באיזה עוצמה אתם רגילים להאזין למוסיקה דו ערוצית ???

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
סטראופייל לפני כמה שנים קבע על פי סקר כי העוצמה שרוב האודיופילים שומעים מוסיקה היא בערך 79-83 DB

ומסקנה היתה אם אני לא טועה 83DB

טוב אני מאזין לפעמים יותר מה שמחרפן את השכנים במיוחד אופרה .. והמדידה על פי האפליקציה מגיע גם 105DB פיקים קצרים ... זה ממש חזק

באיזו עוצמה אתם מאזינים למוסיקה שלכם ???? האם הוא מתקרב לעוצמה שכזו בהופעה אקוסטית חיה

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
75DB בערך - אני לא שומע חזק בדרך כלל :D
אבל בחדר קטן יחסית

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
סטראופייל לפני כמה שנים קבע על פי סקר כי העוצמה שרוב האודיופילים שומעים מוסיקה היא בערך 79-83 DB

ומסקנה היתה אם אני לא טועה 83DB

טוב אני מאזין לפעמים יותר מה שמחרפן את השכנים במיוחד אופרה .. והמדידה על פי האפליקציה מגיע גם 105DB פיקים קצרים ... זה ממש חזק

באיזו עוצמה אתם מאזינים למוסיקה שלכם ???? האם הוא מתקרב לעוצמה שכזו בהופעה אקוסטית חיה

אני מנייח שומעים בהתאם לשיעור ירידת
השמיעה של המאזינים למוזיקה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
איך מודדים?

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
אני שומע ברמה סבירה ולא גבוהה , אחרת השכנים מזמינים משטרה .

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
אני אוהב להאזין בעצמה בינונית (סבירה) , אבל אישתי שתחיה מנמיכה לי :)
החגיגה האמיתית שהיא לא בבית :)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
75DB בערך - אני לא שומע חזק בדרך כלל :D
אבל בחדר קטן יחסית
נכון בחדר קטן יש בעיה של החזרים מהקירות /תיקרה במידה ואין משהו שסופג ספרים ...פנלים טיפול איקוסטי כוכ חזק רק עושה סלט .
75-85DB זה תואם את הרמה של השמיעה שלי בערך
האם אתה מצליח בחדר זה בעוצמה שציינת 75DB זה מתקרב לבינוני גבוהה
החדר שלי הוא
53 מר"ק {רוחב 4.85 אורך מקיר קדמי לאחורי 4.4 וגובהה לאחר הנמכה קלה 2.49 מ }
אני מגיע ל75-85 בסביר יותר מכך תלוי כמובן ביצירה
{הגעתי לרמות גבוהות מעל 105-110 זה מטורף }
כמובן גם אופי ההקלטה בתנאי שהיא מעולה ובברורה ...מרים ומרים הכל במקום נשאר ברור ונקי
הקלטה טיפה מבולגנת מיד מחליש

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אני אוהב להאזין בעצמה בינונית (סבירה) , אבל אישתי שתחיה מנמיכה לי :)
החגיגה האמיתית שהיא לא בבית :)
או עכשו אתה פורח
אבל מדדת כמה
או אוהב לשמוע כרמינה בוראנה בעוצמה שבאס דרם הריצפה רועדת ?

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
נכון בחדר קטן יש בעיה של החזרים מהקירות /תיקרה במידה ואין משהו שסופג ספרים ...פנלים טיפול איקוסטי כוכ חזק רק עושה סלט .
75-85DB זה תואם את הרמה של השמיעה שלי בערך
האם אתה מצליח בחדר זה בעוצמה שציינת 75DB זה מתקרב לבינוני גבוהה
החדר שלי הוא
53 מר"ק {רוחב 4.85 אורך מקיר קדמי לאחורי 4.4 וגובהה לאחר הנמכה קלה 2.49 מ }
אני מגיע ל75-85 בסביר יותר מכך תלוי כמובן ביצירה
{הגעתי לרמות גבוהות מעל 105-110 זה מטורף }
כמובן גם אופי ההקלטה בתנאי שהיא מעולה ובברורה ...מרים ומרים הכל במקום נשאר ברור ונקי
הקלטה טיפה מבולגנת מיד מחליש
העוצמה הכי נעימה בשבילי שאפשר לדבר (אם צריך) מבלי לצעוק בזמן שיש מוסיקה ברקע
כמובן גם תלוי מה אבל רוב הזמן

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אני שומע ברמה סבירה ולא גבוהה , אחרת השכנים מזמינים משטרה .

