אשמח לעזרה בחיבור רסיבר למחשב/סמרטפון

tsrori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אהלן..
שאלה של מתחילים, קניתי לבית מיד2 רסיבר ודיסק של פיוניר עם זוג רמקולים חמודים של ורפאדייל, הרסיבר בהגדרה מיועד לקולנוע ביתי, הצורך שלנו הוא מוזיקלי בעיקר.
הדיסק מחובר כמובן לרסיבר, אני רוצה לחבר גם את המחשב הנייח, ואופציה לחבר את הנייד/סמרטפון כשצריך ואולי גם מקשר לבלוטוס/WIFI.
הכניסות מאחורה הן 5 HDMI ואחת קואקסלית לTV.
מה הכי נכון? לקנות קבל קואקסלי <> 3.5 ולחבר ישירות? HDMI? או לקנות DAC עם בלוטוס? האם DAC שמוביל לרסיבר זה לא עבודה כפולה של מגבר על מגבר? למשל זה https://www.amazon.com/dp/B07K7NJ4Q...jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==

או זה

אשמח..
חוץ מזה, האם חיבור של עוד רמקול אחד לסנטר נכון במוזיקה או שזה מיותר? הרמקולים נמצאים בסלון-מטבח במרחק של כ12 מטר אחד מהשני.

תודה רבה רבה

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
ראשית דבר, 12 מטר...
הייתי שוקל בחיוב 2 זוגות רמקולים, שניים בסלון ושניים במטבח. הכל יהיה טוב הרבה יותר כשתקבל סטריאו בכל איזור וארבעה רמקולים שמנגנים בנחת בהשוואה לשני רמקולים צורחים. גם ככה זה רסיבר קולנוע ביתי, עדיף שארבעה מגברים יעבדו בנחת ולא שניים בכח.

אם תיתן דגם ספציפי של הרסיבר יהיה קל יותר להמליץ בנושא חיבוריות, בעיקר ברמה הפרקטית.

tsrori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה אחי.. כל זוג מחובר ליציאה אחת?
הדגם הוא (קצת ישן) VSX-323 של פיוניר.
שוב תודה

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
לפי התמונה פה, זוג הרמקולים של הסלון הולכים ליציאות הראשיות והרמקולים של המטבח ביציאות Surround.
מצב השמיעה אמור להיות - EXT.STEREO:
Gives multichannel sound to a stereo
source, using all of your speakers.

tsrori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה!
מה לגבי חיבור של מחשב? וכנראה גם BT או WIFI, האם כדאי ללכת על DAC כמו שצרפתי למעלה?
שוב תודה

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
הייתי הולך על מתאם BT פשוט עם סקירות טובות לגבי האמינות, חיבוריות וטווח.

tsrori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אחלה, יש המלצות? ואני רוצה לחבר אותו גם פיזית למחשב נייח, האם זה מתאים?

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
אין לי המלצה על מוצר ספציפי. לגבי חיבור למחשב נייח - תצטרך להשקיע בדאק USB, שום דבר יקר מאחר והמערכת שלך לא תצדיק את ההוצאה.
אתה כבר בדרך להוצאות:
  • זוג רמקולים נוסף
  • כבילה עד למטבח (12 מ' כבל זול זה עדיין סכום), במרחק הזה הייתי ממליץ על כבל בעובי לפחות 1.5 מ"מ.
  • מתאם BT
  • USB DAC
  • RCA cable DAC -> RECEIVER

tsrori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מנסה להבין, למה לא ללכת על כבל RCA><3.5 למחשב הנייח וזהו? או קואקסיאלי>< 3.5..

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
רוב הסיכויים שכרטיס הקול הפנימי במחשב שלך בא עם הגברה איומה, כך שגם אם הוא עושה המרה נאותה לאות אנלוגי, כשהוא יוצא מיציאת ה PL בלוח האם שלך, האות די זוועתי. אם אכן יש לך יציאה קואקסיאלית (דיגיטלית) מהמחשב ויש כניסה כזאת ברסיבר, תוכל בהחלט לדלג על DAC ולחסוך מעט.

tsrori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על התשובות!
אז אם אני הולך נגיד על מתאם בלוטוס בסגנון הזה:

וUSB לRCA (אני רואה שזה רק כפל, נראה שלא צריך יותר מזה) כזה:

נכון? לכאלו התכוונת?
תודה שוב.
שרון

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
כן.
בהצלחה!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור