איזה מכשיר עושה שימחה באמת

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מה שאותי משמח מאוד שאין מכשיר במערכת שלי, שמעומד לרשימת הדחה.
גם אני נמצא במצבך מבחינתי כמובן, בקשר לאקוסטיקה , הבעיה אצלי לא נובעת מחוסר רצון להתעסק עם אקוסטיקה , להפך , אין בעיה , ואפילו בגלל זה הנמכתי תקרה מפוצצת בחומר , בנוסף לכמה פלטות של צמר זכוכית דחוס , הבעיה בעיקרה אצלי היא עם מידות החדר , שהוא מרובע ותקרה בגובה של חצי רוחב החדר , עשיתי כל מה שיכולתי במגבלות העיצוב האנושי , כולל תיקון כבד במחשב אחרי מדידות , זה אולי לא מושלם , אבל לפחות לא כואב לשים ציוד יקר.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
ואם נשקיע 100,000 ש"ח ברמקול או בחדר? (כזכור...חדר סביר)
ועוד לא דיברנו על שדרוג מגבר,פרה,ממיר.....
מכאן שהחדר לא הכי חשוב...

גנאדי צודק בהחלט.
רמקול יקר ואיכותי מאוד בחדר סביר ישמע פחות טוב מרמקול פחות איכותי בחדר מטופל.

אם המנהל מאשר אז.... חחחחח
אני עם רמקולים במחירים כאלו לא התנסיתי אישית. אחרי רמקול של 10,000$ עצרתי את המחלה בזמן :p

בכל מקרה, זו דרכי להטיף בכל הזדמנות לגבי חשיבות האקוסטיקה.
אם בפתיחת שרשור נשאלה השאלה מהם הרכיבים שעושים שימחה באמת - לא היה אפשר לעבור בשקט על כך שאקוסטיקה של החדר נשמטה מהרשימה :שתוי:

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
חשיבות החדר בהחלט נלקחת בחשבוון
אבל זה לא הדבר הכי חשוב

דרך אגב,לזרוק כמה שטיחים ופלטות על הקירות זה לא אקוסטיקה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז מה זה כן אקוסטיקה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גנא.

רק עכשיו אני קולט שחזרת לכתוב באופן יותר אינטנסיבי. שמע, התגעגעתי חביבי. מזכיר לי את הימים הטובים של פעם.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
:שתוי: :מנצח:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לצערי ,מדברים יותר על אקוסטיקה ,מאשר להתיחס ברצינות לעניין ,ושאתה מנסה להתעסק ברצינות עם זה ,אתה מגלה מן תופעות משונות ,כמו למשל שהקולט בסים שלך הוא בעצם לוכד מיד בס ,או שיש לך פיק של 30 DB ,והציוד שהבאת במיטב כספך מוריד אותו ב2 DB ,או לחליפין אתה מגלה שאם אתה הופך פאסה בין הדריברים של המיד לבין הדריברים של הבס הרמקול שלך נמדד יותר טוב מאשר BY THE BOOK ,אבל מי מודד ? כולם פה הרי עם אוזני עטלף רגישות הרבה יותר מאשר מקרופון מכויל ,אפילו לא נעים לי לשאול למי יש כאן אחד שכזה ?

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
התחלתי להכנס לענייני האקוסטיקה לפני איזה 12-13 שנים כאשר הרמקולים החדשים שהבאתי הביתה עשו BASS BOOM בחדר.
התעיצויות, הרבה קריאה, ניסוים, המון מדידות.
לבסוף מצב שופר בדרך מפתיעה (היום אולי לא הייתי מופתע).
וגם בניתי דיפיוזר:

DSC03458-01.jpg

דיסק תדרים ומד SPL הפכו לחברים הכי טובים שלי.

בשלב כלשהו הוחלט להחליף דירה ע"מ להעביר אותי יחד עם המערכת לחדר נפרד (בתקווה שלא ישאירו אותי נעול שם כל הזמן :D ) - אין יותר טיפול אקוסטי מזה.
מן הסתם בזמן בחירת הדירה המימדים של החדר היו פרמטר קריטי ורוב הדירות נפסלו בגלל זה.

גם את החדר החדש לקח לא מעט זמן לסדר - לפחות עכשיו ידיי לא היו קשורות בגל תכתיבים אסטטיים של ההנהלה ;)

שוב מלא מדידות וניסיונות.
כולל עם תיקון אקטיבי:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/v...4&messageid=61725706&r=1#curMsg_view_61725706

כולל עם ROOMTUNES:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=124&MessageId=60032952

לבסוף נבנו מלכודות בס פינתיות ונעשה שימוש בדיפיוזורים:

IMG_1316.JPG

לאחרונה נרכשו די הרבה פנלים של GIK שאני עוד מנסה מינונים שונים שלהם בחדר.

אני מאוד נהנה מהתחום. לאמרות שנהוג להציגו כ-black art ומשהו לא צפוי - לדעתי זה דווקא משהו נורא מדוייק ועם הניסיון זה הופך לדי פשוט.
לצערינו כמות המומחים בארץ היא פלוס מינוס אפס. אני אישית נתקלתי רק באדם אחד שדיבר דברי חוכמה. כל השאר דיברו שטויות.
התחום בכלל לא מפותח בארץ כי גם לא ממש יש לזה ביקוש (אז איך יהיו מומחים?) וגם הפתרונות הם לרוב כל כך יקרים שאנשים באופן טבעי נרתעים מלשלם כסף עליה במקום נגיד לשדרג את הרמקול.
בעיניי הבעיה הכי גדולה היא שגם זה יקר וגם עד שלא תנסה אצלך בחדר לא תדע האם קיבלת תוצאה שרצית - זה הופך את ההשקעה למסוכנת של ממש - ורוב מוחלט של האנשים לא מוכנים לשים על קרן הצבי 10,000 ש"ח ויותר.

אני איישת הלכתי בדרך של פתרונות DIY שהינם יחסית זולים ופחות כואב הלב להוציא עליהם כסף.
וגם פעם אחת קניתי מוצר חדש, שיחקתי איתו כמה חודשים, החלטתי שהוא לא הדרך הנכונה בשבילי - מכרתי בשוק יד שניה, כך שלא כל הכסף "הלך".

מה שלמדתי זה שאקוסטיקה בוודאות היא גורם מכריע. גורם מספר 1.
לא פעם דברים קטנים עושים הבדל גדול. אלו רגעים ממש כיפיים.

אנשים רבים מושכים חוטי חשמל ובונים תחנות כוח בבית - אבל לא מתפנים לעשות כמה צעדים בסיסיים באקוסטיקה. זה חורה לי מאוד וכמו שאולי שמתם לב אני מטיף לאקוסטיקה בכל הזדמנות :אצבע מורמת

גנאדי

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
התחלתי להכנס לענייני האקוסטיקה לפני איזה 12-13 שנים כאשר הרמקולים החדשים שהבאתי הביתה עשו BASS BOOM בחדר.
התעיצויות, הרבה קריאה, ניסוים, המון מדידות.
לבסוף מצב שופר בדרך מפתיעה (היום אולי לא הייתי מופתע).
וגם בניתי דיפיוזר:

DSC03458-01.jpg

דיסק תדרים ומד SPL הפכו לחברים הכי טובים שלי.

בשלב כלשהו הוחלט להחליף דירה ע"מ להעביר אותי יחד עם המערכת לחדר נפרד (בתקווה שלא ישאירו אותי נעול שם כל הזמן :D ) - אין יותר טיפול אקוסטי מזה.
מן הסתם בזמן בחירת הדירה המימדים של החדר היו פרמטר קריטי ורוב הדירות נפסלו בגלל זה.

גם את החדר החדש לקח לא מעט זמן לסדר - לפחות עכשיו ידיי לא היו קשורות בגל תכתיבים אסטטיים של ההנהלה ;)

שוב מלא מדידות וניסיונות.
כולל עם תיקון אקטיבי:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/v...4&messageid=61725706&r=1#curMsg_view_61725706

כולל עם ROOMTUNES:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=124&MessageId=60032952

לבסוף נבנו מלכודות בס פינתיות ונעשה שימוש בדיפיוזורים:

IMG_1316.JPG

לאחרונה נרכשו די הרבה פנלים של GIK שאני עוד מנסה מינונים שונים שלהם בחדר.

אני מאוד נהנה מהתחום. לאמרות שנהוג להציגו כ-black art ומשהו לא צפוי - לדעתי זה דווקא משהו נורא מדוייק ועם הניסיון זה הופך לדי פשוט.
לצערינו כמות המומחים בארץ היא פלוס מינוס אפס. אני אישית נתקלתי רק באדם אחד שדיבר דברי חוכמה. כל השאר דיברו שטויות.
התחום בכלל לא מפותח בארץ כי גם לא ממש יש לזה ביקוש (אז איך יהיו מומחים?) וגם הפתרונות הם לרוב כל כך יקרים שאנשים באופן טבעי נרתעים מלשלם כסף עליה במקום נגיד לשדרג את הרמקול.
בעיניי הבעיה הכי גדולה היא שגם זה יקר וגם עד שלא תנסה אצלך בחדר לא תדע האם קיבלת תוצאה שרצית - זה הופך את ההשקעה למסוכנת של ממש - ורוב מוחלט של האנשים לא מוכנים לשים על קרן הצבי 10,000 ש"ח ויותר.

אני איישת הלכתי בדרך של פתרונות DIY שהינם יחסית זולים ופחות כואב הלב להוציא עליהם כסף.
וגם פעם אחת קניתי מוצר חדש, שיחקתי איתו כמה חודשים, החלטתי שהוא לא הדרך הנכונה בשבילי - מכרתי בשוק יד שניה, כך שלא כל הכסף "הלך".

מה שלמדתי זה שאקוסטיקה בוודאות היא גורם מכריע. גורם מספר 1.
לא פעם דברים קטנים עושים הבדל גדול. אלו רגעים ממש כיפיים.

אנשים רבים מושכים חוטי חשמל ובונים תחנות כוח בבית - אבל לא מתפנים לעשות כמה צעדים בסיסיים באקוסטיקה. זה חורה לי מאוד וכמו שאולי שמתם לב אני מטיף לאקוסטיקה בכל הזדמנות :אצבע מורמת

גנאדי
:בעד:

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
סליחה - טעות בשרשור :eek: איזה בושות.
העתקתי למקום הנכון...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור