איך אתם בוחרים את הראש שלכם?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הכוונה כמובן לראש המחובר לזרוע הפטיפון באמצעות שלה.

אני מחשיב עצמי לטירון בכל הקשור לאנלוג, אבל גם טירון כמוני מבין שיגיע היום בו אצטרך להחליף את הראש שמשמש את המערכת האנלוגית אצלי (Miyajima Kansui).

מודה שכשיגיע רגע זה, ייתכן ובפעם הראשונה אמצא את עצמי מבולבל; ראשית האם להישאר עם המוכר והטוב כל כך או לנסות לשנות כיוון?, או אז הבלבול גדול עוד יותר: מגוון הראשים, אופי סוני שונה בין חברות ובין ראשים שונים שאותן חברות מציעות וזה עוד לפני שהגענו לרמות תמחור לכול כיס.

מכיוון שלפחות בארץ (אני מניח שגם בחו"ל המצב לממש יותר טוב) די קשה לשמוע/להשוות ראשים שונים, בטח על הפטיפון בבית, מעניין לשמוע מהחברים היותר מנוסים כיצד אתם בוחרים ראש (יש גם מי שבוחרים ברבים) עבור האנלוג אצלכם?

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
תלוי באופי מערכת. עם מה אתה מנגן עכשיו? וכמובן ביכולת הזרוע לשאת את הראש הנבחר.אבל זה ידוע ואני מניח שכוונתך לסאונד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
תלוי באופי מערכת. עם מה אתה מנגן עכשיו? וכמובן ביכולת הזרוע לשאת את הראש הנבחר.אבל זה ידוע ואני מניח שכוונתך לסאונד

היי שלמה, כפי שציינת בנושאים הטכניים הדברים ידועים וברורים יותר, אכן הכוונה לסאונד.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אני עד היום בחרתי את הראשים שלי לפי אופי המע שלי.גיבשתי לעצמי איזו תצורת סאונד אני רוצה מהפט שלי כמקור...לפי זה הלכתי לראשים מסוימים שידוע פחות או יותר גוון הסאונד שלהם.אם ישנו משהוא נוסף שאתה רוצה לקבל מהמע' תגדיר אותו ואז יהיה לך קל יותר.אם הנוכחי טוב לך אז כמובן אתה יכול לעלות ברמה...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני עד היום בחרתי את הראשים שלי לפי אופי המע שלי.גיבשתי לעצמי איזו תצורת סאונד אני רוצה מהפט שלי כמקור...לפי זה הלכתי לראשים מסוימים שידוע פחות או יותר גוון הסאונד שלהם.אם ישנו משהוא נוסף שאתה רוצה לקבל מהמע' תגדיר אותו ואז יהיה לך קל יותר.אם הנוכחי טוב לך אז כמובן אתה יכול לעלות ברמה...
תודה שלמה, שמח לקבל עצות מבעל ניסיון.
מתוך סקרנות, האם יצא ששינית כיוון עם הזמן? (הכוונה לאופי הסאונד של הראש, יותר רזולטיבי, יותר מלא וכו..)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
בד"כ רוב המע שבניתי היו לצד המלא
עם נוכחות .לכן הלכתי לכיוון רזולטיבי,בס מהיר (למרות רמקול קרמי) הרבה אוויר...אני אתן לך דוגמא מצויינת(אני מניח שהבחור יסלח לי) אצל נמר המע היא בכיוון הראש שלי הוא בחר ראש בכיוון המערכת שלי.השילוב כשהוא נכון יוצר איזון מצויין.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
בחירת הראש תלויה באיכות הפטיפון והזרוע וכן ב PRE שמחובר אליה , למשל אם ה PRE תומך בראש MM או MC ....

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בד"כ רוב המע שבניתי היו לצד המלא
עם נוכחות .לכן הלכתי לכיוון רזולטיבי,בס מהיר (למרות רמקול קרמי) הרבה אוויר...אני אתן לך דוגמא מצויינת(אני מניח שהבחור יסלח לי) אצל נמר המע היא בכיוון הראש שלי הוא בחר ראש בכיוון המערכת שלי.השילוב כשהוא נכון יוצר איזון מצויין.

לנמר ולי ראש פטיפון מאוד דומה, מאוד אוהב את התוצאה ועדיין סקרן לדעת מה עוד יש "בתפריט".

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בחירת הראש תלויה באיכות הפטיפון והזרוע וכן ב PRE שמחובר אליה , למשל אם ה PRE תומך בראש MM או MC ....

היי אריק
אמרת המון ולא אמרת כלום (אני יכול לעשות צ'ק על כל הרשימה, סה"כ הציוד אצלי יותר מסביר), אבל איך לומדים על גוון הסאונד של ראשים מבלי לשמוע?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
קשה מאד לדעת
בראשים 9שוטים יחסית של כמה מאות דולרים אפשר לסמוך על חוכמת ההמונים
ברמות של אלפי דולרים יש כל כך הרבה אפשרויות גם אם לוקחים יצרן אחד ואין שום אפשרות להאזין להם
יש גם עניין ש0ל התאמה לפונו במיוחד בראשי mc
תכלס צריך לסמוך על היבואן

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
אוו....
שאלה יאמי.

תכלס, רק מקריאה!
בעיקר, מנסה להרגיש את התחושות של הסוקר, בין השורות.
(האם אמיתי עד הסוף. האם מחרטט. האם מושפע מדעה קודמת. וכו וכו).
סוקר - לאו דווקא מגאזין, גם אדם פרטי.

בראשים יקרים (נגיד מעל 8K שח ומעלה), קשה למצוא יבואן שיחזיק
כמה כאלה בתצוגה במקביל.
גם אם כן, תמיד יש לך רצון לבדוק עוד ראשים אצל יבואן אחר ...
ואז אין לזה ערך לדידי, והרי ...
אם אני לא שומע את הראשים על אותו סט, קשה לאמוד כך.
מה שכן, קשה לי להאמין שאפשר 'ליפול', עם ראש טוב.

הראש הקודם והנוכחי, שניהם קניתי לאחר קריאה והתרשמות.
הקודם היה XX2 MK2 של דיינוקטור.
הנוכחי, שלטר 5000.
את שניהם אהבתי למרות ההבדל ביניהם.
הדיינוקטור לטעמי יותר מפורט. השלטר עם בס עמוק יותר.
מיותר לציין, שההבדלים הללו הם בניואנסים פעוטים.
מה יותר מעדיף? המממ, אני חושב את השלטר.

הראש הבא שזממתי עליו ....
פתאום אני קורא פה מישהו באתר, שקטל אותו (יחסית כמובן).
וזה מישהו, שאני דווקא מעריך את דעתו בנושא דנן.

שורה תחתונה.
ראש זה הדבר האחרון שאני 'חושש' ממנו ברכישה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אוו....
שאלה יאמי.

תכלס, רק מקריאה!
בעיקר, מנסה להרגיש את התחושות של הסוקר, בין השורות.
(האם אמיתי עד הסוף. האם מחרטט. האם מושפע מדעה קודמת. וכו וכו).
סוקר - לאו דווקא מגאזין, גם אדם פרטי.

בראשים יקרים (נגיד מעל 8K שח ומעלה), קשה למצוא יבואן שיחזיק
כמה כאלה בתצוגה במקביל.
גם אם כן, תמיד יש לך רצון לבדוק עוד ראשים אצל יבואן אחר ...
ואז אין לזה ערך לדידי, והרי ...
אם אני לא שומע את הראשים על אותו סט, קשה לאמוד כך.
מה שכן, קשה לי להאמין שאפשר 'ליפול', עם ראש טוב.

הראש הקודם והנוכחי, שניהם קניתי לאחר קריאה והתרשמות.
הקודם היה XX2 MK2 של דיינוקטור.
הנוכחי, שלטר 5000.
את שניהם אהבתי למרות ההבדל ביניהם.
הדיינוקטור לטעמי יותר מפורט. השלטר עם בס עמוק יותר.
מיותר לציין, שההבדלים הללו הם בניואנסים פעוטים.
מה יותר מעדיף? המממ, אני חושב את השלטר.

הראש הבא שזממתי עליו ....
פתאום אני קורא פה מישהו באתר, שקטל אותו (יחסית כמובן).
וזה מישהו, שאני דווקא מעריך את דעתו בנושא דנן.

שורה תחתונה.
ראש זה הדבר האחרון שאני 'חושש' ממנו ברכישה.

חגי,
כאן אנחנו מחזיקים בדעה שונה, יתכן ובשל חוסר ניסיוני.
״להמר״ על ראש שמחירו בין 3000 - 5000 דולר נשמע לי קצת כמו רולטה רוסית.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
הדעה שלך נכונה בהחלט.
הבעיה, כי בראשים קשה ליישם זאת.
איך אתה בדיוק בודק, נגיד לצורך העניין - 3 ראשים במע' שלך בבית?
נדיר אם תצליח לארגן זאת.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש ביפן אי מקסים, אחד המקומות היפים הבלום בשם מיוג׳מה , אין קשר ליצרן הראשים, אבל באמת אחד הראשים הטובים שיצא לי לשמוע. לצערי לא מתאים לפונו שלי, אם הפונו שלך מתאים אני ממליץ.
אני כעת עם ראש איקדה הכתום 9TT שאני מאוד אוהב, גם הוא מאוד מאוזן, לאבל לא כולם מחפשים ראש מאוזן.

היו לי כמה ראשים בדרך כלל בחרתי אותם על סמך ביקרות ברשת ועל סמך המלצות, באמת קשה לבחור ראש יקר ולשמוע בבית.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
יש ביפן אי מקסים, אחד המקומות היפים הבלום בשם מיוג׳מה , אין קשר ליצרן הראשים, אבל באמת אחד הראשים הטובים שיצא לי לשמוע. לצערי לא מתאים לפונו שלי, אם הפונו שלך מתאים אני ממליץ.
אני כעת עם ראש איקדה הכתום 9TT שאני מאוד אוהב, גם הוא מאוד מאוזן, לאבל לא כולם מחפשים ראש מאוזן.

היו לי כמה ראשים בדרך כלל בחרתי אותם על סמך ביקרות ברשת ועל סמך המלצות, באמת קשה לבחור ראש יקר ולשמוע בבית.

מכיר תמונות מהמקדש בחופי האי
הראש הנוכחי miyajima kansui גם זה שלפניו היה מתוצרת החברה, ראשים מעולים.
המסקנה שלי מהדיון, רב הנסתר על הידוע, רק לבודדים יש התנסות רחבה עם מגוון ראשים מחברות שונות. על ביקורות המופיעות במגזינים או באתרים שונים מזמן הפסקתי לסמוך.

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
המסקנה שלי מהדיון, רב הנסתר על הידוע, רק לבודדים יש התנסות רחבה עם מגוון ראשים מחברות שונות.
לבודדים אלה צריכה להיות מערכת זהה לשלך וסיכוי לזה אפסי. מה חסר לך בסאונד הנוכחי שאתה מחפש ראש אחר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לפני זמן לא רב, הייתי בדילמה הזאת, שהחלפתי את הראש שלי.

באמת אין אפשרות לקבל אחד לשמוע ולבדוק וגם לא תמיד יש אצל יבואן או חבר לשמוע על המערכת שלהם.
אז נכון שאם ניתן לשמוע את הראש אצל משהו זה יכול לתת רושם גם אם זה עם מערכת שונה, זרוע שונה ופונו שונים שלדעתי מאוד חשובים להתאמה לראש. אבל את הראשים שחשבתי לא היה ניתן לשמוע וזה הפך לבחירה קשה יותר, כך שאת הראש רכשתי לאחר קריאה ביקורת ברשת המלצה של היבואן בהתאמה לציוד שלי (למרות חשש מסוים התאמה לפונו)

אני זוכר את החשש שלי בהתחלה שהוא לא יישב כמו שצריך על הציוד שלי וזה עוד לפני שמדברים אם כיוון הסאונד שלו הוא מה שרציתי להגיע עליו.
שמדברים על ראשים מעל 3k דולר זה באמת לקחת הימור.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
שמדברים על ראשים מעל 3k דולר זה באמת לקחת הימור

כרמי, גיא.
אתם מכירים מישהו שנפל? התאכזב?

אני קודם בודק עפ הנוסחה, אם הראש יתאים לזרוע.
לאחר שניפיתי מה שלא מתאים ...
מתחיל לחקור, להתעניין וכו, בין הראשים שרלוונטים לזרוע.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
שמדברים על ראשים מעל 3k דולר זה באמת לקחת הימור

כרמי, גיא.
אתם מכירים מישהו שנפל? התאכזב?

אני קודם בודק עפ הנוסחה, אם הראש יתאים לזרוע.
לאחר שניפיתי מה שלא מתאים ...
מתחיל לחקור, להתעניין וכו, בין הראשים שרלוונטים לזרוע.
לא מכיר מספיק אנשים בשביל לענות לשאלה שלך, מה גם שרוב האנשים שנופלים עם ציוד שומרים על שקט כדי שיוכלו למכור אותו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לפני זמן לא רב, הייתי בדילמה הזאת, שהחלפתי את הראש שלי.

באמת אין אפשרות לקבל אחד לשמוע ולבדוק וגם לא תמיד יש אצל יבואן או חבר לשמוע על המערכת שלהם.
אז נכון שאם ניתן לשמוע את הראש אצל משהו זה יכול לתת רושם גם אם זה עם מערכת שונה, זרוע שונה ופונו שונים שלדעתי מאוד חשובים להתאמה לראש. אבל את הראשים שחשבתי לא היה ניתן לשמוע וזה הפך לבחירה קשה יותר, כך שאת הראש רכשתי לאחר קריאה ביקורת ברשת המלצה של היבואן בהתאמה לציוד שלי (למרות חשש מסוים התאמה לפונו)

אני זוכר את החשש שלי בהתחלה שהוא לא יישב כמו שצריך על הציוד שלי וזה עוד לפני שמדברים אם כיוון הסאונד שלו הוא מה שרציתי להגיע עליו.
שמדברים על ראשים מעל 3k דולר זה באמת לקחת הימור.

גם אצלי היבואן התאים את הדברים, הסאונד משגע על זה אין ויכוח, גם עבור אלה שפחות מתחברים לאנלוג.
אבל תמיד מקננת המחשבה מה עוד יש בתפריט ... מחלת האודיופילים :rolleyes:

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור