לא פעם אני שואל עמיתים מהתחום,
האם עשית ביטוח לציוד שרכשת,
במיטב כספך,
יותר מ 50 אחוז ענו שלא,
(מי יגנוב רמקול ששוקל 80 ק"ג)
האמנם ,ומה שאר הציוד,
אני מאמין שרוב רובם של מי שמעריך,
והשקיע,חייב את זה לעצמו.
גניבה של רמקול במשקל 80 ק"ג זו הסתברות נמוכה..
הסתברות גבוהה יותר תהיה שהגנב יחשוב שהחבאת משהו בתוך הקופסא...
מי שהביא פעם רמקול ביבוא אישי יודע שלעתים המכס בודק..- חשד להברחה של ____
ובמיוחד שכל האלקטרוניקה והחיווט הם בשקעים ותקעים אירופים/אמריקאים שאינם עונים על התקן האמריקאי ולפיכך הכל לא מכוסה....
פורצים מחפשים דברים שניתן לקחת בקלות ולהחביא בכיס, שעונים, תכשיטים מזומנים.
הסתיימו הימים בהם פורצים לקחו מטלטלין של אלקטרוניקה (גדול מידי, מחשיד וקל לאיתור)
לגבי האמריקאי זה נכון. לגבי האירופאי, שווה בדיקה.
נכון מאוד, חברות הביטוח יעשו הכל על מנת לשלם פחות ויעדיפו להגרר למשפט מאשר לשלם..יפה שאתם כאלה תמימים, זה מעודד.
מילא ביטוח מפני נזקי מים בהצפה כי התפוצץ צינור, מילא (תוודאו שהמערכת לא מוחרגת). אבל כל שאר הביטוחים זה לזרוק כסף טוב לפח, בשביל האשליה של ביטחון. ברגע שזה יגיע לסכומים הרציניים של חלק מהמערכות שרצות פה (לא כולם קמצנים כמוני) חברת הביטוח לא תשלם, נקודה. זו המדיניות של כל חברות הביטוח ללא יוצא מהכלל, שיעדיפו לפגוש אתכם בבימ"ש מאשר לשלוח לכם צ'ק. זו מדיניות שמשתלמת להן בגדול.
הפורצים זו בעיה בפני עצמה, מה לגבי שאר הסיכונים.
שריפה, שבר, הצפה, שבר עקב רעידת אדמה.
על מנת להבטיח את הציוד בצורה טובה יותר חשוב שמחדשים ביטוח להתעקש על ביקור סוקר שמאריך את תכולת הבית
ביטוח תכולה אמור לכסות את הנזקים שרשמת
ובמיוחד שכל האלקטרוניקה והחיווט הם בשקעים ותקעים אירופים/אמריקאים שאינם עונים על התקן האמריקאי ולפיכך הכל לא מכוסה....
חובה בפעם הראשונה ממש לא חובה כל 3 שנים, ראה פסיקה בנושא:כן, ברגע שכל הסעיפים מצוינים בפוליסת הביטוח. חובה מצד חברת הביטוח לשלוח שמאי בפעם הראשונה, וכל שלוש שנים מחדש. לסקור את שווי הנכנס, וכל תכולת הדירה לפרטי פרטים.
ממש לא נכון , לחברת הביטוח שווה להיגרר לבתי משפט מכמה סיבות:במידה ויש בידי בעל הנכס פוליסה תיקנית ומסודרת. לא שווה לחברת הביטוח להיגרר לבתי משפט.
חיכיתי לך.
ואם יש לי שקעים שכן עונים על התקן האמריקאי?
ממש לא נכון , לחברת הביטוח שווה להיגרר לבתי משפט מכמה סיבות:
1. יש להם ממילא עורכי דין המקבלים משכורת, צריך לספק להם תעסוקה
2. הם בונים על זה שרוב האנשים בד"כ מתפשרים ולא רוצים להגרר לבתי משפט(תשלום לעורכי דין , זמן להתעסק עם זה וכו..) .
3. תמיד ימצאו סיבות טובות לא לשלם או לשלם פחות והם יהיו צודקים ברוב המקרים
מכיון שלא קראת את האותיות הקטנות או לא קראת טוב את הפוליסה.
סיפור מהחיים , חברים שלי לפני מספר שנים נסעו לטיול בחו"ל, גנבים רוקנו להם את הבית,
חברת הביטוח סירבה לשלם מכיוון שבאותיות הקטנות כתוב שהעדרות מהבית מעל זמן X
לא מכסה, ה X משתנה בין חברות הביטוח ויש לשים לב לנקודה זו.
אני לא אומר שלא לעשות ביטוח, נהפוך הוא, אבל יש לקרוא את הפוליסה היטב, אין כזה דבר "פוליסה תיקנית ומסודרת" כל הפוליסות חייבות לעמוד בדרישת חוק חוזה הביטוח, תשמ"א- 1981
ובכל התיקונים שהתווספו אליו במשך השנים , אנו כלקוחות חייבים לשים לב לנקודות שלא כלולות בחוק הביטוח ולדאוג לדברים שחשובים לנו, כמו כן יש לדרוש סוקר בחידוש הביטוח (מנסיון הם משכנעים אותך שאין טעם, לא צריך , נשלח סוקר שוב אחרי 5 שנים וכו..)