אני חייב לשבור מס מתוסים בתגובה לאייל ולDIZ1
המיתוס הראשון - הייתי רוצה לומר שהוא הזוי כמהה :
עם אן לי סינרגיה בין המערכת לחדר רצויי לשדרג רכיבים ליקרים יותר !!!:
כן זה בטוח חלומו של כל סוחר שכל פעם שתהיה לי בעיה אקוסטית אני ארוץ לשדרג .
99% שבמערכת כמו של אדם הבעיה לא ברכיבים אלה באקוסטיקה.
התאבכויות ובס עומד לא מאפשרים יצירה של אימיג' טוב ומאפילים על הבמה הפתרון הוא אקוסטי נטו .
ופה אני אגלוש למיתוס השני ש-RC זה ציוד פסול או כמו שאמר DIZ1 לאנשים עם עוזן גסה וכטיפול אקוסטי זה חארטה .
ל-DIZ1 אני יכול לומר שאני בטוח שהסוחרים מתים עליו .
למה RC זה הפטרון ?
לכל רמקול יש אקוליזר פנימי ששמו קרוסאובר - הקרוס מתפקד בדיוק כמו אקולייזר ( מנחית תדרים ב-DB הרצוי בדיוק כמו באקולייזר על מנת לצור סינרגיה בין האלמנטים לעצמם ולתיבה - זה בגדול ) .
RC עושה את אותה פעולה על מנת ליצור סינרגיה עם החדר .
לטענה ש RC מעוות את הצליל אן שום אחיזה במציאות - זה לא שמיעה בעליל .
רוב השינויים שמורגשים במערכת כאשר מחליפים רכיבים (למעט רמקולים ) נחשבים בטעות להבדלים ברמה למרות שברוב המקרים מדובר בהבדליי אקולזצייה הקימים בין רכיב לרכיב (לאחד יש מיד יותר מודגש והשני יש לו בס יותר בשרני בשלישי הפינות יותר מעוגלות וברביעי הסאונד יותר יבש -מה זה עם לא הבדליי אקולזצייה !!! ) הבדלים אילו נוצרים גם בגלל שימוש ברכיבים אנלוגיים שונים (כמו כבלים נגדים....) אבל גם בגלל שוני ברכיבים אלקטרוניים (סוגיי המרה ועיבוד שונים ) אז לבוא ולומר שאקוליזר פרמטרי זה לגסי שמיעה זו בורות לשמה .
כיום חברות מובילות מייצרות RC מובנה כחלק אינטגרלי מהציוד שלהם ( חברות כמו תאקט בל קאנטו דנון ....) ופאר הטכנולוגיה זה RC שעובד בזמן אמת ומתקן את הסאונד כל הזמן .
לאדם - אני הייתי בודק RC לפני כל השקעה אחרת .
אני יודעה שמיודעינו נמר חושב אחרת ממני , נמר יכול להחליף כל יום ציוד באלפי שקלים בשביל לצור את הסינרגיה הזו ,עם אתה יכול אז בכף ועם לא אז אל תתן למיתוס אודיופילי הזוי להשפיע עליך אני ממליץ לך לחשוב עצמאית ובמיוחד לא לרוץ ולהחליף ציוד .