capten
אוהב את התחום
- מעורבות
- 95
- נקודות
- 28
זה הדיסק הזה . יצא ב 1993. באזור רצועות 20-23 יש סאונד של מפתח רצט . הדגמה שפעם עובר מצד לצד בקו הריצפה ואז עובר מצד לצד בגובה. ברור שזה טריק אולפני, אבל אפשרי בסטראו.
זה נכון כפי שהוא.כדי לקלוט את ה־cues של אינפורמציית שמאל/ימין כפי שהיא, יש צורך בשני מיקרופונים בדיוק במקום שבו אמורות להיות אוזני מאזין באולם, ורצוי שיהיו מורכבים על דמוי ראש, אולי אפילו עם אפרכסות. יש הקלטות כאלה, שנקראות בינאורליות (binaural), אבל הן נשמעות טוב רק באוזניות.
יש בעצם כמה אפשרויות:לעומת זאת, רוב ההקלטות האחרות כלל לא קולטות או משמרות אפילו את אינפורמציית שמאל/ימין האמורה, משום שמשתמשים ביותר משני מיקרופונים שאינם ממוקמים במקום שבו אמורות להיות אוזני המאזין באולם. מה שנקלט ומשומר הוא מה שמגיע לאוסף מיקרופונים המפוזרים בחלל, שקולטים את מה שהם קולטים בתזמונים ובאמפליטודות מסוימים—וזה לא ה־cues האמיתיים—ואת כל זה מערבבים באולפן לכדי שני ערוצים. את מיקום הכלים והקולות קובעים על־ידי יחס העוצמות שבו מופנה פלט של כל מיקרופון בין ערוץ שמאל לבין ימין.
זה נכון רק לאופציה 4 לעיל,, וכן לגבי התוספות של אופציה 3.כך שההקלטות מראש אינן מכילות את האינפורמציה הקשורה למיקום ולממדיות—היא אבדה לחלוטין לאין שוב—ואין דרך לשחזר אותה אחר כך במערכת כלשהי, טובה ככל שתהיה, ובחדר כלשהו, גדול ככל שיהיה ו/או עם אקוסטיקה מושלמת ככל שתהיה. זה אבוד.
להבנתי, זה אכן המצב בהקלטות רגילות.להבנתי, ההקלטות אינן כוללות שום ייצוג של ממד הגובה.
אין לי ויכוח על האפשרות לייצג שמאל/ימין ועומק ברמת ההקלטה, ראה לעיל.אז אני אנסה להגיע לטכנאים ולשאול. ואביא כאן במלואה את התשובה. אין ביננו שום ויכוח על כך שניתן לייצג רוחב ועומק במה בסטריאו. הויכוח הוא אחר - אתה טוען שהייצוג הזה איננו יכול להיות מבוסס על שלב ההקלטה עצמו. מכך אני מסיק שלדעתך הייצוג הזה יכול להיות מבוסס רק על שלב המיקס. אני טוען שהייצוג של רוחב ועומק בסטריאו בהקלטה של תזמורת קלאסית יכול להיות מבוסס על שלב ההקלטה עצמו, מיקום מיקרופונים בכל מימדי במת האולם או אולפן ההקלטות, סוגם של המיקרופונים, ומספרם של המיקרופונים בכל מימדי במת האולם או אולפן ההקלטות. כדי לבדוק אם אני צודק או אתה צודק, אין ברירה אלא לשאול טכנאי הקלטות.
חפרתי במדף ה-samplers למיניהם ומצאתי את הדיסק הזה גם אצלי. נראה לי שטרקים 20-22 הם הקלטות של כלים לא שגרתיים, gongs, ratchets, flexatone, ו-23 הליכה בין הרמקולים תוך הכרזה על המיקום.זה הדיסק הזה . יצא ב 1993. באזור רצועות 20-23 יש סאונד של מפתח רצט . הדגמה שפעם עובר מצד לצד בקו הריצפה ואז עובר מצד לצד בגובה. ברור שזה טריק אולפני, אבל אפשרי בסטראו.
אריק,זה ממש לא נכון בכל חברות הסטרימינג, יכול להיות שבחלק מהן.
השפעות הרשת בעיקר על DELAY , אבל מנסיון , ההשפעה היא מזהרית כי ברוב הסטרימרים יש BUFFER מספיק גדול שאמור לעזור לבעיות ברשת.
לא צריך Quality of Service להאזין למוסיקה, זה לא וידאו דו כיווני או שיחה דו כיוונית שמצריכה זמנים קצרים.
שמע. לי יש בבית d1-streamer-sublime TOTADAC. זה סטרימר של 9000 יורו בגרסה הרגילה שלו. זה רק סטרימר. בלי דאק. בלי הרדיסק, בלי יציאת SPDIF. משהו ספרטני, מכוער, ונשמע הרבה יותר טוב מהגרסאות הישנות/קודמות שלו. איך אני יודע? כי היה לי דגם נמוך וישן יותר שקיבל מכת ברק, אז נאלצתי לשלוח לחו"ל ולשדרג. גם הקודם לא היה פראייר. לקח בהליכה כל מחשב אודיו ששמתי מולו, וניסיתי שלושה.לאף cd אין סיכוי מול taiko, אנטיפידיס, לומין
גרים, וכל הסרברים הקליברים הקיימים היום.
בהמשך לפוסט הקודם שלי: הצרפתי של טוטאלדאק אמר לי שבגרסת ה- SUBLIME הוא הכניס עוד כרטיס של שעון, שם ספק שקט יותר (קופסה אחת במקום שתיים, אגב) ועשה עוד כמה שינויים שלא קשורים לטיפול במדיה אלא לשעון וחשמל. אני יכול לחפש את המייל שלו מלפני שנה וחצי.אריק,
אתה צודק שהשפעות הרשת על סטרימינג לרוב לא דרמטיות, וש-QoS לא הכרחי להאזנה למוזיקה. אבל יש כמה דברים שצריך לדייק:
2. השפעות רשת - delay הוא הבעיה העיקרית, אבל זה לא אומר שאין תקלות כמו ניתוקים רגעיים, ג'יטר או ירידה פתאומית באיכות אם הרשת לא יציבה. סטרימרים עם buffer גדול עוזרים, אבל לא תמיד פותרים הכול.
3. שעונים חיצוניים (Master Clocks) – כאן הנקודה שלי ברורה. שעון איכותי מפחית ג'יטר ומשפר את הסאונד, וזה משהו שמי שמכיר את התחום לא מתעלם ממנו.
אז בגדול, כן, רוב הזמן זה עובד חלק. אבל להגיד שאין לזה השפעה בכלל? זה כבר לא מדויק.
סטרימר/טרנספורט רשת או סרבר ללא טיפול ברעשי רשת (כגון -emi/rfi אבל לא רק ) לא מממש את הפוטנציאל של המכשיר, לכן המסקנות שלך לא נכונות.שמע. לי יש בבית d1-streamer-sublime TOTADAC. זה סטרימר של 9000 יורו בגרסה הרגילה שלו. זה רק סטרימר. בלי דאק. בלי הרדיסק, בלי יציאת SPDIF. משהו ספרטני, מכוער, ונשמע הרבה יותר טוב מהגרסאות הישנות/קודמות שלו. איך אני יודע? כי היה לי דגם נמוך וישן יותר שקיבל מכת ברק, אז נאלצתי לשלוח לחו"ל ולשדרג. גם הקודם לא היה פראייר. לקח בהליכה כל מחשב אודיו ששמתי מולו, וניסיתי שלושה.
אני מאד נהנה ממנו.
אתה יודע מתי הכי נהניתי ממנו? כשחיברתי לו לכניסה הדיגיטלית את הטרנספורט CD של PS AUDIO, מכשיר ענתיקה שבקושי עבד. הטוטאלדאק היה עושה לו ריקלוקינג ומשרשר לדאק.
כלומר: הייתה לי הזדמנות לקחת מכשיר ברמה גבוהה, ולבודד את נושא המדיה: להשוות דיסקים מול קבצים/סטרימינג, על אותו ספק+שעון. הדיסקים לקחו בהליכה. תמיד.
אז בוא נאמר ככה: כגודל הפסקנות שלך, גם שלי.
לא אמרתי שאין לזה השפעה כלל, אבל אנו מסכימים שרוב הזמן זה עובד חלק.אריק,
אתה צודק שהשפעות הרשת על סטרימינג לרוב לא דרמטיות, וש-QoS לא הכרחי להאזנה למוזיקה. אבל יש כמה דברים שצריך לדייק:
1. דחיסה ואחסון – נכון שלא כל שירותי הסטרימינג מאחסנים קבצים דחוסים. יש כאלה, כמו Qobuz ו-Tidal, שמשדרים קבצים ללא דחיסה ואילו אחרים כמו Spotify ו AppleMusic עושים שימוש בקידוד losy, לכן הדברים תלויים בשירות.
2. השפעות רשת - delay הוא הבעיה העיקרית, אבל זה לא אומר שאין תקלות כמו ניתוקים רגעיים, ג'יטר או ירידה פתאומית באיכות אם הרשת לא יציבה. סטרימרים עם buffer גדול עוזרים, אבל לא תמיד פותרים הכול.
3. שעונים חיצוניים (Master Clocks) – כאן הנקודה שלי ברורה. שעון איכותי מפחית ג'יטר ומשפר את הסאונד, וזה משהו שמי שמכיר את התחום לא מתעלם ממנו.
אז בגדול, כן, רוב הזמן זה עובד חלק. אבל להגיד שאין לזה השפעה בכלל? זה כבר לא מדויק.
אטמוס, מה אתה חושב, אני בתחביב הזה מאתמול? מה אתה יודע על הטיפול שעשיתי לרשת בבית?סטרימר/טרנספורט רשת או סרבר ללא טיפול ברעשי רשת (כגון -emi/rfi אבל לא רק ) לא מממש את הפוטנציאל של המכשיר, לכן המסקנות שלך לא נכונות.
זה בערך כמו לקחת קרונוס עם זרוע וראש בשני שקל
מאיפה הבאת את ההצהרה הזאת???לאף cd אין סיכוי מול taiko, אנטיפידיס, לומין
גרים, וכל הסרברים הקליברים הקיימים היום.
כל הסידי טרנספורטים שציינתי היו בבעלותי פרט לאיזוטריק שהיה של חבר. לא מטריל, אם לכך אתה רומז.מאיפה הבאת את ההצהרה הזאת???
אני בספק (אם בכלל) אילו אחד מהמכשירים הללו שציינת עברו אצלך ביד מבחן A B מול שילוב CDT באותה רמה וע"ב זה אתה טוען את מה שאתה טוען.
קח איזה CDT מטרונום, איזוטריק, קליסטה, CEC TL3 או דומה וחבר אותו ל-DAC היסטרי באותו קליבר ואז תשווה לאיזה סרבר שאתה רוצה עם טיפולי רשת מפה ועד הירח, אחרי זה תגיד לי מי טוב יותר, וזאת בהנחה ותצליח להרים את הלסת מהרצפה.
מאיפה הבאת את ההצהרה הזאת???
אני בספק (אם בכלל) אילו אחד מהמכשירים הללו שציינת עברו אצלך ביד מבחן A B מול שילוב CDT באותה רמה וע"ב זה אתה טוען את מה שאתה טוען.
קח איזה CDT מטרונום, איזוטריק, קליסטה, CEC TL3 או דומה וחבר אותו ל-DAC היסטרי באותו קליבר ואז תשווה לאיזה סרבר שאתה רוצה עם טיפולי רשת מפה ועד הירח, אחרי זה תגיד לי מי טוב יותר, וזאת בהנחה ותצליח להרים את הלסת מהרצפה.
לא מזלזל במה שכתבת.אטמוס, מה אתה חושב, אני בתחביב הזה מאתמול? מה אתה יודע על הטיפול שעשיתי לרשת בבית?
הרעשים שאתה מדבר עליהם רלוונטים באותה מידה אם אני משמיע דיסק או דאטה, כי הסטרימר נשאר מחובר בכל מקרה והוא חלק מהסינגל במקרה שלי. אז, למרות שאני חותם על מה שאתה אומר למעלה כהצהרה כללית, במקרה שלי זה כמעט לא רלוונטי. יש לי דז'ה וו, לא היינו בשיחה הזאת לפני כמה חודשים?
אני מזמין אותך לפרט את סוגי הטיפול שלדעתך צריך לעשות ברשת ביתית כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל. אז, נעשה חישוב כמה הדבר הזה עולה, כמה הוא מסובך, וכמה שווה להתעסק בו אל מול קנייה של טרנספורט אופטי.
איתי , מה שאתה מגדיר חלקות מישהו אחר יכול להגדיר "חיוור ומשעמם".השוואתי לטרנספורט בקליבר גבוה, והייתה חסרה לי החלקות והקסם של אותו סרבר/דאק.
איתי , מה שאתה מגדיר חלקות מישהו אחר יכול להגדיר "חיוור ומשעמם".
אז יש לך את הניסיון שלך, ולי או לאחרים את שלהם, ובסוף, ברמות הגבוהות , זה נוגע באותה נקודה :
טעם אישי . אותו דיון במנורות מול טרנזיסטורי, פטיפון מול שאר העולם , אופן באפל מול תיבה סגורה וכולי.
אני חושב שכל אחד יכול להביא מישהו בר סמכא או מנוסה שיצדיק את העמדה שלו. כי הדגשים כנראה שונים.
תתפלא כמה ניתן להתבלבל. אתה לדוגמא לא בעד רום קורייקשנים, והנה יגיע מישהו ויאמר לך כמה הסאונדחלקות" לא ניתן להתבלבל בו.
אם אתה מבין מה זה חלקות, זה בטח לא יכול להיות מה שרשמת.
תתפלא כמה ניתן להתבלבל. אתה לדוגמא לא בעד רום קורייקשנים, והנה יגיע מישהו ויאמר לך כמה הסאונד
" חלק" אחרי הטיפול החודרנישל הקור-אקשן, חלק כמו המפשעות של סרנגה...
שאלה פילוסופית לגבי ניסיון פיזי כדומה...
האם פלייבוי גרוש 5 פעמים מבין בנשים יותר מאחד שהתחתן עם חברה ראשונה שלו וחי באושר יובל +?
הרי לראשון יש הרבה יותר ניסיון..לא?
מי ביקש שתעזוב, ולמה אתה צריך להצדיק את זה שאתה לא?לפני שאמשיך אציין שאני אצל קובוז ואין לי שום כוונה לעבור בדיוק בגלל המחויבות שלהם לאיכות הקבצים ולמרות כמות הבאגים הסיטונית שיש להם.
הנקודה העיקרית הזו טריוויאלית. גם מים רותחים ב־100 מעלות בגובה פני הים. מה אתה רוצה לומר מעבר לטריוויאלי?עכשיו לנקודה העיקרית. מאסטר מקומפרס עם DR בקאנטים נשמע לא טוב ב-mp3 לוסי וב-פלאכ 192/24. וסטרימר של 100k לא ממש ישנה את זה.