"אודיופיליה", "הי - אנד" ו- "תמורה לכסף" - יש ביניהם קשר ??

• פותח הנושא KOOKE
  • פורסם בתאריך

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
המרדף אחרי הכסף (הכוח) הוא לגיטימי אצל המין האנושי מעצם היות האדם יצור חברתי שחייב לחיות בחברה. אין חברה ללא מידרג חברתי. כיום הכסף/ הכוח הוא זה שבפועל קובע את המידרג החברתי.

לכן לדעתי, לא רק אנשים שיש להם כביכול בעיות זקוקים למרדף אחר הממון והכוח אלא כווווווולם זקוקים לזה בין אם הם מודעים לכך ובין אם לא ובין אם הם מודים בכך בפה מלא ובין אם לא.

משום מה זה לא נחשב ל"פוליטיקאלי קורקט" להודות בתאוות הכסף והכוח אבל זה צורך טבעי בסיסי כמעט חייתי הקיים בכל יצור החי בחברה ובמין האנושי בפרט.

שלמה

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
שלמה , בתור אדם שהסתובב בשני צידי החברה (גם עניים וגם עשירים מאוד ), אני יכול לומר לך שכסף אינו כוח אמיתי . ואם היית במקומי , אני לא חושב שהיית חושב שכסף זה בהחלט צורך . זו אולי תאווה אבל לא צורך . זה פשוט תלוי בנקודת המבט שלך ואיך אתה מסתכל על דברים .
הבעיה האמיתית עם עושר ,שאחרי כמה זמן ,הכסף שולט בך ולא אתה שולט בו , ואז אתה יכול לשכוח מהמילה "מאושר" .
אבל זה כבר וויכוח שלא יגמר לעולם , ולא ממש נראה לי שתוכל להבין ו/או להפנים את זה , כי פשוט לא יצא לך לראות מה שראיתי

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הדיון אכן גולש לתחומים שממש לא קשורים לאודיו.

אני לא טענתי שכסף או כוח = בהכרח אושר.

כל העניין הוא שאני ניסיתי להדגיש את הנקודה שמשום מה אנשים נוטים לראות טעם לפגם או התנהגות פסולה במרדף אחר העושר או סמלי הסטאטוס או הכוח או מה שלא יהיה..

בעיני זה לא פסול, זה לגיטמי, זו התנהגות טבעית לחפש לך בחברה בה אתה חיי את המעמד שלך בחברה.

אכן לא ראיתי את מה שאתה ראית ואיני יודע בדיוק למה אתה מתכוון אבל גם אני מכיר את כל הקצוות של החברה הן את העניים והן את העשירים מאד מכלי ראשון ומהתרשמות ישירה.

שלמה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
הצעה ראושנית לכלל

הבעיה היא שתחום זה - בכל הקשור לתמחור, עלות/תועלת, בחינת מוצר, יחס בין עלות ייצור למחיר סופי - חי בפלנטה משלו. כאשר אין נקודות ייחוס אופייניות כמו קבוצות (קטגוריות), העסקת מתברדק עוד יותר. אולי צריך לנסח את הכלל הבא:
"הכלל הוא שאין כלל, אלא רק כמה כיוונים עם הרבה מדי יוצאים מהכלל".

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
"הכלל הוא שאין כלל, אלא רק כמה כיוונים עם הרבה מדי יוצאים מהכלל".

:)

הרישא - סתירה: "הכלל הוא שאין כלל" :
הסייפא - חטא על פשע הסתירה : "הרבה מדי יוצאים מהכלל" .
יוצא אם כך שזה די נכון.

היה גם מי שאמר, "לכל כלל יש יוצא מן הכלל",
ואם כך נאמר, שאם היגד זה כלל הוא,

הרי שגם לכלל זה יש יוצא מן הכלל - והוא - כלל שאין לו יוצא מן הכלל.

בכללי, כל עוד מובן שכל סט אפ מנגן כמו שהוא מנגן ואין מקום להשוואה מתנגחת, מה הבעיה ? אחד אוהב צליל עמום והשני צליל חד, האחר חובב בס ורעהו טרבל.

ב 600K אחד קונה ב.מ.וו ואחד מרצדס : העלות זהה, שני המוצרים ראויים, השוני בינהם קיים - איש לפי אמונתו ולהשומע ינעם : באותם 600K אחד מעמיד סט אפ, אחר מעמיד בית ואחד סתם מעמיד :

מקום בו שם אדם 6 יכול רעהו לשים 60 וחברם שהפרוטה מצוייה בכיסו ישים 600: ואלמנט השוויץ נוכח - אבל מי משוויץ יותר ? מי שנוהג בקופסא שעולה 600 או מאזין למוזיקה ממערכת שעולה 600 ?

כל אחד מחליט לעצמו, השיפוטיות והנחרצות לא שייכות לכאן, כולנו מכירים לא מעט אנשים שמעשנים 'קופסא ליום', דהיינו, 80,000 ש"ח לעשור של הרעלה עצמית, וזה מוכר, רגיל, כמעט בסדר, כולכם מכירים אנשים שעוסקים עסקה של יותר ממליון בה הם נותנים שקל ומקבלים עבורו 30 אגורות [ זה נקרא משכנתא ] וכך הלאה.

יש תמיד 'תמורה לכסף', בכל אספקט, אלא שזה מאוד סובייקטיבי. גם הכסף עצמו [ פעולת הרכש ] היא תמורה [ בוא נפוצץ מיליון ]. תפוקה פוחתת וכו' - נכון, אבל לא רלוונטי כל עוד היא לא פוחתת אצלך.

אדם יכול לאהוב או לא לאהוב סאונד מסויים, וזה בדיוק ההבדל בין לרכוש יגואר או אסטון מרטין בסך זהה : העדפות סובייקטיביות. ניתן למדוד את שתיהן בכל מיני פרמטרים, אבל בסוף 'בא לך' על זו או אחרת.

ומה תאמרו על מי שקונה האמר מול מי שקונה באותו מחיר S2000 ??

לא נכון גם לנסות שפוט את ההבדל בין מערכת ב 300 למערכת ב 400, זה עיסוק שמרחיב את המשחק הבזוי בכסף. ראוי להאזין ולומר מה אהבת ומה פחות, ולזכור שכל אחד שומע באוזן אחרת ורגיש או לא רגיש לצלילים אחרים, כלומר, בכלל לא ניתן להשוות, ניתן רק לדבר על תחושתנו כמאזינים, זה מראש מוגדר סובייקטיבית.

אדם אמיץ באמת יאזין בצורה עיוורת לחלוטין ויבטא את התרשמותו בכנות [ למי יש ביצים לשחרר כתבה אובייקטיבית ע"ס מבחן עיוור לחלוטין, בלי שנחשף בסוף לסט-אפ ?]

כשאנשים מתווכחים לפי שיטה סוקראטית מעוותת שנאנסה ל'אני צודק - אתה טועה' ומצליחים לגרור את זה למוזיקה [ אבסורדי , כמו להתווכח על הצבעים שכל אחד מאיתנו רואה כעת בצג שלו ולנסות להכריע במילים אצל מי האדום הכי עמוק...] אזי העניין כולו הפך למלחמת אגואים.

כשאדם לא מצליח להבין שחברו אוהב סאונד X יותר מאשר סאונד Y ושחברו מבסוט מהסט אפ שלו, יש לו בעיה.

עניין פשוט ובסיסי של טעם. אני לא אוהב שמיר, בפרט לא בסלט מלפפונים בחומץ עם שמיר. אבא שלי ממש נהנה מסלט שכזה : אבל הוא לא יאכל קוסקוס, שאמא שלי אוהבת מאוד, ואמא שלי לא תאכל גריבעלעך, שסבא ז'ל אהב, כמו שסבא שלי לא נגע מעולם בספינז', כי הוא לא הבין מה עושים עם זה, ואישתי שונאת סרדינים [ איך אפשר ? ].

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
:)

אדם אמיץ באמת יאזין בצורה עיוורת לחלוטין ויבטא את התרשמותו בכנות [ למי יש ביצים לשחרר כתבה אובייקטיבית ע"ס מבחן עיוור לחלוטין, בלי שנחשף בסוף לסט-אפ ?]

.
אני מקווה שאתה לא כועס שצמצמתי את התגובה שלך , פשוט כי רציתי לענות לזה .
אני לא זוכר היכן , ומי , אבל באיזשהו פוסט (אולי של תומר) , מישהו נתן לינק לקטע ווידאו שבו ניסו כנרים לבדוק אם כינור הוא סטרדיווריוס , או שמא כינור פשוט והמוני . אני לא מבין צרפתית , אבל גם הפרצופים שלהם כבר אמרו את בכול , מסתבר שאנשים לא מאמינים לציוד פשוט שיכול להיות מספיק דומה לציוד גבוה , וזה מדובר על אנשים שזה מקצועם .
כך שהוויכוח הוא האם במקרה ולא תחשף למותג/מחיר האם תעדיף משהו זול שישמע יותר טוב מאשר משהו יקר ?
שלמה טוען שאודיופיל צריך גם את המחיר והמיתוג , אני חושב שלא
ואם נקח את דוגמאת המכוניות שלך , אז אם אסטון מרטין תרגיש לגבי כמו פיאט פנדה , אני אקנה פיאט פנדה
ודרך אגב אם תשימו לב המיליארדרים האמיתיים (שלא ירשו את הכסף) , לא ממש קונים אבזרים רק בגלל המחיר (וזה אחד הדברים שמפרידים בין ילדים לבוגרים גם אצל העשירים ).

אבל אתה צודק שגם זה עניין לטעם

ושלא יובן לא נכון , אני בהחלט קונה את הדברים הכי טובים שכיסי ואשראי יכולים להשיג , אבל , וזה אבל גדול , רק אם המוצר נותן לי תועלת סובייקטיבית שאינה קשורה למיתוג שלו ולמחירו . אם הקפה הX טעים לי יותר מקפה Y אני אקנה את Y ולא משנה אם הוא יקר יותר/זול יותר , ממותג יותר/ממותג פחות

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אשריך

באמת מכל הלב. לא סתם את ג'וקראמיתי יש לא מעט ג'וקריםמזוייפים, שיחרקו שיניים, ידיים, רגליים, צמיגים....בעת שינהגו יום יום בפורש 911 במקום לנהוג בניחותה בפנדה הנינוחה על 4 דלתותיה וגיר רציפיה :)

אז אם אסטון מרטין תרגיש לגבי כמו פיאט פנדה , אני אקנה פיאט פנדה

"אני מקווה שאתה לא כועס שצמצמתי את התגובה שלך " :)

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ג'וקר

אתה מפספס את הפואנטה שלי - כמו שנקבע באותו הניסוי לגבי היין היקר - עצם הצריכה של היין היקר יותר הפכה אותו סוביקטיבית לטעים יותר מהנה יותר. האזנה למיכשור אודיו יקר - סוביקטיבית הופכת למהנה יותר ולו רק בגלל העובדה שמדובר בציוד אודיו יקר יותר.

הטענה שלי היא שהשימוש או הצריכה של מוצר יקר מהנה ולו רק בגלל שמדובר בעלותו הגבוהה של המוצר ולא בהכרח בשל איכויות המוצר.

עלות המוצר מהווה פקטור וגורם לא מבוטל במידת ההנאה שלנו מהמוצר.

בוודאי שאם לא נדע מה אנחנו שומעים או מה אנחנו טועמים וכמה זה עולה הבחירה הסוביקטיבית שלנו עלולה להיות שונה שכן הפקטור של צריכת המוצר היקר נעלם מהמשוואה.

שלמה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
התמצית הבהירה

מר ס. (סביטוסלב?) ריכטר הנכבד
גם ככה העסק לא ממש מסודר, אז להצמיד אותו כבר מההתחלה להעדפותיו הפרטיות של האדם המצוי – מחסל כל אפשר לדון בכך באופן מושכל. לטעמי, אופן מושכל חשוב מאוד, לפחות בהתחלה בהקשר זה. בניגוד לתחומי מוצרים אחרים, הפרישה מהאזור המושכל מתרחשת ממילא מהר מאוד ומוקדם למדי.
לכן כדאי לעשות סדר, בכל זאת. השאלה אינה מה אדם אוהב, או לא; מה הוא מעדיף, או לא. השאלה היא האם קיים בתחום זה מערך מוסדר שיספר לנו על תמורה לכסף. זה קיים בהרבה מאוד מוצרי צריכה הפונים לקהל הרחב, זה חסר ערך ביצירת אמנות, זה צל חיוור במוצרי יוקרה נטו כמו שעונים או עטים.
העניין הוא שאודיו עשוי ממוצרים. בנוסף, בחלקם העממי הם עונים לכללי "התמורה". בנקודה מסוימת העסק מתפרק ונפרם.
מכיוון שהבאת מכוניות לגראג' הזה, שים לב שהן מסודרות מאוד בקבוצות, רמות מחיר וכיו"ב. כאשר מכונית נכשלת בתמורה זה בולט מאוד ויחד עם זאת, יש להרבה נכשלות כאלו משהו מגודר מאוד להציע.
סדר כזה לא קיים באי הסדר הזה.
מה שמאפשר שיחות עומק רדודות (וגם ההפך) ללא נקודות ייחוס בתחילת הדרך ובסופה.
וזאת הייתה דוגמה לדיון מושכל:מה??????????:

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יואל

דוז פואה..זו בדיוק כוונתי ולכן העליתי את השירשור כדי להמחיש שכשמדובר ב"היי אנד" לא ניתן לדבר באותה הנשימה גם על "תמורה לכסף".

אם כי במוצרי היוקרה נטו שהבאת כדוגמה, יש קורלציה מסויימת, מדידה באופן אובייקטיבי לעניין ה"תמורה לכסף" - החומרים היקרים מהם עשויים מוצרי היוקרה נטו משפיעים בהחלט רבות על המחיר - לא דין עט נובעת העשויה כולה זהב כדין עט נובעת העשויה נניח מפלסטיק מצופה אמייל..כנ"ל לגבי שעונים...

לעומת זאת בתחום האודיו עלות החומרים בטלה בשישים ביחס לפרמטרים האחרים.

שלמה

שלמה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ההגרה הסופית (גרסה ב')

לשלמה
קיימת נקודה במוצרי יוקרה בהם נרשמת התאבכות (המילה לא ממש שייכת, אבל היא נראית לי מתאימה). שעון יוקרתי מצוי, כרונו מכני עולה 2000-3000 דולר (אומגה, ברייטלינג, רולקס). אבל זאת יוקרה עממית. שעון פלדה עם נתונים דומים של אודמארס פיגה עולה 15,000 דולר.
למה? כי המנגנון מורכב במפעל ולא נקנה ר"ל מחברת אטא/וואלז'ור0 כי זוהי החברה היחידה שעדיין בבעלות מקורית (ולא שייכת לתאגיד), כי יש דגמים נורא יקרים שלה (חצי מיליון אירו) ואין לה כמעט דברים מתחת ל-10,000 ועוד כמה תכונות שלא שייכות למוצר עצמו אלא למסביב.
אבל גם כאן יש סדר, וברור למי "מותר" לקחת סתם הרבה כסף ולמי מותר לדרוש המון ומעלה. אפילו זה לא קיים באודיו.
מכיוון שהעסק פלואידי כל כך, שני צדי המשוואה חסרי נקודת ייחוס והברדק אכן רב.

והנה משהו שעלה במוחי השנייה, עם הקריאה החוזרת של הטקסט

"אודיו היאנד הוא ענף הצריכה הפוסט-מודרני האולטימטיבי"

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יואל

אשקרה משפט מחץ...וזה לא נאמר בציניות...נו טוב..רק קצת ציניות..

שלמה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור