אין לי במה בחדר , מה עושים? :(

• פותח הנושא dupo
  • פורסם בתאריך

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
רגע רגע, DIZ1 , אתה בעצם אומר שלשבת ולכוון את הרמקולים לפי האוזן זה יותר מדויק מהRC?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
ברשות גידי אני אענה.

אופיר - כן.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני חייב לשבור מס מתוסים בתגובה לאייל ולDIZ1

המיתוס הראשון - הייתי רוצה לומר שהוא הזוי כמהה :
עם אן לי סינרגיה בין המערכת לחדר רצויי לשדרג רכיבים ליקרים יותר !!!::rolleyes:
כן זה בטוח חלומו של כל סוחר שכל פעם שתהיה לי בעיה אקוסטית אני ארוץ לשדרג .
99% שבמערכת כמו של אדם הבעיה לא ברכיבים אלה באקוסטיקה.
התאבכויות ובס עומד לא מאפשרים יצירה של אימיג' טוב ומאפילים על הבמה הפתרון הוא אקוסטי נטו .
ופה אני אגלוש למיתוס השני ש-RC זה ציוד פסול או כמו שאמר DIZ1 לאנשים עם עוזן גסה וכטיפול אקוסטי זה חארטה .
ל-DIZ1 אני יכול לומר שאני בטוח שהסוחרים מתים עליו .
למה RC זה הפטרון ?
לכל רמקול יש אקוליזר פנימי ששמו קרוסאובר - הקרוס מתפקד בדיוק כמו אקולייזר ( מנחית תדרים ב-DB הרצוי בדיוק כמו באקולייזר על מנת לצור סינרגיה בין האלמנטים לעצמם ולתיבה - זה בגדול ) .
RC עושה את אותה פעולה על מנת ליצור סינרגיה עם החדר .
לטענה ש RC מעוות את הצליל אן שום אחיזה במציאות - זה לא שמיעה בעליל .
רוב השינויים שמורגשים במערכת כאשר מחליפים רכיבים (למעט רמקולים ) נחשבים בטעות להבדלים ברמה למרות שברוב המקרים מדובר בהבדליי אקולזצייה הקימים בין רכיב לרכיב (לאחד יש מיד יותר מודגש והשני יש לו בס יותר בשרני בשלישי הפינות יותר מעוגלות וברביעי הסאונד יותר יבש -מה זה עם לא הבדליי אקולזצייה !!! ) הבדלים אילו נוצרים גם בגלל שימוש ברכיבים אנלוגיים שונים (כמו כבלים נגדים....) אבל גם בגלל שוני ברכיבים אלקטרוניים (סוגיי המרה ועיבוד שונים ) אז לבוא ולומר שאקוליזר פרמטרי זה לגסי שמיעה זו בורות לשמה .
כיום חברות מובילות מייצרות RC מובנה כחלק אינטגרלי מהציוד שלהם ( חברות כמו תאקט בל קאנטו דנון ....) ופאר הטכנולוגיה זה RC שעובד בזמן אמת ומתקן את הסאונד כל הזמן .
לאדם - אני הייתי בודק RC לפני כל השקעה אחרת .
אני יודעה שמיודעינו נמר חושב אחרת ממני , נמר יכול להחליף כל יום ציוד באלפי שקלים בשביל לצור את הסינרגיה הזו ,עם אתה יכול אז בכף ועם לא אז אל תתן למיתוס אודיופילי הזוי להשפיע עליך אני ממליץ לך לחשוב עצמאית ובמיוחד לא לרוץ ולהחליף ציוד .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
צחי.

אין לי בעיה עם אקולייזר דיגיטלי. אם כבר אקולייזר אז אקולייזר רגיל.

ה-RC עושה חישובים על פי מיקרופון שמצורף אליו ובעזרת התוצאה המתקבלת חותך את התדרים הרצויים ובסופו של דבר תמיד צריך לתקן אותו ידנית, הבעיה השניה היא במקרופון המעפאן {לרוב} שמחברים אליו.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
צחי.

אין לי בעיה עם אקולייזר דיגיטלי. אם כבר אקולייזר אז אקולייזר רגיל.

ה-RC עושה חישובים על פי מיקרופון שמצורף אליו ובעזרת התוצאה המתקבלת חותך את התדרים הרצויים ובסופו של דבר תמיד צריך לתקן אותו ידנית, הבעיה השניה היא במקרופון המעפאן {לרוב} שמחברים אליו.

נכון הRC בודק התאבכויות לפי אלגוריטים ומבצעה תיקון ואז ניתן בשיכבה השניה של האקוליזר לאחר התיקון לשנות פרמטרים לפי העדפה אישית .

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
לא הבנתי כל כך את הודעתך. אולי עניין של תחביר.
בכל אופן כמה נקודות:
מהתגובה שלך הבנתי לא ירדת לסוף דעתי בכללותה, מלבד זאת שRC זה דיי חארטה.
זה שבל קנטו או טאקט יש RC עדיין לא אומר שזה "נכון" או "טוב"- יש יותר חברות שלא מצרפות RC מובנה וגם מציגות את מוצריהם ללא RC. אז מה זה אומר?
בכל אופן בקישור הבא יש שירשור מופורום אחר העוסק בנושא דומה:
http://forum.bd-design.nl/forum_entry.php?id=14935&page=1&category=0&order=time

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
RCS הוא לא פתרון לכל אחד

מכשיר עם רזולוציה גבוהה ואלגוריתמים מספיק מתוחכמים, עולה הרבה (סביבות 3000$ בחו"ל) ודורש תוספות לא זולות ברוב המערכות - למשל D/A חיצוני או פנימי.

התוצאה היא אכן פתרון של הבעיות האקוסטיות - אבל אם הבעיות האלה פזורות על טווח תדרים רחב מאוד ועם אמפליטודה גבוהה, לא תמיד העניין קל לתיקון.

מעבר לכך, עקומת הלמידה של המכשיר היא חודשים רבים של ניסוי וטעייה - לא לכל אחד יש כח לעשות עוד ועוד עקומות מטרה וקריאות שונות במצבים שונים במקום להקשיב למוזיקה.

RCS הוא אכן כלי בעל יכולות רבות - אבל ממש לא מתאים לכל אחד ולכל מערכת.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
בה לא נתעסק בתחביר שלי בה נתרכז בעיקר !

לי יש בבית RC אני יודע בדיוק מה זה עושה .
רוב האודיופילים דוחים את זה מבורות נטו .
חברות מציגות ציוד ללא RC מטעמים מסחריים נקודה . (הם רוצים שתחשוב שיש הבדל רב בין רכיבים יותר ממה שיש באמת ) ,זו גם אותה אג'נדה של הסוחרים .
לומר על משהוא חרטה ולהתרכז בדיסלקציה שלי זה מעורר תמיהה על .........שלך.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אהה, היית אומר שיש לך כזה בבית כבר בתחילת הדיון והכל היה מובן יותר.
אם יש לך כזה בבית סימן שזה באמת טוב.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לא זה לא אומר שזה טוב .
זה אומר שאני יודע על מה אני מדבר - ואתה (DIZ1 ) אולי ....
נתקלתי בהרבה אנשים שפסלו RC רק בגלל ששמעו אנשים אחרים פוסלים - אך מעולם לא בדקו בעצמם.
כמות האודיופילים שבאמת בדקו RC על מערכת שמיצרת בעיות אקוסטיות הוא אפסי לאומת מס האודיופילים שקופצים ואומרים שזה פסול כי קראו בפורום אחר דעה של משהוא אחר .
שמפו לאייל שאישר שיש RC שמסוגל לפתור בעיות אקוסטיות , אני בהחלט מסכים שהמכשיר דורש למידה, ניסוי וטעייה . אני רק לא מסכים על המחיר - אני קראתי שברסיבר של דנון יש RC עם אלגוריטים מהמובילים שיש (לא חותם על זה - אבל בה נגיד שברמה ממוצעת ) אני גם יודעה שברינגר מספק תמורה טובה לכסף ולעוזן (הגסה) שלי - נכון למדתי את המכשיר ומדי פעם אני משנה פרמטר בכדיי לספק את טעמי האישי .
למערכות ממוצעות כמו זו של אדם ( 10-20K +\- ) הברינגר מספק , אולי למערכות קצה שווה להשקיעה בRC במכיריי קצה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אני לא שמעתי RC - ולכן אני אובייקטיבי. לטעמי, הדרך היחידה לדעת באמת אם זה טוב ועוזר או רע ומפריע או סתם עולה כסף זה לנסות. אם אני רוצה לדעת אם בכלל כדאי לנסות, ולא חשוב אם יש לי בעיה במערכת או אני סתם רצה לשפר ונראה שזה יכול להוסיף, כדאי לקרוא. במספר ביקורות על מכשירים כאלו נטען כי הם חוללו פלאות, אחרים טענו שזה תנאי הכרחי להתאמה מערך מוצרים שבא מבחוץ לחדר נתון. יש שניסו וטענו שזה ככה, ויש שטענו שההפסד גדול מהרווח.
בקיצור: אם מאיזושהי סיבה זה על סדר היום, יש לנסות. להביע דעה נחרצת על משהו ללא התנסות מוסדרת, זה לא לעניין.
זה נכון כאן, וזה נכון בכל דבר אחר (גם) בתחום זה. לכן, למשל, אין משמעות של ממש בשאלה "מה דעתך, האם כבלים משנים?". או שמנסים או שלא. הבעת דעה רק אחרי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור