איך להפוך מגבר טרנזיסטור טוב לבעל צליל שפופרות מצוין ,אבל נטול שפופרות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
אין לי שום רצון לפתוח ארוחה לכל הניצים כאן בחג ,אני אתחיל לצום כדי שלא יפול עלי קו מתח בדרך לבית כנסת ביום כיפור,
שיהיה חג שמח ,ומי יתן ותזכה לאור גדול בשנה הבאה עלינו לטובה .

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
..

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
מה שאני יכול להוסיף בענין הפוסט,
אחרי ששמעתי את ה ASR עם ובלי RC בחדר של שניצל.
אין לי ספק שהייתי חי בשלום ואהבה עם שילוב כזה.
הברק של ה ASR נישאר והסטריליות פינתה לה מקום לרגש וחום.
אבל כניראה שזה תלוי בעוד גורמים במע'.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
כראשון שהביא מוצרי ROOM CORECTION לארץ (של TACT) וכיבואן הנוכחי של DEQX, יש לי נסיון בכמה וכמה מערכות ברמות מחיר שונות המשתמשות במכשירים אלה.

מה ש - ROOM CORECTION יודע לעשות בכל מה שקשור לשרשור זה (יש דברים נוספים אבל הם לא קשורים לשרשור) זה:

1. יכולת לנטרל את השפעת גלים עומדים בחדר, ועל ידי כך למנוע את הפרעתו ל- (1) איזון טונלי (2) פירוט הנובע ממיסוך
2. יכולת להשפיע על האיזון הטונלי של המערכת עצמה, על ידי שינוי עוצמות יחסיות בתדרים שונים, קצת דומה לאיקוולייזר, אבל ברמת רזולוציה של הרץ ולא בצורה הגסה והמכוערת של איקוולייזר.

האם זה הופך את מכשיר ה - RC לכזה ההופך מגבר טרנזיסטורי למגבר מנורות (או סתם למגבר טרנזיסטורי אחר)?

1. כן, אם מגדירים את ההבדל בין מגבר מנורות ובין מגבר טרנזיסטורי כהבדל של "צבע" בצליל
2. לא, אם מגדירים או חושבים שיש סוגים אחרים, או נוספים של הבדלים.

אז, אם מישהוא מעוניין בדעתי האישית:

1. יש הבדלים אופייניים בין מגברים טרנזיסטוריים ומנורתיים, אבל הם בפירוש לא בגוון הצליל. יש בהחלט מגברי מנורות "חמים", יש גם כאלה נייטראליים, ויש גם כאלה שהם בהירים.
2. ההבדלים האופייניים שאני שומע בין מגברי מנורות למגברים טרנזיסטוריים שייכים לרזולוציות שונות בתחום ההרמוניות, תחושת הבמה והמרחב, ועוד. הבדלים אלה אין למכשיר RC שום יומרה או יכולת לספק.

אי לכך, מה ששומע וכותב כאן "שניצל" הוא בהחלט השפעה של מכשיר RC על האיזון הטונלי, וככזה יכול בהחלט להיות שהוא מביא את המגבר הטרנזיסטורי שלו להישמע "חם" כמו מגבר המנורות שלו. זה מתאים לניסיון ולהיכרות שלי עם חלק מההשפעות של מוצרים מסוג זה.

אבל לקרוא לזה, כמו בכותרת, "להפוך מגבר טרנזיסטורי למגבר מנורתי"? זה כבר לא מדויק לדעתי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אז מה אתה אומר?
שמגבר שפופרתי תמיד יהיה בעל עומק ומרחב טובים ממגבר טרנזיסטורי, בלי קשר לאיכות המגבר והמערכת?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
לא, ממש לא.

לדעתי במערכת שקופה וטובה, שמעבירה הבדלים בין מגברים, ובהשוואה של מגברים איכותיים, כלומר שקופים מפורטים וללא קולורציה מוגזמת, כל זאת בתחומי מחיר דומים,יהיה שוני בין איך שמגברי המנורות והטרנזיסטורים יטפלו בנושאים כמו תמונת סטראו, באס, OVER TONES ועוד.

מה יותר טוב, מה יותר נכון, מה כל מאזין יעדיף, זה עניין אחר. אבל ההבדלים מניסיוני אינם הבדלים של צליל "חם" או "קר".

היו, אגב, לא מעט מגברים טרנזיסטוריים שתוכננו כדי להישמע "מנורתיים". בכל המקרים שאני מכיר התוצאה לא הייתה "מנורתית" אלא חמה וסתומה.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לא, ממש לא.

לדעתי במערכת שקופה וטובה, שמעבירה הבדלים בין מגברים, ובהשוואה של מגברים איכותיים, כלומר שקופים מפורטים וללא קולורציה מוגזמת, כל זאת בתחומי מחיר דומים,יהיה שוני בין איך שמגברי המנורות והטרנזיסטורים יטפלו בנושאים כמו תמונת סטראו, באס, OVER TONES ועוד.

מה יותר טוב, מה יותר נכון, מה כל מאזין יעדיף, זה עניין אחר. אבל ההבדלים מניסיוני אינם הבדלים של צליל "חם" או "קר".

היו, אגב, לא מעט מגברים טרנזיסטוריים שתוכננו כדי להישמע "מנורתיים". בכל המקרים שאני מכיר התוצאה לא הייתה "מנורתית" אלא חמה וסתומה.
בדבר אחד אתה ממש צודק : כל פעם שאני שומעה על מגבר טרנזיסטור שנשמע כמו מנורות בסוף מדובר על מגבר שמן איטי וסתום .
לגבי שאר הדברים שנאמרו אין לי מספיק נסיון לחוות דעה !

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
באמת?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
בדבר אחד אתה ממש צודק : כל פעם שאני שומעה על מגבר טרנזיסטור שנשמע כמו מנורות בסוף מדובר על מגבר שמן איטי וסתום .
לגבי שאר הדברים שנאמרו אין לי מספיק נסיון לחוות דעה !
לא מבין.....?
אם אתה שומע מגבר מנורות אזי הוא סתום כי,מגבר טרנזיסטור שנישמע כמוהוא ,הרי הוא סתום.
מה בדיוק לא ברור לי פה?
או שכל מגברי המנורות הם סתומים .ואז אני מבין את מה שכתבתה.
(כי איל כתב משהוא אחר)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא מבין מה זה טרנזיסטור שנשמע כמו מנורות.
איך נשמע טרנזיסטור?

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
צחי קפוץ אליי לקפה, בחמש דקות האזנה תבין שמה שרשמת לא קשור למציאות
צריך פשוט לשמוע הרבה צירופים

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לא מבין מה זה טרנזיסטור שנשמע כמו מנורות.
איך נשמע טרנזיסטור?
זה בדיוק העניין !!
למי שלא הבין מגבר טוב הוא מגבר טוב ומגבר לא טוב הוא לא טוב . לכל מגבר יש אופי מסויים \ יתרונות וחסרונות . אן מושלם .
כשצינו שמגבר טרנזיסטורי נשמע כמו מנורות התקבלה תוצאה שמנמנה עם גבוהים מעודנים מאוד .
יש מגברי טרנזיסטור עם מה שנקרה אופי חם : כל מי ששמע יודע שמרק לונסון יותר חם מקרל . אבל זה לא הופך את המרק לוינסון למגבר טרנזיסטורי עם סאונד מנורות .
וכמו שלא יקראו למגבר מנורות דינאמי מהיר ומפורט : מגבר מנורות עם סאונד טרנזיסטורי .
וכל מה שרציתי לומר בפשטות שהאמירה הזאת לא נכונה בלי להעליב אף אחד .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור