"אודיופיליה", "הי - אנד" ו- "תמורה לכסף" - יש ביניהם קשר ??

• פותח הנושא KOOKE
  • פורסם בתאריך

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני מודה ומתוודה כי אין לי ניסיון רב בשמיעת מערכות "הי אנד" - או במילים אחרות מערכות אודיו מאד יקרות.

אבל המושגים שבכותרת צצים כל הזמן ומנסים לעשות איזו שהיא קורלציה (קשר) ביניהם.

אני תוהה, האם מערכת נניח ב- 200K (ש"ח או דולאר לא משנה) היא בעלת צליל איכותי פי 10 ממערכת שעולה 20K ???

איך בכלל מודדים בתחום כל כך סובייקטיבי מושג כמו "איכות צליל" ??

מה שלי נשמע כמו פעמוני גן עדן יישמע לפלוני כמו קקפוניה..

רמקולים שעבורי שווים מיליון דולאר לא שווים בעיני פלוני 2 סנט...

שמעתי סט אפים שעולים בערך פי כמה וכמה מהסט אפ שלי..חלקם נשמעו לי פחות טוב וחלקם יותר טוב משלי. רק סט אפ אחד או יותר נכון רמקולים מסויימים ממש עשו לי את זה ודיגדגו את יצר השידרוג שלי...אבל במחשבה נוספת - הרמקולים האלו עולים פי עשר מהרמקולים שלי..אני לא ממש בטוח שהם נשמעו לי פי עשר יותר טוב..

שלמה

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
ענית לעצמיך...

ברור שככל שהמוצר הוא יקר יותר התמורה פוחתת, כך זה בכל תחום.
ענין של שווה או לא, משתלם או לא - זה יחסי,
וגם הטעם שונה מאדם לאדם , מי שלא אוהב גוון צליל מסוים ששייך לחברה/מותג- זה לא משנה אם הוא יגיע בקטן או בגדול, מצופה יהלומים או מוזהב.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
לדעתי הצנועה, אני הייתי שמח יותר אם הייתי מרכיב מערכת טובה בכמה שפחות כסף, מאשר להגיד "לי יש את הכי יקר - משמע הכי טוב" - שלא תמיד זה נכון - יש מספיק ציוד שעלותו רחוקה ממה שהוא באמת שווה.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
גיליתי שכאשר מוצר האודיו מגיע למחיר בן 5 ספרות התמורה לכסף הופכת לשולית ומשם והלאה מתחילים לשלם יותר עבור שם, גודל והתאמה לחלקים יקרים אחרים במערכת.
אני גם לא בטוח שהשקעה מאוזנת בחלקי המערכת מובילה בהכרח למערכת מאוזנת. אבל זה כבר נושא אחר. :O

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לאוזן: אז ככה, בערך, איכשהו, לא תמיד, גם ההיפך

בבואנו לדון בנושא נכבד זה, נגלה כי רב הנסתר על הנגלה וגדול הברדק מהסדר:מה??????????:.
בעיקרון: ככל שאתה משלם יותר, אתה מקבל - או לפחות אמור לקבל - מוצר שהושקע בו יותר תכנון, יותר איכות בחלקים ויותר איכות בייצור. המטרה כמובן "מוזיקה יותר טובה" אבל גם אמינות, גימור, הגשה וכיו"ב הם עניין חשוב. בכל זאת: זה מוצר והוא עלה כסף.
כאן היינו צריכים לסגור את הנושא, אבל זה לא הולך כך בהרבה מוצרים, ובהי-אנד במיוחד.
כדי לעשות סדר, נניח שהעניין מתחילתו ועד סופו אובייקטיבי. גם אם כך הדבר, העסק הזה (גם הוא) סובל ממה שנקרא "חוק התפוקה השולית הפוחתת". כלומר: ככל שעולים גבוה יותר, כך מתאמצים יותר (היצרן המייצר והלקוח המשלם) לקבל שיפור קטן יותר. זה תקף באימון גופני, בהישגי ריצה וגם באודיו.
אם העסק היה נגמר כאן - מדדים אובייקטיביים ותעשייה מסודרת בקנה מידה גדול - הוא היה מתארגן כמו מכוניות, למשל. שם יש קבוצות, מדדים ברורים, והעסק מתארגן בהתאם. כך גם בתעשיית האלקטרוניקה הבידורית, מצלמות, מקררים ועוד. זה כך בשעונים רגילים, זה ממש לא כך בשעוני יוקרה.
באודיו הי אנד זה לא עובד כך. אין קבוצות מוסדרות שמארגנות קבוצת מוצרים מסוימת על סמך פרמטרים ברורים בתוך טווח מחירים נתון. היקף הפעילות של כל התעשייה קטן. אין בעיה לפתוח מפעל לכל מוצר שהוא, ואז התמחור - בצירוף הסעיף הקודם - מושפע באופן עמוק מאוד מהיקף הייצור. בגלל ההיקף, נדרש גם מתח רווחים גדול, ואז משהו שעלותו בשער המפעל אלף דולר (תכנון, חלקים, ייצור) עשוי להימכר גם בשמונת אלפים; המפעל מכפיל, היבואן גם והחנות גם.
המוצר הנ"ל לא נבחן באמות מידה אובייקטיביות כמו מצלמה, למשל. מכיוון שיש הרבה מאוד עסקי התאמה בין מוצרים במערכת, המון מוצרים, ואין מבחנים חותכים - יחד עם האילוצים הכלכליים - העסק מתפזר מאוד.
כאן, נכנסים גם דברים שממש לא שייכים למוצר כגון מותג, שוק יעד ובאז המתייחס אליו.
בעיקרון, רמקול ב-50,000 שקלים טוב מרמקול ב-5,000. השאלה בכמה. בנוסף, השאלה היא האם ייתכן ויש רמקול ב-30,000 ₪ שקרוב, שווה ואולי אף עולה על זה ב-50,000 ₪.
אז איך יוצאים מהברדק? עושים קרוס-רפרנס מורכב המבוסס על שמיעה, קריאה (מבחנים וסקירת תערוכות), פורומים, ושוב שמיעה ובעיקר התנסות כוללת.
כמה דוגמאות, וניסיון להציע מתווה מסוים בפוסט הבא. גם זה יצא ארוך - ועוד לא אמרנו דבר על העדפות אישיות.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
For the long term, there is no such thing as "value for money" ... This is not business but pleasure!!! keep that in mind

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
For the long term, there is no such thing as "value for money" ... This is not business but pleasure!!! keep that in mind

Perhaps, but if you spend less money on equipment, the more music you can afford ;)

בייחוד לאחד כמוני שרק התחיל לאסוף תקליטים, ותאב לעוד ועוד מוסיקה...

נערך לאחרונה ב:

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

לא מסכים אתך . זה נכון שזה לא ביזנס (אלא אם כן הסיפוק שלי הוא עסק ), אבל היות ולכול אחד יש מגבלות פיננסיות , אזי הסיפוק חייב להיות מחושב .
ובמערכת יש מקומות שבהם חסכון יכול להוביל ליותר הוצאה במקומות אחרים וסטאפ יותר טוב באופן כולל .
כמו כן אני לא חושב שצריך להשתגע אחרי זה . בשנות ה80 וה90 הכרתי לפחות כמה אנשים שבקניות ומכירות של ציוד היגיעו לכך שהם חיו בדירות שכורות במקומות לא מועדפים , אבל הם החליפו ציוד של עשרות אלפי דולרים כול כמה חודשים , מה שעלה להם כמה עשרות אלפי דולרים . אני מניח שכול אחד כאן יכול להבין שזה כבר לחלוטין מוגזם . אבל עד ההגזמה הפראית הזו יש עוד הגזמות
אני לא חושב שלקנות ציוד בפי 2 ממה שישי לך שווה אם אתה לא מקבל את אפקט הוואו , ואחרי סכום מסויים , אתה לא תקבל אותו . ואז אתה צריך לומר לעצמך סטופ !
לפעמים לעצור ולא לשדרג מוכיח יותר על בגרות , ועקב כך גם יכולת להנות יותר ממה שיש לך , מאשר הגררות אחרי שידרוגיטיס לשם שידרוגיטיס

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
במשפט אחד-

חוק התפוקה השולית הפוחתת.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אה כאילו לא הספיק שיואל כתב את זה? (בקול של פקצה)

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
אלוני

צודק. לא שמתי לב.
פשוט כל כך א ר ו ך...

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
אני חושב שרוב האנליזה כאן היא בעצם - *בכמה* התפוקה השולית אכן פוחתת; ואפוא כל אחד מאיתנו עוצר...

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
So you saved a few shekels or maybe spent a few more, is it value for money for the long term?
Let me explain, lets assume you bought a setup that worths 10,000$ in 15,000 shekels but you don't like it... "business wise" it is an extremely value for money but on the other hand, it doesn't do its job with giving you plesure...

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
stereophile על להסתפק במה שיש שמעת ? בשביל מה יש לך מערכת ב10K$ אם אתה לא יכול להנות ממוסיקה במערכת של 2000 ש"ח?

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הקשר הישיר בין מחיר להנאה הוכח מדעית !!!

קראתי בחטף היום בבוקר כתבה בידיעות אחרונות לפיה בניסוי שנערך באנגליה נמצא (לפי מדידת פעילות גלי מוח במרכז ההנאה..) כי אנשים נהנו יותר עת ששתו יין שהם חשבו שהוא יקר יותר.

ייתכן ואני טועה באיזכור המדוייק של הניסוי בכתבה אבל זה היה הרעיון בגדול מאחורי הניסוי והמסקנה של החוקרים שם הייתה שעצם צריכת המוצר היקר יותר כשלעצמה גורמת להנאה ללא קשר ישיר בהכרח לאיכות המוצר.

שלמה

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
KOOKE, מעניין, אבל אתה חושב שבמוסיקה זה באמת ככה, שאי אפשר להנות ממערכת זולה אבל טובה?

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ל-GTR
האם רמזת שפוסטי בן ה-15,738 מלים ארוך מדי?

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
Ozen

נתחיל מהסוף להנות ממוסיקה אפשר בנסיבות מסויימות (כשאין משהו אחר) גם כשהיא בוקעת מטרניזיסטר חבוט - על מישקל הפתגם העתיק "באין ציפור שיר גם התחת הוא זמיר.."

אבל לא זו הפואנטה מבחינתי, מאחר והמדד האולטימטיבי והיחידי הרלבנטי ל"איכות הצליל" או להנאה ממוסיקה אלו הן האוזניים שלנו וגם מה שביניהן (המוח) ויתר החושים..אז בהכרח מה שיקר יותר כמעט אוטומטית נשמע לנו "טוב יותר"..

רבים מתביישים להודות או מנסים להתעלם מהעניין של המחיר מהעניין של העיצוב או היוקרה כמשפיעים על איכות הצליל או על מידת ההנאה שלנו אבל לטענתי ולשיטתי (שמסתבר שהוכחה גם בניסוי מדעי) הכל הוא מיכלול אחד שלם ואין מה להתבייש בהעדפת המוצר היקר יותר או היוקרתי יותר..

זה מתקשר לי גם לשירשור על סמלי הסטאטוס שהועלה כאן כנראה מתוך אותה "בושה" להודות במרדף אחר סמלי הסטאטוס.

אז לשאלתך אני לא טוען שאי אפשר להנות ממוסיקה הבוקעת ממערכת זולה וטובה (אם אין סתירה בהגדרה הזו ועד כמה יש בכלל כזו מערכת) אלא שאני טוען שנהנים יותר ממערכת יקרה וטובה מאשר ממערכת זולה וטובה.

שלמה

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
זה נכון לא רק באודיו, אבל בתור סטודנט עם סטיגמה של עני, אני שמח מאוד מהמערכת שלי בזכות זה שלא הייתה יקרה, אבל נשמעת טוב מאוד.

לי דווקא מאוד חשוב איך המוסיקה נשמעת, אבל חלק מהכיף היה, ועדיין, להרכיב מערכת יעילה וזולה.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
שלמה , זה בסדר שיש אנשים שהעלות עושה להם את זה , כסף הוא כוח ודברים יקרים להרבה אנשים מייצגים כוח . להמון אנשים שיש בעיות (ואני בכוונה לא רוצה להבהיר , והמבין יבין) , זקוקים לזה . כך שיתכן מאוד והמחקר נוגע להם . לי אישית אם אני מצליח למצוא רכיב יותר זול שנותן לי איכות סונית יותר טובה מרכיב יקר, אני אקנה אותו .
כאן לדעתי נכנס העניין של הציודופיל ולא של האודיופיל

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור