nkorah
חבר משקיען
- מעורבות
- 75
- נקודות
- 28
רכשתי לאחרונה ביצוע נוסף ליצירה, והבוקר, שמעתי אותו לראשונה. הביצוע פשוט היה נפלא, אז הייתי חייב לבדוק אם הוא גם ה"ביצוע האהוב עלי", והנה הפירוט :
1) ביצוע של קאראיין והפילהרמונית של ברלין -
הקלטה טובה של קולומביה - הגרסה שלי היא במונו, אבל קיים גם בסטראו. הביצוע מעט משמים? "צפוי" זו מילה מתאימה יותר, כנראה.
2) ביצוע של ברונו וולטר והסימפונית של קלומביה -
עד הבוקר היה הביצוע האהוב עלי. גם עכשיו קצת קשה לי לקבוע אחרת בפסקנות. הקלטה מצויינת, הדפסה מצויינת (בכלל - אין כמעט פספוסים בסדרה הזו של Odyssey)
הביצוע מלא רגש ועצמה - בדיוק כמו שהיצירה הזאת מבקשת - מומלץ בחום!
3) ביצוע של מרינר והסינפונית של מינסוטה -
מהוקצע? נקי, ברור, לא מעורר השראה...
ההדפסה של פיליפס כנ"ל, אלא שהדפסה לא צריכה "לעורר השראה"
4) ביצוע של דורטי והפילהרמוניה
ביצוע לא רע בכלל. הרבה רגש, קצת פחות עצמה. נפגע על ידי הדפסה ישראלית של PAX להוצאה של Decca.
לא הדפסה "רעה" אבל PAX כמעט אף פעם לא התעלו על עצמם. בסופו של יום ביצוע בהחלט מומלץ, אבל הייתי משיג בהדפסה טובה יותר.
5) ואחרי שבניתי מתח: ביצוע נפלא של קרלו גוליני עם הפילהרמוניה -
נפלא, נפלא, נפלא!
כבר בצלילים הראשונים הבנתי שאני שומע משהו מיוחד, והעברתי חצי צד במוכנות להתאכזב - ממש לא
אתם כבר מבינים שמדובר ביצירה אחובה עלי מאוד (בנאלי - אני יודע ), למעשה קומפוזיטור אהוב עלי מאוד. גם שמעתי אותה בלא מעט ורסיות מוקלטות וחיות. הביצוע הזה מצליח להיות שונה, בלי להתחכם ולשנות את הבסיס המצויין.
הדפסה מחודשת ומשופרת של שרפים - שוב סדרה שעד היום לא מצאתי בה שום פספוס. לא טכני ולא אומנותי.
כעת המשכתי לשמוע את הסינפוניה השניה של דבוז'ק -
רוויקי עם הסימפונית של לונדון. עד הבוקר לא הכרתי לא את היצירה ולא את המנצח - לא הפסד גדול...
שבוע טוב
1) ביצוע של קאראיין והפילהרמונית של ברלין -
הקלטה טובה של קולומביה - הגרסה שלי היא במונו, אבל קיים גם בסטראו. הביצוע מעט משמים? "צפוי" זו מילה מתאימה יותר, כנראה.
2) ביצוע של ברונו וולטר והסימפונית של קלומביה -
עד הבוקר היה הביצוע האהוב עלי. גם עכשיו קצת קשה לי לקבוע אחרת בפסקנות. הקלטה מצויינת, הדפסה מצויינת (בכלל - אין כמעט פספוסים בסדרה הזו של Odyssey)
הביצוע מלא רגש ועצמה - בדיוק כמו שהיצירה הזאת מבקשת - מומלץ בחום!
3) ביצוע של מרינר והסינפונית של מינסוטה -
מהוקצע? נקי, ברור, לא מעורר השראה...
ההדפסה של פיליפס כנ"ל, אלא שהדפסה לא צריכה "לעורר השראה"
4) ביצוע של דורטי והפילהרמוניה
ביצוע לא רע בכלל. הרבה רגש, קצת פחות עצמה. נפגע על ידי הדפסה ישראלית של PAX להוצאה של Decca.
לא הדפסה "רעה" אבל PAX כמעט אף פעם לא התעלו על עצמם. בסופו של יום ביצוע בהחלט מומלץ, אבל הייתי משיג בהדפסה טובה יותר.
5) ואחרי שבניתי מתח: ביצוע נפלא של קרלו גוליני עם הפילהרמוניה -
נפלא, נפלא, נפלא!
כבר בצלילים הראשונים הבנתי שאני שומע משהו מיוחד, והעברתי חצי צד במוכנות להתאכזב - ממש לא
אתם כבר מבינים שמדובר ביצירה אחובה עלי מאוד (בנאלי - אני יודע ), למעשה קומפוזיטור אהוב עלי מאוד. גם שמעתי אותה בלא מעט ורסיות מוקלטות וחיות. הביצוע הזה מצליח להיות שונה, בלי להתחכם ולשנות את הבסיס המצויין.
הדפסה מחודשת ומשופרת של שרפים - שוב סדרה שעד היום לא מצאתי בה שום פספוס. לא טכני ולא אומנותי.
כעת המשכתי לשמוע את הסינפוניה השניה של דבוז'ק -
רוויקי עם הסימפונית של לונדון. עד הבוקר לא הכרתי לא את היצירה ולא את המנצח - לא הפסד גדול...
שבוע טוב