מותו של הדיסק הישראלי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
מוסיקה קלאסית שכולה מופקת בכלים אקוסטיים היא הרפרנס היחיד לקביעת הטבעיות של מערכת.
לא נכון. כל מוזיקה אקוסטית, כולל ווקאלית, לא רק כלים אקוסטיים ולאו דווקא קלאסית מערבית, יכולה לשמש ל"רפרנס" עבור מי שמתעניין ב"טבעיות".

לעומת זאת כשכנר קלאסי ופסנתרן קלאסי ... מנגנים רסיטל באולם קונצרטים (שזו הופעה חיה, רק בשפת המוסיקה הקלאסית) אין מסביבם שום קופסת אפקטים, שום מערכת הגברה, ושום אקו או עיבוד חשמלי או אלקטרוני. רק הצליל הטבעי של פסנתר הכנף (בדרך כלל סטנוויי אבל לא רק) ושל הכינור. צליל מכלים אקוסטיים הוא טבעי,
רסיטל של פסנתר/כינור הוא דוגמה ספציפית, שלא ברור למה להגביל אליה, ולא לכל קונצרט או אופרה או כל מופע בלתי מוגבר, כולל של ג'אז אקוסטי, מוזיקה הודית ומעוד, ללא סוף. גם לא ברור למה להגביל בעיקר לסטיינווי -- יש הרבה סוגים שמנגנים בהם כיום, כולל Fazioli, וגם מתרבים פסנתרי התקופה.

עבור חובבי מוסיקה קלאסית תפקידה של המערכת הביתית הוא להתקרב כמה שיותר לטבעיות הצליל ולעוד נתונים של הקונצרט החי, כמו הולוגרמה, נפח מוסיקלי ועוד ועוד. המערכת הכי טובה ששמעתי התקרבה לצליל של קונצרט חי. הויכוח בעולם המערכות הביתיות היא על העובדה כמה המערכת שלך קרובה לחוויית הקונצרט החי. אין מערכת ששמעתי שיודעת לשחזר את מלוא הנפח, הגודל, הנוכחות והרב שכבתיות של קונצרט שבו מנגנת תזמורת קאמרית, סימפונית, או פילהרמונית.
הנאמר כאן מתאר עמדה שמרנית ואולי מיושנת, שבה ההקלטה לכאורה משמרת את הצליל שהיה באולם ההקלטה, והמערכת אמורה לשחזר מההקלטה את הצליל המקורי במדויק ככל האפשר, ובדרך כלל נכשלת בזה. מעבר לזה, גם אם היה שיחזור מדויק לחלוטין של גלי הקול שהגיעו לאוזני מאזין באולם על ידי הממברנות של אוזני המאזין בבית, החוויה של להיות שם לא תשתחזר.

כבר כתבתי על זה אינספור פעמים – הגישה הזו עומדת על כרעי תרנגולת, כי הרוב המוחלט של ההקלטות לא מנסות בכלל לשמר את מה שמאזין היה שומע באולם הקונצרטים, כך שהמערכת בבית, גם אם הייתה מושלמת, אינה יכולה לשחזר מה שלא השתמר. בעבר פירטתי גם את עניין ה‑cues שנותנים את תחושת המרחק והכיוון של מקורות הצליל, אבל אינם מוקלטים כפי שהם, וכו' וכו'.

דרך יותר רלוונטית להסתכל על נושא ההקלטות וההשמעות היא להתייחס אליהן כאל צורת אמנות בפני עצמה, כמו שמסרטים לא מצפים שהם יתנו לנו את הסיפור כפי שצופה מסוים היה רואה אותו במציאות. הוא הרי לא רואה את הבעות פניו שלו, איך הוא נראה כשהוא מתעלס עם מישהי, או איך אנשים אחרים מדברים ופועלים כשהוא לא אמור להיות נוכח, לא היו קלוזאפים, וכו' וכו'. אפשר היה ליצור סרט כזה, אבל הוא היה הרבה פחות מושך ואפקטיבי. כך גם הקלטות: רובן המכריע אינן מבוצעות מנקודת המאזין, אלא על ידי ריבוי מיקרופונים, שמוצבים קרוב לכלים, וקולטים צלילים קרובים, שהם עשירים יותר, עם יותר אימפקט, נוכחות ופרטים שלא שומעים מעמדת המאזין. אפשר גם לשמוע קווים מוזיקליים שלא שומעים מהאולם, וכו' וכו'.

