כמה שאתה צודק
נמר,
ההשקעה להפוך את המערכת שלך לרב ערוצית הרבה פחות יקרה ממה שאתה חושב היות והרמקולים הקדמיים וההגברה שלך נשארת בשימוש לא צריך לרכוש ציוד נוסף כזה, הרמקולים שלך מספקים יופי של מירכוז הצליל ולכן לא צריך כלל CENTER.
בקשר לרמקולים האחוריים הם משמשים בעיקר לאפקטים ולהגברת החוויה ולכן לא צריך השקעה יקרה מאוד (למרות שאם אתה רוצה להשקיע אז בבקשה) וכן לגבי הרסיבר שלא חייב להיות ספינת הדגל היות והוא לא צריך להוציא הספק גדול לרמקולים אחוריים (אבל הוא חייב PRE OUT).
דרך אגב כעת יש גם אפשרות להוסיף שני רמקולים קטנים מעל הקדמיים לקבלת במה גדולה יותר (כמו שראינו ושמענו בתצוגה של דנון).
לאחר שאמרתי זאת והיות ואני מכיר אותך זה לחלוטין לא יספק לך את החוויה שאתה מקבל מדו ערוצי שאתה אוהב. לא שזה יהיה רע, זה ישמע נהדר, אבל זה לא הסגנון שלך (וכמו שאמרתי גם לא שלי
)
התוספת היא רסיבר שישמש כפרה ל- LR רמקולים אחוריים למשל ביפולריים, שלא חייבים להיות יקרים, וסאב. יש לא מעט שמותרים על סנטר כי באמצע, הוא ניתן לשחזור מדויק על ידי L+R.
הסאב תמיד יכול להקל מעט על הקדמיים, ומי שטוען שהוא מפריע, למיטב דעתי ונסיוני או שבחר רכיב רע, או שהכיוון היה רע.
ושאלה לכרמי ולנמר:
האם אתם גם רואים?
כי גם מי שמכור לדו-ערוצי, אין בעיה מיוחדת לחבר DVD או בלו-ריי, למסך. את יציאת קואקס/אופטי - וקביעת תפוקת LPCM לפרה שמפענח את הCD.
במוסיקה קלאסית לראות את התזמורת והמנצח מוסיף משהו שחסר מאוד לכל מי שמדי פעם הולך לקונצרט.
אצלי לעומתכם, כאשר אני מעביר את הנגן ממצב סטריאו (ברוב נגני ה- DVD ובלו ריי יש לחצן אודיו לתפקיד זה) למצב DTS, או אפילו DD אני מרגיש שיפור ניכר בכל הפרמטרים של במה, עומק ורוחב, יותר עוצמה ויותר "כלים" לעומת דו-ערוצי. זה בולט במערכת שלי ולא אחד אמר לי שהמערכת במצב זה מתעוררת לחיים. כל זאת למרות אקוסטיקה לא מי יודע מה ורמקולים סוראונד גבוהים מידי בגלל מבנה החדר.
מסיבה זו אני הנחתי לתומי שבמערכת יותר רצינית האפקט במוסיקה סימפונית יהיה עוצר נשימה.
ישנה כמובן אפשרות שבהופעות של ג'ז, להקות קטנות וטכנאים שמנסים לתת אפקט רב ערוצי על חומר מוגבל אין טעם בכלל ברב ערוצי. בשביל זמר שמלווה את עצמו בגיטרה כנראה סטריאו מספיק בהחלט, אך כאשר קלאודיו אבאדו מנצח על תזמורת של 150 מנגנים ומקהלה עם 100 נשים וחמישים ילדים, באולם הפסטיבל בלוצרן - לדעתי ההבדל בולט מאוד.