איפה מתקנים טייפ קסטות ישן ?

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
עם כל הנוסטלגיה והצער , היה עדיף לך כבר לקנות טייפ מיד 2 או חדש . יש באמזון איזה דגמים .

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
AK1

וואו
תודה על התגובה.

יש לך המלצה לדגמ/ים מסוימ/ים של Nakamichi ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
AK1

וואו
תודה על התגובה.

יש לך המלצה לדגמ/ים מסוימ/ים של Nakamichi ?
בכייף, אבל קח בחשבון שאני לא מתיימר להיות מומחה לנושא.
לא עסקתי בזה כבר עשרות(?) שנים.

הדגם היחיד של נאקאמיצ'י שאני זוכר כרגע הוא Dragon, אבל אני לא בהכרח ממליץ לך בעדיפות ראשונה לקנות נאקאמיצ'י.

אני רוצה להזהיר אותך במפורש בפני שני סוגים של מלכודות בעניין הזה, שאם אתה לא נזהר מהן, אתה עלול לשלם הרבה כסף ולא להיות מרוצה כלל מהתוצאה, ואני לא מניח שאלה מטרותיך בעניין הזה.

אבל, כמו בכל דבר, מה שכדאי לעשות הוא פונקציה של מה שרוצים להשיג, אז בוא נראה אם אני מבין נכון את הצרכים.

האם השימוש שלך בטייפ-דק הזה הוא:
  1. בעיקר להקליט קסטות חדשות ולהאזין להן, ובמיעוט המקרים להאזין לקסטות שכבר יש לך
  2. בעיקר להאזין לקסטות שכבר יש לך, ובמיעוט המקרים להקליט חדשות ולהאזין להן
במקרה של חלוקה בערך שווה בין צורות השימוש, תחליט מה חשוב לך יותר.

הגדרה: טייפ-דק נחשב "טוב" אם כשמשמיעים בו קסטות שהוקלטו באמצעותו, התוצאה דומה ככל האפשר למקור שממנו הקליטו.

לפיכך, אם צורת השימוש העיקרית שלך היא #1, אתה רוצה לחפש את הטייפ-דק הטוב ביותר שאתה יכול למצוא בתקציב שלך. אם אתה מוכן להשקיע את הסכומים הנדרשים, נאקאמיצ'י יכול להיות רעיון טוב במקרה הזה.

לעומת זאת, אם צורת השימוש העיקרית שלך היא #2, כנראה שלא כדאי לרוץ בעדיפות הרשונה לכיוון של הטייפ-דק ה"טוב" ביותר (לפי ההגדרה דלעיל), בגלל בעיית התאימות שהזכרתי קודם "לא כל מה שהוקלט במכשיר מעולה אחד נשמע טוב בנגינה במכשיר מעולה אחר". במקרה כזה, העדיפות הראשונה היא לנסות להשיג מכשיר זהה למה שייש לך והתקלקל, או, לכל הפחות, מכשיר מאותה חברה. במקרה הזה, לחפש נאקאמיצ'י עלול להיות "מלכודת".

"מלכודת" מהסוג השני היא עניין המצב הפיזי/טכני של המכשיר. אני מניח שרוב המכשירים הנמצאים בשוק אינם חדשים, וחשוב עד קריטי למצוא מכשיר במצב הפיזי/טכני הטוב ביותר שאתה יכול, רצוי חדש לגמרי, וייש בעייה עם זה שאנשים שמוכרים ציוד כזה לאו דווקא מדייקים בתיאור המצב.

אני לא יודע איך לשקלל בין הדרישות לדגם (ה"טוב" ביותר לעומת התואם ביותר למה שהייה לך), לבין הדרישה למצב פיזי/טכני טוב. נתינת עדיפות לשיקול המצב הפיזי/טכני יכולה להתבטא בזה שבכלל לא תקנה לא את ה"טוב" ביותר ולא את ה"תואם" ביותר, אלא את התקין/החדש ביותר.

אני מצטער שאני לא יכול לפשט עבורך את ההחלטה/גישה מעבר להצבעה על הבעייתיות בגישות השונות :(
אבל נראה לי שאם לא תתחשב כראוי בשיקולים הנ"ל, התוצאה עלולה שלא להשביע את רצונך, או פחות ממה שכן אפשרי לך.

בהצלחה! (ורד)
עמיר

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
תודה על האזהרות ועל ההמלצות.
עיקר השימוש שלי הוא לשמוע קלטות שיש לי.
הןלא הוקלטו באמצעות ה marantz.

יהודה - איך הטייפ החדש מאמזון, בהשוואה ל denon drs810 יד שניה?

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
יש סיכון לא מבוטל בקניית טייפ ישן וכמו שהתנסת בעצמך לא תמיד מצליחים לתקן את זה .
ככה שיש סיכון , אבל מסתובבים לא מעט טייפים טובים ותקינים , אם זה הזמנה מרחוק צריך קצת מזל עם זה .
חבר שלי הזמין סוני משנות ה 90 , עבד טוב בדיוק חודש , לא יודע איך אבל נהרס לגמרי , כל קסטה נשמעת עמומה להחריד .

אבל יש לו גם טייפים ישנים שעובדים פיקס ומצוין .

הייתי אומר , אם זה מרחוק לך על חדש , אם יד שניה חפש בארץ ותבדוק טוב טוב .

אבנר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
1. הוקלט על ידי הטייפ הקודם שלי.
כבר מזמן לא אצלי.
מתח זה חשוב, תודה.

2. ה TEAC שהצעת לי נראה טוב.
חבל שהוא ענק בשבילי בגובה
435(W)×145(H)×286(D)mm
מהקישור כאן
http://www.teac.com/product/w-890rmkii/specifications/

3. ה denon drs810 הוא ממישהו מתל אביב בשם רמי.
שמעתי את הטייפ עם קלטת שלו והוא נשמע טוב יותר מהמרנץ.
לא שמעתי עם קלטת שלי.

אני פשוט תוהה אם ה denon drs810 "נחשב" לדגם "יוקרתי".
(כי מבקשים עליו בארץ מחיר לא זול)

תודה על העזרה.

(אני כבר מבין לאט לאט את הכיוון שעלי ללכת בו ומה ה tradeof)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
1. הוקלט על ידי הטייפ הקודם שלי.
כבר מזמן לא אצלי.
ואיזה מודל הוא הייה?
האם ההקלטות שהקלטת עליו נשמעו טוב יותר על גבי המאראנץ?

חבל שהוא ענק בשבילי בגובה
כפי שכתבת כבר בשלב מוקדם, זה כנראה המצב הצפוי עם רוב המכשירים.
שאלה אם אתה יכול לשים את המכשיר במקום אחר במזנון, וכל מה שנדרש הוא רק אינטרקונקטים ארוכים יותר.

3. ה denon drs810 הוא ממישהו מתל אביב בשם רמי.
שמעתי את הטייפ עם קלטת שלו והוא נשמע טוב יותר מהמרנץ.
לא שמעתי עם קלטת שלי.
אז זהו, שהדבר העיקרי שחשוב הוא איך הוא נשמע עם קסטות שלך -- תבדוק מדגם מייצג -- מכל סוגי המוסיקה וכל סוגי הקלטות. לשפוט לפי מדגם קטן מדי עלול להוביל אותך למסקנות שאינן נכונות עבור צרכיך.

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור