כמוני) חברת הביטוח לא תשלם, נקודה. זו המדיניות של כל חברות הביטוח ללא יוצא מהכלל, שיעדיפו לפגוש אתכם בבימ"ש מאשר לשלוח לכם צ'ק. זו מדיניות שמשתלמת להן בגדול.
נכון מאוד, חברות הביטוח יעשו הכל על מנת לשלם פחות ויעדיפו להגרר למשפט מאשר לשלם..
אבל אנו כצרכנים יכולים "למזער נזקים".
על מנת להבטיח את הציוד בצורה טובה יותר חשוב שמחדשים ביטוח להתעקש על ביקור סוקר שמאריך את תכולת הבית (חברות הביטוח מתחמקות משליחת סוקר במעמד חידוש הפוליסה) , יש להפנות את תשומת הלב של הסוקר לציוד יקר ולבדוק את הערך שנרשם ברשימת התכולה (הפרמיה תיהיה בהתאם) מבחינת חברת הביטוח יש פחת על מוצרים מסויימים, לכן בסקר חוזר יש להקפיד שוב על הארכה אמיתית של הפריט שנרשם בסקר , וגם אז חברות הביטוח יבדקו מה שווי הפריט בזמן של "מקרה ביטוח" וישלמו בהתאם ולא לפי מה שנרשם בסקר, אבל אם רשמנו את שווי אמיתי בזמן עריכת הסקר (לא השווי בזמן הקנייה) יקשה על חברת הביטוח להתחמק מתשלום.
כתבה בנושא:
http://www.nrg.co.il/online/53/ART1/916/211.html

נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
על מנת להבטיח את הציוד בצורה טובה יותר חשוב שמחדשים ביטוח להתעקש על ביקור סוקר שמאריך את תכולת הבית

חובה לשלוח שמאי מצד חברת הביטוח כדי להעריך את שווי הנכס, ואת שווי התכולה.
שמאי מיקצועי, יודע להעריך את שווי הציוד שיש בדירה כולל דברי ערך, (תכשיטים) הוא מחויב לשקול כל פריט, ולצלם אותו.
לגבי, ציוד אלקטרוני, וציוד אודיו. במידה והשמאי נתקל בבעיה ואינו מזהה, או שאינו מעריך נכון את שווי הציוד, זכותו של בעל הנכס לנקוב בשווי הציוד על כל פריטיו, מצד השמאי נותר לבדוק ולאשר זאת בדו"ח השמאות שיציג לחברת הביטוח.

ברגע שהערכת שמאי נכנסה לתוקף, מחובת חברת הביטוח לשלם לבעל הנכס את הסכום הנקוב, במידה והמכשיר לא בן חמש שנים ויותר. כמובן שקיים סעיף של דמי השתתפות עצמית לגבי כל פריט.

במידה ויש בידי בעל הנכס פוליסה תיקנית ומסודרת. לא שווה לחברת הביטוח להיגרר לבתי משפט.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
ביטוח תכולה אמור לכסות את הנזקים שרשמת

כן, ברגע שכל הסעיפים מצוינים בפוליסת הביטוח. חובה מצד חברת הביטוח לשלוח שמאי בפעם הראשונה, וכל שלוש שנים מחדש. לסקור את שווי הנכנס, וכל תכולת הדירה לפרטי פרטים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

חיכיתי לך.

ואם יש לי שקעים שכן עונים על התקן האמריקאי?

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
כן, ברגע שכל הסעיפים מצוינים בפוליסת הביטוח. חובה מצד חברת הביטוח לשלוח שמאי בפעם הראשונה, וכל שלוש שנים מחדש. לסקור את שווי הנכנס, וכל תכולת הדירה לפרטי פרטים.
חובה בפעם הראשונה ממש לא חובה כל 3 שנים, ראה פסיקה בנושא:
http://www.igudbit.org.il/Index.asp?ArticleID=3263&CategoryID=479

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
במידה ויש בידי בעל הנכס פוליסה תיקנית ומסודרת. לא שווה לחברת הביטוח להיגרר לבתי משפט.
ממש לא נכון , לחברת הביטוח שווה להיגרר לבתי משפט מכמה סיבות:
1. יש להם ממילא עורכי דין המקבלים משכורת, צריך לספק להם תעסוקה
2. הם בונים על זה שרוב האנשים בד"כ מתפשרים ולא רוצים להגרר לבתי משפט(תשלום לעורכי דין , זמן להתעסק עם זה וכו..) .
3. תמיד ימצאו סיבות טובות לא לשלם או לשלם פחות והם יהיו צודקים ברוב המקרים
מכיון שלא קראת את האותיות הקטנות או לא קראת טוב את הפוליסה.
סיפור מהחיים , חברים שלי לפני מספר שנים נסעו לטיול בחו"ל, גנבים רוקנו להם את הבית,
חברת הביטוח סירבה לשלם מכיוון שבאותיות הקטנות כתוב שהעדרות מהבית מעל זמן X
לא מכסה, ה X משתנה בין חברות הביטוח ויש לשים לב לנקודה זו.
אני לא אומר שלא לעשות ביטוח, נהפוך הוא, אבל יש לקרוא את הפוליסה היטב, אין כזה דבר "פוליסה תיקנית ומסודרת" כל הפוליסות חייבות לעמוד בדרישת חוק חוזה הביטוח, תשמ"א- 1981
ובכל התיקונים שהתווספו אליו במשך השנים , אנו כלקוחות חייבים לשים לב לנקודות שלא כלולות בחוק הביטוח ולדאוג לדברים שחשובים לנו, כמו כן יש לדרוש סוקר בחידוש הביטוח (מנסיון הם משכנעים אותך שאין טעם, לא צריך , נשלח סוקר שוב אחרי 5 שנים וכו..)

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
יש נקודה חשובה מאוד בהקשר לביטוח שחשוב לבדוק: נניח שמבוטח מבטח רכוש ב מיליון שקל ואת המערכת ששווה 250 אלש"ח הוא לא מבטח, כלומר הערך האמיתי של הרכוש הוא 1.25 מלשײח אבל רק 1 מלשײח מבוטח. בזמן עריכת הביטוח אין בעייה. נניח שבתקופת הביטוח נגרם למבוטח נזק ב 400 אלש"ח. כשחברת הביטוח צריכה לשלם, היא מתחילה לבדוק לעומק. כשהחברה תגלה שהמערכת לא הייתה מבוטחת, היא תטען כלפי המבוטח, ובצדק, שהוא לקח על אחריותו רבע מערך הרכוש ולכן המבוטח יפוצה רק ב 75% מהנזק.
תבדקו את הנקודה הזו.

אריה

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
חיכיתי לך.

ואם יש לי שקעים שכן עונים על התקן האמריקאי?

את אף אחד לא מעניין התקנים בחו"ל.
בארץ אין תקן לשום דבר מלבד שקעים ישראליים תקניים.
גם מכון התקנים לא מכיר בתקנים בינלאומיים (CE וכו ) במכשירים אלקטרוניים , אחרת לא היתה לו זכות קיום...

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
ממש לא נכון , לחברת הביטוח שווה להיגרר לבתי משפט מכמה סיבות:
1. יש להם ממילא עורכי דין המקבלים משכורת, צריך לספק להם תעסוקה
2. הם בונים על זה שרוב האנשים בד"כ מתפשרים ולא רוצים להגרר לבתי משפט(תשלום לעורכי דין , זמן להתעסק עם זה וכו..) .
3. תמיד ימצאו סיבות טובות לא לשלם או לשלם פחות והם יהיו צודקים ברוב המקרים
מכיון שלא קראת את האותיות הקטנות או לא קראת טוב את הפוליסה.
סיפור מהחיים , חברים שלי לפני מספר שנים נסעו לטיול בחו"ל, גנבים רוקנו להם את הבית,
חברת הביטוח סירבה לשלם מכיוון שבאותיות הקטנות כתוב שהעדרות מהבית מעל זמן X
לא מכסה, ה X משתנה בין חברות הביטוח ויש לשים לב לנקודה זו.
אני לא אומר שלא לעשות ביטוח, נהפוך הוא, אבל יש לקרוא את הפוליסה היטב, אין כזה דבר "פוליסה תיקנית ומסודרת" כל הפוליסות חייבות לעמוד בדרישת חוק חוזה הביטוח, תשמ"א- 1981
ובכל התיקונים שהתווספו אליו במשך השנים , אנו כלקוחות חייבים לשים לב לנקודות שלא כלולות בחוק הביטוח ולדאוג לדברים שחשובים לנו, כמו כן יש לדרוש סוקר בחידוש הביטוח (מנסיון הם משכנעים אותך שאין טעם, לא צריך , נשלח סוקר שוב אחרי 5 שנים וכו..)

1. מכיר משרדי עורכי דין בעלי כח אדיר בתביעות נזיקין, שחברות הביטוח מפחדות להתעסק איתם.
2. תלוי מי מתפשר.
3. זה שיש כל מיני סוכני ביטוח לא אמינים, זה עדין לא מעפיל על שאר סוכני הביטוח.
4. אני עובד עם אותו סוכן ביטוח כבר 20 שנים, והכול מגיע מיוזמתו, דורש שליחת שמאי אחת לשלוש שנים. בנוסף שאני רוכש מוצר בעל ערך אני מעדכן את סוכן הביטוח, שולח לו לפי בקשתו צילום, וחשבונית. לאחר כמה ימים הוא שולח לי עדכון לפוליסה ומחייב בהתאם.
5. חשוב מאוד, מיהו סוכן הביטוח שלך, עד כמה הוא מיקצועי, מעודכן, ואמין.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור