גם את הפטיפון של נמר היבואן קונה בחצי מחיר וגם את הרמקולים והמגבר שלי.סוני אי. אס,
כתבתי שהיבואן קונה את קומפקט הדיסק בפחות מחצי מחיר.
תומר
ויש כאלו שאפילו בפחות.
אז מה, ואיך זה קשור לפואנטה של סוניס?
גם את הפטיפון של נמר היבואן קונה בחצי מחיר וגם את הרמקולים והמגבר שלי.סוני אי. אס,
כתבתי שהיבואן קונה את קומפקט הדיסק בפחות מחצי מחיר.
תומר
הרי דובר כאן על דבריו של האיש הנורבגי - שהעלה את חמתי זה הזילזול באחר .
ואם כבר דיבר אז בו נדבר ונבדוק את הדברים -וגם לא נדבר על דברים לפי דעתי סבירים טובים גם שאמר
הכבלים . ומבחני שמיעה קבוצתיים -ראויים להערכה - ועוד דברים איכותיים .
מנורות קצת מסתייג מזה - קלאס D מבין את התחום אבל לא מספיק כדי להתייחס.
אבל אני חושב שהתרומה שלו הגדולה היתה בזה
דרך כמו שחברנו אמר למעל @Tri-ToNe
זה ממש זילזול באחר ובאמונתו והשקפתו .
כן הומור בוא נראה גם את ההומור שלי .
ולהוציא כאן את כולנו - אודיופילים שאכלנו לוקשים בכל השנים ... אוי אוי אוי איזה נזק עשה לכל היבואנים .
וגם נתן לזה שם B.B.B.
הסאונד הגרמני אם כבר הזכרת את הגרמנים יכולים ללמד הרבה באודיו .
אנדראס החביב .
שיתנצל ותו לא
אם היה מציג - אנחנו בגישה שלנו שונה - לא רק הייתי מעריך זאת וגם עושה לייק
זה בעצם מה רצה לומר -
יצא לו גרוע גרוע מאד
בלתי נסלח
חחחח...אני חייב לציין שהדיון כאן דווקא מאד מעניין, משום שהוא חושף היבט שלא תמיד נדון כאן בפורום. בתור בעלים של מגבר ונגן דיסקים של ניים, מעניין אותי לדעת האם איכות הבניה והרכיבים בחברה כמו Naim נחשבת לטובה?
מבלי להתייחס לסאונד.
שאלה אחרונה ואולי החשובה מכל. האם אתם מסתמכים על מדידות או משתמשים בצוות האזנה?
שאלה טובה שנשאלת המון. אנחנו משתמשים במדידות ככלי להערות בהאזנה. יש לנו צוות האזנה מומחה שמקשיב לכל מוצר לפני שהוא מתחיל את היצור. הם מעירים את ההערות שלהם ואנו חוזרים למעבדה ומשפרים. זה יכול לחזור על עצמו עשרות פעמים עד שהם מאשרים שזה הדבר הנכון. המדידות לא יכולות לחזות את הצליל. כלי המדידה הטוב ביותר הוא האוזן האנושית. כשהיא מיומנת, היא כלי מושלם. המדידות הן כלי טכני גרידא, האוזן הוא הכלי החשוב עבורינו. אגיד לך יותר מזה. באחד מהמגברים שלנו, במהלך התיכנון שלו, המדידות שלו היו מושלמות במעבדה. צוות ההאזנה שלל אותו על הסף ומשם התחלנו לתקן על פי ההערות שלהם. המדידות היו פחות מרשימות אבל הצליל היה פנטסטי. כנראה שאי אפשר לחזות את הצליל במדידה לפני ששומעים אותו.
באמת השאלה.....לדעתי דיון בפני עצמו.בכל הדיון לא הוזכרה הנקודה המעניינת והחשובה ביותר בכל הראיון, לדעתי:
עמיר
"המדידות לא יכולות כלי המדידה הטוב ביותר הוא האוזן האנושית. כשהיא מיומנת, היא כלי מושלם. המדידות הן כלי טכני גרידא, האוזן הוא הכלי החשוב עבורינו."
