רשום שהוא מפענח את כל פורמטי האודיו הסטנדרטיים ומעביר אותם לסראונד ב9 ערוצים. כנראה התאמות פאזה.
השאלה היא למי יש סאונד טוב יותר והאם הפונקציה הזו ותוספים דומים הם משמעותיים בהקשר למה שאני מחפש.
אגב, בפורומים בחו"ל זה נראה שיש המלצה גורפת על דנון ולא על מרנץ. (זה מתחיל מארץ היצור ונמשך לעוד כמה דברים).
בעיקר הסתכלתי על דנון 7300 או 6200 לעומת מרנץ 7010 או 6010.
סחבק
כאמור ה auro -3D כמו מתחריו דולביatmos ו DTS:X הם פורמטים עבור פסי קול לקולנוע והופעות רב ערוצי בעלי פסי קול עם הרחבה טכנולוגית, מציע שתקרא ותעיין על הפורמטים ואם באמת זה משהו שיכול לעניין אותך.
בשורה התחתונה - התקנת רמקולים/ערוצים דיסקריטיים מעבר ל 5.1/7.1 הסטנדרטי תצטרך למקם X רמקולים בתקרה - האם אתה מוכן לזה?.
דנון ומארנטז בסהכ באותה הרמה בכל הקשור לרסיברים (ל marantz יש סדרה של pre-pro + power)
דנון כבר שנים יצאו מהתחרות של ציוד איכותי ומושקע (האחרון שהוציאו היה ב 2008 בדמות pre-pro+power שעלה 15,000$ והיה חסר פשרות בכל נושא הבנייה והאיכות - מאז נעלמו עקבותיהם כמו DENON שאני מכיר ומוקיר).
☆כיום שתי היצרניות מאוד דומות (יש האומרים שאפילו בקריצה מדובר על אותה חברה כיום).
☆יש האומרים גם שכביכול DENON יותר פונה לפן הרב ערוצי ו Marantz פונה לפן המוזיקלי (דו ערוצי).
בשורה התחתונה - לצרכיך אין לך צורך ב"מפלצת רב ערוצית טכנולוגית" יחד עם זאת מחירי הרסיברים ומה שהם נותנים בחבילה אחת - כ"כ נעשה זול יחסית (בכיס) שאולי כבר עדיף לחשוב על השנים הבאות ועל "שגעונות" חדשים.
☆אפרופו אם היד יותר רחבה בכיס - אני מציע לשקול גם את Anthem (חברה קנדית הייאנד איכותית מאוד שהייתה ידועה בשנות ה 90 כ Sonic Frontiets).
גישתם לאורך השנים מאוד השתנתה והם יותר משקיעים באיכות הקדם,ההגברה ואיכות הממירים נטו ופחות בתוספות למינהם - אלא איכות נטו.
והחשוב ביותר יש להם את אחת ממערכות ה כיול החזקות ביותר בשוק (כבר שנים) ששווה לך לקרא עליהם ולהשכיל בשם ARC (שהם Anthem Room Corection) בדומה ל Audyssy PRO רק איכותית יותר (מדוייקת יותר).
☆גילוי נאות - אני היום עם ה MRX720 של החברה, ה 720 (אשר זהה ל1120 מינוס הגברה נוספת שעבורי מיותרת) והוא משמש אצלי רק כפרוססור (עבור קולנוע בעיקר), לפניו בדקתי אצלי Marantz 7011 ו Pioneer LX89 כפרוססור (בלבד) ומה שגרם לי בעיקר לחוסר רצון זו מערכת הכיול הקיימת בכל אחד מ הרסיברים (פרוססורים).
ה Anthem היה by far מוצלח יותר.
מה שכן כל משתמש הוא אינדיוידואל ובעל חלל X עם ציוד X ומרחק X וניסיון X.
שורה תחתונה - אולי שווה בכל זאת לפני התחייבויות כאילו ואחרות - להביא איזה Marantz חביב וקודם כל להתנסות ולהבין מה ומי נגד מי.