ומה עם השוויון בנטל....
א. בחנויות המוסיקה שאני מכיר(וגם אצלי), לא משמיעים מוסיקה מדיסקים צרובים.
ב.אישה בארהב ספגה לא מזמן קנס של עשרות אלפי דולרים על הורדות מוסיקה ללא תשלום לבעלי זכויות היוצרים....כלומר,זה גם מסוכן ,וכלול להיות אחרי מספר שנים מאד עצוב ולא משתלם.
ג.אף אמן לא היה מקליט ,ואף חברת הפקות לא היו מפיקים הקלטות של יצירות מוזיקליות נוספות,אם באמת ״כולם״ היו גונבים מוסיקה בלי לשלם....זה אומר שיש לא מעט אנשים שכן משלמים עבור המוסיקה או השירים שהם חפצים לשמוע...אבל הם סוחבים על הגב שלהם את החוכמולוגים שמתעקשים שגניבת יצירה מוסיקלית ,זה לא אותו דבר כמו לגנוב תמונה או ציור,או פיסול של אמנות פלסטית.
ד.אם מישהו רוצה לשמוע רק את שני הלהיטים ה״שווים״ מתוך אלבום ,שיקשיב למוסיקה המשודרת ברדיו או טלוויזיה .,משדרים שם הרבה להיטים,מ...ואז הוא פותר את המצוקה הכספית ,וגם לא גונב.(כי הרדיו משלם לבעלי זכויות היוצרים עבור ההשמעות).
ה. בהפקת יצירה מוסיקלית מוקלטת,מעורבים המון אמנים ואנשים שלכולם מגיעה תמורה עבור עבודתם או יצרתם...מלחין,פזמונאי,זמר,נגנים,אולפן,טכנאי הקלטה,מיקס,מסרטרינג,יצור דיסקים או תקליטים...לכל אלה משלמת חברת ההפקה(כמו: אחים וורנר,סוני, או חברות ״אינדי״ קטנות,כמו: התו השמיני או האוזן השלישית בארץ הקודש). אחר כך חברת ההפקה חושבת ,שמגיעה לה כסף ממכירות של היצירה או ההקלטה שלה....אני חושב שהיא צודקת.
ו.אני רוצה שתהיה חלוקה הוגנת של הנטל ,דהיינו התשלום עבור ההנאה מהשמעת יצירה מוסיקלית.....זה שקל לגנוב באינטרנט מוסיקה,זה לא הוגן כלפי בעלי זכויות היוצרים(תחשוב שאתה היית עובד על יצירת אלבום שנה שלמה,הרי בצדק היית רוצה שכל המשתמשים ישלמו לך,ולא ש״כולם״ יורידו בחינם).,אבל זה גם לא הוגן כלפי האנשים הלא רבים כדבריך,שנושאים בנטל התשלום לאמנים עבור יצירותיהם המוסיקליות.