מותו של הדיסק הישראלי

capten

אוהב את התחום
מעורבות
95
נקודות
28
זה הדיסק הזה . יצא ב 1993. באזור רצועות 20-23 יש סאונד של מפתח רצט . הדגמה שפעם עובר מצד לצד בקו הריצפה ואז עובר מצד לצד בגובה. ברור שזה טריק אולפני, אבל אפשרי בסטראו.

תמונות מצורפות

• Screenshot_2025-02-11-17-48-38-49_4a808d795e22c35ddff3ce3b406eb72d.jpg
    Screenshot_2025-02-11-17-48-38-49_4a808d795e22c35ddff3ce3b406eb72d.jpg
    KB 76.4 · צפיות: 33
  • Screenshot_2025-02-11-17-47-45-42_4a808d795e22c35ddff3ce3b406eb72d.jpg
    Screenshot_2025-02-11-17-47-45-42_4a808d795e22c35ddff3ce3b406eb72d.jpg
    KB 89.4 · צפיות: 31

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
כשאני מבחין שטעיתי או לא דייקתי, אין לי בעיה להודות בטעות ולתקן.

מה שכתבתי במקור אינו נכון/מדויק, ולא התייחס לכל האפשרויות הרלוונטיות.

כדי לקלוט את ה־cues של אינפורמציית שמאל/ימין כפי שהיא, יש צורך בשני מיקרופונים בדיוק במקום שבו אמורות להיות אוזני מאזין באולם, ורצוי שיהיו מורכבים על דמוי ראש, אולי אפילו עם אפרכסות. יש הקלטות כאלה, שנקראות בינאורליות (binaural), אבל הן נשמעות טוב רק באוזניות.
זה נכון כפי שהוא.

לעומת זאת, רוב ההקלטות האחרות כלל לא קולטות או משמרות אפילו את אינפורמציית שמאל/ימין האמורה, משום שמשתמשים ביותר משני מיקרופונים שאינם ממוקמים במקום שבו אמורות להיות אוזני המאזין באולם. מה שנקלט ומשומר הוא מה שמגיע לאוסף מיקרופונים המפוזרים בחלל, שקולטים את מה שהם קולטים בתזמונים ובאמפליטודות מסוימים—וזה לא ה־cues האמיתיים—ואת כל זה מערבבים באולפן לכדי שני ערוצים. את מיקום הכלים והקולות קובעים על־ידי יחס העוצמות שבו מופנה פלט של כל מיקרופון בין ערוץ שמאל לבין ימין.
יש בעצם כמה אפשרויות:
  1. הקלטה בעזרת שני מיקרופונים, בערך מעל ראשו של המנצח, שמופנים שמאלה וימינה, או שני מיקרופונים בקדמת הבמה, עם רווח ביניהם. זה מאפשר הקלטת אינפורמציית כיוון שמאל/ימין, אם כי לא בדיוק כפי שמאזין באולם שומע. אלה נקראים ה-main mikes או key mikes.

2. בשלב די מוקדם התברר שהקלטה כזו גורמת לתופעה של "חור באמצע" בעת ההאזנה, אז הוסיפו מיקרופון שלישי, center mike, שבמיקס מוסיפים את הפלט שלו לשני הערוצים במידה שווה. חברת Mercury נהגה להקליט כך, וכך גם בנוי ה-Decca Tree המפורסם.

3. עם הזמן, בחלק מהחברות התחילו להוסיף helper mikes לכיסוי/חיזוק כלים או קבוצות כלים מסוימות, לאו דווקא באמצע, כך שאי אפשר סתם לחלק את הפלט שלהם במידה שווה לשני הערוצים. כדי למקם אותם בתמונת הסטריאו יש צורך לחלק במידה לא שווה בין הערוצים, שנקבעת במיקס, וזה מה שקובע את המיקום בתמונת הסטריאו. יש לציין שה-helper mikes קולטים לא רק את הכלים/קולות שאליהם הם מיועדים, אלא גם כלים/קולות מסביב, ושילובם במיקס יכול לערפל במקצת את הכיווניות.

4. בהקלטות שבהן אין main mikes, ויש כאלה, למשל של אנסמבלים קטנים, שכל כלי/קול או קבוצה מקבלים מיקרופונים, לא מוקלטת בכלל אינפורמציה של כיווניות, וכל מפת הסטריאו נקבעת במיקס.

5. אפשר להוסיף מיקרופונים לקליטת ההחזרים שמגיעים מכל הכיוונים, כולל מאחור, שמהווים את האמביאנס של האולם. זה שימושי מאוד בהקלטות עבור מדיה רב-ערוצית.

כך שההקלטות מראש אינן מכילות את האינפורמציה הקשורה למיקום ולממדיות—היא אבדה לחלוטין לאין שוב—ואין דרך לשחזר אותה אחר כך במערכת כלשהי, טובה ככל שתהיה, ובחדר כלשהו, גדול ככל שיהיה ו/או עם אקוסטיקה מושלמת ככל שתהיה. זה אבוד.
זה נכון רק לאופציה 4 לעיל,, וכן לגבי התוספות של אופציה 3.

כל הנ"ל מתייחס רק לשמאל/ימין, ובעזרת מנגנון שאינו ברור לי די הצורך, גם לעומק.

להבנתי, ההקלטות אינן כוללות שום ייצוג של ממד הגובה.
להבנתי, זה אכן המצב בהקלטות רגילות.

אז אני אנסה להגיע לטכנאים ולשאול. ואביא כאן במלואה את התשובה. אין ביננו שום ויכוח על כך שניתן לייצג רוחב ועומק במה בסטריאו. הויכוח הוא אחר - אתה טוען שהייצוג הזה איננו יכול להיות מבוסס על שלב ההקלטה עצמו. מכך אני מסיק שלדעתך הייצוג הזה יכול להיות מבוסס רק על שלב המיקס. אני טוען שהייצוג של רוחב ועומק בסטריאו בהקלטה של תזמורת קלאסית יכול להיות מבוסס על שלב ההקלטה עצמו, מיקום מיקרופונים בכל מימדי במת האולם או אולפן ההקלטות, סוגם של המיקרופונים, ומספרם של המיקרופונים בכל מימדי במת האולם או אולפן ההקלטות. כדי לבדוק אם אני צודק או אתה צודק, אין ברירה אלא לשאול טכנאי הקלטות.
אין לי ויכוח על האפשרות לייצג שמאל/ימין ועומק ברמת ההקלטה, ראה לעיל.

אבל בניגוד למה שכתבת, כל מה שנותנים מיקרופונים נוספים מעבר לראשיים -- "מיקום מיקרופונים בכל מימדי במת האולם או אולפן ההקלטות, סוגם של המיקרופונים, ומספרם של המיקרופונים בכל מימדי במת האולם או אולפן ההקלטות" -- אינו תורם לשמאל/ימין/עומק , ומיקום הכלים/קולות שהם מכסים נקבע במיקס.

אתה יכול לשאול טכנאי הקלטות, אבל יש להציג לו את השאלה ולקלוט את תשובה בצורה נכונה, ובעקבות ריבוי אי-ההבנות, אני מודה שיש לי ספקות לגבי יכולתך לעשות זאת כהלכה.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
זה הדיסק הזה . יצא ב 1993. באזור רצועות 20-23 יש סאונד של מפתח רצט . הדגמה שפעם עובר מצד לצד בקו הריצפה ואז עובר מצד לצד בגובה. ברור שזה טריק אולפני, אבל אפשרי בסטראו.
חפרתי במדף ה-samplers למיניהם ומצאתי את הדיסק הזה גם אצלי. נראה לי שטרקים 20-22 הם הקלטות של כלים לא שגרתיים, gongs, ratchets, flexatone, ו-23 הליכה בין הרמקולים תוך הכרזה על המיקום.

