אוזניות סנהייזר HD 490 Pro במבחן

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
753
נקודות
113
שרשור תגובות לכתבה: https://www.dtown.co.il/hd-490-pro

RB68

חבר משקיען
מעורבות
587
נקודות
93
תודה על הסקירה תמיר!

כמה קטנות:

ראשית יפה וחשוב הדגש שנתת לנוחות שלטעמי מקבלת מעמד של "קריטריון על" כשבאים לבחור אוזניות. ככל שבוחנים יהדהדו את זה יותר - יחסך לרוכשים כסף ותסכול. אין סאונד טוב באוזניות לא נוחות. לא אחרי חצי שעה-שעה בכל אופן...
קשה כמובן לחזות את הנוחות עבור משתמש "כללי" בשל כל ההבדלים הפיזיולוגים. נתקלתי בעבר ביצרן צדיק אחד (אולי 2) שציין במפרט את הלחץ (בניוטון/מטר) שהאוזניות מפעילות על הקודקוד.

"יש הטוענים שכדי להקליט תוכן באולפן חי, נדרשים לאוזניות סגורות, מכיוון שהן מספקות את הבידוד הנדרש כך שההקלטה לא תזלוג למיקרופון."
למרות שזה אפשרי טכנית הסיבה העיקרית הפוכה - כדי שהסביבה הרועשת לא תפריע לעונד האוזניות ולניטור - בלייב בוודאי אבל גם באולפנים. וכמו שציינת, להרבה זה לא מפריע כלל. בשלב המיקס ממילא כבר אין אף מיקרופון פתוח מסביבך.

"בעוד האוזניות הסגורות מונעות איוורור לאזניים, הפתוחות מתמודדות טוב יותר עם הזעה." - אמנם אוזניות פתוחות אכן "מרגישות אווריריות", אבל זה לא ממש קשור להזעה. אוזניות פתוחות כולאות את האוויר בין הראש ל-cup באותה מידה שעושות זאת אוזניות סגורות. כמובן שיש הבדלים במידה שאוזניות שונות גורמות להזעה אבל הם מגיעים מתכונות אחרות של התכנון. יש איזושהי מגמה (בעיקר ב-in-ear) להנדס פתח המאפשר זרימת אוויר בין החוץ לפנים, יותר בשביל ניהול הלחץ, פחות בשביל איוורור. כמובן שלרפידות האוזנים יש קשר די הדוק לפוטנציאל הסאונה - וזה מוביל אותי לנקודה הבאה -

"אציין שניסיתי את האוזניות עם שתי סוגי הרפידות לאוזניים, וגיליתי שגם הן משפיעות על הצליל. בעוד אחת סיפקה באסים עמוקים יותר, האחרת השפיע לחיוב על המיד, מה שהזכיר לי את אינספור הדיונים על היכולת גם של מרכיבים איזוטרים במערכת, להשפיע על הסאונד. אני מצאתי את הרבגוניות הזו מהנה ביותר, ממש כאילו היו לי שתי זוגות אוזניות במארז אחד." -
לא, לא, ביג אוי ואבוי, ממש לא - משפיעות על הצליל - בהחלט. שמיע, מדיד, מה שתרצה. מזכיר דיון על יכולת של מרכיבים איזוטרים? לא דומה אפילו. שינוי רפידות הוא שינוי מבני קל-עד-דרמטי באוזניה - שינית את נפח האוויר הכלוא (ואת תגובת הדרייבר בבס), שינית אטימה/ספיגה/החזרים/גיאומטריה - הקיצר שינית את האוזניה. חלק מספקי הרפידות החלופיות (לא הסיניות בשנקל מן הסתם) מפרסמים את ה-FR של הרפידות שלהם (בהקשר כמובן של הדגם המסויים לו הן מיועדות).

יום בנעימים,
רועי

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
205
נקודות
43
הי רועי, תודה על המשוב.
כשכתבתי שזה מזכיר לי דיון על יכולת של מרכיבים איזוטרים להשפיע על הצליל, לא התכוונתי לכך שהרפידות הן מרכיב איזוטרי, אלא כך שלא כולם מודעים לחשיבות הרפידות, וחלק מהקוראים עלולים לחשוב שרפידות הן רק מרכיב נוחות. לכן התעכבתי במיוחד על ההבדלים ביניהן, כדי להדגיש את חשיבותן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור