בחיפוש אחר מקור Ultra Hi-end - משהו שמע?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני חושב שאם כבר, דווקא DAC זה הרכיב שהכי נכון ללכת עליו על עיוור.
ודווקא שם, טכנולוגיה הכי משחקת תפקיד. לא אוהב את הגישות של רבי האמן האלקטרונים שמשתמשים בצ'יפים ורסיברים משנת טרללה אבל עם סיפורי מופת על ספקי כוח, פילטרים ודרגות יציאה משובחות.

כשזה מגיע לדיגיטל, תנו לי את חזית הטכנולוגיה. תנו להנות מקפיצות המדרגה שיש כל שנה שנתיים. מהשיפור בכניסות ה- USB. כבר הייתי ב- DACים שנראים בפנים כמו פרוייקט זמזם חשמלי של חוג לאלקטרוניקה בבית ספר יסודי (להלן red wine audio). יכול להשמע חביב. אף פעם לא יכול להישמע מרהיב.

panter

חבר משקיען
מעורבות
39
נקודות
48
ודווקא שם, טכנולוגיה הכי משחקת תפקיד. לא אוהב את הגישות של רבי האמן האלקטרונים שמשתמשים בצ'יפים ורסיברים משנת טרללה אבל עם סיפורי מופת על ספקי כוח, פילטרים ודרגות יציאה משובחות.

כשזה מגיע לדיגיטל, תנו לי את חזית הטכנולוגיה. תנו להנות מקפיצות המדרגה שיש כל שנה שנתיים. מהשיפור בכניסות ה- USB. כבר הייתי ב- DACים שנראים בפנים כמו פרוייקט זמזם חשמלי של חוג לאלקטרוניקה בבית ספר יסודי (להלן red wine audio). יכול להשמע חביב. אף פעם לא יכול להישמע מרהיב.
נניח שיש לך בבית שלוש דקים בטווח מחיר 10k. לכולם טכנולייגית על ועל כולם יש כתבות מעלפות ברשת.
אתה מסכים שאחד מהם יתאים יותר למערכת שלך ואחד פחות? או לפחות סיכוי טוב שאת אחד מהם תעדיף יותר?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
נניח שיש לך בבית שלוש דקים בטווח מחיר 10k. לכולם טכנולייגית על ועל כולם יש כתבות מעלפות ברשת.
אתה מסכים שאחד מהם יתאים יותר למערכת שלך ואחד פחות? או לפחות סיכוי טוב שאת אחד מהם תעדיף יותר?
כמובן.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אתה מחפש לקנות מקור במחירים הללו על עיוור?
כמובן שאעדיף לא לקנות "על עיוור" . מבחינתי אין בעיה לתת גיחה לחול לשמוע את המכשיר. אז יעלה לי עוד 1500-2000 דולר גם אם זה בקצה העולם.

.
.
בכלל, אני בעד לרכוש בארץ.

למה? איזה יתרון יש בקניה בארץ? ובבקשה אל תתחילו עם קטע של "אחריות".

Nagra hd
Weiss medus

שמעת אותם? מה אהבת ?
אינני בטוח ששניהם נכנסים לתחום של ה- Ultra.. (אני משתמש בלשון דיפלומטית)

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
לא הבנתי מה המטרה של השרשור
אתה מעוניין בשמות של דאקים ברמה שציינת?
כי אם כן אפשר להתחיל לרשום כמה וכמה שמות, אני בכל אופן הייתי בודק טוב את ה TOTALDAC.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לשמוע אצל מישהו אחר במערכת זה עדיין "על עיוור"

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני רוצה להתייחס לרגע לעניין ההתייחסות של קודמיי למחירי המכשירים.
אין פה איזה רציונל או ליניאריות של מחיר מול איכות. ב-Ultra משלמים המון. מי שבקטע של VFM לא יבין את זה.
יש כאלה שנוסעים לחול בטיסת שכר
יש כאלה שטסים בחברה סדירה במחלקת תיירים, יש כאלה שטסים במחלקת עסקים ויש כאלה שטסים במחלקה ראשונה.
ויש כאלה שזה לא מספיק טוב עבורם
וקונים מטוס פרטי.

ולנושא שלנו - אני מחפש לקנות מטוס פרטי יד שניה.(שמתאים לי).

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אין פה איזה רציונל או ליניאריות של מחיר מול איכות. ב-Ultra משלמים המון. מי שבקטע של VFM לא יבין את זה.
יש כאלה שטסים בחברה סדירה במחלקת תיירים, יש כאלה שטסים במחלקת עסקים ויש כאלה שטסים במחלקה ראשונה.
וקונים מטוס פרטי.

אחד רצה לקנות מטוס,
לא היה לו מספיק כסף,
קנה קילו זיתים :)

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
וקונים מטוס פרטי.

לפני שקונים מטוס פרטי, יש הרבה פרמטרים שצריך לבדוק בכדי שהקניה תהיה מוצלחת
טווח טיסה, בטיחות, אבזור קוקפיט , משקל, צריכת דלק, אחזקה שוטפת , עיצוב פנים,פוזה מוניטין וכו...
גם באודיו ברמות הגבוהות צריך להתאים את המקור למערכת ולטעם האישי של המאזין.
ישנם נגנים לכיוון האנלוגי יותר, ישנם לכיוון מודרני שונה בתכלית, ואלו אמורים להשתלב
במערכת . לכן תמיד עדיף לשמוע על המערכת שלך.
ואם להתפלצן עוד קצת , הייתי מוסיף גם את המקורות היפניים של
Esoteric , Zanden סדרת Grandioso שהם מהמשובחים בעולם, כל אחד בדרכו (השונה)
ביד שניה אם תמצא Kondo KSL DAC הוא גם מכשיר יוצא מין הכלל.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

אז תקנה מגבר דיגטלי ;)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אז תקנה מגבר דיגטלי ;)
מה אני אגיד לך....
כשאני קונה דאק, אני רוצה להרגיש שבמחיר של כמה עשרות אלפי דולרים אני קונה את החזית הטכנולוגית. הכי מתקדם שאפשר. כמו בטלויזיות. זה תחום שמתקדם מהר הרבה יותר ממגברים.
קח את מימוש ה- usb למשל. זוכר שסיפרת לי פעם שחיברת טרנספורט איזוטריק ל-dac202 ועף לך התחת?
עכשיו תאר לך שאני קונה דאק זנדן אללה יסתור ומחבר אותו ב usb. רק הסרטים שאני אוכל על כמה הם השקיעו במימוש של usb לעומת כניסות אחרות, והאם אני מממש את מלוא הפוטנציאל שלו, לא שווה לי לשקול אותו אם אני לא יכול לעשות השוואה שלו ראש בראש מול msb או dcs ששם אני הרבה יותר שקט שמימשו את זה בצורה מיטבית.
כל הכסף בעולם (המתכת, לא המטבע:)) שהכניסו בקונדו לא יחפה על מימוש usb רשלני.
ולא טענתי לרגע שהוא רשלני. פשוט טענתי שהסיכוי שהחברות הטכנולוגיות שאין להם סבא יפני שמלפף שנאים עם כסף טהור, יממשו USB בצורה טובה יותר, הוא גדול יותר.

אשמח לאכול את הכובע בכל הזדמנות. הבעיה שאין מכשירים להאזנה. כמה דאקים רמת קצה יש בארץ? אתה הבאת לאחרונה מטרונום, יש עוד שניים שלושה מותגים, וזהו.

לפי דעתי, הדעה הקדומה שלי התגבשה בשתי חוויות מכוננות שהיו לי בגיל צעיר יותר - אחת עם לסרי והממירי אפוג'י מונו שהיו לו, מחוברים לפרה-פאוור אנסמבל, והשניה בתערוכת דיאטון לפני מאה שנה שבה סבו נתן בראש עם MSB ו- HARBETH. בשתי המקרים היתה חוויה מטורפת בצורה פנומנלית, עם רזולוציות שלא שמעתי עד אז. ובשני המקרים , שארעו כמה שנים טובות אחת אחרי השניה, שתי חברות הממירים היו נחשבות לרציניות מאד בתחומן.

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
כיום מימוש טוב של כניסת usb אפשר לקנות ב1000-2000₪
כך שאם אתה מחפש דאק יד שניה ברמות של עשרות אלפים, זה לא ישיו...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כיום מימוש טוב של כניסת usb אפשר לקנות ב1000-2000₪
כך שאם אתה מחפש דאק יד שניה ברמות של עשרות אלפים, זה לא ישיו...
אישו, כפרה, אישו. תמיד אישו. אלא אם כן יש לך מידע חדש מהשנה החולפת. דברים כמו ה hegel hd2 למשל זה צעצועים חמודים אבל בכלל לא בליגה. וגם אם כן, צריך סינרגיה בין המכשיר הזה לדאק.
בקיצור, במכשיר כ"כ יקר, למה בכלל להתעסק עם זה? לא קונה את הטיעון הזה.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
כמובן שאעדיף לא לקנות "על עיוור" . מבחינתי אין בעיה לתת גיחה לחול לשמוע את המכשיר. אז יעלה לי עוד 1500-2000 דולר גם אם זה בקצה העולם.

למה? איזה יתרון יש בקניה בארץ? ובבקשה אל תתחילו עם קטע של "אחריות".

שמעת אותם? מה אהבת ?
אינני בטוח ששניהם נכנסים לתחום של ה- Ultra.. (אני משתמש בלשון דיפלומטית)

מעניין איך קבעת את זה.
יש בעלים של dcs שאומרים שהnagar טוב יותר.
אם זה אולטרה דאק רק לפי המחיר - אז הנגרה עולה כמו הc8 של מטרונום.
אצלי בבית ולטעמי קודמו של הc8 לא עלה במאום על Weiss Minerva קל וחומר לגבי medus.
אם אתה רוצה לשפוך כסף לך על האולטימטיבי audio note dac5.
אחרי זה אפשר להרגע...

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
מעניין איך קבעת את זה.
יש בעלים של dcs שאומרים שהnagar טוב יותר.
אם זה אולטרה דאק רק לפי המחיר - אז הנגרה עולה כמו הc8 של מטרונום.
אצלי בבית ולטעמי קודמו של הc8 לא עלה במאום על Weiss Minerva קל וחומר לגבי medus.
אם אתה רוצה לשפוך כסף לך על האולטימטיבי audio note dac5.
אחרי זה אפשר להרגע...
מעניין איזה בעלים של dCS כתבו שה- nagra טוב יותר והחליפו ;)

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מה דעתכם? זה נכנס להגדרת ultra? (לא בטוח)

https://www.audiogon.com/listings/d...-voltage-2016-01-27-digital-90504-torrance-ca

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
משמעות שרב המציגים הכבדים בעולם מציגים עם dCS ולא עם חברות אחרות.
קראתי את מה שכתב הנ"ל,אם זה לא מטעם אז מה כן ?
(משווים מכשיר כמעט בן עשור למכשיר חדש)
אשריו וטוב לו,ועדיין זה רחוק מלשון רבים.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור