יש לי את אותו ממיר כמו שלך (למעט המנורות), ואצלי ה CD נשמע יותר טוב מהסטרימר כאשר משווים קובץ שהוא RIP של הדיסק.ואני לא מסכים, כתבתי את זה ואכתוב שוב - ממיר איכותי שנבנה לעבוד עם מחשב/סטרימר ישמע ברמה של CD באותם תכנים, והרבה יותר טוב עם היי-רז
יש לי את אותו ממיר כמו שלך (למעט המנורות), ואצלי ה CD נשמע יותר טוב מהסטרימר כאשר משווים קובץ שהוא RIP של הדיסק.
גם בקבצי HIGH REZ הסטרימר לא נשמע טוב מה CD אלא שונה.
לא יודע מה הסיבה.
בכללי, ה CD נשמע יותר דינמי ויותר מאוזן.
הסטרימר נשמע נחמד מאוד, אבל לדעתי, לא ברמה שאודיופיל בעל מערכת יקרה, שחשובה לו אייכות הסאונד היה מוכן לחיות איתו כמקור יחיד.
2 הסנט שלי:
אף סטרימר או מחשב, כולל הטובים ביותר, לא מתקרבים בכלל לקומפקט איכותי.
מה הכוונה ״לא מתקרבים״? באחד אני יכול לשמוע קטע ולהקפיץ לקטע הבא וכן הלאה ערב שלם, ובשני אני פשוט מניח דיסק, כמעט כל דיסק, ונהנה מחוויה מוזיקלית משמעותית ומעולה. הסטרימר הוא רע. הוא מורח את הסאונד, הכלים לא מוגדרים נכון בחדר, הם כמו ״צפים״ באיזו בועה ענקית, הבאס הוא לא באס, הוא חיקוי של באס, הגבוהים לעיתים מלאכותיים והמוסיקה פשוט מרדימה.
לעומת זאת, בקומפקט, הכלים מסודרים במקומות שלהם, עם נוכחות פיזית ומשקל שהסטרימר רק מרמז עליו, עם בשר ודינמיקה עצומה, הכל נשמע ״נכון״ יותר, טבעי וריאליסטי.
עכשיו לגבי מה אני שמעתי/לא שמעתי, לפני שיגיע החכמולוג התורן, כנראה שאותו אחד לא עשה עשירית מהניסויים שאני עשיתי בבית, בסביבה מוכרת, עד רמת הביט (זה התחום שלי).
מי מכם השווה בכלל הארד דיסקים שונים? מי פה יודע למשל ששרתי מוסיקה שעובדים עם דיסק בודד אסור שיהיו מדגם Western Digital Red כיוון שהוא מיועד ל-NAS או פתרונות Multi-Mirror ולכן יש בו טכנולוגיה שהיא בעצם ריק - לא מתקן שגיאות.
מי השווה בין כבלי חשמל ל-Switch?
מי בדק עשרות מוצרים להפחתת jitter?
שורה תחתונה: אני השקעתי המון כסף ומאמץ בסטרימר ובכל המסביב, כנראה שיותר מרוב האנשים בפורום, NDS של ניים עם שני ספקים 555DR, כבלי רשת מטורפים של Chord, נתב ברמה של ארגון Enterprise וכבל אינטרקונקט שעולה יותר מרוב הסטרימרים. ההשקעה לא שווה, המוסיקה מנגנת אבל לא מרגשת, היא בדיוק מה שתיארתי למעלה, עם שינויים ושיפורים קטנים, והסטרימר שלי נשמע מדהים (יחסית לאחרים).
מגיע לקומפקט לוחץ play ונהנה יותר, טכנולוגיה שנות ה-80.
עצוב, כי הסטרימר באמת הרבה יותר נוח ומגיע עם שלל יתרונות שאינם קשורים לסאונד.
חלקכם יהיו בתערוכה הקרובה במינכן, אתם תשמעו שם את המילה האחרונה בתחום - מגברי על, רמקולים מטורפים, אבל יחידה אחת, קטנה, שנקראת סורס, עלולה לדפוק את כל העסק, להישמע משעמם.
יש כמה דיסקי הדגמה שנשמעים טוב על הסטרימר, הרוב המוחלט אינו כזה, כולל היי רז.
הקומפקט הוא יחידה סגורה שנועדה לבצע דבר אחד, היקרים ביותר כוללים מנועים מיוחדים ושיכוך ברמה הגבוהה ביותר בכל הקשור לסיבוב הדיסק, קשה מאוד לעבור את זה עם קובץ שמגיע ממחשב.
יום יבוא והסטרימר יעבור את הקומפקט, אין פה ספק בכלל, אבל אנחנו עוד לא שם, תפנימו.
תומר, למרות שהביטוי מצחיק אותך אתה בטח יודע את משמעותו.
האזנה קריטית זה לא כשאתה בדומיה בנגמש מצפה למילת הקוד סדין אדום, אלא כשאתה יושב בנקודת ההאזנה האופטימלית והתנאים הסביבתיים גם הם אופטימליים ואתה מרוכז בהאזנה נטו.
להבדיל ממצב שאתה זורק דיסק על המערכת והולך לעשות חביתה.
אבל אני בטוח שמתנוש יוכל להסביר לך ולנו פי אלף יותר טוב...
שמח שעזרתי לך.אני יודע מה המשמעות של הביטוי. השימוש במילה ״קריטי״ הוא שמגוחך בעיני. הרי שאתה לוקח רכב לנסיעת מבחן אתה לא קורא לזה נהיגה קריטית, כשאתה צופה בסרט ב 4k לעומת צפייה בחדשות אתה לא קורא לזה צפייה קריטית.
רק באודיו אנשים בטוחים שהתחביב שלהם הוא קריטי.
ותודה לרוזי שהגדיר כאן מיהו אודיופיל אמיתי - זה שלא משתמש בסטרימר כמקור יחיד. באמת הייתי צריך מישהו שיעשה סדר בעניין הזה.
שמח שעזרתי לך.
יש כאילו שאין להם פשוט את היכולת לבצע האזנה "קריטית".
אבל בדרך כלל הם מפצים על כך ביכולות גבוהות של העלאת וכתיבת פוסטים בפורומים של "אודיופילים".
אתה לא יכול להתגבר על הדחף שלך לעלות פוסטים?אתה מעורר רחמים.
אתה לא יכול להתגבר על הדחף שלך לעלות פוסטים?
לפחות תשתדל, שיהיו קצת מעניינים.
מציע במקום שתעלה פוסטים משעממים, תשב ותשווה קצת סטרימרים באמצעות האזנה קריטית
אם אני כזה דוחה למה אתה ממשיך להתייחס אלי, ועוד עושה את זה ביוזמתך?לי יש דחף להעלות פוסטים? הבט רגע במראה רוזי שכתב פה 3200 פוסטים (שחלקם הגדול עקיצות והתנשאות), רוזי שמתעקש לפנות אלי למרות שהוא יודע שאני לא בעניין שלו, רוזי שחייב תמיד להגיד את המילה האחרונה, רוזי שאנשים מסמסים לי בפרטי לא להתייחס אליך כי אתה טיפוס דוחה.
שילוב כזה של חוסר מודעות עצמית יחד עם יהירות הרבה זמן לא ראיתי
יש פה עניין של טעם אישי אולי,
עשיתי כמה השוואות.
בבית, לפני שהלכתי על מחשב, ביצעתי השוואה גם מול הסטרימר (שאז היה נחשב ל-Class A בסטריאופיל), והיה לי טרנספורט של PS Audio -- מחשב "ניצח" בקלות. ובטח כשעברתי ל-היי-רז ו-DSD, אין על מה לדבר בכלל.
זה לא מחשב פשוט, יש לי שפ גם חשמל, כבלים, כרטיסי USB ופילטרים שונים. אולי. אולי לא
אולי זה רק טעם שלי בכל זאת.
היי-רז נשמע שונה. אבל נכון יותר IMHO
וזה לא אומר שאתה חייב לאהוב את זה
אגב, DSD נשמע הרי שונה מה-PCM, ושניהם היי-רז. מאסטרינג שונה.
וגם פורמט מוסיף. שומע את שניהם.
ד"א, חיב לומר לך שתמיד תפסתי אותך כפלצן החוסה בצילם של פלצנים אחרים (ממובילי הפורום השחרחר), רק תמיד תהיתי על מה ולמה הפלצנות המתבטאת בסוג של רוממות וסיפוק עצמי.לי יש דחף להעלות פוסטים? הבט רגע במראה רוזי שכתב פה 3200 פוסטים (שחלקם הגדול עקיצות והתנשאות), רוזי שמתעקש לפנות אלי למרות שהוא יודע שאני לא בעניין שלו, רוזי שחייב תמיד להגיד את המילה האחרונה, רוזי שאנשים מסמסים לי בפרטי לא להתייחס אליך כי אתה טיפוס דוחה.
שילוב כזה של חוסר מודעות עצמית יחד עם יהירות הרבה זמן לא ראיתי
גם S3 מספיקמיכאל, יש סיכוי סביר שאם היית שומע בבית T5 או T6 על קבצי 44.1 מסקנותיך היו שונות... שווה בדיקה מתישהו
ד"א, חיב לומר לך שתמיד תפסתי אותך כפלצן החוסה בצילם של פלצנים אחרים (ממובילי הפורום השחרחר), רק תמיד תהיתי על מה ולמה הפלצנות המתבטאת בסוג של רוממות וסיפוק עצמי.
אם במקום להעלות פוסטים לא רלוונטיים בפורומים לאודיו, היית קורא קצת אפרים קישון - היית מבין מיהו ה"גינג'י".מי זה הג׳ינג׳י?
אתה עובר בראש על כל האנשים שיכלו להגיד לי שאתה דוחה? יש יותר מאחד