למישטרה אין כלים לבדוק כמה בדיוק זולג לשכנים עד רמת רעש של דיבור וגם יש האם זה בתוך בית חלל גדול פתוח או סגור יש חוק מפורט תואר מהטכניון צריך להבין אותו
60 DB בתוך הבית וכאלו נוסחאות שאפילו אני מתקשה להבין אותם ורק כשמכשיר מדידה נמצא בגובה של מטר במרכז החדר החלונות פתוחים
ויש תקן כל כך מסובך ממש.

השכנים שלי לאחר הסברים ותחנונים שלא יגררו כסאות שולחנות או הפלת דברים - או הליכה עם נעלי עקב
לא עזר לי כלום !!!!! אקנה לכם תחתיות קנתי סרבו להתקין אמרתי אקנה לכם שטחים נעלי גומי כלום
ככה OK
-רק 20 אחוז מהיכולת שלי בעוצמה .. אין בעיה יש "רעש מלמעלה " עכשו תלמדו טורקית הולך לחדר השני שבו אין טיפול בתיקרה כמו בסלון
פותח בפול וליום מוסיקה טורקית עותומנית ... "מהחטרן" זוהי להקת הצבאית של הסולטן עם זורנות ותופי דוד ופעמונים ומקהלה ...ומתחילים ללמוד טורקית
עובר ליוונית צ'פפטיטלי טורקיקו ..דמטרי בסיס אמאן אמאן יאסו ... ממשיך לאופרה כל שלהיא מעלה להם את הלחץ הדם דופקים משתוללים ...אוי כמה אני נהנה ..... ממש נהנה לשגע אותם .....מוציא ותם משיווי משקל מנטלי ... לא מדבר לא רב לא אומר כלום
ידעתי את שאר השכנים לי לא היה שקט גם לכם לא חד משמעית הפסקתי להבליג ..

כמובן שהם טפשים במיוחד אם לא מבינים בעקבות מה אני שומע ככה - או לא הבנתם בטוב תבינו ברע
אין שבת אין חג אין בטיח ... .7.00 בבוקר עד 22.00 עם הפסקה 14.00-16.00 במידה ששקטים
ולא

רעש מקבלים רעש מוסיקאלי ...שלא חלמו עליו וזה יוצא יופי יופי לתוך הבית הריק שלהם ...

שיזמינו משטרה =גם היא לא יודעת לבדוק היות גם חלונות הבית סגורים
ומבחוץ בקושי שומעים 40 דיבי ממש אם מתאמצים כי הכל סגור רק מהחדר עולה ויורדת ...המוסיקה
זמרת אופרה עוברת כל מחסום ועוגב של יוהן סבסטייאן באך וטוקטה ופוגה 565 542 ועוד מנעמים
של אותו של ורדי -
הרמקולים מונחים על סטנדים ללא ספייקים או גומיות כלום
הרצפה שלי רועדת וגם שלהם .... מחרפן אותם שותקים אז מוריד ויש שקט להרבה זמן ....

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
או עכשו אתה פורח
אבל מדדת כמה
או אוהב לשמוע כרמינה בוראנה בעוצמה שבאס דרם הריצפה רועדת ?
לא מדדתי, צריך להתקין את האפליקציה הנ"ל ולמדוד (מקווה שיש לאנדרואיד)
לפעמים בקטעים מסויימים (שאשתי לא בבית) אני מגביר לדקה או 2 לעצמה גבוהה ,
אבל אז אחד מה 2 : או שהשכנים יתלוננו או שהאוזניים שלי יתחרפנו...
לפעמים בהופעות רוק חיות (שהיו פעם :) ) והמוסיקה חזקה מאוד, אני דוחף משהו לאוזניים על מנת לא לפגוע באוזניים,
(מגלגל חתיכת טישו קטנה לאוזן, יש לי אטמי אזניים בבית, אבל זה לצורך רחצה, והכוונה לא לאטום לגמרי את האוזניים אלא רק להחליש קצת).
קרה לי לפני כמה שנים שהייתי בחתונה והמוסיקה הייתה בעוצמה מאוד גבוהה,
ורק לאחר כמה שבועות הרגשתי שהאוזניים מתאושות...
מאז אני נזהר !!
ומשפט שאני אומר תמיד לאשתי שהיא חוזרת הבייתה ואני מחליש את המוסיקה:
"נגמרה החגיגה" :)

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
למישטרה אין כלים לבדוק כמה בדיוק זולג לשכנים עד רמת רעש של דיבור וגם יש האם זה בתוך בית חלל גדול פתוח או סגור יש חוק מפורט תואר מהטכניון צריך להבין אותו
60 DB בתוך הבית וכאלו נוסחאות שאפילו אני מתקשה להבין אותם ורק כשמכשיר מדידה נמצא בגובה של מטר במרכז החדר החלונות פתוחים
ויש תקן כל כך מסובך ממש.

השכנים שלי לאחר הסברים ותחנונים שלא יגררו כסאות שולחנות או הפלת דברים - או הליכה עם נעלי עקב
לא עזר לי כלום !!!!! אקנה לכם תחתיות קנתי סרבו להתקין אמרתי אקנה לכם שטחים נעלי גומי כלום
ככה OK
-רק 20 אחוז מהיכולת שלי בעוצמה .. אין בעיה יש "רעש מלמעלה " עכשו תלמדו טורקית הולך לחדר השני שבו אין טיפול בתיקרה כמו בסלון
פותח בפול וליום מוסיקה טורקית עותומנית ... "מהחטרן" זוהי להקת הצבאית של הסולטן עם זורנות ותופי דוד ופעמונים ומקהלה ...ומתחילים ללמוד טורקית
עובר ליוונית צ'פפטיטלי טורקיקו ..דמטרי בסיס אמאן אמאן יאסו ... ממשיך לאופרה כל שלהיא מעלה להם את הלחץ הדם דופקים משתוללים ...אוי כמה אני נהנה ..... ממש נהנה לשגע אותם .....מוציא ותם משיווי משקל מנטלי ... לא מדבר לא רב לא אומר כלום
ידעתי את שאר השכנים לי לא היה שקט גם לכם לא חד משמעית הפסקתי להבליג ..

כמובן שהם טפשים במיוחד אם לא מבינים בעקבות מה אני שומע ככה - או לא הבנתם בטוב תבינו ברע
אין שבת אין חג אין בטיח ... .7.00 בבוקר עד 22.00 עם הפסקה 14.00-16.00 במידה ששקטים
ולא

רעש מקבלים רעש מוסיקאלי ...שלא חלמו עליו וזה יוצא יופי יופי לתוך הבית הריק שלהם ...

שיזמינו משטרה =גם היא לא יודעת לבדוק היות גם חלונות הבית סגורים
ומבחוץ בקושי שומעים 40 דיבי ממש אם מתאמצים כי הכל סגור רק מהחדר עולה ויורדת ...המוסיקה
זמרת אופרה עוברת כל מחסום ועוגב של יוהן סבסטייאן באך וטוקטה ופוגה 565 542 ועוד מנעמים
של אותו של ורדי -
הרמקולים מונחים על סטנדים ללא ספייקים או גומיות כלום
הרצפה שלי רועדת וגם שלהם .... מחרפן אותם שותקים אז מוריד ויש שקט להרבה זמן ....
איזה סרט!!
הייתי שוקל לעבור דירה
נראה לי היחסים בין סער לנתניהו טובים יותר

avile7

אוהב את התחום
מעורבות
34
נקודות
28
תלוי איפה אתה גר...........
בשנות ה-80 באזור ביצרון-רמת ישראל,מכל בית קרוב שהיו בו בני גילי,הווליום היה בשיא,
וכל אחד חשב שמה שיותר ווליום ככה טוב יותר,
כמובן עם התחשבות בשכנים שרצו לנוח או להשכיב את הילדים.
כיום כמו לרובנו כאן,
הילדים או האישה מנמיכים,
והחגיגה מתחילה כשאין מי שיפריע,כמובן ברמת ווליום סבירה ולא מטורפת.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
לא מדדתי, צריך להתקין את האפליקציה הנ"ל ולמדוד (מקווה שיש לאנדרואיד)
לפעמים בקטעים מסויימים (שאשתי לא בבית) אני מגביר לדקה או 2 לעצמה גבוהה ,
אבל אז אחד מה 2 : או שהשכנים יתלוננו או שהאוזניים שלי יתחרפנו...
לפעמים בהופעות רוק חיות (שהיו פעם :) ) והמוסיקה חזקה מאוד, אני דוחף משהו לאוזניים על מנת לא לפגוע באוזניים,
(מגלגל חתיכת טישו קטנה לאוזן, יש לי אטמי אזניים בבית, אבל זה לצורך רחצה, והכוונה לא לאטום לגמרי את האוזניים אלא רק להחליש קצת).
קרה לי לפני כמה שנים שהייתי בחתונה והמוסיקה הייתה בעוצמה מאוד גבוהה,
ורק לאחר כמה שבועות הרגשתי שהאוזניים מתאושות...
מאז אני נזהר !!
ומשפט שאני אומר תמיד לאשתי שהיא חוזרת הבייתה ואני מחליש את המוסיקה:
"נגמרה החגיגה" :)

מכיר את התופעה גם בעבר נכחתי בחתונות ואירועים חרפנו לי את האוזנים ולמדתי לקחת איתי אטמי אוזניים ...יומים ההיתי שומע רעש רחש כזה כאילו אוזן אמרה זהו לא יכולה יותר ואטמה את עצמה זה קורה
בפועל ....לכן הולך לכל מקום עם אטמים על כל מקרה
אבל במוסיקה אם זה רוק כמו שאתה אוהב שים ספוג אורירי לא אוטם רק מעט מפחית
אטמים זה ספוג דחוס ומיועד למנוע רעשים .... המטרה להפחית וגם להנות כאיתו שמת משקפי שמש
בתוך הבית
אבל אתה רוצה לשמוע ולהנות מכל הכלים אפילו מרחש הקהל באולם אמפי ששר או מצטרף בריקודים ושירה
ספוג של מקלחת ממש יעשה עבודה טובה לא אוטם ולא חוסם את התדרים וגם לא מנחית לך מכה לתוך האוזן

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
איזה סרט!!
הייתי שוקל לעבור דירה
נראה לי היחסים בין סער לנתניהו טובים יותר

לא פרקטי כרגע אבל שנים היה לי שקט יחסי דברתי צעקתי עזר עכשו
רעש יענה ברעש ועוד איזה רעש מחרפן אותם
ואני נהנה לשגע אותם
הרעשו בלילה בבוקר מקבלים את התשובה תלוי מה המצב הרוח שלי .... מפוח עלים ומכונת גיזום דשא ועלים וסתם ....מקסר מוציא לי את המיץ יש לי שמיעה רגישה במיוחד ......

אם ככה מבנים יבינו ועוד דתיים ...מה אומר יש להם חברים בשבת וכוכ אין בעיה שקט יהיה שקט אין
יהיה תהלוכת הסולטן הטורקי היוצא לקרב לפני חומות וינה ..מהחטרן באשי זה מה שהלכו לקרבות פעם

ואיזה הנזל וגרטל המכשפה עם בצוע של שולטי או הפתיחה ואופרה אותלו עם קראייאן אוף אני מתמוגג

עוד יותר מרגזים אותי טוקטה ופוגה של באך כל התדרים הנמוכים עוברים יופי יופי אוי אני מתמוגג
ממוראל אוקטב סיגנצר
אם לא מספיק מפעיל את

B&W 801 S3

בפולחן האביב של סטרוינסקי עם כמה הקלטות עם באס דראם כמו בתזמורות מוציא להם את המיץ

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
לא פרקטי כרגע אבל שנים היה לי שקט יחסי דברתי צעקתי עזר עכשו
רעש יענה ברעש ועוד איזה רעש מחרפן אותם
ואני נהנה לשגע אותם
הרעשו בלילה בבוקר מקבלים את התשובה תלוי מה המצב הרוח שלי .... מפוח עלים ומכונת גיזום דשא ועלים וסתם ....מקסר מוציא לי את המיץ יש לי שמיעה רגישה במיוחד ......

אם ככה מבנים יבינו ועוד דתיים ...מה אומר יש להם חברים בשבת וכוכ אין בעיה שקט יהיה שקט אין
יהיה תהלוכת הסולטן הטורקי היוצא לקרב לפני חומות וינה ..מהחטרן באשי זה מה שהלכו לקרבות פעם

ואיזה הנזל וגרטל המכשפה עם בצוע של שולטי או הפתיחה ואופרה אותלו עם קראייאן אוף אני מתמוגג

עוד יותר מרגזים אותי טוקטה ופוגה של באך כל התדרים הנמוכים עוברים יופי יופי אוי אני מתמוגג
ממוראל אוקטב סיגנצר
אם לא מספיק מפעיל את

B&W 801 S3

בפולחן האביב של סטרוינסקי עם כמה הקלטות עם באס דראם כמו בתזמורות מוציא להם את המיץ
יפה
בנית ארסנל נשק רציני :)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
תלוי איפה אתה גר...........
בשנות ה-80 באזור ביצרון-רמת ישראל,מכל בית קרוב שהיו בו בני גילי,הווליום היה בשיא,
וכל אחד חשב שמה שיותר ווליום ככה טוב יותר,
כמובן עם התחשבות בשכנים שרצו לנוח או להשכיב את הילדים.
כיום כמו לרובנו כאן,
הילדים או האישה מנמיכים,
והחגיגה מתחילה כשאין מי שיפריע,כמובן ברמת ווליום סבירה ולא מטורפת.

נכון נכון אני הכי הרבה נהנה בווליום בינוני סביר שלא מתחיל לעשות בלגן בחדר
שומע את כל רוחב הבמה עומק ופירוט
המטרה הנאה שלי כמובן ולא להרחיב את הידע המוסיקאלי של השכנים

בשנים קודמות ישבתי במקומות שונים בהיכל התרבות . אודיטוריום חיפה . ואולמות שונים

אני לא מבין עד היום איך הנגנים עצמם לא סובלים מחצוצרה או טרומבון מאחורהם
יש אחלה מאמרים על כך

אבל לעוצמה הדומה להופעה חייה יכולים להגיע רק בתנאים מסויימים אם יש חדר מספיק עם תקרה גבוהה ובאמת מרחב וציוד כמו שיש לAK1
והמון חברים כאן רמקולים שופריים או ענקים כמו מגיקו כוכ
השאלה אם אלו שומעים בעוצמות של אולם או ברמה סבירה .. בתערוכה לפני שנתיים רק חדר אחד
היה יותר קרוב דווקא הצנוע ביותר של עופר שחורי העוצמה היתה כזו גם שמעתי מסביב וגם שמעתי את כל המוסיקה מדהים וסתם חדר של מלון זה מדהים ...

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
יפה
בנית ארסנל נשק רציני :)

נכון זה רק מערכת אחת מתוך 6 הקיימות אצלי בבית
אין מספיק מקום כאן לרשום הכל
אבל אכן מספיק ודי כמה מחזורי חיים להאזין לכל הדיסקים שיש לי בסיגנונות שונים

כרגע מאזין דרך מערכת הגדולה אחת משתיים עקריות .
מקור SONY XA50ES
מגבר DENON PMA-2000IVR הי קורנט 80ואט זה עוצמה חזקה במיוחד גם מגיע ל 160W ב 4 אום הרמקולים יורדים לזה והם רמקולים יחסית לא נצילים בשעה 9 מאזין בדכ בשעה 10 חזק לי ב שעה 11 חגיגת
רמקולים B&W 801 S3
כבילה לרמקולים MIT TERMNTOR 3
VDH 103 III TA /THE FERST 2

השניה במקביל ממש
לרמקולים חשוב לציין כי זה הכבל מחבתר VDH הכי מתחבר אליו אם כי אודיו קווסט 11 ו -33 מצאו חן בעניי היו אצלי אבל כיום הכל מבוסס VDH
כבילה VDH CS112 C בחנתי כמה כבלים זה משרת אותי וקודמו כבר 30 שנים מכסף אין קורוזיה אין כלום

מקור טרנספורט MARANTZ CD-50 1989 בנוי על בסיס פילפס כבל COX RC-59 BNC
MARANTZ SA-11 S1 גם כטרנספורט וגם לבדו בגלל SACD מחובר ל NAIM
NAIM DAC +PSU TADEY PARDO
כבל CHORD CHORUS 2
למגבר NAIM SN2 + HI CAP DR עם הספק הנוסף כאילו הרחבתי את הבמה ועומק ופיזרתי את הכלים ... אומר שוב רק שלא מתאים לכל אחד צריך לבדוק קודם לפי הצרכים
הכי מתאים מכל אוסף של VDH שברשותי לרמקולים כמו שציינתי למעלה CS-12/112

רמקולים FOCAL ELECTRA 1008B סטנדים B&W

תלוי לפי היצירה גודל תזמורת הקלטה ביצועים . בוחר פעם את זה ופעם את זה ...

השאר קולנוע ביתי משולב עם המגבר של או דנון או נייים תלוי בסרט לא בעיה להעביר בניהם

זה בחדר האזנה העיקרי

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
מכיר את התופעה גם בעבר נכחתי בחתונות ואירועים חרפנו לי את האוזנים ולמדתי לקחת איתי אטמי אוזניים ...יומים ההיתי שומע רעש רחש כזה כאילו אוזן אמרה זהו לא יכולה יותר ואטמה את עצמה זה קורה
בפועל ....לכן הולך לכל מקום עם אטמים על כל מקרה
אבל במוסיקה אם זה רוק כמו שאתה אוהב שים ספוג אורירי לא אוטם רק מעט מפחית
אטמים זה ספוג דחוס ומיועד למנוע רעשים .... המטרה להפחית וגם להנות כאיתו שמת משקפי שמש
בתוך הבית
אבל אתה רוצה לשמוע ולהנות מכל הכלים אפילו מרחש הקהל באולם אמפי ששר או מצטרף בריקודים ושירה
ספוג של מקלחת ממש יעשה עבודה טובה לא אוטם ולא חוסם את התדרים וגם לא מנחית לך מכה לתוך האוזן
תודה על ההמלצה , אנסה ! :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור