לפחות אותי ממש אי אפשר להאשים בזה...אני מגלה שרוב מדאיג של החובבים אינם רוכשים בהכרח סאונד. הם רוכשים עסקה
נראה כי זה דורש דיון. האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?
ז"א לא אקנה מכשיר רק כי הוא זול.
בעולם אוטופי, לא היינו נדרשים כלל לשאלת ה VFM, כי כולנו היינו מתחזקים את מערכות חלומותינו, והיינו מוצאים פורומים אחרים להתנצח בהם. אבל במציאות שלנו, עושים פשרות שמשפיעות גם על הבחירות שלנו. נמר שואל "האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?", אז התשובה היא שכמובן שכן, והשאלה היא רק שאלה של מידה, כי אם במחיר X אני יכול לשדרג את הסאונד שלי ב 0.1%, אעדיף לקנות בכסף הזה Y אלבומים.לדעתי - בחשיבה לטווח ארוך - בוודאי שכן. אבל זה רלוונטי אך ורק למוצרים שנקנים ביד שניה ולא למוצרים חדשים:
נניח שהמוצר שנקנה בעסקה לא מתאים. עדיין יהיה ניתן להשיג תמורתו ביד-שניה שווה ערך מתאים יותר מבלי להפסיד
כסף, או להמתין בסבלנות לעסקה טובה נוספת ואז לשדרג למוצר יד שניה טוב ממנו.
אני מוחה על הזילזול ביכולת ובנכונות של אנשים כאן להתווכח על כל דבר כאילו הוא באמת משנה משהובעולם אוטופי, לא היינו נדרשים כלל לשאלת ה VFM, כי כולנו היינו מתחזקים את מערכות חלומותינו, והיינו מוצאים פורומים אחרים להתנצח בהם.
שידרוג של 0.1% נראה לא רק שלא שווה את הכסף, אלא אפילו לא את הטירחה המינימאלית של התעסקות בזה, כך שאין כאן קונפליקט אמיתי.אבל במציאות שלנו, עושים פשרות שמשפיעות גם על הבחירות שלנו. נמר שואל "האם עסקה טובה עולה על איכות הצליל המתבקשת?", אז התשובה היא שכמובן שכן, והשאלה היא רק שאלה של מידה, כי אם במחיר X אני יכול לשדרג את הסאונד שלי ב 0.1%, אעדיף לקנות בכסף הזה Y אלבומים.
הדוגמה הזו מתאר מקרה טריוויאלי שאין בו בכלל קונפליקט.לדעתי החוכמה היא לקבל את המיטב בתקציב נתון - אני לא הייתי הולך על עסקה טובה אם היא לא נותנת איכות צליל מקסימלית.
למשל, יש לי 15,000 ש"ח להשקיע במערכת X שאני אוהב.
יש מערכת Y שעולה 25,000 ש"ח והיא נמכרת במבצע ב 15,000 ש"ח.
אם מערכת Y (היקרה במבצע) לא נשמעת טוב יותר ממערכת X, לא הייתי קונה אותה. מה ההיגיון לקנות "במבצע" משהו שלא נותן את מה שהוא צריך לתת? אני סבור שהגישה הזו נכונה בכל תחום.
אריה
יש צורת חשיבה שאומרת שאדם רציונאלי צריך לשקול את הדברים רק בצורה רציונאלית קרה.משתדל לבטל את האגו והרגשות.
בד"כ לא מצליח.
כשאתפנה מעיסוקים איזוטרים אחרים, דבר ראשון, שאעשה הוא למצוא דיעה או משפט לכתוב בפורום, שאתה לא תוכל להפריך, להתווכח אויש צורת חשיבה שאומרת שאדם רציונאלי צריך לשקול את הדברים רק בצורה רציונאלית קרה.
לדעתי, זה ממש לא הגיוני להתעלם מרגשות בעניין שכולו נועד עבור רגשות, כמו מוזיקה והחוויה החושית של סאונד.
בנאדם שהוא באמת רציונאלי יתחשב גם ברגשות, וינסה לשקלל אותם בתמונה הכללית.
עמיר
כשאתפנה מעיסוקים איזוטרים אחרים, דבר ראשון, שאעשה הוא למצוא דיעה או משפט לכתוב בפורום, שאתה לא תוכל להפריך, להתווכח או
להציג את האיפכא מסתברא.
(כנראה שאכשל )
אני מוחה על הזילזול ביכולת ובנכונות של אנשים כאן להתווכח על כל דבר כאילו הוא באמת משנה משהו