מה שתיארת נמצא בטרק 24: Listening Environment Diagnostic Recording test = LEDR, שיצר ע"י חברה בשם EASI. יש את זה גם באינטרנט.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,180
נקודות
113
זה ממש לא נכון בכל חברות הסטרימינג, יכול להיות שבחלק מהן.
השפעות הרשת בעיקר על DELAY , אבל מנסיון , ההשפעה היא מזהרית כי ברוב הסטרימרים יש BUFFER מספיק גדול שאמור לעזור לבעיות ברשת.
לא צריך Quality of Service להאזין למוסיקה, זה לא וידאו דו כיווני או שיחה דו כיוונית שמצריכה זמנים קצרים.
אריק,

אתה צודק שהשפעות הרשת על סטרימינג לרוב לא דרמטיות, וש-QoS לא הכרחי להאזנה למוזיקה. אבל יש כמה דברים שצריך לדייק:

1. דחיסה ואחסון – נכון שלא כל שירותי הסטרימינג מאחסנים קבצים דחוסים. יש כאלה, כמו Qobuz ו-Tidal, שמשדרים קבצים ללא דחיסה ואילו אחרים כמו Spotify ו AppleMusic עושים שימוש בקידוד losy, לכן הדברים תלויים בשירות.

2. השפעות רשת - delay הוא הבעיה העיקרית, אבל זה לא אומר שאין תקלות כמו ניתוקים רגעיים, ג'יטר או ירידה פתאומית באיכות אם הרשת לא יציבה. סטרימרים עם buffer גדול עוזרים, אבל לא תמיד פותרים הכול.

3. שעונים חיצוניים (Master Clocks) – כאן הנקודה שלי ברורה. שעון איכותי מפחית ג'יטר ומשפר את הסאונד, וזה משהו שמי שמכיר את התחום לא מתעלם ממנו.

אז בגדול, כן, רוב הזמן זה עובד חלק. אבל להגיד שאין לזה השפעה בכלל? זה כבר לא מדויק.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,650
נקודות
113
לאף cd אין סיכוי מול taiko, אנטיפידיס, לומין
גרים, וכל הסרברים הקליברים הקיימים היום.
שמע. לי יש בבית d1-streamer-sublime TOTADAC. זה סטרימר של 9000 יורו בגרסה הרגילה שלו. זה רק סטרימר. בלי דאק. בלי הרדיסק, בלי יציאת SPDIF. משהו ספרטני, מכוער, ונשמע הרבה יותר טוב מהגרסאות הישנות/קודמות שלו. איך אני יודע? כי היה לי דגם נמוך וישן יותר שקיבל מכת ברק, אז נאלצתי לשלוח לחו"ל ולשדרג. גם הקודם לא היה פראייר. לקח בהליכה כל מחשב אודיו ששמתי מולו, וניסיתי שלושה.
אני מאד נהנה ממנו.
אתה יודע מתי הכי נהניתי ממנו? כשחיברתי לו לכניסה הדיגיטלית את הטרנספורט CD של PS AUDIO, מכשיר ענתיקה שבקושי עבד. הטוטאלדאק היה עושה לו ריקלוקינג ומשרשר לדאק.

כלומר: הייתה לי הזדמנות לקחת מכשיר ברמה גבוהה, ולבודד את נושא המדיה: להשוות דיסקים מול קבצים/סטרימינג, על אותו ספק+שעון. הדיסקים לקחו בהליכה. תמיד.

אז בוא נאמר ככה: כגודל הפסקנות שלך, גם שלי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,650
נקודות
113
אריק,

אתה צודק שהשפעות הרשת על סטרימינג לרוב לא דרמטיות, וש-QoS לא הכרחי להאזנה למוזיקה. אבל יש כמה דברים שצריך לדייק:

2. השפעות רשת - delay הוא הבעיה העיקרית, אבל זה לא אומר שאין תקלות כמו ניתוקים רגעיים, ג'יטר או ירידה פתאומית באיכות אם הרשת לא יציבה. סטרימרים עם buffer גדול עוזרים, אבל לא תמיד פותרים הכול.

3. שעונים חיצוניים (Master Clocks) – כאן הנקודה שלי ברורה. שעון איכותי מפחית ג'יטר ומשפר את הסאונד, וזה משהו שמי שמכיר את התחום לא מתעלם ממנו.

אז בגדול, כן, רוב הזמן זה עובד חלק. אבל להגיד שאין לזה השפעה בכלל? זה כבר לא מדויק.
בהמשך לפוסט הקודם שלי: הצרפתי של טוטאלדאק אמר לי שבגרסת ה- SUBLIME הוא הכניס עוד כרטיס של שעון, שם ספק שקט יותר (קופסה אחת במקום שתיים, אגב) ועשה עוד כמה שינויים שלא קשורים לטיפול במדיה אלא לשעון וחשמל. אני יכול לחפש את המייל שלו מלפני שנה וחצי.
רוצה לאמר: הוא עבד בדיוק על הנקודות שאתה העלית כאן - 2 ו- 3. וזה שיפור משמעותית.
מה הבאסה? שנקודה 2 קשורה רק לסטרימינג, בין אם הוא מקומי (קבצים) או של שירותים חיצוניים. דיסק פשוט מבטל את הבעיה הזאת.

הייתי אצל יבואן חמוד שכולנו אוהבים לפני כמה חודשים, שם לנו על מערכת טובה (לא קצה, אבל טובה) עם נגן דיסקים טוב שהוא גם סטרימר את החברים של נטשה, את "דקה אחת שפויה". הדיסק הפיל אותי. הסטרימינג היה חיוור ומשעמם.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43
שמע. לי יש בבית d1-streamer-sublime TOTADAC. זה סטרימר של 9000 יורו בגרסה הרגילה שלו. זה רק סטרימר. בלי דאק. בלי הרדיסק, בלי יציאת SPDIF. משהו ספרטני, מכוער, ונשמע הרבה יותר טוב מהגרסאות הישנות/קודמות שלו. איך אני יודע? כי היה לי דגם נמוך וישן יותר שקיבל מכת ברק, אז נאלצתי לשלוח לחו"ל ולשדרג. גם הקודם לא היה פראייר. לקח בהליכה כל מחשב אודיו ששמתי מולו, וניסיתי שלושה.
אני מאד נהנה ממנו.
אתה יודע מתי הכי נהניתי ממנו? כשחיברתי לו לכניסה הדיגיטלית את הטרנספורט CD של PS AUDIO, מכשיר ענתיקה שבקושי עבד. הטוטאלדאק היה עושה לו ריקלוקינג ומשרשר לדאק.

כלומר: הייתה לי הזדמנות לקחת מכשיר ברמה גבוהה, ולבודד את נושא המדיה: להשוות דיסקים מול קבצים/סטרימינג, על אותו ספק+שעון. הדיסקים לקחו בהליכה. תמיד.

אז בוא נאמר ככה: כגודל הפסקנות שלך, גם שלי.
סטרימר/טרנספורט רשת או סרבר ללא טיפול ברעשי רשת (כגון -emi/rfi אבל לא רק ) לא מממש את הפוטנציאל של המכשיר, לכן המסקנות שלך לא נכונות.
זה בערך כמו לקחת קרונוס עם זרוע וראש בשני שקל

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
494
נקודות
83
אריק,

1. דחיסה ואחסון – נכון שלא כל שירותי הסטרימינג מאחסנים קבצים דחוסים. יש כאלה, כמו Qobuz ו-Tidal, שמשדרים קבצים ללא דחיסה ואילו אחרים כמו Spotify ו AppleMusic עושים שימוש בקידוד losy, לכן הדברים תלויים בשירות.

לא אמרתי שאין לזה השפעה כלל, אבל אנו מסכימים שרוב הזמן זה עובד חלק.
ואכן כוונתי ל Qobuz ו-Tidal וגם DEEZER (שאני משתמש) שמשדרים קבציים מקוריים ללא דחיסה.
שעון חיצוני טוב בהחלט מפחית ג'יטר ומשפר את הסאונד, אני מכיר את זה מהתחום המקצועי (בעבר עבדתי בחברה שמייצרת ציוד לברודקאסט)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,650
נקודות
113
סטרימר/טרנספורט רשת או סרבר ללא טיפול ברעשי רשת (כגון -emi/rfi אבל לא רק ) לא מממש את הפוטנציאל של המכשיר, לכן המסקנות שלך לא נכונות.
זה בערך כמו לקחת קרונוס עם זרוע וראש בשני שקל
אטמוס, מה אתה חושב, אני בתחביב הזה מאתמול? מה אתה יודע על הטיפול שעשיתי לרשת בבית?

הרעשים שאתה מדבר עליהם רלוונטים באותה מידה אם אני משמיע דיסק או דאטה, כי הסטרימר נשאר מחובר בכל מקרה והוא חלק מהסינגל במקרה שלי. אז, למרות שאני חותם על מה שאתה אומר למעלה כהצהרה כללית, במקרה שלי זה כמעט לא רלוונטי. יש לי דז'ה וו, לא היינו בשיחה הזאת לפני כמה חודשים?

אני מזמין אותך לפרט את סוגי הטיפול שלדעתך צריך לעשות ברשת ביתית כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל. אז, נעשה חישוב כמה הדבר הזה עולה, כמה הוא מסובך, וכמה שווה להתעסק בו אל מול קנייה של טרנספורט אופטי.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,269
נקודות
113
לאף cd אין סיכוי מול taiko, אנטיפידיס, לומין
גרים, וכל הסרברים הקליברים הקיימים היום.
מאיפה הבאת את ההצהרה הזאת???
אני בספק (אם בכלל) אילו אחד מהמכשירים הללו שציינת עברו אצלך ביד מבחן A B מול שילוב CDT באותה רמה וע"ב זה אתה טוען את מה שאתה טוען.

קח איזה CDT מטרונום, איזוטריק, קליסטה, CEC TL3 או דומה וחבר אותו ל-DAC היסטרי באותו קליבר ואז תשווה לאיזה סרבר שאתה רוצה עם טיפולי רשת מפה ועד הירח, אחרי זה תגיד לי מי טוב יותר, וזאת בהנחה ותצליח להרים את הלסת מהרצפה.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43
אני בספק (אם בכלל) אילו אחד מהמכשירים הללו שציינת עברו אצלך ביד מבחן A B מול שילוב CDT באותה רמה וע"ב זה אתה טוען את מה שאתה טוען.

קח איזה CDT מטרונום, איזוטריק, קליסטה, CEC TL3 או דומה וחבר אותו ל-DAC היסטרי באותו קליבר ואז תשווה לאיזה סרבר שאתה רוצה עם טיפולי רשת מפה ועד הירח, אחרי זה תגיד לי מי טוב יותר, וזאת בהנחה ותצליח להרים את הלסת מהרצפה.
כל הסידי טרנספורטים שציינתי היו בבעלותי פרט לאיזוטריק שהיה של חבר. לא מטריל, אם לכך אתה רומז.
יש לי מערכת יקרה מאוד ושקופה. כל שינוי הכי קטן נשמע בברור.
מבחינתי, בהשוואת מקורות, ככל שאני שומע יותר פרטים בהקלטה
או ככל שההקלטה נשמעת יותר ריאליסטית
ודינאמית והטונליות יותר נכונה, כך אקבע מי מנצח.
מספיק לקרוא קצת בפורומים חו״ל ולהבין שהאודיופילים הכבדים שם כבר מזמן בלי סידי טרנספורט.
הגיוני שאם הסרברים היו נשמעים פחות טוב היו מחזיקים טרנספורטים בבית. אבל זה לא המצב
ואגב סורי, מטרונום ממש לא כוס התה שלי

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43

אטמוס, מה אתה חושב, אני בתחביב הזה מאתמול? מה אתה יודע על הטיפול שעשיתי לרשת בבית?

הרעשים שאתה מדבר עליהם רלוונטים באותה מידה אם אני משמיע דיסק או דאטה, כי הסטרימר נשאר מחובר בכל מקרה והוא חלק מהסינגל במקרה שלי. אז, למרות שאני חותם על מה שאתה אומר למעלה כהצהרה כללית, במקרה שלי זה כמעט לא רלוונטי. יש לי דז'ה וו, לא היינו בשיחה הזאת לפני כמה חודשים?

אני מזמין אותך לפרט את סוגי הטיפול שלדעתך צריך לעשות ברשת ביתית כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל. אז, נעשה חישוב כמה הדבר הזה עולה, כמה הוא מסובך, וכמה שווה להתעסק בו אל מול קנייה של טרנספורט אופטי.
לא מזלזל במה שכתבת.
אכתוב לך בפרטי

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,712
נקודות
113
הדיון שהתפתח ובעיקר הנחרצות המסויימת שהופגנה כאן, ואפרופו מטרונום...עורר בי זיכרון ורלוונטי מאוד לפוסטים האחרונים, ואולי יתן איזו פרספקטיבה מסוימת בנושא הדיון שהתפתח, כאמור לפני 5 שנים בערך, בחנתי בציציות יחד עם יבואן חמוד, כשעוד היה לשנינו זמן ופנאי לשיגעונות שלי, בחנו 3 "מוצרים" והשילוב בינהם...עד להכרעה שהובילה לרכישה שלא ממש הייתה "זולה"..."רק" 65,000 ש"ח סרבר משולב דאק, בקטנה...

1. ממיר MSB The Analog DAC שהיה בבעלותי והבאתי אותו פיזית
2. טרנספורט בכיר מאוד של החברה Metronome T8 Transport שהיה בבעלות אותו יבואן חמוד.
3. Request Audio The Raptor סרבר משולב ממיר שבמקרה גם היה שם...:)

ניסינו והפכנו וניתקנו וחיברנו, וחרשנו כך במשך שעתיים וחצי עם 2 הפסקות קפה.
1. סרבר מחובר ל-ממיר חיצוני
2. ממיר חיצוני מחובר לטרנספורט
3. סרבר as is עם הממיר הבנוי

בסופו של יום לאחר כל הניסיונות והשילובים...
אופציה שלישית נשמעה לשנינו הטובה ביותר.

ואני יצאתי מאושר עד הגג עם סרבר/דאק באמתכתי...שעד לפני 3 חודש כיכב אצלי!!...ולמעשה הוחלף בסרבר/סטרימר קיצוני (בעיקר מתוך רצון לסטרימינג כאופציה איכותית מאוד) "רק" 70,000 ש"ח, ככה בקטנה...

אז לשאלתך אגב גיא היקר, תוספת למה שכבר רשמתי, כן השוואתי לטרנספורט בקליבר גבוה, והייתה חסרה לי החלקות והקסם של אותו סרבר/דאק.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
757
נקודות
113
@atmos
השוואתי לטרנספורט בקליבר גבוה, והייתה חסרה לי החלקות והקסם של אותו סרבר/דאק.
איתי , מה שאתה מגדיר חלקות מישהו אחר יכול להגדיר "חיוור ומשעמם".
אז יש לך את הניסיון שלך, ולי או לאחרים את שלהם, ובסוף, ברמות הגבוהות , זה נוגע באותה נקודה :
טעם אישי . אותו דיון במנורות מול טרנזיסטורי, פטיפון מול שאר העולם , אופן באפל מול תיבה סגורה וכולי.

אני חושב שכל אחד יכול להביא מישהו בר סמכא או מנוסה שיצדיק את העמדה שלו. כי הדגשים כנראה שונים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,712
נקודות
113
איתי , מה שאתה מגדיר חלקות מישהו אחר יכול להגדיר "חיוור ומשעמם".
אז יש לך את הניסיון שלך, ולי או לאחרים את שלהם, ובסוף, ברמות הגבוהות , זה נוגע באותה נקודה :
טעם אישי . אותו דיון במנורות מול טרנזיסטורי, פטיפון מול שאר העולם , אופן באפל מול תיבה סגורה וכולי.

אני חושב שכל אחד יכול להביא מישהו בר סמכא או מנוסה שיצדיק את העמדה שלו. כי הדגשים כנראה שונים.

"חלקות" לא ניתן להתבלבל בו.
אם אתה מבין מה זה חלקות, זה בטח לא יכול להיות מה שרשמת.

והכי חשוב כל אחד וניסיונו ה*פיזי* ולא ניסיון מ-להתסכל על אחרים...

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
757
נקודות
113
חלקות" לא ניתן להתבלבל בו.
אם אתה מבין מה זה חלקות, זה בטח לא יכול להיות מה שרשמת.
תתפלא כמה ניתן להתבלבל. אתה לדוגמא לא בעד רום קורייקשנים, והנה יגיע מישהו ויאמר לך כמה הסאונד
" חלק" אחרי הטיפול החודרני של הקור-אקשן, חלק כמו המפשעות של סרנגה...

שאלה פילוסופית לגבי ניסיון פיזי כדומה...
האם פלייבוי גרוש 5 פעמים מבין בנשים יותר מאחד שהתחתן עם חברה ראשונה שלו וחי באושר יובל +?
הרי לראשון יש הרבה יותר ניסיון..לא?

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,180
נקודות
113
שני הסנט שלי, איכות ההקלטה משפיעה יותר מהמדיום.
כאשר אני מנגן cd\sacd המוקלטים היטב, הם ישמעו טוב יותר מקבצים מקומיים וסטרימינג טוב.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,712
נקודות
113
תתפלא כמה ניתן להתבלבל. אתה לדוגמא לא בעד רום קורייקשנים, והנה יגיע מישהו ויאמר לך כמה הסאונד
" חלק" אחרי הטיפול החודרנישל הקור-אקשן, חלק כמו המפשעות של סרנגה...

שאלה פילוסופית לגבי ניסיון פיזי כדומה...
האם פלייבוי גרוש 5 פעמים מבין בנשים יותר מאחד שהתחתן עם חברה ראשונה שלו וחי באושר יובל +?
הרי לראשון יש הרבה יותר ניסיון..לא?

במקרה שלי כבר סיימתי להתפלא...

לגבי השאלה הפילוסופית שלך...ניסיון פיזי...תבין לבד.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
169
נקודות
43
לפני שאמשיך אציין שאני אצל קובוז ואין לי שום כוונה לעבור בדיוק בגלל המחויבות שלהם לאיכות הקבצים ולמרות כמות הבאגים הסיטונית שיש להם. עכשיו לנקודה העיקרית. מאסטר מקומפרס עם DR בקאנטים נשמע לא טוב ב-mp3 לוסי וב-פלאכ 192/24. וסטרימר של 100k לא ממש ישנה את זה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
לפני שאמשיך אציין שאני אצל קובוז ואין לי שום כוונה לעבור בדיוק בגלל המחויבות שלהם לאיכות הקבצים ולמרות כמות הבאגים הסיטונית שיש להם.
מי ביקש שתעזוב, ולמה אתה צריך להצדיק את זה שאתה לא?

לאילו באגים אתה מתייחס?

עכשיו לנקודה העיקרית. מאסטר מקומפרס עם DR בקאנטים נשמע לא טוב ב-mp3 לוסי וב-פלאכ 192/24. וסטרימר של 100k לא ממש ישנה את זה.
הנקודה העיקרית הזו טריוויאלית. גם מים רותחים ב־100 מעלות בגובה פני הים. מה אתה רוצה לומר מעבר לטריוויאלי?

האם אתה טוען שכל אתרי הסטרימינג, תמיד, ה"מאסטר מקומפרס עם DR בקאנטים"?

והאם, במקרים שכן, האלטרנטיבות ‐ קבצים, דיסקים, ויניל ‐ לא מקומפרסים במידה דומה?

בחלק מהמקרים דיסקים חדשים של אותה הקלטה מקומפרסים יותר מישנים, אבל הישנים בדיגיטציה לא מזהירה, בלי noise‐shaping, כך שגם הם לא נשמעים טוב יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור