איך להפוך מגבר טרנזיסטור טוב לבעל צליל שפופרות מצוין ,אבל נטול שפופרות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נשמע קצת משונה הכותרת, לא?
אז ככה ,לפני מספר ימים התקלקל לי אחד מן המונובלוקים השפופרתים שלי, בלית ברירה חיברתי את הטרנזיסטור שלי(asr) ,נשמע נחמד ,אבל לא עם הגודל והעומק שהיה קודם,קצת יבש,בס קצר ומיד קטן,טוב חשבתי בליבי ,עם כולם אומרים שזה טוב ,נשתוק ונסבול,
וככה ערב אחד אני מסתכל על המערכת והיא עלי ,ואז חשבתי בליבי ״ מעולם לא עשיתי RC לasr , יצאתי עם קו נוסף בלנס מהנגן שלי ,חיברתי אותו לRC שלי ,וממנו בכבל נוסף לכניסה אחרת של הasr ,כמובן חצי שעה של מיקרופון עם כל מיני צפצופים ,והרי לכם הנגן מחובר למגבר בשני קוים , אחד ישיר ,והשני דרך הRC lyngdorf rp1 , השוויתי עוצמות בין שני הקוים ,וניגנתי כמה דיסקים תוך כדי מעבר ,
פשוט אין מה להשוות ,השוני הוא הרבה מעבר לתיקון האקוסטי שה RC יודע לעשות , המיד ענק ,הבס הרבה יותר עמוק , המצילות גדולות , האמת יותר טוב מאשר במגבר השפופרתי,ההבדל לא מוסבר לי ,ואני די מורגל באפקט של הRC ,כלומר מי ששומע ,אין סיכוי שינחש שמנגן מגבר טרנזיסטורי ,הRC לא אמור להשפיע על המיד וודאי לא על הגבוהים,אולי משהו שקשור להתאמת אימפדנסים,גיין ,או השד יודע מה ,אבל האפקט על הטרנזיסטור פשוט קורע אותי,עכשיו כבר ירדה לי הבהילות לתקן את המגבר השפופרתי,
האמת מאז ומעולם לא הבנתי איך לא כולם מסתערים על הRC הזה כשעבד עם שפופרות ,, אבל כששמעתי אותו מחובר בבלנס למגבר הטרנזיסטורי,לדעתי מי שלא מתנסה באפקט פשוט טועה ,וכל האמרות של קו קצר ,ופיוריסטיות ,נראות לי קשקוש אחד גדול,יש לי את זה בבית מחובר עכשיו בשני הצורות,מי שרוצה לשמוע צליל שפופרתי גדול חם ומפורט דרך הסיליקון של הטרנזיסטורים מוזמן ,
האמת בצורה הזו מקבלים יתרונות של עוצמה טרנזיסטורית ,והניקיון הקשור בכך ,יחד עם ריגוש של צליל חלק גדול ומפורט , לא מבין איך קרה ,אבל עובדה!!!!!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נמר ! לא יכול להמנע מלומר לך, למה שלא תבקש מחבר שלך שניצל לסחוב יום אחד המכשיר אליך ,נמדוד נכוון ותשמע , אולי יעשה דרמה שלא חלמת ,אולי יהפוך את האקיוטונים לאודיו טכנולוגי מפורטים , הרי כולה עולה גרושים המכשיר ,וצריך להתנסות בהכל, אני יודע אתה ברוגז איתי ,אבל בכל זאת מאוד אוהב אותך ,ומאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה ומאושרת ,אפילו יותר טובה מהשנה הנהדרת שהיתה לך ,וכשתרצה לדבר ,אשמח לדבר ולבוא ,
כמו כן שנה טובה לכל חברי הפורום ,וסליחה על העצבים מידי פעם , חג שמח!!!!!!

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
בלי העצבים שלך הפורום מת...

אני מכיר את נמר שנים אין לי ספק שגם אם הוא כועס הלב שלו תמיד נקי.

חג שמח לכולם ורק לא להיות עצבני זה לא טוב לבריאות.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
מאיפה אני אביא לינגדורף עכשיו :\ מתאים לי

אגב: אם תרצה לזרוק אותו - פנה אליי

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אלדר, בעיות אקוסטיות יכולות לפגוע בכל התדרים, החזרים שמסיטים פזות במיד ועודף באס פוגעים קשות במיד ריינג׳ ולא מאפשרים למקם את הרמקול נכון בחדר
המגבר הטרנזיסטורי שלך כנראה הראה לך בצורה מאוד חדה וברורה עד כמה הבעיה קשה.
אני מכיר את זה מניסיון אישי לאחרונה שמגברי טרנזיסטור עשו לי חור בראש ולא הבנתי מדוע ההבדל כה דרמתי בין המנורות לטרנזיסטור. אז ההבדל לא כזה גדול אחרי שמטפלים באקוסטיקה בחדר וממקמים את הרמקול במקום הנכון !
בחדר הגדול אצלי בעסק לא יכולתי לשמוע את הטידאל עם מגברי ss חושפניים ודינמיים מאוד כל עוד לא טיפלתי באקוסטיקה!
אחד הדברים החשובים ביותר הם לוכדי הבאס בפינות מאחורי הרמקולים, בלעדיהם אין באס באמת בחדר וכאשר מרחיקים את הרמקול מהקיר האחורי - והמיד נפתח באמת, אין כמעט באס ... זה קורה כאמור בהרבה חדרים בגלל התאבכות תדרים נמוכים שפשוט מבטלים חלק נכבד מהבאס! מי שחושב שיש לו באס טוב בחדר ומפחד לשים לוכד באס, שיבין שזו טעות לחשוב שלוכד באס גונב באס- ברב המקרים קורה ל ה פ ך .
הבעיה השניה אצלי היא קיר הגבס שלא היתה ברירה אלא לכסותו בוילון וזה פתר את ההחזר הנוראי של הגבוהים .
בקיצור, עם אקוסטיקה טובה אפשר להנות מהניקיון והדינמיות של מגברי ss משובחים ברמות הגבוהות ביותר מבלי לסבול וזה כנראה מה שקורה אצליך.
לאמר שהלינגדורף ישמיע כל מגבר טרנזיסטורי כמו מנורות זה שטויות, (אולי אקולייזר שחותך גבוהים ומקמפרס דינמיות ידמה מגבר מנורות בינוני). אבל טרנזיסטורי בינוני ישאר בינוני גם עם הלינגדורף...

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מאיפה אני אביא לינגדורף עכשיו :\ מתאים לי

אגב: אם תרצה לזרוק אותו - פנה אליי

חביבי יש תור ואני לקחתי מספר לפניך :cool:
אולי יש יותר סיכוי לקבוצת רכישה קטנה מאשר השינצל משחרר את שלו.
חג שמח וטובה לכווווווולם!!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
ערן ! בוקר טוב וחג שמח.
כל מה שכתבת נכון , והאמת היא שאני יודע את אשר כתבת,ואפילו התביישתי לכתוב את השטויות שכתבתי למעלה ,
כלומר-קראתי את דברי וחשבתי לי -"מי זה המטומטם שכותב אותם",
אבל בכל זאת יש אצלי לפחות ,משהו מעבר לזה ,תראה,אני מנתק את הבס ,משאיר רק את המיד לנגן ,ועדיין הבדל אטומי במיד ,הולך שם האוזן על מיד ,ועובר בין rc לבלעדיו ,וזה כאילו לא אותו רמקול ,
כאילו יש משהו בחיבור ,בהתאמת אימפדנס ,בגיין ,בצורת החיבור ,או השם יודע מה ,אני באמת לא מבין למה ,
אולי אתה צודק ,אין ספק שהליננגדוף זו העבודה שלו ,אבל אף פעם לא עשה לי כזה הבדל ,ובעצם מה זה משנה?
העובדה היא שאצלי בחדר המכשיר הזה שמחירו בערך כמו כבל טוב {15000שח},הופך את המערכת ממערכת מעפנית למדי ,למערכת בערך best sound of the show בלחיצת כפתור ,
ועכשיו תסביר לי איך קורה שאף אחד לפחות לא מנסה מכשיר שכזה ,הרי שנינו אודיופילים ותיקים ,מכירים פחות או יותר מה יש לאחרים ,האם ניתקלת במכשיר שכזה אצל מישהו?
הרי כל הידענים עסוקים בלהסביר לך למה זה לא טוב ,למה לא לעשות אקוסטיקה אמיתית? למה קו קצר זה טוב ,וחושבים שהמצב אצלם בבית לא רע ,
היחידי שניסה בזמנו היה יאיר תמם עם ה dqx ,
מיכאל 123 מנסה לתקן דרך התוכנה במחשב ,וגם שם עובד לא רע ,אבל אנחנו גם מדדנו את האפקט של rc עם ציוד מדידה ,
מה שהוא עושה ל- water fall ,שהוא גרף של דעיכת תדרים ,שום דבר לא עושה ,ולהגיע לתוצאה שכזו צריך חצי מטר של צמר סלעים על כל הקירות ,
אבל אני חוזר ושואל אותך ,למה לא מנסים ? הרי מקבלים עם המכשיר הזה חדר "ישר" ברבע שעה ,המערכת נשמעת הרבה יותר טוב בכללי ,היה אצלי בזמנו יאיר תמם, ואמר שזה דופק 5% ומשפר בשאר ה95% ,
הרי אנחנו משלמים המון בהחלפת כבל רמקול טוב למצוין ,וכל זה בשביל אפקט זניח ,נכון או לא? באותו כסף אתה מקבל אפקט אדיר מהrc ,עד כדי כך שלא בא לך להחליף כבלים ,מגברים וכו ,כלומר לדעתי -אם מישהו מחפש נקודה חלשה לטפל בה ,זה בדיוק המקום הנכון לטפל בקלות ובמהירות ובזול ,וגם אם טעית ,לא נורא! מקסימום תשים בצד ,והרי אתה יודע כמה אלפי דולדים יש בצד(כבלים וציוד) .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
חביבי יש תור ואני לקחתי מספר לפניך :cool:
אולי יש יותר סיכוי לקבוצת רכישה קטנה מאשר השינצל משחרר את שלו.
חג שמח וטובה לכווווווולם!!
יש אצל משיח אחד בקרטון בזול ,וחוץ מזה לא בעיה להזמין דרכו ,ויש הרבה חברות עוד יוןתר טובות כמו "טרינוב",אני את שלי לא מוכר או נותן , היחידי שאני מוכן לתת לו לשמוע האפקט בבית זה נמר ,ולדעתי זה לא מעניין אותו ,ככה מה שנותר זה לבוא אלי לשמוע ,אגב היה אצלי שלמה זבדה ושמע ,וגם הוא חושב ככה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
זאת קריאת השכמה לכל מעריצי המנורות ומתעבי הטרנזיטור?
אנחנו כנראה מתחילים להבין שאקוסטיקה זו התרופה האמיתית
וכל השאר זה סוג של פלסטרים.
ואני באמת שואל, האם מנורות הם גם סוג של פלסטר?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
מבחינתי הכל לגיטימי ,אין לי שום תעוב ,יש כאלו שישבעו לך שבלי קדם אין מוסיקה ,ופרה פסיבי זה זבל ,יש כטלו שיטענו שבלי נחושת בכבלים אין סאונד וכסף זה על הפנים ,שלא לדבר על טרנזיסטור כנגד שפופרות ,מה שאתה כתבת ששפופרות זה כעין פילטר ,יש מי שיאמר לך שאתה מכור לרעש של סיליקון שדופק על קרמיקה ,למרות שכולנו יודעים מה שוה איזופון ואקיופייז ,
לא חושב שיש פה איזה כת שצריכה לשלוט ,אפילו לא זו של ניים ,הכל לגופו של עניין ,אבל החדר !!! זו באמת הנקודה הלא מטופלת ושהכי הרבה משפיעה ,ואני איון לי חשק להפוך שוב את הסלון ל"מסגריה" ,חוץ מזה שאישתי תיקרע אותי אם עוד פעם אשים לה 15 מזרונים זוגיים של צמר סלעים בסלון ,אז אין ברירה ,קצת rc קצת פעמונים ,קצת ספות וכורסאות ,קצת יותר מרגיל הרמקול קדימה (האמת כמעט באמצע הסלון) ,קצת וילונות אקוסטים ,בקיצור הרבה סוגים של אקמול במקום אנטיביוטיקה ,
אבל הכל איך שהוא מסתכם לחדר נורמלי ,עם מדידות מצוינות וקת אובר אקסטנשיין בגלל שאני אוהב חדר חי ונושם ולא אוהב יובש ,מי שרוצה יכול לסדר לו חדר טוב ,אבל העניין מצריך קודם כל ראש פתוח ,ציוד מדידה ,ובעיקר להיות מספיק עם הבנה בכדי לשמוע מתי השינוי לא טוב ,ולא להתלהב מכל פיפס חדש ,ציוד מדידה מאפשר לך לכוון הרמקול למקום הנכון ,למדוד שינויים שאתה מתקשה לשמוע באזניים ,פעם בניתי קולטי בסים ,הייתי משוכנע שהם אולטימטיבים ,מדדתי אחרי שנים של שימוש ,ומסתבר שהם היו קולטי מיד בס ,וגמרו לי את המישקל במיד ,ואני לא הרגשתי את זה בכלל ,וחשבתי שכל כלי הנשיפה נהיו "ברזליים" יותר ,כי הם יותר ריאליסטים ,בקיצור זרקתי הכל לפח וזהו ,בקיצור הציוד עוזר לך לראות "חור " ענק ב300 הרץ ,שבאזניים יכול להשמע לך טוב,אגב שום רומקורייקטיין לא יתן לדבר כזה לקרות ,אבל תמיד טוב לראות את האפקט שלו גם בעיניים ,ואפילו כולם כאן חושבים שיש להם אוזני עטלף ,הציוד עוזר לך לראות מה המצב באמת ,וקורה לא פעם שישבתי אצל אודיופיל מהסוג הזה ,משמיע לך סאונד שחותך לך המעיים ,ומדבר איתך על הרזולוציות וההפרדה הניפלאה שיש רק אצלו ,זה נכון ,רק שהאומלל לא יודע איזה חורים ענקיים יש לו ,ושהצליל הזה הוא לא נכון ,ושצריך להחליף לו התכנה באוזניים ,בגלל שהוא חוזר כל הזמן על הטעויות של עצמו ,בקיצור העניין למיד ,צריך רק קצת סקרנות ,קצת כסף ,חשוב מאוד חברים כמוך,וענווה להודות בטעויות ולתקן ,כמובן יש גם את עניין הטעם האישי שמהניסיון שלי קשור גם איך שהוא לאופיו של האדם ,
בפרופיל שיש לי במוח ,אדם ספרטני שחי בצנעה למרות שיש לו אפשרות ,מסתפק בלחם ומרגרינה ,נוסע במיצובישי 82 ,לא מתקרב לנשים ,אוכל כדי לחיות ,שסקס אצלו זה עבודה ,שיש לו חבר וחצי ,שמצלצל ועושה לך סימן שתתקשר אליו ,שסופר כל היום כמה חסך ,שבודק כל רגע בבנק מה כל לירה שלו עושה ,שהחופשות שלו זה דילים ,שכל הזמן חושב על vfm ,שזועם מהבוקר עד הערב על המחירים בכל מקום ,שמחזיר כל הזמן אוכל במסעדות ,שהארנק שלו יוצא אחרון שיושבים עם חברים ,שקשה לבוא אליו לשמוע כי זה לא נוח 365 יום בשנה,ועוד ועוד ,אז זהו שלכזה אדם ,ולכולנו יש איזה חבר כזה ,לאיש הזה יש סאונד קטן ומצרצר ,אבל הוא יכתוב עליו בלי סוף בפורום .

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני לא טוען ששפופרות הם סוג של פילטר, העליתי שאלה.
אני כן חושב שבמקרים רבים, שפופרות מחליקות מערכת בעייתית באופן טוב יותר מטרנזיסטור.
ההבדל בין מערכת לא מאוזנת למאוזנת יכול להיות 10 סנטימטר במקום הישיבה או במיקום הרמקול, או בהסרת
תמונה מהקיר,
רבים מאיתנו לא מכיילים את המערכת באופן נכון. מכוונים על פי דיסקים מסוימים, בעלי אופי מובהק ולאו דווקא כאילו
עם סאונד מאוז.

כל שציינת על הפרופיל של שומע צליל הפחים, אני דווקא גם מכיר בהפוך.
יכול להיות שמדידות החדר הם המפתח, אבל אני עדיין לא בטוח מה יישום הפתרון לתוצאות שלהם.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
מבחינתי הכל לגיטימי ,אין לי שום תעוב,כמובן יש גם את עניין הטעם האישי שמהניסיון שלי קשור גם
בפרופיל שיש לי במוח ,אדם ספרטני שחי בצנעה למרות שיש לו אפשרות ,מסתפק בלחם ומרגרינה ,נוסע במיצובישי 82 ,לא מתקרב לנשים ,אוכל כדי לחיות ,שסקס אצלו זה עבודה ,שיש לו חבר וחצי ,שמצלצל ועושה לך סימן שתתקשר אליו ,שסופר כל היום כמה חסך ,שבודק כל רגע בבנק מה כל לירה שלו עושה ,שהחופשות שלו זה דילים ,שכל הזמן חושב על vfm ,שזועם מהבוקר עד הערב על המחירים בכל מקום ,שמחזיר כל הזמן אוכל במסעדות ,שהארנק שלו יוצא אחרון שיושבים עם חברים ,שקשה לבוא אליו לשמוע כי זה לא נוח 365 יום בשנה,ועוד ועוד ,אז זהו שלכזה אדם ,ולכולנו יש איזה חבר כזה ,לאיש הזה יש סאונד קטן ומצרצר ,אבל הוא יכתוב עליו בלי סוף בפורום .
אלדר
מכל הפוסט הזה דווקא התחברתי למשפטים הנ״ל.
מכיר לא אחד ולא שניים כאלה האם המערכת נשמעת טוב?להנות מאלבום חדש מתחילתו ועד סופו?
זה לא העיקר.
יהפכו עולם בכדי לחסוך גרוש, וזו הנאתם :עצוב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני לא טוען ששפופרות הם סוג של פילטר, העליתי שאלה.
אני כן חושב שבמקרים רבים, שפופרות מחליקות מערכת בעייתית באופן טוב יותר מטרנזיסטור.

אמנם נדמה שמגברי שפופרות יותר מיקרופוניים ממגברי SOLID-STATE האמת היא כמעט לגמרי הפוכה...
חלק מהבעיות עם מגברי טרנזיסטור זו בדיוק המיקרופוניות הזו , במיוחד בצד האופיני בספקטרום של הצליל.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דווקא כותרת ההודעה מתארת את ה דיעה המוקדמת שצליל טוב הוא בהכרח שפופרתי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אצלנו בשכונה זה נקרא משפט מחוזי.....
אפילו פוליטקאי מדופלם יתקשה להסביר אותו.

בסדר, גם אצלנו יש שכונה...

אוזן של אדם ממוצע שומעת טווח צלילים, הטווח הזה מהנמוך לגבוה נקרא ספקטרום השמע או מנעד בעברית משופצרת.
כל מגבר בין אם הוא שפופרתי או טרנזיסטורי מגיב לסטימולציה מכנית (וויברציה).
הרגישות הזו יוצרת משוב דרך הרמקולים בשילוב עם הרזוננסים של החדר ,בכל מגבר תדר או תדרי הרגישות עשויים להיות שונים במשהוא ממגבר אחר, ולכן אין אפשרות לקבוע קביעה מדוייקת מה אופייני למגבר לא ידוע ושלא נבדק בדיקה שמשקפת זאת.
מגברים טרנזיסטוריים איכותיים במיוחד נבנים עם שריון אלומיניום עבה מאד עלמנת להגן על המעגלים בפני הרעידות הללו.
אבל אני מניח שרובכם יודעים את זה...

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
ערן ! בוקר טוב וחג שמח.
כל מה שכתבת נכון , והאמת היא שאני יודע את אשר כתבת,ואפילו התביישתי לכתוב את השטויות שכתבתי למעלה ,
כלומר-קראתי את דברי וחשבתי לי -"מי זה המטומטם שכותב אותם",
אבל בכל זאת יש אצלי לפחות ,משהו מעבר לזה ,תראה,אני מנתק את הבס ,משאיר רק את המיד לנגן ,ועדיין הבדל אטומי במיד ,הולך שם האוזן על מיד ,ועובר בין rc לבלעדיו ,וזה כאילו לא אותו רמקול ,
כאילו יש משהו בחיבור ,בהתאמת אימפדנס ,בגיין ,בצורת החיבור ,או השם יודע מה ,אני באמת לא מבין למה ,
אולי אתה צודק ,אין ספק שהליננגדוף זו העבודה שלו ,אבל אף פעם לא עשה לי כזה הבדל ,ובעצם מה זה משנה?
העובדה היא שאצלי בחדר המכשיר הזה שמחירו בערך כמו כבל טוב {15000שח},הופך את המערכת ממערכת מעפנית למדי ,למערכת בערך best sound of the show בלחיצת כפתור ,
ועכשיו תסביר לי איך קורה שאף אחד לפחות לא מנסה מכשיר שכזה ,הרי שנינו אודיופילים ותיקים ,מכירים פחות או יותר מה יש לאחרים ,האם ניתקלת במכשיר שכזה אצל מישהו?
הרי כל הידענים עסוקים בלהסביר לך למה זה לא טוב ,למה לא לעשות אקוסטיקה אמיתית? למה קו קצר זה טוב ,וחושבים שהמצב אצלם בבית לא רע ,
היחידי שניסה בזמנו היה יאיר תמם עם ה dqx ,
מיכאל 123 מנסה לתקן דרך התוכנה במחשב ,וגם שם עובד לא רע ,אבל אנחנו גם מדדנו את האפקט של rc עם ציוד מדידה ,
מה שהוא עושה ל- water fall ,שהוא גרף של דעיכת תדרים ,שום דבר לא עושה ,ולהגיע לתוצאה שכזו צריך חצי מטר של צמר סלעים על כל הקירות ,
אבל אני חוזר ושואל אותך ,למה לא מנסים ? הרי מקבלים עם המכשיר הזה חדר "ישר" ברבע שעה ,המערכת נשמעת הרבה יותר טוב בכללי ,היה אצלי בזמנו יאיר תמם, ואמר שזה דופק 5% ומשפר בשאר ה95% ,
הרי אנחנו משלמים המון בהחלפת כבל רמקול טוב למצוין ,וכל זה בשביל אפקט זניח ,נכון או לא? באותו כסף אתה מקבל אפקט אדיר מהrc ,עד כדי כך שלא בא לך להחליף כבלים ,מגברים וכו ,כלומר לדעתי -אם מישהו מחפש נקודה חלשה לטפל בה ,זה בדיוק המקום הנכון לטפל בקלות ובמהירות ובזול ,וגם אם טעית ,לא נורא! מקסימום תשים בצד ,והרי אתה יודע כמה אלפי דולדים יש בצד(כבלים וציוד) .

מסכים איתך, צריך לנסות. וגם מסכים שבלי אקוסטיקה טובה כל המשחק עם כבלים הוא קצת מייאש
אבל יש גם ברי מזל שעם קצת עבודה עם אקוסטיקה פסיבית מגיעים לתוצאה נהדרת ללא RC
חג שמח!!!

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר ! לא יכול להמנע מלומר לך, למה שלא תבקש מחבר שלך שניצל לסחוב יום אחד המכשיר אליך ,נמדוד נכוון ותשמע , אולי יעשה דרמה שלא חלמת ,אולי יהפוך את האקיוטונים לאודיו טכנולוגי מפורטים , הרי כולה עולה גרושים המכשיר ,וצריך להתנסות בהכל, אני יודע אתה ברוגז איתי ,אבל בכל זאת מאוד אוהב אותך ,ומאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה ומאושרת ,אפילו יותר טובה מהשנה הנהדרת שהיתה לך ,וכשתרצה לדבר ,אשמח לדבר ולבוא ,
כמו כן שנה טובה לכל חברי הפורום ,וסליחה על העצבים מידי פעם , חג שמח!!!!!!

אלדר. שחרר אותי רגע מממלכתיות ושמירה על קור רוח. קבל תגובה אמיתית שצריכה להיכתב.

1- חברים זה לא רק מתי שאתה במצב רוח טוב. אז שחרר אותי מחברויות. יש לי מספיק כאלה טובים, לא צריך נחשים בתיק. לא אתה ולא קונטיינר עמוס בכמוך יטען שאני או האתר הזה מונעים מאינטרסים. האינטרסים שלי גרמו לי רק להוציא מהכיס בשביל שלנקניק כמוך יהיה מה להגיד.

2- את הדרמות במערכת שלי אני לא עושה עם תיקונים של טעויות שעשיתי. אם משהו לא טוב אני מחליף אותו.

3- אני מתנסה בהכל. לא צריך אותך בשביל שתפתח לי דלתות או תראה לי את האור.

4- אתה לא מצטער על שום עצבים. וגם אם כן, אתה תעשה את זה שוב. אל תתנצל, זה בולשיט! זה הרי רק עניין של זמן עד שהחיצים שלך יופנו לעברי שוב ותכניס סדרה של הכפשות מכוערות על כאלה שאתה מכנה "חברים". אתה לא שולט בזה משום שאתה לא מסוגל. כמו עקרב - חייב להזריק ארס ולא משנה על מי. גם על החברים הכי טובים שלך. זה אתה, לא ניתן לסמוך עלייך.

עוד מעט יום כיפור. תצום אחי, תצום שבוע.

שנה טובה וחג שמח.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור