איך נגדיר מערכת שמע ?

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
נתחיל בבדיחה:
2 פולניות ותימנייה נפגשות בספא.
פולנייה אחת ספרת: יש לי "דיסקוס"
פולנייה שנייה מספרת :יש לי "מינסקוס"
והתימנייה מספרת להם באי נוחות :יש לי "סתם כוס"

למה המבוא ? (לפעמים נגמרות לי המילים)
אני הולך לשמוע מערכות ושומע גם/ בעיקר מושגים/הגדרות כמו :
איזה פרוט, דינמיקה, משקל, צליל אורגני,רבדים,במה,עומק
יבש,אנליטי.

רציתי שתרחיבו את עולם המושגים שלי/שלכם ,עם עוד הגדרות כדי לשפר
ולהעשיר את "בנק ההגדרות", כי כולם מצפים ל-פאנץ מקורי , שאחרי
שנאמר אותו , המערכת תהיה מוגדרת בערך המוחלט האמיתי שלה.

וכנראה יש מושגים בהתאמה : לרמקול ,מגבר ,מקור.

יאללה דוואי.

אגב: שאני "זורק " מילה כזו לאשתי , היא מבינה שהתחביב חיובי
ומפתח אצלי חשיבה יצירתית מופלאה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
יש מושג אחד שאף אחד לא משתמש בו,אינו קשור בשום אופן למושגים האודיופילים שצוינו ,אין אחריו שום חוכמה או נסיון ארוך שנים ,אין בו הצמדות לאמת ,שיחזור מקור ,בקיצור אין בו כלום שקשור למוח ,זהו מושג שמגיע מהלב ,מהתחושה ,ומי שאומר אותו בקרב אודיופילים ותיקים נחשב לאדיוט גמור,
המושג הוא

צליל יפה!!!

האמת בשבילי זה מה שקובע ,ומעניין את התחת שלי רזולוציות ,דינמיקה וכדומה ,
"צליל יפה " מגיע ללב בכמה שניות ,מושיב אותך לשמוע מוזיקה ,ורק זה מעניין אותך ,לא איזה רמקול ,לא המגבר ,כלום ,זה מה שיש אצל חלק גדול מחברי למרות מערכות שונות וסוג אחר של צליל .

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אתייחס למושג שאני השתמשתי בו בעבר, והוא באמת נשמע קצת פלצני / אדיוטי / חסר משמעות, אבל מנקודת המבט שלי אין מדוייק ממנו: "רבדים" ו"טקסטורות".
במוח המעוות שלי, לפעמים צלילים מיתרגמים לצבעים או טקסטורות, ומספרים מתרגמים גם הם לצבעים. זו תופעה ידועה של חיווט לא נכון בראש. לא זוכר את שמה.

למשל, את המספר טלפון של אשתי אני זוכר כירוק-צהוב, ירוק צהוב (פעמיים), פס לבן-אפור ואז שחור-לבן-כחול. למה? ככה.

כשמישל הביא לי את ה- TUBE DAC II של ACOUSTIC ARTS, המכשיר גרם לחלק מהמוסיקה לקבל עוד טקסטורות ועוד שכבות של צליל שלא היו קודם. כמובן שזה פירוט, אבל זה לא רק זה. זה היכולת לתת את הערך המוסף המוסיקלי שמדביק אותך לכסא.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אתה זוכר את המספר של אישתך כמו צבעים של נגד בערך נמוך.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אשתך יודעת שעכשיו כל חברי הפורום יודעים את מס' הטלפון שלה???

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
הגדרת "מערכת שמע"

"מערכת שמע" היא קבוצת מכשירים המאפשרת השמעה של צלילים וקולות, בין אם מוקלטים, בין אם משודרים.

מערכת: יש מכשירים יחידניים שיודעים לעשות את זה, אבל אינם בגדר מערכת.

שמע: בצמצום הכרחי, הכוונה היא לצלילים וקולות בתחום המוזיקלי אבל גם מערכונים, נאומים או מחזות יכולים להיכלל שם.

כל שאר ההגדרות, ההעדפות, הרצונות, המושגים, הניסיון ושאר ירקות (כולל גמבה. כן כן, כולל גמבה) - לא שייכים לנושא הפוסט הזה לאמור: "איך נגדיר 'מערכת שמע'".

מכיוון שההגדרה הזו מתבקשת מתוך ניסוח המושג המדובר ("מערכת שמע" ), לא ברור מהי כוונת הפוסט הזה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
"מערכת שמע" היא קבוצת מכשירים המאפשרת השמעה של צלילים וקולות, בין אם מוקלטים, בין אם משודרים.

מערכת: יש מכשירים יחידניים שיודעים לעשות את זה, אבל אינם בגדר מערכת.

שמע: בצמצום הכרחי, הכוונה היא לצלילים וקולות בתחום המוזיקלי אבל גם מערכונים, נאומים או מחזות יכולים להיכלל שם.

כל שאר ההגדרות, ההעדפות, הרצונות, המושגים, הניסיון ושאר ירקות (כולל גמבה. כן כן, כולל גמבה) - לא שייכים לנושא הפוסט הזה לאמור: "איך נגדיר 'מערכת שמע'".

