AK1
וואו
תודה על התגובה.
יש לך המלצה לדגמ/ים מסוימ/ים של Nakamichi ?
בכייף, אבל קח בחשבון שאני לא מתיימר להיות מומחה לנושא.
לא עסקתי בזה כבר עשרות(?) שנים.
הדגם היחיד של נאקאמיצ'י שאני זוכר כרגע הוא Dragon, אבל אני לא בהכרח ממליץ לך בעדיפות ראשונה לקנות נאקאמיצ'י.
אני רוצה להזהיר אותך במפורש בפני שני סוגים של מלכודות בעניין הזה, שאם אתה לא נזהר מהן, אתה עלול לשלם הרבה כסף ולא להיות מרוצה כלל מהתוצאה, ואני לא מניח שאלה מטרותיך בעניין הזה.
אבל, כמו בכל דבר, מה שכדאי לעשות הוא פונקציה של מה שרוצים להשיג, אז בוא נראה אם אני מבין נכון את הצרכים.
האם השימוש שלך בטייפ-דק הזה הוא:
- בעיקר להקליט קסטות חדשות ולהאזין להן, ובמיעוט המקרים להאזין לקסטות שכבר יש לך
- בעיקר להאזין לקסטות שכבר יש לך, ובמיעוט המקרים להקליט חדשות ולהאזין להן
במקרה של חלוקה בערך שווה בין צורות השימוש, תחליט מה חשוב לך יותר.
הגדרה: טייפ-דק נחשב "טוב" אם כשמשמיעים בו קסטות שהוקלטו באמצעותו, התוצאה דומה ככל האפשר למקור שממנו הקליטו.
לפיכך, אם צורת השימוש העיקרית שלך היא #1, אתה רוצה לחפש את הטייפ-דק הטוב ביותר שאתה יכול למצוא בתקציב שלך. אם אתה מוכן להשקיע את הסכומים הנדרשים, נאקאמיצ'י יכול להיות רעיון טוב במקרה הזה.
לעומת זאת, אם צורת השימוש העיקרית שלך היא #2, כנראה שלא כדאי לרוץ בעדיפות הרשונה לכיוון של הטייפ-דק ה"טוב" ביותר (לפי ההגדרה דלעיל), בגלל בעיית התאימות שהזכרתי קודם "לא כל מה שהוקלט במכשיר
מעולה אחד נשמע טוב בנגינה במכשיר
מעולה אחר". במקרה כזה, העדיפות הראשונה היא לנסות להשיג מכשיר
זהה למה שייש לך והתקלקל, או, לכל הפחות, מכשיר
מאותה חברה. במקרה הזה, לחפש נאקאמיצ'י עלול להיות "מלכודת".
"מלכודת" מהסוג השני היא עניין המצב הפיזי/טכני של המכשיר. אני מניח שרוב המכשירים הנמצאים בשוק אינם חדשים, וחשוב עד קריטי למצוא מכשיר במצב הפיזי/טכני הטוב ביותר שאתה יכול, רצוי חדש לגמרי, וייש בעייה עם זה שאנשים שמוכרים ציוד כזה לאו דווקא מדייקים בתיאור המצב.
אני לא יודע איך לשקלל בין הדרישות לדגם (ה"טוב" ביותר לעומת התואם ביותר למה שהייה לך), לבין הדרישה למצב פיזי/טכני טוב. נתינת עדיפות לשיקול המצב הפיזי/טכני יכולה להתבטא בזה שבכלל לא תקנה לא את ה"טוב" ביותר ולא את ה"תואם" ביותר, אלא את התקין/החדש ביותר.
אני מצטער שאני לא יכול לפשט עבורך את ההחלטה/גישה מעבר להצבעה על הבעייתיות בגישות השונות
אבל נראה לי שאם לא תתחשב כראוי בשיקולים הנ"ל, התוצאה עלולה שלא להשביע את רצונך, או פחות ממה שכן אפשרי לך.
בהצלחה!
עמיר