לא ניכנס לפוליטיקה. אבל מוכרח להגיד את זה.
אם לא פותחים את השוק, שימו כסף. אני בעל חברת הגברה ותאורה, שותף בגן אירועים. כחברת הגברה ותאורה 70 אחוז מהמחזור שלי הוא: פורים, יום השואה, יום הזיכרון ויום העצמאות. את כל האירועים הללו ביטלו השנה וכנראה גם בשנה הבאה. להם תוסיפו את שמונת החודשים שחברת ההגברה שלי ביצעה 12 עבודות כשהסטנדרט הוא מעל ל-300. עכשיו עשו את המתמטיקה.
באולם האירועים פיספסתי את עונת החתונות לחלוטין. וגם את החורף, אני כנראה עתיד להפסיד.
יחד עם זאת עדיין אני משלם שכירות על המחסן של ההגברה והתאורה, ממשיך לשלם ארנונה (למרות שהקלו קצת - בטל בשישים). באולם מחזיק את הגינון כרגיל אחרת אצטרך לשקם גינה, יעלה כפול מהאחזקה. המקררים ממשיכים לעבוד רגיל עם יותר מטון וחצי של סחורה שלא נמכרה וכשהמדינה הכריחה אותנו להחזיר מקדמות (למרות שרובם הושקעו על מנת להכין את הגן לתו הסגול) החזרתי למי שלא היה מוכן לדחות. זה הסתכם ביותר מחצי מליון שקל החזרי מקדמות.
המדינה שמה עלינו קצוץ. הפיצוי היה מביך (היה צריך להחריג את גני ואולמות האירועים). למזלי הצלחתי להמציא את עצמי מחדש, אבל אני יכול לספר לכם שכמה מהקולגות שלי מהתחום חטפו השנה התקפי לב, אחד נפטר מדום לב, חלקם התגרשו ואחד, חבר קרוב, ניכנס לדיכאון בקנה מידה כזה שהחליט לחזור לבוראו.
מדינת ישראל, במשבר הזה פשוט זרקה לפח בעלי עסקים רבים. חלק מהקולגות שלי כן היו זכאים לפיצוי שהיה יכול להציל אותם, אבל עד שהוא הגיע הם כבר פשטו רגל. ואז, ברור שהמדינה לא נתנה להם את הפיצוי המיוחל.
מדינת ישראל מתעללת כלכלית בשני תחומים שאותם ריסקו לחלוטין - אירועים ותרבות, טיסות ומלונאות.
אני הייתי מצפה מממשלה שעושה קולות של ״אנחנו לטובת העם״ להוריד את שכר הבכירים במשק, להוריד מעצמם לפחות 30 אחוז מהשכר והכי חשוב, להוציא לחל״ת לפחות 60 אחוז מעובדי הכנסת והחברי הכנסת שגם ככה מסתובבים שם כמו עגלים טיפשים.
רא הממשלה שלנו כל היום מדבר על כמה הכלכלה שלנו חזקה, כמה אנחנו מדינה יציבה כלכלית. אך נוהג כאילו מדובר במדינה בפשיטת רגל. לא משחרר אגורה. המיניות הכלכלית שלו במשברים הוכיחה את עצמה. הוא ידע היטב לקחת את העם לקצה היכולת ואז איפשר לו להמריא. רק שבמקרה הזה, מה לעשות, הוא לקח אותו לקצה יכולת הספיגה ומשם דרך עליו באכזריות אל מתחת לאדמה.
בסוף לא תהיה ברירה, מי שעל הקצה יצפצף על ההנחיות ויפתח. ומשם הדרך לתמונות קשות בחדשות היא קצרה יותר מכפי שדמיינתם.