מכיוון שההגדרה הזו מתבקשת מתוך ניסוח המושג המדובר ("מערכת שמע" ), לא ברור מהי כוונת הפוסט הזה.

אם יורשה לי לסור מין הפשט אל הדרש בהבנת הנקרא של אותו פלוני לא אלמוני שפתח את השרשור, לדעתי כוונת המשורר היתה "כיצד נתאר מערכת שמע" , ולא "כיצד נגדיר". בהינתן שנקבל הנחת יסוד ספקולטיבית זו, יכול להיות שכוונת השרשור, וכפועל יוצא כוונת אלו שכתבו בו, נעשית ברורה יותר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
איזה כיף, יש לך את הדיסק של קלפטון והמלך ביבי?

או

תגיד , איפה יש פה מסעדה טובה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
רוזי, לפנות בוקר אישתי שתחייה חזרה מנסיעה קצרה לחו"ל והביאה לבעלה האהוב כמה תקליטים (נו, מה, ביקשתי)- אחד מהם התקליט הנדון של קלפטון וביבי המלך..... :O

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
רוזי, לפנות בוקר אישתי שתחייה חזרה מנסיעה קצרה לחו"ל והביאה לבעלה האהוב כמה תקליטים (נו, מה, ביקשתי)- אחד מהם התקליט הנדון של קלפטון וביבי המלך..... :O
תקליט או CD?
אם ווניל אשריך.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אם יורשה לי לסור מין הפשט אל הדרש בהבנת הנקרא של אותו פלוני לא אלמוני שפתח את השרשור, לדעתי כוונת המשורר היתה "כיצד נתאר מערכת שמע" , ולא "כיצד נגדיר". בהינתן שנקבל הנחת יסוד ספקולטיבית זו, יכול להיות שכוונת השרשור, וכפועל יוצא כוונת אלו שכתבו בו, נעשית ברורה יותר.
ואם יורשה לך, ואכן יורשה לך, אתה מה משמעות אותו "תיאור" של "מערכת שמע"? מקור צליל, דבר הגברה וצמד להשמעה?
כלומר: מה?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ואם יורשה לך, ואכן יורשה לך, אתה מה משמעות אותו "תיאור" של "מערכת שמע"? מקור צליל, דבר הגברה וצמד להשמעה?
כלומר: מה?
יואל , קשה לי , נשאר לי נאורון בודד ,וגם הוא גווע מבדידות ,מה התכוונת?

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
שלום גם לך
פשוט. כתבתי שהתשובה לנושא הפוסט נמצאת בהגדרתו: מהי מערכת שמע? מערכת שמע היא כך וכך.
מתנוש, בתגובה, ניסה להרחיב את הנושא ל"כיצד נתאר מערכת שמע". תיארתי לו מערכת שמע (מקור, הגברה, רמקולים).
ואז נשארה השאלה הפשוטה: מה?
או בהרחבה: מה הערך של נושא זה לאיזה עניין שהוא, שהרי מהי המערכת ומהו תיאורה הם דברים שאפילו אנשים כמונו יודעים כבר. ולא נראה לי שיש בנושאים אלה מה להוסיף.
אני מקווה שכעת קל יותר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
זהו , עכשיו בגללך נשרף לי הנאורון האחרון.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מר שניצל הנכבד.
כתבת בפנייתך דלעיל, הנושאת את השעה 16:32 את המשפט הבא: "יואל , קשה לי , נשאר לי נאורון בודד ,וגם הוא גווע מבדידות ,מה התכוונת? "
בצר לך, עניתי תשובה מפורטת לעניין פשוט זה; בכל זאת היה נאורון בודד וגם הוא אבד. והרי אנחנו מכירים כל כך הרבה שנים.
והנה, אתה, קבל עם ופורום מאשים אותי - עשר דקות לאחר הצהרתך המקורית על פטירתו של הנאורון האחרון שלך - כי תשובתי שנכתבה לך בגין אותה אבדה, היא-היא שגרמה לך לאובדנו.
צר לי, אבל דבריך אלה סותרים מני ובני את שכתבת כאמור, כדי סתירה פנימית מביכה.
ולא נותר לי אלא לתהות: WTF?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
נשאר לי רק ההיפוטלמוס( יעני מוח של לטאה) ,אין פעילות קורטיקלית ,לא יכול לענות כי אני צריך לשמר הפעילות שנותרה לצורך רפלקסים בסיסים כמו נשימה וכו...

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
בשביל אחד עם היפותלמוס פעיל וזהו, אתה אתגר למדע הרפואה: מצליח לקרוא, לכתוב ואיכשהו אפילו להתייחס לכתוב (כולל מודעות לעניין!!!), שלא לדבר על הפעילות הקורטיקלית ובתשובתך האחרת לנטר את פעולת הסינפסות שלך.

במקום להסתובב פה, אתה צריך לעשות מסע הופעות בכנסים רפואיים בתחום חקר המוח.

שניצל, אתה תהיה כוכב ענק. לך על זה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
נשאר לי רק ההיפוטלמוס( יעני מוח של לטאה) ,אין פעילות קורטיקלית ,לא יכול לענות כי אני צריך לשמר הפעילות שנותרה לצורך רפלקסים בסיסים כמו נשימה וכו...
ואני בגללך שפכתי קפה על המקלדת...(lol)

ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור