איך אתם בוחרים את הרכיבים שלכם?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אנחנו מתחדשים כל הזמן.
אנחנו משדרגים, מחליפים לפעמים בשביל לזוז הצידה כי נמאס לנו מהקיים.

מעניין אותי לדעת איך אתם בוחרים את הרכיבים שלכם?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
כחובב ווינטאג' שלא ממש חותר למקם את המערכות שלי על אותו level של המערכת הפרטית של גורדון הולט או ג'ון אטקינסון, יש לי את הייתרון של הראייה לאחור.

זה מאפשר להבדיל בין מה שבאמת טוב ובעיקר מתאים, לבין מה שאיננו אלא הייפ שיווקי שנועד לנפח מחיר ומכירות. זה מאפשר לקרוא התרשמויות של אודיופילים אחרים. עומק הזמן גם מאפשר למחיר השוק להתייצב באופן שבד"כ משקף את הערך האמיתי של דברים, דבר חשוב כי כסף הוא תמיד מגבלה.

חלוף הזמן הזה גם מאפשר לספוג ספקטרום הרבה יותר רחב של קדמים ומגברים ורמקולים, ומה לא. כתוצאה מכך הסקרנות לגבי רכיב זה או אחר יציבה יותר. אז אצלי, כך נוצרת הסקרנות לרכיבים שעומדים במבחן הזמן (גם עשור זה זמן).

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
מי מחליף????????????????? :( :מבולבל: :eek:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
השאלה הזו נשאלת בעקבות פוסטים מהחצי שנה האחרונה, אך גם משיחות רבות והודעות פרטיות שאני מקבל. אני מגלה שרוב מדאיג של החובבים אינם רוכשים בהכרח סאונד. הם רוכשים עסקה.
אם זה מגבר שהיה יקר במחיר זול מבלי לבדוק התאמה. אם זה רמקולים שלא מתאימים לסגנון המוסיקה של המאזין או לחדר בכלל.

נראה כי זה דורש דיון. האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
אני מגלה שרוב מדאיג של החובבים אינם רוכשים בהכרח סאונד. הם רוכשים עסקה
לפחות אותי ממש אי אפשר להאשים בזה... :)

עמיר

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
נראה כי זה דורש דיון. האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?

לדעתי - בחשיבה לטווח ארוך - בוודאי שכן. אבל זה רלוונטי אך ורק למוצרים שנקנים ביד שניה ולא למוצרים חדשים:
נניח שהמוצר שנקנה בעסקה לא מתאים. עדיין יהיה ניתן להשיג תמורתו ביד-שניה שווה ערך מתאים יותר מבלי להפסיד
כסף, או להמתין בסבלנות לעסקה טובה נוספת ואז לשדרג למוצר יד שניה טוב ממנו.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
בעניי עסקה טובה לא תחליף איכות צליל, ז"א לא אקנה מכשיר רק כי הוא זול. מה בדיוק אפשר לעשות עם מכשיר כזה? כמו להכנס לסרט גרוע ולהשאר עד הסוף רק כי קנית כרטיס...

יוצאים מן הכלל הם כבלים, לפעמים כן מנסה כבלים זולים על עיוור, אולי אפגע בול, מקסימום הלך הכסף. כל השאר קונה רק לאחר האזנה במעוני הקט.

מה שכן, יש משמעות לתקציב. אם איכות צליל של מכשיר טובה בעניי, אבל מחירו מעבר ליכולתי, אחפש מכשיר זול יותר שיספק אותי מבחינת צליל. היו מכשירים שאהבתי מאוד וויתרתי עליהם בגלל מחיר.

בקיצור, לא מחפש הכי טוב אלא מספיק טוב.

אוהב מוצרים עם ביצועים גבוהים ביחס למחירם. זה לא אומר מכשירים זולים, אלא ציוד לטעמי שמתקרב בביצועים למכשירים הרבה יותר יקרים.

ויש דוגמאות לכזה ציוד, רק צריך אוזניי חתול וידע (להבין על מה מוותרים) כדי לזהות מכשירים כאילו... כל הזמן לומדים...

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
במשפט הספציפי הזה התיחסתי לדברי נמר על קניית עסקה (זול ביחס למחיר המקורי) ולא סאונד.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הכללים גובשו כבר לפני עשרות שנים ולא נראה לי שמשהו השתנה: להאזין בנחת, להרגיש שאתה נהנה, שיש רצון להמשיך ולהאזין עוד עוד. ישנם כללים נוספים שמנסים בצורה יותר אוביקטיבית לנתח את מה שאתה שומע כמו למשל יכולת לעקוב אחרי כלי נתון אחד גם בקטעי מוסיקה מורכבים, אבל לדעתי כל ניסיון לנתח איכות של רכיב באופן אוביקטיבי היא חסרת טעם.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
לדעתי - בחשיבה לטווח ארוך - בוודאי שכן. אבל זה רלוונטי אך ורק למוצרים שנקנים ביד שניה ולא למוצרים חדשים:
נניח שהמוצר שנקנה בעסקה לא מתאים. עדיין יהיה ניתן להשיג תמורתו ביד-שניה שווה ערך מתאים יותר מבלי להפסיד
כסף, או להמתין בסבלנות לעסקה טובה נוספת ואז לשדרג למוצר יד שניה טוב ממנו.
בעולם אוטופי, לא היינו נדרשים כלל לשאלת ה VFM, כי כולנו היינו מתחזקים את מערכות חלומותינו, והיינו מוצאים פורומים אחרים להתנצח בהם. אבל במציאות שלנו, עושים פשרות שמשפיעות גם על הבחירות שלנו. נמר שואל "האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?", אז התשובה היא שכמובן שכן, והשאלה היא רק שאלה של מידה, כי אם במחיר X אני יכול לשדרג את הסאונד שלי ב 0.1%, אעדיף לקנות בכסף הזה Y אלבומים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי החוכמה היא לקבל את המיטב בתקציב נתון - אני לא הייתי הולך על עסקה טובה אם היא לא נותנת איכות צליל מקסימלית.
למשל, יש לי 15,000 ש"ח להשקיע במערכת X שאני אוהב.
יש מערכת Y שעולה 25,000 ש"ח והיא נמכרת במבצע ב 15,000 ש"ח.
אם מערכת Y (היקרה במבצע) לא נשמעת טוב יותר ממערכת X, לא הייתי קונה אותה. מה ההיגיון לקנות "במבצע" משהו שלא נותן את מה שהוא צריך לתת? אני סבור שהגישה הזו נכונה בכל תחום.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
בעולם אוטופי, לא היינו נדרשים כלל לשאלת ה VFM, כי כולנו היינו מתחזקים את מערכות חלומותינו, והיינו מוצאים פורומים אחרים להתנצח בהם.
אני מוחה על הזילזול ביכולת ובנכונות של אנשים כאן להתווכח על כל דבר כאילו הוא באמת משנה משהו :(

אבל במציאות שלנו, עושים פשרות שמשפיעות גם על הבחירות שלנו. נמר שואל "האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?", אז התשובה היא שכמובן שכן, והשאלה היא רק שאלה של מידה, כי אם במחיר X אני יכול לשדרג את הסאונד שלי ב 0.1%, אעדיף לקנות בכסף הזה Y אלבומים.
שידרוג של 0.1% נראה לא רק שלא שווה את הכסף, אלא אפילו לא את הטירחה המינימאלית של התעסקות בזה, כך שאין כאן קונפליקט אמיתי.

אבל מה אם תוצאת השידרוג אינה זניחה, אלה ממש קפיצת מדרגה?
(לא נראה לי משמעותי לתאר את זה באחוזים).

מה תעדיף אז?
  1. לקנות Y אלבומים בנוסף ל-Z שכבר יש לך, ולשמוע את כולם בסאונד שפתאום נשמע לך עלוב יחסית לאלטרנאטיבה?

2. להשקיע בשידרוג לציוד החדש?

3. לוותר בינתיים, ולחכות למשך זמן בלתי מוגדר עד שיופיע משהו בלוחות שאולי ייתן לך קפיצה מקבילה (או קטנה ממנה, או גדולה ממנה) בהשקעה קטנה יותר?
לא נראה לי שהתשובה לזה היא כל כך טריוויאלית, במיוחד אם מדובר במודלים חדשים, שייקחו שנים עד שיופיעו בלוחות, אם בכלל.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
לדעתי החוכמה היא לקבל את המיטב בתקציב נתון - אני לא הייתי הולך על עסקה טובה אם היא לא נותנת איכות צליל מקסימלית.
למשל, יש לי 15,000 ש"ח להשקיע במערכת X שאני אוהב.
יש מערכת Y שעולה 25,000 ש"ח והיא נמכרת במבצע ב 15,000 ש"ח.
אם מערכת Y (היקרה במבצע) לא נשמעת טוב יותר ממערכת X, לא הייתי קונה אותה. מה ההיגיון לקנות "במבצע" משהו שלא נותן את מה שהוא צריך לתת? אני סבור שהגישה הזו נכונה בכל תחום.

אריה
הדוגמה הזו מתאר מקרה טריוויאלי שאין בו בכלל קונפליקט.

מה אתה אומר על המקרה של קונפליקט אמיתי, כמו כאן?

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
משתדל לבטל את האגו והרגשות.
בד"כ לא מצליח.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
משתדל לבטל את האגו והרגשות.
בד"כ לא מצליח.
יש צורת חשיבה שאומרת שאדם רציונאלי צריך לשקול את הדברים רק בצורה רציונאלית קרה.

לדעתי, זה ממש לא הגיוני להתעלם מרגשות בעניין שכולו נועד עבור רגשות, כמו מוזיקה והחוויה החושית של סאונד.

בנאדם שהוא באמת רציונאלי יתחשב גם ברגשות, וינסה לשקלל אותם בתמונה הכללית.

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יש צורת חשיבה שאומרת שאדם רציונאלי צריך לשקול את הדברים רק בצורה רציונאלית קרה.

לדעתי, זה ממש לא הגיוני להתעלם מרגשות בעניין שכולו נועד עבור רגשות, כמו מוזיקה והחוויה החושית של סאונד.

בנאדם שהוא באמת רציונאלי יתחשב גם ברגשות, וינסה לשקלל אותם בתמונה הכללית.

עמיר
כשאתפנה מעיסוקים איזוטרים אחרים, דבר ראשון, שאעשה הוא למצוא דיעה או משפט לכתוב בפורום, שאתה לא תוכל להפריך, להתווכח או
להציג את האיפכא מסתברא.
(כנראה שאכשל o_O )

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
כשאתפנה מעיסוקים איזוטרים אחרים, דבר ראשון, שאעשה הוא למצוא דיעה או משפט לכתוב בפורום, שאתה לא תוכל להפריך, להתווכח או
להציג את האיפכא מסתברא.
(כנראה שאכשל o_O )

הוא שאמרתי
אני מוחה על הזילזול ביכולת ובנכונות של אנשים כאן להתווכח על כל דבר כאילו הוא באמת משנה משהו :)

וכהדגמה לנאמר: העניין אינו היכולת שלי להתווכח, אלא כנראה מיעוט המקרים שבהם מה שאתה כותב הוא אכן קביל ללא הסתייגות :(

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
עליך

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
את האמת, במחשבה מעמיקה,
לא היה לי פריט אחד שנכנס למערכת בסטטוס "קבוע" בלי שחייתי איתו תקופה מסוימת.
יש דברים שהספיקו לי כמה דקות והם "אושרו" מיידית.
והיו גם כאלו שבאו עם המון "פסון היסטורי" ועפו בבושת פנים.

אני לא מגדיר את עצמי כ"משרדג כפייתי", כזה שמה שאצלי היום לא בטוח יהיה מחר. אבל אני כן עוסק בשדרוגים באופן קבוע.
יותר נכון התאמות fine tuning. זה באמת באופן קבוע.
החלפת רמקול למשל קוראת אחת לתקופה של כמה שנים לפחות.
אבל בדיקות כבלים שונים, כל מיני מוצרים משלימים, התעיינות במוצרים זה קבוע.
גם כל תחום הDIY הביא אותי לאהוב ולהבין בתחום הרבה יותר.
זה חלק בילתי נפרד עבורי.

מזה שנים שלא זכור לי יום שלא הוקדשה כמות זמן כלשהי לתחום.
בין אם זה עם הציוד בבית, ברשת, בפורום, חברים לתחביב...
וואלה, אני חיי זה יום יום מסתבר...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור