התחלתי להכנס לענייני האקוסטיקה לפני איזה 12-13 שנים כאשר הרמקולים החדשים שהבאתי הביתה עשו BASS BOOM בחדר.
התעיצויות, הרבה קריאה, ניסוים, המון מדידות.
לבסוף מצב שופר בדרך מפתיעה (היום אולי לא הייתי מופתע).
וגם בניתי דיפיוזר:
דיסק תדרים ומד SPL הפכו לחברים הכי טובים שלי.
בשלב כלשהו הוחלט להחליף דירה ע"מ להעביר אותי יחד עם המערכת לחדר נפרד (בתקווה שלא ישאירו אותי נעול שם כל הזמן
) - אין יותר טיפול אקוסטי מזה.
מן הסתם בזמן בחירת הדירה המימדים של החדר היו פרמטר קריטי ורוב הדירות נפסלו בגלל זה.
גם את החדר החדש לקח לא מעט זמן לסדר - לפחות עכשיו ידיי לא היו קשורות בגל תכתיבים אסטטיים של ההנהלה
שוב מלא מדידות וניסיונות.
כולל עם תיקון אקטיבי:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/v...4&messageid=61725706&r=1#curMsg_view_61725706
כולל עם ROOMTUNES:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=124&MessageId=60032952
לבסוף נבנו מלכודות בס פינתיות ונעשה שימוש בדיפיוזורים:
לאחרונה נרכשו די הרבה פנלים של GIK שאני עוד מנסה מינונים שונים שלהם בחדר.
אני מאוד נהנה מהתחום. לאמרות שנהוג להציגו כ-black art ומשהו לא צפוי - לדעתי זה דווקא משהו נורא מדוייק ועם הניסיון זה הופך לדי פשוט.
לצערינו כמות המומחים בארץ היא פלוס מינוס אפס. אני אישית נתקלתי רק באדם אחד שדיבר דברי חוכמה. כל השאר דיברו שטויות.
התחום בכלל לא מפותח בארץ כי גם לא ממש יש לזה ביקוש (אז איך יהיו מומחים?) וגם הפתרונות הם לרוב כל כך יקרים שאנשים באופן טבעי נרתעים מלשלם כסף עליה במקום נגיד לשדרג את הרמקול.
בעיניי הבעיה הכי גדולה היא שגם זה יקר וגם עד שלא תנסה אצלך בחדר לא תדע האם קיבלת תוצאה שרצית - זה הופך את ההשקעה למסוכנת של ממש - ורוב מוחלט של האנשים לא מוכנים לשים על קרן הצבי 10,000 ש"ח ויותר.
אני איישת הלכתי בדרך של פתרונות DIY שהינם יחסית זולים ופחות כואב הלב להוציא עליהם כסף.
וגם פעם אחת קניתי מוצר חדש, שיחקתי איתו כמה חודשים, החלטתי שהוא לא הדרך הנכונה בשבילי - מכרתי בשוק יד שניה, כך שלא כל הכסף "הלך".
מה שלמדתי זה שאקוסטיקה בוודאות היא גורם מכריע. גורם מספר 1.
לא פעם דברים קטנים עושים הבדל גדול. אלו רגעים ממש כיפיים.
אנשים רבים מושכים חוטי חשמל ובונים תחנות כוח בבית - אבל לא מתפנים לעשות כמה צעדים בסיסיים באקוסטיקה. זה חורה לי מאוד וכמו שאולי שמתם לב אני מטיף לאקוסטיקה בכל הזדמנות
גנאדי