לא מופרך ולא מוזר -- הטעות היא בחשיבה שלךלגבי תכנון מגברים, דגש מגברים, משפט מופרך לא מוזר
עוותים הרמוניים : אוזן אנושית - כ-0.5 -1 % , מכשיר מדידה- 0.0001 - פי 10.000 !
הענות תדר : אוזן אנושית - תלוי עוצמה לפי עקום פלאטשר , מכשיר מדידה- 0.01 dB - פי מליון בערך בתדרים גבוהים !!!!
יחס אות לרעש .......אין לי כוח יותר ....
הבחנה בין תדרים בעלי עוצמה שונה - כנ"ל
זה מגוחך הטענה שלו.
לעומת זאת למכשירי מדידה אין טעם והעדפות באודיו , קרמיים, בד, קופסאות , הכל הולך....הם סתם אובייקטיבים הבר מיננים....
אתה יודע שחוש השמיעה הוא היחיד שעובד גם כשאתה ישן."המדידות לא יכולות לחזות את הצליל. כלי המדידה הטוב ביותר הוא האוזן האנושית. כשהיא מיומנת, היא כלי מושלם. המדידות הן כלי טכני גרידא, האוזן הוא הכלי החשוב עבורינו."
משפט קצת מוזר.
אני לא מאמין שהאוזן עצמה יכולה להגיע לדיוק ולכושר ההפרדה של מכשירי מדידה ברמה סבירה.
לא חקרתי את התחום, אבל סביר להניח שאנחנו מדברים על יכולות עיבוד המידע מהסיגנלים כפי שהם מגיעים לאוזניים ובהבדלים בין שתי החישות ולהשפעה של מבנה האוזן וכו' ולא רק על הסיגנלים עצמם.
זאת אומרת שאנחנו מדברים על יכולות עיבוד מידע של המוח.
אנלוגיה טובה לזה היא מכשירי צילום שקולטים סיגנלים אופטיים ומסוגלים לעשות דיטקציה למבנים סאב-מיקרוניים ולצפות בכוכבי לכת במרחק אלפי שנות אור וכו וכו. העיניים, שהן מכשיר מדויק פי כמה מהאוזניים, ושהמוח מקדיש עבורן הרבה יותר משאבים מאשר האוזניים, לא מגיעים לקרסוליים של מכשירי מדידה מדוייקים.
ולהערכתי, גם בתחום עיבוד המידע הטכנולוגיה רצה קדימה ובקרוב ילך ויצטמצם הפער בין מכשירי מדידה נגישים + אמצעי ייצור המוני ולבין נסיינים מיומנים בתחום האודיו.
לא מופרך ולא מוזר -- הטעות היא בחשיבה שלך
מה שחשוב בסאונד אינו המדידות הפיזיקאליות שהוצאו כדי לפתח ולהעריך טכנולוגיות, אלא מה שהאוזן "אוהבת".
האוזן היא כלי המדידה הטוב ביותר שייש בעניין מה שהאוזן אוהבת.
בכל מקרה סתירה, האוזן קובעת מה עדיף, ולא המדידות האובייקטיביות.
יתרון הרזולוציה והדיוק של המדידות הפיזיקאליות אינו מהווה יתרון מבחינת האוזן.
עמיר
אתה לוקח את הדברים יותר מדי מילולית.אני מתייחס לתגובתו כלשונה , ואני שואל , איך האוזן האנושית היא ה"כלי המושלם" כשלאודיופיל X המגבר הוא שירת מלאכים ולאודיופיל Y המגבר מנסר ? וכנ"ל לגבי כל פריט ציוד אודיו שקרוב לודאי הדעות חלוקות אליו.
קבוצת האזנה ממוקדת ומאומנת נותנת מסקנות קרובות לשלמות מבחינת הצרכים האודיופיליים של לקוחות החברה
עמיר[/QUOT
לא מענייןמצויין אמרת ...."מבחינת לקוחות החברה" וחובבי HEGEL , אבל הקהל של מגבר אחר, Z , יאמר שהגל הוא כזה וכזה ומגבר Z הוא השלמות בהתגלמותה - מי צודק?
אכן, זו התשובה הרלוואנטית.OK , גם זו תשובה