אני לא ניכנס לעניין האישי. במקרה אני גם מכיר אותו אישית ובפרשת הקטינות הוא יצא זכאי לחלוטין. לא בשביל משהו אבל יש לי תחושה שאביב גפן פימפם לכאורה יותר קטינות ממה שבלעת רוק.
לגבי ה״יאללה בכפיים״ זו בדיוק הגישה המתנשאת של כאלה שמכירים מוסיקה מזרחית ים תיכונית כמו שאני מכיר יפנית. זה לא מדבר אלייך כי אתה פשוט לא אוהב את זה. אי לכך אין לך משהו שהוא אפילו חיקוי של יכולת להעריך מהו רגש בשירה שלו שאתה לא מתחבר אליה. אבל כשתשמע את צליל מיתר בביצוע של גולן לעומת גפן, עם איזה יציאה מבועת ההתנשאות, תבין שאביב גפן לקח שיר אדיר והפך אותו לעוד שיר מוזר.
ההשוואה לצילום לא טובה. אייל הוא גם הרבה פיקסלים וטונות של יכולת העברת מסר. גם שמח, גם עצוב וגם כאלה שהם ברוח שטות.
ובשביל שתבין מהו רגש. קבל את זה.
תיארתי לעצמי שאתה מכיר אותו אישית ושמעתי משפטנים שאמרו, שגולן יצא מהפרשה בעור שיניו. גם כל הסיפור סביב האבא, לצערי לא מריח טוב אבל לא זה הנושא. לגבי תחושתך על הפימפום של אביב והקשר לרוק שלי… או לרוק שלך, או של מישהו אחר, זה פשוט הזוי בעיניי. [בקשר לרוק,הכוונה, כי לא יודע אם וכמה אביב פימפם]
מי שכותב באופן מתנשא זה אתה [אגב, לא רק בתגובה הזאת, זה מופיע אצלך לצערי בלא מעט תגובות אדנותיות ופסקניות, גם בנושאים אחרים ומקווה בשבילך, שזה יעבור עם הגיל].
מהיכן יש לך מושג, אם אני אוהב או לא מוזיקה מזרחית. אני אוהב כל מוזיקה שהיא טובה בעיניי וגם במוזיקה המזרחית, יש חלקים טובים שאני אוהב. הנושא עלה גם בסיבוב הקודם בינינו, כשכתבתי שלדעתי בשיריו של זוהר ארגוב יש יותר רגש והוא עושה לי את זה, הרבה יותר מגולן.
אני לא השוותי ביניהם מבחינה ווקאלית. אביב אמר בעצמו, שגולן זמר הרבה יותר טוב טכנית. אני דיברתי על רגש ואימפקט בשיר [מעבר לזה שהוא יוצר מלחין וכותב] ופה [ כמו, בכל דבר אגב] מותר להיות חלוקים לגמרי ולטעמי יש בשירים של אביב [בחלקם לפחות], הרבה יותר רגש ואין צורך להתייחס לשיר בעצרת לזכרו של רבין ז"ל , אלה ללא מעט שירים רגילים של השניים.
הדוגמה שצירפת רק חיזקה את דעתי, אבל עזוב אותי, [ בינינו, מה אני כבר מבין ] כנס ליוטיוב, תקליד שירים מקוריים של אביב ושל זוהר, תקרא את התגובות לשירים ותבין לבד שיש מחלוקת והיא לגיטימית וכל אחד זכאי להביע את דעתו והיא שווה בדיוק לדעתו של האחר, גם אם אין לו מערכת של מיליון ש"ח בבית.
לכן יש לי עצה בשבילך גם אם השירשור הזה יגרום, רחמנא ליצלן, להעפתי מהפורום:
לעולם תגיד\תכתוב, לדעתי [עדיף אפילו: לעניות דעתי] וקח בחשבון תמיד , שיש גם דעות אחרות משלך והם לגיטימיות ולא פחות נחשבות בעיני אחרים.