המערכת בבית משמיעה את עולם הצלילים החדש הזה שהתקבל, ושאינו באמת דומה למה שהיה שומע מאזין באולם, ומבחינות רבות הוא יכול להיות עדיף, אבל אנשים לא אוהבים לחשוב על זה, ומחפשים את המקור האבוד שלא נשמר במקום ליהנות הרבה יותר ממה שיש.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
757
נקודות
113
חבל לשמוע, זה קורה לי עם מוסיקאי מחול שאני אוהב והפסיק למכור דיסקים- רק קבצי מוזיקה. מה לעשות, כנראה שבעתיד יהיה לי סטרימר בשביל המוזיקה שלא נמצאת על דיסק. מצד שני, יש המון מוזיקה בדיסקים שניתן לרכוש ולא נאמרה עדיין המילה האחרונה בתחום...

arix

חבר משקיען
מעורבות
494
נקודות
83
כבר דנו בזה בעבר, באם שרותי הסטרימינג ינגנו קובץ lossless שזהה לדיסק ובאם יש לך סטרימר,כבלים דאק ושאר ירקות טובים אז אין סיבה שזה ישמע שונה, זאת דעתי ולשם צועד העולם, הדיסקים יעלמו מן העולם, במקרה הטוב ימשיכו התקליטים (עדיין אפשר לקנות גם תקליטים ישראלים מהשנים האחרונות) אבל גם זה יעלם מן העולם... ומה שיתן פתרון חלקי (שקיים כבר היום) זה קיבצי master שאיכותם אמורים להיות טובים יותר מדיסקים

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
321
נקודות
63
לא מדויק, עשית השוואה בין מוסיקה "טבעית" לבין חשמלית. בסופו של עניין המערכת בבית צריכה להעביר לך כמה שיותר את החוויה שאתה שומע באולם. לא ניתן לשחזר אלא להתקרב כמה שיותר. כל אחד מחפש מה מבחינתו קרוב יותר למציאות כך שאתה מבין שיש אינספור אפשרויות כאלה וטעמים שונים. זה לא משנה אם זה עובר דרך מדיה מפלסטיק או סטרימר/דאק ברמה גבוהה.
קרא שוב. ההשוואה שנעשתה בין נגן הדיסקים האוניברסלי שלי (אופו 205) לבין סטרימר האודיו וידאו שלי (אפל טיוי עם אפל מיוזיק) נעשתה עם שלושה דיסקים של הופעות ישראליות, הקלטות פופ-רוק שמנוגנת כולן בכלים חשמליים והזמרים שרים לתוך מיקרופונים כשהכל מחובר למערכת הגברה. בסוג מוסיקה מוקלטת כזו אין שום ערך לדבר על טבעיות. צליל מלאכותי, מחושמל, רווי אפקטים, לא יכול להיות טבעי. צליל טבעי הוא כזה שמופק מכלים אקוסטיים ללא הגברה, ללא מיקרופונים ללא שום סוג של עיבוד אלקטרוני או חשמלי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
ההבדל אינו בין שימוש במיקרופונים לבין היעדרם. גם עבור הקלטת מוזיקה אקוסטית משתמשים במיקרופונים.

ההבדל הוא שמוזיקה אקוסטית חיה שומעים את הקולות/צלילים ישירות מהזמר/ים ו/או הכלי/ם, בעוד שבמוזיקה לא אקוסטית חיה שומעים את תוצאות ההגברה של הקולות/צלילים של הזמר/ים ו/או הכלי/ם דרך מערכות הגברה ורמקולים/סאבים, מה שנקרא "מוזיקה מוגברת".

יש לציין שבהרבה/רוב המקרים, ההגברה של מוזיקה לא אקוסטית כוללת עיבודים מכוונים ושינויים של הצליל המקורי, כמו הוספת echo, reverb, compression, תוספות באס וטרבל, וכל מיני עיוותים מכוונים. גם שימוש בסאבים אימתניים ומרעידי גוף משנה מאוד את הצליל. כך שלרוב אין הרבה משמעות לדבר על צליל "טבעי" בהקשר זה.

יש לציין שגם במוזיקה אקוסטית המצב אינו תמיד "טהור", ויש מקרים שבהם משלבים הגברה, כמו בהופעות ענק מחוץ לאולמות, או באולמות ענק, או כשמופיעים כלים חלשים. כשהייתי באמסטרדם, בקונצרטחבאו, שמעתי קונצ'רטו שנכתב לגיטרה קלאסית, אקוסטית, לא חשמלית, אבל כשהסולן נכנס, הוא הביא איתו מיקרופון וקופסה שהכילה הגברה ורמקולים, והשמיע את עצמו דרכם, מחשש/ידיעה שאחרת לא ישמעו אותו.

בנוסף, יש מוזיקה "קלאסית" שיש בה קריינות, או כלים לא אקוסטיים, טייפים, ואפילו דברים כמו הקלטות של ציפורים, וכיו"ב. עבורם משתמשים בהגברה.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
321
נקודות
63
הפלא ופלא. אני דווקא מסכים עם מר קסנר שהגישה שלפיה מוסיקה קלאסית-אקוסטית או כל מוסיקה אחרת-אקוסטית המופקת מכלים ״טבעיים״ בחלל/אולם סגור ללא הגברה איננה בת השוואה לביצועי מערכת ההגברה/רמקולים שיש לכולנו בבית ושדרך מערכת ההגברה/רמקולים הזו אנחנו שומעים. גם אני טענתי שלכל היותר ניתן להתקרב בבית לחוויה שבמופע/הקונצרט החי.

הבעייה בתיאור שלך, מר קסנר, היא שהעמדה השמרנית ואולי מיושנת הזו, כפי שאתה קורא לה, ושלפיה המערכת בבית חייבת לספק שחזור מוחלט של איכות הצליל במופע/קונצרט אקוסטי בחלל/אולם סגור פשוט לא היתה קיימת.

נחזור לשנות החמישים של המאה העשרים. הממציאים והיזמים הראשונים בתחום הסטריאו, שהיה אז בחיתוליו היו דמויות אגדתיות כמו פול קליפש, סידני הרמן, סול מרנץ, פיטר ווקר מקוואד, לנסינג ואחרים. הם, או אנשי שיווק ופרסומאים מטעמם הגו לענף כולו את השם - HI FI, קיצור של היי פידליטי, כלומר ״נאמנות גבוהה״. והמשמעות - נאמנות גבוהה למקור שאותו שומעים במועדון הג׳ז או באולם הרסיטלים/בית האופרה/אולם הקונצרטים המופק כולו בכלים אקוסטיים ללא הגברה.

שימו לב שגם הם דיברו על ״נאמנות גבוהה״, סתם ״גבוהה״. לא נאמנות גבוהה ביותר, או גבוהה מאוד וגם לא נאמנות מוחלטת. כלומר, גם הם , האנשים שהמציאו את ענף מערכות הסטריאו הביתיות, ידעו שאי אפשר לשחזר בדיוק מוחלט במערכת HI-FI סטריאו את איכות הצליל בקונצרט הסימפוני/האופרה/הרסיטל/מופע הג׳ז.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
הבעייה בתיאור שלך, מר קסנר, היא שהעמדה השמרנית ואולי מיושנת הזו, כפי שאתה קורא לה, ושלפיה המערכת בבית חייבת לספק שחזור מוחלט של איכות הצליל במופע/קונצרט אקוסטי בחלל/אולם סגור פשוט לא היתה קיימת.

נחזור לשנות החמישים של המאה העשרים. הממציאים והיזמים הראשונים בתחום הסטריאו, שהיה אז בחיתוליו היו דמויות אגדתיות כמו פול קליפש, סידני הרמן, סול מרנץ, פיטר ווקר מקוואד, לנסינג ואחרים. הם, או אנשי שיווק ופרסומאים מטעמם הגו לענף כולו את השם - HI FI, קיצור של היי פידליטי, כלומר ״נאמנות גבוהה״. והמשמעות - נאמנות גבוהה למקור שאותו שומעים במועדון הג׳ז או באולם הרסיטלים/בית האופרה/אולם הקונצרטים המופק כולו בכלים אקוסטיים ללא הגברה.

שימו לב שגם הם דיברו על ״נאמנות גבוהה״, סתם ״גבוהה״. לא נאמנות גבוהה ביותר, או גבוהה מאוד וגם לא נאמנות מוחלטת. כלומר, גם הם , האנשים שהמציאו את ענף מערכות הסטריאו הביתיות, ידעו שאי אפשר לשחזר בדיוק מוחלט במערכת HI-FI סטריאו את איכות הצליל בקונצרט הסימפוני/האופרה/הרסיטל/מופע הג׳ז.
איזה פוסט ארוך, נפוח ומפורט! -- שמפריך את מה שלא כתבתי.

מה שכן כתבתי היה:
הנאמר כאן מתאר עמדה שמרנית ואולי מיושנת, שבה ההקלטה לכאורה משמרת את הצליל שהיה באולם ההקלטה, והמערכת אמורה לשחזר מההקלטה את הצליל המקורי במדויק ככל האפשר,
"ככל האפשר" זה לא "גבוהה ביותר", זה לא "גבוהה מאוד" ולא "מוחלטת".

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
555
נקודות
113
באולמות קונצרטים האקוסטיקה והמרחב זה שם המשחק, להגיע לזה בבית זה בלתי אפשרי לכן אולמות לא בר השוואה בכלל לסטריאו שבבית, אפשר להגיע ל "משהו" עם צליל היקפי אבל זה עדיין לא זה.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43
איזה נגן טראנספורט כן יהיה וואו בקאליבר של מה שיש לו היום שישאיר אבק לסטרימר שיש לו כיום... בהנחה שאנחנו מדברים בחיבור לאותו ה דאק ?!
אין כזה.

ניסיתי להשוות מול meridian g08.2
Jays audio (העדכני ביותר- טרנספורט של פיליפס)
ear acute 3
אופו 203
איזוטריק
בלו ריי פיוניר
כולם חוברו ל msb analog dac
בחיבור קואקסיאלי (רובם)
את כולם הלומין x-1 קרע לגזרים
גם דרך ניגון של קבצים מקומיים וגם דרך קובאז.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
139
נקודות
43
לאף cd אין סיכוי מול taiko, אנטיפידיס, לומין
גרים, וכל הסרברים הקליברים הקיימים היום.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
באולמות קונצרטים האקוסטיקה והמרחב זה שם המשחק, להגיע לזה בבית זה בלתי אפשרי לכן אולמות לא בר השוואה בכלל לסטריאו שבבית, אפשר להגיע ל "משהו" עם צליל היקפי אבל זה עדיין לא זה.
הרבה אנשים טועים במחשבה שצריך לכאורה להשיג בבית את הגודל והמרחב של אולם קונצרטים, ושזה נדון לכישלון בגלל שהמרחב בבית זעיר יחסית.

אז לא, לא צריך גודל. כל האינפורמציה של הגודל, המרחביות, הכיווניות, והנפח—הכול מיוצג על ידי גלי הקול שמגיעים לאוזן. המשימה של ההקלטה והשמעה אינה לייצר אולם ענק בתוך סלון ביתי, אלא לדאוג לכך שגלי הקול המגיעים לאוזני המאזין בבית יהיו דומים בהיבטים הללו לאלה שמגיעים לאוזני מאזין באולם הגדול. זה עדיין לא קל, אבל לחלוטין לא בלתי אפשרי כפי שאנשים מדמיינים, אפילו באוזניות.

עם זאת, גם אם גלי הקול המגיעים לאוזן היו זהים לחלוטין, החוויה עדיין שונה, כי באולם זה מלווה גם בלראות את הגודל, ובבית אין מתאם בין מה ששומעים למה שרואים. יש גם הבדלים נוספים בחוויה—בהיבטים של להתכונן במיוחד, להקדיש זמן להאזנה נטו ללא הסחות דעת, ואולי המשמעותי ביותר—לחוות חוויה משותפת עם קהל גדול.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
428
נקודות
83
הרבה אנשים טועים במחשבה שצריך לכאורה להשיג בבית את הגודל והמרחב של אולם קונצרטים, ושזה נדון לכישלון בגלל שהמרחב בבית זעיר יחסית.

אז לא, לא צריך גודל. כל האינפורמציה של הגודל, המרחביות, הכיווניות, והנפח—הכול מיוצג על ידי גלי הקול שמגיעים לאוזן. המשימה של ההקלטה והשמעה אינה לייצר אולם ענק בתוך סלון ביתי, אלא לדאוג לכך שגלי הקול המגיעים לאוזני המאזין בבית יהיו דומים בהיבטים הללו לאלה שמגיעים לאוזני מאזין באולם הגדול. זה עדיין לא קל, אבל לחלוטין לא בלתי אפשרי כפי שאנשים מדמיינים, אפילו באוזניות.

עם זאת, גם אם גלי הקול המגיעים לאוזן היו זהים לחלוטין, החוויה עדיין שונה, כי באולם זה מלווה גם בלראות את הגודל, ובבית אין מתאם בין מה ששומעים למה שרואים. יש גם הבדלים נוספים בחוויה—בהיבטים של להתכונן במיוחד, להקדיש זמן להאזנה נטו ללא הסחות דעת, ואולי המשמעותי ביותר—לחוות חוויה משותפת עם קהל גדול.
בדיוק כך. גודל הבמה לא אינדיקציה מבחינתי לאיכות אלא ההפרדה בין הכלים בתוך הבמה, תלת מימדיות, פוקוס רקע שחור ועוד. יצא לי לבחון 3 דאקים ברמה גבוהה (מסביב ל 70 וצפונה במחיר) בזמן האחרון ששלושתם אמנם עם במה דומה בגודלה לדאק סיני שעולה אלפים בודדים אבל נבדלים בכל התחומים שציינתי.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
411
נקודות
83
יש גם פידבק חיובי על pachanko

אני מנסה להבין מה הרוטב הסודי שלהם

סה״כ רובם מבוססים מחשב PC
אבל עובדה שהם משפרים את הסאונד .. לפחות זה מה שכולם כותבים ..
אישית לא שמעתי.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
555
נקודות
113
רוטב סודי ....

תמונות מצורפות

• Screenshot 2025-02-09 163908.jpg
    Screenshot 2025-02-09 163908.jpg
    KB 46.1 · צפיות: 32

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
757
נקודות
113
תוסיף את המילה לדעתי, כי אני לא מסכים עם מה שכתבת, ומישהו עלול לפרש שתיקה כהסכמה....
עדיין פורמט הסידי יכול לנפק תוצאת סאונד יותר מפורטת, מאוזנת וכתוצאה מכך לשקף יותר רבדי מוזיקה עומק ועניין.
אני מדבר על מקור סידי מושקע ברמה טובה לא על כל הנגני תקליטורים כמובן.
בקצה, אם תיקח את הסרבר סטרימר המושקע ביותר כנגד המקור סידי המושקע ביותר, לטעמי לא תהיה תחרות בכלל. לטובת הרדבוק. בטוח ב 44.1 אחוז!
נ.ב: לדעתי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
תוסיף את המילה לדעתי, כי אני לא מסכים עם מה שכתבת, ומישהו עלול לפרש שתיקה כהסכמה....
עדיין פורמט הסידי יכול לנפק תוצאת סאונד יותר מפורטת, מאוזנת וכתוצאה מכך לשקף יותר רבדי מוזיקה עומק ועניין.
אני מדבר על מקור סידי מושקע ברמה טובה לא על כל הנגני תקליטורים כמובן.
בקצה, אם תיקח את הסרבר סטרימר המושקע ביותר כנגד המקור סידי המושקע ביותר, לטעמי לא תהיה תחרות בכלל. לטובת הרדבוק. בטוח ב 44.1 אחוז!
לדעתך, ברור, אבל על סמך מה מבוססת דעתך? האם ביצעת את ההשוואה שהצעת?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
757
נקודות
113
לדעתך, ברור, אבל על סמך מה מבוססת דעתך? האם ביצעת את ההשוואה שהצעת?
במהלך השנים גם בוצעו כאלה השוואות וגם שמעתי כמה וכמה הרכבים של מקורות. להגיד לך ששמעתי כל הרכב? ששמעתי כל סטרימר ואו סרבר? ובאותה מערכת? לא ולא.
סך הכל העמדה שלי שותפים לה מספיק אנשים שהחוייה הכללית שלהם מהסטרימינג קבצים היא עדיין לא מסופקת.
אותה התנגדות שיש,לי ל RC למינהם ומהונדסות יתר של הצליל תקפה גם לנושא הסטרימרים. אני בכלל ראש קשה, מעדיף לשמוע בfm stereo על פני סטרימר.
ויחד עם זאת, ניתן להנות גם מסטרימר סרבר ן רמה של הטובים מבינהם כנרטה כבר מתקרבת מאוד.
יהיה לי סטרימר בעתיד הקרוב , ב"נ, כדי לדגום מוסיקה טרם רכישת סידי , וגם לשמוע מוסיקה שלא קיימת בסידי ואו שאין לי עניין להתחתן איתה ולשים טבעת פלסטיק על המדף שלי עד שהמעבר יפריד ביננו...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
במהלך השנים גם בוצעו כאלה השוואות וגם שמעתי כמה וכמה הרכבים של מקורות. להגיד לך ששמעתי כל הרכב? ששמעתי כל סטרימר ואו סרבר? ובאותה מערכת? לא ולא.
סך הכל העמדה שלי שותפים לה מספיק אנשים שהחוייה הכללית שלהם מהסטרימינג קבצים היא עדיין לא מסופקת.
לא מדובר בכלל על לשמוע כל נגן וכל סטרימר, ולא מעניין בכלל *כמה* שמעת. מעניין רק "הסרבר סטרימר המושקע ביותר כנגד המקור סידי המושקע ביותר", בהשוואה זה לצד זה, לא לפי זיכרון.

יש לי חבר שהשמיעה ויכולת ההבחנה שלו יוצאי דופן, יש לו סטרימר של Linn ונגן של Esoteric, והוא טוען שהסטרימינג עדיף על דיסקים, אז אני מאמין לו יותר מלרוב הטוענים טענות עם ביסוס חלש יותר.

אותה התנגדות שיש,לי ל RC למינהם ומהונדסות יתר של הצליל תקפה גם לנושא הסטרימרים. אני בכלל ראש קשה, מעדיף לשמוע בfm stereo על פני סטרימר.
ויחד עם זאת, ניתן להנות גם מסטרימר סרבר ן רמה של הטובים מבינהם כנרטה כבר מתקרבת מאוד.
יהיה לי סטרימר בעתיד הקרוב , ב"נ, כדי לדגום מוסיקה טרם רכישת סידי , וגם לשמוע מוסיקה שלא קיימת בסידי ואו שאין לי עניין להתחתן איתה ולשים טבעת פלסטיק על המדף שלי עד שהמעבר יפריד ביננו...
סורי, לא מוצא טעם להתייחס להתנגדויות שמבוססות יותר על הסלידה מעובדת ה"מהונדסות" של הצליל מאשר מהצליל עצמו, במיוחד ממי שמעדיפים ציוד נחות אינהרנטית כמו נגן FM. שקולט שידורים של קבצי mp3 -- לפחות קול המוזיקה מחזיק דיגיטציות כאלה, ולא איכות CD ומעלה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
757
נקודות
113
לא מדובר בכלל על לשמוע כל נגן וכל סטרימר, ולא מעניין בכלל *כמה* שמעת.
אז למה שאלת כמה השוואות ערכתי? היית שואל ישר מה ההשוואה בין הכי טוב להכי טוב. את זה אני העליתי. מעתיקן!
יש לי חבר שהשמיעה ויכולת ההבחנה שלו יוצאי דופן, יש לו סטרימר של Linn ונגן של Esoteric, והוא טוען שהסטרימינג עדיף על דיסקים, אז אני מאמין לו יותר מלרוב הטוענים טענות עם ביסוס חלש יותר.
יש לי גם חבר כזה, אפילו שניים, הגיעו למסקנה הפוכה. אגב, אשמח לדעת מה דגם האסוטריק.
סורי, לא מוצא טעם להתייחס להתנגדויות שמבוססות יותר על הסלידה מעובדת ה"מהונדסות" של הצליל מאשר מהצליל עצמו, במיוחד ממי שמעדיפים ציוד נחות אינהרנטית כמו נגן FM. שקולט שידורים של קבצי mp3 -- לפחות קול המוזיקה מחזיק דיגיטציות כאלה, ולא איכות CD ומעלה.
אכן זה פלא, אבל יש משהו ב FM כשהוא נקלט טוב שקשה להסביר אותו.
עמיר, אני כבר שנים שומע את המוסיקה שלי " טריה" היישר מעץ הפלסטיק המסתובב. מה לעשות, שמהונדסות או סינטטיות פיתחתי אליהם רגישות.

אתה נהנה לא פחות ממני מהמערכת שלך וממוסיקה בכלל, פשוט מה שגורם לך הנאה קצת שונה ממני, לפיכך הבחירה שלך במערכת שלך ושלי בשלי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,971
נקודות
113
אז למה שאלת כמה השוואות ערכתי? היית שואל ישר מה ההשוואה בין הכי טוב להכי טוב. את זה אני העליתי. מעתיקן!
אבל לא שאלתי כמה, שאלתי:
האם ביצעת את ההשוואה שהצעת?

יש לי גם חבר כזה, אפילו שניים, הגיעו למסקנה הפוכה. אגב, אשמח לדעת מה דגם האסוטריק.
נדמה לי שזה Esoteric K1X SE.

אכן זה פלא, אבל יש משהו ב FM כשהוא נקלט טוב שקשה להסביר אותו.
עמיר, אני כבר שנים שומע את המוסיקה שלי " טריה" היישר מעץ הפלסטיק המסתובב. מה לעשות, שמהונדסות או סינטטיות פיתחתי אליהם רגישות.

אתה נהנה לא פחות ממני מהמערכת שלך וממוסיקה בכלל, פשוט מה שגורם לך הנאה קצת שונה ממני, לפיכך הבחירה שלך במערכת שלך ושלי בשלי.
זכותך לטעמך, אבל טענת טענות שאינן קשורות לטעם אישי, והעדפות אישיות שעל פניהן שונות משל רוב שאר האודיופילים, תוך התייחסות לא לצליל אלא ל"רגישויות" או הסלידות שלך ותוויות שהדבקת לו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור