אין דבר כזה יותר מידי פוקאל, או איך הצלחתי להתחדש גם בתקופת הקורונה

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43
תקופה ארוכה שמקננת בי המחשבה על להפריד בין מערכת הרב ערוצי לדו ערוצי. אחרי שנים שהייתה לי רק מערכת רב ערוצית, בשנה שעברה הוספתי מגבר משולב עם HT Bypass למערכת ובכך הפרדתי את המוזיקה מהקולנוע\הופעות.
אבל השילוב הזה הרגיש לי מעט מסורבל ברב ערוצי, גם ברמת התפעול (חייבים להשאיר את המגבר המשולב בכניסה הנכונה), וגם ברמת השדרוגים העתידיים.
לגבי השדרוגים אסביר מעט, בתצורה של מגבר משולב המחובר לרסיבר, יש לחשוב גם על התאמה ביניהם, גם מבחינת ההכרח שיהיה HT Bypass, אבל גם מבחינת סוג ההגברה, שצריכה להישמע טוב גם ברב ערוצי. מעבר למגבר, גם הרמקולים צריכים להיות מותאמים לסנטר, מה אם ארצה רמקולים אחרים למוזיקה? למה שאצטרך להתחשב בביצועים שלהם ברב ערוצי? כל אלו הם מגבלות מבחנתי.

לפני כשבועיים, קפצתי לפיוז על מנת לרכוש סטרימר Bluesound Node 2i, אז כמובן שעשיתי סיבוב בחנות לראות מה חדש, לא מוותר על זה אף פעם.
תפסו לי את העין זוג מדפיים של פוקאל מסדרת אריה דגם 906 בצבע לבן, וישר נדלקה לי נורה: גם מתאימים למזנון, גם תיאום מושלם לסנטר, כך שאוכל להשתמש בהם לקולנוע וברצפתיים למוזיקה, מה עוד אפשר לבקש?
אז התכתבי עם ספיר מפיוז השבוע ובקשתי הצעה לרמקולים האלה, מיד העברתי מקדמה וקבענו להיפגש באחרית הקורונה להשלמת העסקה. שלשום ספיר כותב לי שהוא מוציא שליח לבאר שבע והוא יכול לעבור אצלי, אז היום בבוקר הם הגיעו....

ככה זה פיוז, גם תוך כידי הקורונה דואגים לשמח אנשים :)

רושם ראשוני, ה-906 הוא רמקול מדפי גדול ומרשים, ששומר על גוון הצליל הצלול והנקי של פוקאל, שאני כל כך אוהב, ולטעמי יהיה שילוב נהדר בקולנוע עם שאר המערכת.

20200325_141644.jpg

20200325_141654_HDR.jpg

20200325_141734.jpg

20200325_141757.jpg

כעת נשאר:
-להעלות את הטלוויזיה מעט גבוה יותר שהפטיפון לא יסתיר.
-אני רוצה גם להחליף מיקום במזנון בין הרסיבר למגבר ואז זה יאפשר לי לחבר את המערכות לשני שקעי חשמל שונים.
-לרכוש סאב - זה כבר באמת יחכה לסיום הקורונה.
-להתרווח וליהנות משתי המערכות.

המשך יום נפלא לכולם ורק בריאות!

תמונות מצורפות

• 20200325_141644.jpg
    20200325_141644.jpg
    KB 41.3 · צפיות: 602
  • 20200325_141654_HDR.jpg
    20200325_141654_HDR.jpg
    KB 49 · צפיות: 612
  • 20200325_141734.jpg
    20200325_141734.jpg
    KB 40.9 · צפיות: 625
  • 20200325_141757.jpg
    20200325_141757.jpg
    KB 32.5 · צפיות: 657

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
תקופה ארוכה שמקננת בי המחשבה על להפריד בין מערכת הרב ערוצי לדו ערוצי. אחרי שנים שהייתה לי רק מערכת רב ערוצית, בשנה שעברה הוספתי מגבר משולב עם HT Bypass למערכת ובכך הפרדתי את המוזיקה מהקולנוע\הופעות.
אבל השילוב הזה הרגיש לי מעט מסורבל ברב ערוצי, גם ברמת התפעול (חייבים להשאיר את המגבר המשולב בכניסה הנכונה), וגם ברמת השדרוגים העתידיים.
לגבי השדרוגים אסביר מעט, בתצורה של מגבר משולב המחובר לרסיבר, יש לחשוב גם על התאמה ביניהם, גם מבחינת ההכרח שיהיה HT Bypass, אבל גם מבחינת סוג ההגברה, שצריכה להישמע טוב גם ברב ערוצי. מעבר למגבר, גם הרמקולים צריכים להיות מותאמים לסנטר, מה אם ארצה רמקולים אחרים למוזיקה? למה שאצטרך להתחשב בביצועים שלהם ברב ערוצי? כל אלו הם מגבלות מבחנתי.

לפני כשבועיים, קפצתי לפיוז על מנת לרכוש סטרימר Bluesound Node 2i, אז כמובן שעשיתי סיבוב בחנות לראות מה חדש, לא מוותר על זה אף פעם.
תפסו לי את העין זוג מדפיים של פוקאל מסדרת אריה דגם 906 בצבע לבן, וישר נדלקה לי נורה: גם מתאימים למזנון, גם תיאום מושלם לסנטר, כך שאוכל להשתמש בהם לקולנוע וברצפתיים למוזיקה, מה עוד אפשר לבקש?
אז התכתבי עם ספיר מפיוז השבוע ובקשתי הצעה לרמקולים האלה, מיד העברתי מקדמה וקבענו להיפגש באחרית הקורונה להשלמת העסקה. שלשום ספיר כותב לי שהוא מוציא שליח לבאר שבע והוא יכול לעבור אצלי, אז היום בבוקר הם הגיעו....

ככה זה פיוז, גם תוך כידי הקורונה דואגים לשמח אנשים :)

רושם ראשוני, ה-906 הוא רמקול מדפי גדול ומרשים, ששומר על גוון הצליל הצלול והנקי של פוקאל, שאני כל כך אוהב, ולטעמי יהיה שילוב נהדר בקולנוע עם שאר המערכת.

צפה בקובץ המצורף 48217

צפה בקובץ המצורף 48218

צפה בקובץ המצורף 48219

צפה בקובץ המצורף 48220

כעת נשאר:
-להעלות את הטלוויזיה מעט גבוה יותר שהפטיפון לא יסתיר.
-אני רוצה גם להחליף מיקום במזנון בין הרסיבר למגבר ואז זה יאפשר לי לחבר את המערכות לשני שקעי חשמל שונים.
-לרכוש סאב - זה כבר באמת יחכה לסיום הקורונה.
-להתרווח וליהנות משתי המערכות.

המשך יום נפלא לכולם ורק בריאות!

אנטון
תתחדש ותהנה.
לא הבנתי.. הקדמיים משמשים למוסיקה. לא עדיף היה להשמיש אותם גם לדו וגם לרב ערוצי..

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43
אתם צודקים יש הרבה היגיון בלנצל את הרמקולים הרצפתיים בשתי המערכות, אבל כפי שכתבתי אני רואה בזה גם לא מעט סרבול ותלות ברכיבים. סתם דוגמה, אם למשל אעבור להגברת מנורות למוזיקה (לא שאני חושב על זה, סתם דוגמה)? איך זה ישמע ברב ערוצי? ההפרדה תאפשר לנהל שתי מערכות בלי לשבור את הראש על התיאום הזה.
הקולנוע הפך להיות מעט משני עבורי בתקופה האחרונה, ואני חושב שמערכת עם מדפיים איכותיים וסאב לגמרי תתן תוצאה טובה בקולנוע ותאפשר לי להתקדם לאט לאט במערכת הדו-ערוצית.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
תתחדש אנטון, גם אני בעד הפרדת הסטריאו מהרב ערוצי.

eldo

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
תתחדש, אני גם אוהב רמקולים לבנים, אבל עדיף שגם החזית תהיה לבנה - כולל הגריל (ואם לא לבן, אז לפחות אפור בהיר כלשהו).

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
תתחדש.

אריה

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אתם צודקים יש הרבה היגיון בלנצל את הרמקולים הרצפתיים בשתי המערכות, אבל כפי שכתבתי אני רואה בזה גם לא מעט סרבול ותלות ברכיבים. סתם דוגמה, אם למשל אעבור להגברת מנורות למוזיקה (לא שאני חושב על זה, סתם דוגמה)? איך זה ישמע ברב ערוצי? ההפרדה תאפשר לנהל שתי מערכות בלי לשבור את הראש על התיאום הזה.
הקולנוע הפך להיות מעט משני עבורי בתקופה האחרונה, ואני חושב שמערכת עם מדפיים איכותיים וסאב לגמרי תתן תוצאה טובה בקולנוע ותאפשר לי להתקדם לאט לאט במערכת הדו-ערוצית.

אנטון
מה המערכת הדו ערוצית שלך היום?

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43
אנטון
מה המערכת הדו ערוצית שלך היום?

רמקולים: פוקאל אריה 936
מגבר: מיוזיקל פידליטי M6si
פטיפון: נוטינגהאם אנאלוג Interspace Jr עם ראש של Shelter 201.
סטרימר אודיו: Bluesound Node 2i
וה-Oppo 103 שמשמש כ-cd לעיתים נדירות.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
למשולב של מיוזיקל יש HTbypass...?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
יצא לך להשוות בין הסטרימר לאופו?

אריה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
תתחדש
היו לי את הרמקולים האלו הרבה שנים
אחלה רמקולים עם vfm מעולה

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
סוף סוף תוכל באמת להנות ממוזיקה ;)
תתחדש :בעד:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש, הסטאפ נראה מדהים.
אבל, תמיד יש אבל הגבהת הטלויזיה לא בריאה לצוואר.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
קודם כל תתחדש ואני מקווה שתהנה מהרכישה החדשה אבל.
לדעתי לא השקעה נכונה, מבין את הצורך בהפרדה אבל נראה לי שכרגע יש דברים הרבה יותר דחופים שיעשו שיפור הרבה יותר משמעותי באותו כסף.
ווילון, אקוסטיקה, שידרוג כלשהו באלקטרוניקה, שדרוג הרמקולים הרצפתיים...
הוספת עוד זוג רמקולים לטובת ההפרדה כאשר יש גם דברים יותר משמעותיים וגם המון פתרונות טכניים אחרים לבעיה שהצגת כולל בייפס במגבר נראה לי פספוס והשקעה פחות נכונה של תקציב נתון.

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43
תתחדש, הסטאפ נראה מדהים.
אבל, תמיד יש אבל הגבהת הטלויזיה לא בריאה לצוואר.

תודה כרמי, מדובר בכמה ס"מ, נכון לא אידיאלי, אבל לא נורא בכלל.

Anton

אוהב את התחום
צוות האתר
מעורבות
222
נקודות
43
קודם כל תתחדש ואני מקווה שתהנה מהרכישה החדשה אבל.
לדעתי לא השקעה נכונה, מבין את הצורך בהפרדה אבל נראה לי שכרגע יש דברים הרבה יותר דחופים שיעשו שיפור הרבה יותר משמעותי באותו כסף.
ווילון, אקוסטיקה, שידרוג כלשהו באלקטרוניקה, שדרוג הרמקולים הרצפתיים...
הוספת עוד זוג רמקולים לטובת ההפרדה כאשר יש גם דברים יותר משמעותיים וגם המון פתרונות טכניים אחרים לבעיה שהצגת כולל בייפס במגבר נראה לי פספוס והשקעה פחות נכונה של תקציב נתון.

הרמקולים שנקנו מבחנתי סוגרים לי את הפינה של המערכת קולנוע. לגבי שדרוגים עתידיים, לאט לאט, לא ממהר. המערכת שיש כיום היא ראויה ואני נהנה ממנה, האם הייתי רוצה יותר טוב? כן ברור, יגיע בעתיד.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

אנטון
צר לי
אך איני מבין את מהליך.

אם יש לך HTbypass שמפריד לחלוטין את חלק ההגברה מהקדם ומשמש כהגברה לקדמיים (בשילוב הרסיבר)
מדוע אתה צריך זוג נוסף?
קראתי את הטענה שלך...לא מקבל אותה סורי.

ושוב תתחדש ותהנה.
:שתוי:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור