שוב שלום וסליחה על חוסר ההחלטיות.
אז הגיע הרגע והיום אני מתכננת לקנות את המצלמה אבל עדין לא שלמה לגבי ההחלטה על סוני.
את הלימודים שלי אני מתכננת להתחיל עם צלמת מקצועית שמעבירה גם קורסים פרטנים (שדרך אגב, אשמח לשמוע על עוד צלמות המעבירות קורסים יסודיים ומקיפים ׳אחד כל אחד׳ כי מי שמצאתי היא באמת מעולה, אבל מאוד יקרה)
לגבי המצלמה, בהתייעצות עם המורה-צלמת, היא לגמרי היתה בכיוון של קנון, מפני שטוענת שאין מבחר עדשות מגוון ולדוגמא עדשת 135 אין, שבשבילה לדוגמא היא הכרחית.
בנוסף, היא לא רואה מה היתרון במצלמות ללא מראה.
אני ממש אובדת עצות.
מצד אחד, ההגיון אומר קנון, מכיוון שהמון משתמשים בקנון ומרוצים, מגוון העדשות רחב, והמחירים יותר סבירים, ככה שהסיכויים שיהיו לי כמות עדשות מגוונת יותר, בקנון גבוהים.
מה גם, שהיא קלה יותר לתפעול, וכמות האנשים שמשתמשים בה (לפחות בארץ) גדול יותר, ולכן אם אצטרך עזרה טכנית, יהיה לי מענה זמין יותר.
מצד שני, להבנתי, סוני מתקדמת מבחינת טכנולוגיה כמה צעדים קדימה ולכן אם גם ככה לא התנסתי כמעט בעבר עם חברה מסויימת אולי כדאי להתחיל כבר עם סוני בשביל העתיד.
לגבי העדשות, הן מאוד יקרות ובאמת זה קצת מבאס, ובנוסף, ענין המבחר הדל יחסית שסוני מציעה בעדשות.
לגבי עדשות קנון עם מתאם, לאחר התיעצות בחנות ״קאמרה מיה) הבנתי שזה מוריד מאיכות התמונה, ככה שהאופציה של להתחיל עם קנון ולקנות עדשות ע״מ להתקדם לסוני, ירדה מהפרק.
בעלי בגישה של ללכת מהתחלה על ההכי טוב בלי להתפשר, ולכן מתעקש על הסוני. אך השאלה שלי, האם ללכת על הסוני זה באמת ״הכי טוב״ או האם הגישה הזו בכלל נכונה? או שחבל על הכסף.. וכדאי להתחיל ״בקטן״ (מציינת שצילום זה לגמרי הכיוון)
בנוסף, רוצה להשאיר אופציה גם לצילומי אירועים (קטנים כנראה) כך שהבנתי שסוני מתאימה יותר לתנאים.
בקיצור, ממש אובדת עצות ואשמח לשמוע את דעתכם, ואפילו לבחור את בחירתי.
תודה רבה מראש