אהלן אנשים! יומן מסע ראשון!

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
הי כולם,

קודם כל, רוצה להודות לפורום הזה ולחבריו!
למדתי מפה הרבה מאוד!

ככה, את הסטאפ שלי התחלתי לפני בערך שמונה חודשים ועם תקציב מאוד צנוע של איזור ה10K להכל, עקב תקציב נמוך החלטתי שהכל יהיה יד2.
ההתחלה הייתה מהרמקולים, התחלתי במסע מייגע למצוא רמקול שאני יאהב, לאחר כמה אופציות ששמעתי נרכשו רמקולים רצפתיים Proac Studio 150. למזלי (עקב חוסר ידע) לא פחדתי משידוכי האלקטרוניקה ומרתי "טוב זה לא בעיה הרי הרמוק הכי חשוב"... בתום לב חשבתי שהמסע קרוב לסיום ואני הולך להינות מהרמקול! מגיע הביתה, מיוזע, אחרי שהעלתי לקומה שלישית בלי מעלית את הרמקולים (הלא ככ קלילים) מחבר בבית לכרטיס קול "אולפני" ולרסיבר דנון שהיה בבית (רסיבר לא מהפשוטים אלא כזה שעלה באיזור ה10K שקיבלתי מדוד שלי במתנה) ומה אגיד לכם... באסה של העולמות! פשוט באסה של סאונד!
טוב, פה אמרתי לעצמי שלמרות הבאסה, לא קרה כלום כי שמעתי למה מסוגל הרמקול ואהבתי! זוכר שאהבתי!
מבחינת תקציב, לא נשאר הרבה... איזור ה4K ושוב, אמרתי לעצמי "הבעיה כנראה במגבר.. רק מגבר מתאים, ואני על הסוס!" טוב, אז המחשבות והמציאות לא תאמו כ"כ... לא אחפור לכם עם כל נסיונות ההגבה, אבל כן אגיד שלא היה פשוט בתקציב הזה למצוא משהו.. מה גם שניסיתי דברים יחסית פשוטים כדי לתת צאנס להכל. ובביתי, בתקופה של 3 חודשים עברו באיזור ה5 הגברות בכל מיני רמות מחיר עד שהגיע הSugden A21 שריגש אותי והתאים לאופי הסאונד שאני אוהב! כמובן שבכל ההחלפות האלו והרכישה של הסגדן התעופפו להם 15K שאני לא מצטער עליהם (טוב אולי טיפה) כי ככה לומדים המון- מנתקים,מחברים שומעים- היום אני מבין שרק ככה לומדים! לפחות לדעתי.
לאחר רכישת המגבר האחרון, כבר היה סאונד חביב.. אבל היי.. הוצאתי עד עכשיו 20K והסאונד רק חביב?!?! לא מתאים, החלטתי שאני יוצא לעוד מסע להחלפת הממיר, גם יד 2 כמו הכל אצלי.. ופה נבחר הHD11 של הגל, מגיע הביתה,מחבר ללפטופ דרך הUSB והופ פה כבר שמתי לב שהממיר הוא קריטי- מאוד אהבתי וחשבתי שהגעתי לסיפוק.. טוב, אז חשבתי...
שבועיים לאחר מכן מגיע אליי בחור שרצה לרכוש ממני את אחד המגברים מנסיונות השידוך שלא צלחו, שומע את המערכת ומציע לי לנסות לחבר נגן כטרנספורט לממיר.. מזל גדול!
שוב, מתחיל לנסות ממה שיש בבית נגני DVD עם יציאת קואקס.. נוסו 2 כאלה.. ולא, לא היה טוב! אפילו מעפן יותר מהלפטופ! שוב ממשיך לחפש יד 2 ואז הגיע רוטל שאני לא זוכר את הדגם ונתן עבודה! אציין שאחרי שהוא חובר לא יכלתי לשמוע שוב מהמחשב (פשוט לא נשמע טוב) וההחלטה הייתה שאני עובר למדיה פיזית (דיסקים) ולא קבצים או סטרימינג. ככה נשמע לי הכי טוב בסטאפ שלי.
פה זו הנקודה שכבר אהבתי מה ששמעתי ובינתיים למרות זאת,תוך חודש הממיר שודרג לHD20 והטרנספורט ליוניסון ריסירצ' והסאונד היה נהדר! שוב, חושב שהגעתי לנחלה ואז קורא פה באתר על סטנד לציוד.. ואני אומר לעצמי איך זה יכול להשפיע בלה בלה בלה... אבל גם מגרדת המחשבה שאני כבר מושקע הרבה מעבר ל10K אז למצוא סטנד ביד2 עד 2000-3000 זה לא כזה נורא ומקסימום יהיה "בית יפה" לציוד.
אחרי חיפושים, מוצא סטנד ייעודי ביד2 ורוכש, טוב פה כבר נפלתי! מסוג העליית מדרגה שאני הכי אוהב! הכי פחות ציפיה עם הכי הרבה שיפור. הבמה והפוקוס עלו כמה מדרגות למעלה! ואני הייתי בעננים!
עד פה החלק הראשון חחחח מכיוון שזה פוסט ראשון אז כדי שזה יסתיים בטוב, נעצור כאן, כי אחרי זה היה נסיון טיפול בחשמל שלא צלח ועל זה אפתח פוסט בנוסח שאלה. חשוב לציין, שלא לבלבל אף אחד החשמל משפיע ביותר על הסאונד ולאוזניי אפילו יותר מכבילה אנלוגית (אינטרקונקט) פשוט אצלי היה פחות מוצלח ומקווה שהוא עוד יצליח.
שוב, תודה לכולם על כל שיתופי המידע החשובים שעזרו לי מאוד להגיע לתוצאה שאני אוהב (לעולם לא הייתי חושב לבד על סטנד או כבל חשמל לבד) ואחלה יום!

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
תתחדש והרבה הנאה במסע (ורד)

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
פוסט חשוב מאוד שצריך להילמד בבתי ספר כמו איך להיזהר מסכנות מכביש ופדופילים ברשת. (לא צוחק או מסתלבט, יראה לחברה צעירים וחדשים בתחום איך להימנע מלבזבז סכומים ענקיים בתחילת הדרך).

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תודה על השיתוף, תהנה מכל רגע במסע וכמובן מהסאונד של הסטאפ.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
הי כולם,

קודם כל, רוצה להודות לפורום הזה ולחבריו!
למדתי מפה הרבה מאוד!

ככה, את הסטאפ שלי התחלתי לפני בערך שמונה חודשים ועם תקציב מאוד צנוע של איזור ה10K להכל, עקב תקציב נמוך החלטתי שהכל יהיה יד2.
ההתחלה הייתה מהרמקולים, התחלתי במסע מייגע למצוא רמקול שאני יאהב, לאחר כמה אופציות ששמעתי נרכשו רמקולים רצפתיים Proac Studio 150. למזלי (עקב חוסר ידע) לא פחדתי משידוכי האלקטרוניקה ומרתי "טוב זה לא בעיה הרי הרמוק הכי חשוב"... בתום לב חשבתי שהמסע קרוב לסיום ואני הולך להינות מהרמקול! מגיע הביתה, מיוזע, אחרי שהעלתי לקומה שלישית בלי מעלית את הרמקולים (הלא ככ קלילים) מחבר בבית לכרטיס קול "אולפני" ולרסיבר דנון שהיה בבית (רסיבר לא מהפשוטים אלא כזה שעלה באיזור ה10K שקיבלתי מדוד שלי במתנה) ומה אגיד לכם... באסה של העולמות! פשוט באסה של סאונד!
טוב, פה אמרתי לעצמי שלמרות הבאסה, לא קרה כלום כי שמעתי למה מסוגל הרמקול ואהבתי! זוכר שאהבתי!
מבחינת תקציב, לא נשאר הרבה... איזור ה4K ושוב, אמרתי לעצמי "הבעיה כנראה במגבר.. רק מגבר מתאים, ואני על הסוס!" טוב, אז המחשבות והמציאות לא תאמו כ"כ... לא אחפור לכם עם כל נסיונות ההגבה, אבל כן אגיד שלא היה פשוט בתקציב הזה למצוא משהו.. מה גם שניסיתי דברים יחסית פשוטים כדי לתת צאנס להכל. ובביתי, בתקופה של 3 חודשים עברו באיזור ה5 הגברות בכל מיני רמות מחיר עד שהגיע הSugden A21 שריגש אותי והתאים לאופי הסאונד שאני אוהב! כמובן שבכל ההחלפות האלו והרכישה של הסגדן התעופפו להם 15K שאני לא מצטער עליהם (טוב אולי טיפה) כי ככה לומדים המון- מנתקים,מחברים שומעים- היום אני מבין שרק ככה לומדים! לפחות לדעתי.
לאחר רכישת המגבר האחרון, כבר היה סאונד חביב.. אבל היי.. הוצאתי עד עכשיו 20K והסאונד רק חביב?!?! לא מתאים, החלטתי שאני יוצא לעוד מסע להחלפת הממיר, גם יד 2 כמו הכל אצלי.. ופה נבחר הHD11 של הגל, מגיע הביתה,מחבר ללפטופ דרך הUSB והופ פה כבר שמתי לב שהממיר הוא קריטי- מאוד אהבתי וחשבתי שהגעתי לסיפוק.. טוב, אז חשבתי...
שבועיים לאחר מכן מגיע אליי בחור שרצה לרכוש ממני את אחד המגברים מנסיונות השידוך שלא צלחו, שומע את המערכת ומציע לי לנסות לחבר נגן כטרנספורט לממיר.. מזל גדול!
שוב, מתחיל לנסות ממה שיש בבית נגני DVD עם יציאת קואקס.. נוסו 2 כאלה.. ולא, לא היה טוב! אפילו מעפן יותר מהלפטופ! שוב ממשיך לחפש יד 2 ואז הגיע רוטל שאני לא זוכר את הדגם ונתן עבודה! אציין שאחרי שהוא חובר לא יכלתי לשמוע שוב מהמחשב (פשוט לא נשמע טוב) וההחלטה הייתה שאני עובר למדיה פיזית (דיסקים) ולא קבצים או סטרימינג. ככה נשמע לי הכי טוב בסטאפ שלי.
פה זו הנקודה שכבר אהבתי מה ששמעתי ובינתיים למרות זאת,תוך חודש הממיר שודרג לHD20 והטרנספורט ליוניסון ריסירצ' והסאונד היה נהדר! שוב, חושב שהגעתי לנחלה ואז קורא פה באתר על סטנד לציוד.. ואני אומר לעצמי איך זה יכול להשפיע בלה בלה בלה... אבל גם מגרדת המחשבה שאני כבר מושקע הרבה מעבר ל10K אז למצוא סטנד ביד2 עד 2000-3000 זה לא כזה נורא ומקסימום יהיה "בית יפה" לציוד.
אחרי חיפושים, מוצא סטנד ייעודי ביד2 ורוכש, טוב פה כבר נפלתי! מסוג העליית מדרגה שאני הכי אוהב! הכי פחות ציפיה עם הכי הרבה שיפור. הבמה והפוקוס עלו כמה מדרגות למעלה! ואני הייתי בעננים!
עד פה החלק הראשון חחחח מכיוון שזה פוסט ראשון אז כדי שזה יסתיים בטוב, נעצור כאן, כי אחרי זה היה נסיון טיפול בחשמל שלא צלח ועל זה אפתח פוסט בנוסח שאלה. חשוב לציין, שלא לבלבל אף אחד החשמל משפיע ביותר על הסאונד ולאוזניי אפילו יותר מכבילה אנלוגית (אינטרקונקט) פשוט אצלי היה פחות מוצלח ומקווה שהוא עוד יצליח.
שוב, תודה לכולם על כל שיתופי המידע החשובים שעזרו לי מאוד להגיע לתוצאה שאני אוהב (לעולם לא הייתי חושב לבד על סטנד או כבל חשמל לבד) ואחלה יום!
סיפור נהדר. אהבתי. תהנה הרבה!
נפלת בסמים... אין דרך חזרה...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
סיפור חשוב .ממש מסע של אודיופיליה למתחילים ואיתו תובנות קטנות שקיבלתה.
הטיפ שלי אליך זה לא לשמוע לכל מי שמנסה למכור לך משהוא.לא לסמוך על מגזינים.כל פעולה/רכישה ראשית תבדוק בבית ורק אז תקבל החלטות.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
מת על יומני מסע,
פנק אותנו בתמונות ותתחיל לחסוך לריספונס :D

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
הדרך הקצרה,- היא דרך ישרה ועדיף ללמוד מטעויות של אחרים,כי כל טעות עולה ים של כסף.;) תודה על השיתוף במסע ארוך ולא פשוט ותהנה מכל רגע.:אצבע מורמת

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אנחנו מדברים על תחביב, לא על חברה בע״מ שמה שחשוב זה שורת הרווח הסופי.
לכן, הדרך חשובה, הדרך מעניינת, הטעויות חשובות, הטעם הוא נרכש וההתפתחות לא קורית בן לילה בשיטת הזבנג וגמרנו.
אין להצטער על רכיב שנקנה או על טעות בהתאמה, זה קורה גם למתחיל בן יומו וגם לאודיופיל כבד עם עשרות שנות נסיון ולראיה עשרות ומאות המכשירים המפוזרים בלוחות, לאו דווקא ממתחילים בתחום.
רוצים להתקדם, רוצים להשתדרג, טועים פה ושם ויש אפילו תקופות ארוכות שאתה ממש יכול להיות מרוצה מהסטאפ.
זה מהות התחביב והכל בסדר. אפשר ורצוי להתייעץ אבל זה לא ערובה לכלום.
תהנה ותלך בדרך שלך.
כיף לך שכל קפיצה אצלך כיום היא קפיצה נחשונית, בעוד אנחנו יורקים דם לגרד עוד פרומיל נוסף של איכות סאונד...

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כיף לשמוע שגם בימינו ישנם מצטרפים חדשים לתחביב.
אני רק מקווה שאתה בעשור השלישי רביעי לחייך ולא השישי שביעי.
(למען תחיה עוד שנים רבות, כן? :))

כפי שדוד כפרה עליו אמר - מטעויות אודיופיליות לומדים. יש לי חבר שעושה את אותן טעויות בתחום הזה כבר 15 שנה. ובסכומים גבוהים בהרבה משלך (תוסיף אפס בצד ימין). אז... אל לך לדאוג, גוזל זך וטהור. הכל בסדר.

אבל לא הבנתי מכל הסיפור - עכשיו אתה נהנה ושומע מוסיקה?

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
שקול מילים, השישי שביעי.
אלו הימים הכי טובים בשבוע.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
תתחדש ותהנה.

הרמקול הוא כמובן הרכיב הפחות חשוב במערכת.

אריה

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
אהרון66554
איפה נמצא ה-Onkyo M5000R שמכרת ממש לאחרונה בסיפור הזה?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
תתחדש ותהנה.

אריה

טוויטר יהלום, בריליום וסופט דום נשמעים שונה לגמרי לא משנה איזה אלק" תחבר אליהם!

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
אהרון היקר,

בנושא החשמל היעודי, אין לך מה להתייאש, מפני שגם כבל חשמל שאתה מעביר מהלוח למערכת זקוק לזמן (ברייק-אין)
ע"מ שישב טוב עם עצמו ועם שאר רכיבי המערכת, ובכלל.
ככל שהכבל ארוך יותר תקופת "הברייק" תהיה ארוכה יותר.
הערה חשובה:
היה סבלני עם כל רכיב שאתה מצרף למערכת ואל תשפוט אותו בצליל הראשון, יש רכיבים שלוקח להם חודשים כדי שישמעו במיטבם.

ברוך הבא ושיהיה ב ה צ ל ח ה !!!
(ורד)

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
תודה רבה לכלכם חברים!

כיף לשמוע שגם בימינו ישנם מצטרפים חדשים לתחביב.
אני רק מקווה שאתה בעשור השלישי רביעי לחייך ולא השישי שביעי.
(למען תחיה עוד שנים רבות, כן? :))

כפי שדוד כפרה עליו אמר - מטעויות אודיופיליות לומדים. יש לי חבר שעושה את אותן טעויות בתחום הזה כבר 15 שנה. ובסכומים גבוהים בהרבה משלך (תוסיף אפס בצד ימין). אז... אל לך לדאוג, גוזל זך וטהור. הכל בסדר.

אבל לא הבנתי מכל הסיפור - עכשיו אתה נהנה ושומע מוסיקה?

בדיוק החלפתי קידומת ל30. ואני שומע במערכת מוזיקה ונהנה מכל רגע!

תתחדש ותהנה.

אריה

אממ.. למדתי דווקא שהכל חשוב ואין הכי חשוב או הכי פחות חשוב. אבל תובנה אישית שלי. ותודה רבה!

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
אהרון היקר,

בנושא החשמל היעודי, אין לך מה להתייאש, מפני שגם כבל חשמל שאתה מעביר מהלוח למערכת זקוק לזמן (ברייק-אין)
ע"מ שישב טוב עם עצמו ועם שאר רכיבי המערכת, ובכלל.
ככל שהכבל ארוך יותר תקופת "הברייק" תהיה ארוכה יותר.
הערה חשובה:
היה סבלני עם כל רכיב שאתה מצרף למערכת ואל תשפוט אותו בצליל הראשון, יש רכיבים שלוקח להם חודשים כדי שישמעו במיטבם.

ברוך הבא ושיהיה ב ה צ ל ח ה !!!
(ורד)

הי, תודה!

לגבי החשמל, בגלל שגם זה (מפצל החשמל וכבלי החשמל) נקנה יד 2 אז הנחתי שהכבל כבר "פתוח".
שלא תבין לא נכון הרמה של הנקיון,השקט ומיקום הכלים עלה לרמה יותר גבוהה ונהיה הרבה יותר "אודיופילי"... פשוט הסאונד הכללי והאנרגיה של המערכת ירדו וקולות אדם נשמעים פחות "גרוני" ובכללי הרגיש לי כאילו כל הספקטרום לא מגיב כמו שצריך.
כמובן שלא ניתקתי ישר, נתתי לזה שבועיים ואז חיברתי חזרה למפצל רגיל... ומה אני אגיד לך.. נכון שזה יותר מרוח ופחות מסודר אבל הסאונד הכללי חוזר לחיים.
אסכם ככה: המוח אומר- תשאיר את הכבלי חשמל מחוברים ככה יותר אודיופילי, אבל הרגש אומר- תחזיר חזרה לחשמל רגיל ותחזור לרקוד בכורסא.
בסוף הלכתי עם הרגש... אבל אני בטוח שאפשר להשיג גם וגם!

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
תעשה אך ורק דברים שעושים לך טוב.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
הי, תודה!

לגבי החשמל, בגלל שגם זה (מפצל החשמל וכבלי החשמל) נקנה יד 2 אז הנחתי שהכבל כבר "פתוח".
שלא תבין לא נכון הרמה של הנקיון,השקט ומיקום הכלים עלה לרמה יותר גבוהה ונהיה הרבה יותר "אודיופילי"... פשוט הסאונד הכללי והאנרגיה של המערכת ירדו וקולות אדם נשמעים פחות "גרוני" ובכללי הרגיש לי כאילו כל הספקטרום לא מגיב כמו שצריך.
כמובן שלא ניתקתי ישר, נתתי לזה שבועיים ואז חיברתי חזרה למפצל רגיל... ומה אני אגיד לך.. נכון שזה יותר מרוח ופחות מסודר אבל הסאונד הכללי חוזר לחיים.
אסכם ככה: המוח אומר- תשאיר את הכבלי חשמל מחוברים ככה יותר אודיופילי, אבל הרגש אומר- תחזיר חזרה לחשמל רגיל ותחזור לרקוד בכורסא.
בסוף הלכתי עם הרגש... אבל אני בטוח שאפשר להשיג גם וגם!

בהחלט! תחום החשמל הוא מורכב וצריך להתחיל מהבסיס: לוח מסודר ואיכותי קו נפרד וכו'. דווקא מפצלים, שקעים וכבלים הם הדברים שלטעמי הכי חסרי היגיון בהשקעה גדולה כי הם לא משפרים כמו כבלים אנלוגיים אלא יותר כתבלין, ניתן להשיג את כל החלקים הנ"ל באיכויות טובות ובסכומים צנועים ולהשאיר את הדיבור לקומפוננטים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור