רסיבר Denon 8500HA במבחן
בחודש מאי האחרון השיקה דנון את רסיבר הדגל שלה מחדש! ה-8500HA שכולל הגברה ל-13 רמקולים! תמיר עיואן עם הפרטים.
אם אתם נהנים כמוני מקולנוע ביתי סוחף, ובניתם במו ידיכם חדר קולנוע ביתי, ברור גם לכם שאין באמת תחליף לרמקולים שעוטפים אתכם מכל הצדדים מחוברים לרסיבר קולנוע מתאים. מגבר הקולנוע הביתי משמש כמוח והשרירים של כל מערכת קולנוע ביתית ויבטיח שהסרטים בהם אתם צופים יישמעו עוצמתיים, מפורטים ודינאמיים, ויעניק לכם את החוויה המושלמת.
תקציר מנהלים
הסקירה הזו מעמיקה במיוחד, אז אתקצר למאותגרי הקשב: אם אתם מחפשים להעצים את חווית הקולנוע הביתי לשיאים חדשים ואתם מתכוונים לחבר 13 רמקולים, ה- AVR-X8500HA הוא בדיוק הרסיבר שאתם צריכים. לא רק שתקבלו את הסאונד הסוחף בכל פורמטי האודיו הרב ערוצי שתוכלו להעלות על הדעת, תהנו גם מתמיכה באיכות תמונה עד 8K וחיבור HDMI 2.1 מלא שיתמוך בכל אמצעי התצוגה הקיימים כיום. למרות שנראה שמערכת הכיול אודיסי מתקשה לעמוד בתחרות, היא עדיין מספקת את הסחורה בשילוב עם האפליקציה בסלולרי. רבים ישבו עד כה על הגדר וחיכו להתייצבות השוק, והנה זה בא. דנון מספקים סאונד רב ערוצי מעולה וחוויה שקשה לעמוד בפניה.
שנתחיל?
לאחר שסקרתי כאן את ה- Anthem 1140, היה זה רק מתבקש שאקבל לידי את הקונקורנט שאך לאחרונה נולד. בחודש מאי האחרון השיקה דנון את רסיבר הדגל שלה מחדש! ה-8500HA. המכורים לערוץ ההיסטוריה זוכרים בוודאי שבמהלך 2018 הושק ה- 8500H שכלל תמיכה ב- 4K ו- HDR בסיסי.
עתה מושק ה-Denon 8500HA שכולל תמיכה מלאה ב- 8K, תקן HDMI 2.1 במהירות מקסימלית של 40Gbps, תמיכה מעודכנת ב- HDR 10+, Dynamic HDR, HLG (Hybrid Log Gamma) ודולבי וויז'ן. בקיצור – כל החבילה!
זוכרים את הפדיחות לפני שנה וחצי, שדרשו הוספת קופסא חיצונית שתאפשר 4K 120fps? אז עכשיו סוף סוף ה- HDMI 2.1 מלא, ללא גליצ'ים ושטיקים!
Made in Japan
האמת, התגעגעתי. בכמה רסיברים נתקלתם לאחרונה שכתוב עליהם ללא ניואנסים שהם מיוצרים ביפן? אז הרסיבר הזה יוצר מפורשות שם, וכיאה לדגם על בייצור בקנה מידה קטן יחסית, הוא עובר בקרת איכות מחמירה ביותר.
מידות ומשקל
הרסיבר הזה הוא מפלצת קטנה. במשקל 23.3 קילו, גובה 26 ס"מ כולל אנטנות, ועומק 49 ס"מ, מדובר ברסיבר שדורש מקום מכובד. לשם הפרופורציות, אחיו הצעיר יותר 6700H שוקל 8 קילו פחות, קצר ב-10 ס"מ ונמוך ב-3 ס"מ.
הכירו את הכלה
על הנייר
הרסיבר תומך בכל פורמטי האודיו שקיימים, כולל הפורמטים השיגרתיים Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS:X, DTS Virtual:X, Auro-3D, IMAX Enhanced אולם גם ב-DTS:X Pro שמספקת תמיכה ב- 13 רמקולים. איפה נחבר 13 רמקולים? תחזיקו חזק, זה מגיע.
כדי לא לאכזב את לקוחותיה שרק רכשו במיטב כספם את ה-8500H , דנון מבשרת שהם יוכלו לשדרג תמורת שקלים מועטים את כרטיס ה- HDMI שלהם, כך שיתמוך ב-HDMI 2.1 ב- 40Gbps. את התמיכה ב- DTS:X Proיקבלו בעלי 8500H באמצעות עדכון תוכנה.
טבלה מרכזת בין 8500H ל-8500HA
וידאו
כידוע, רסיבר עכשווי נדרש לתמוך גם בתקני הוידאו העדכניים, וה-X8500HA מצטיין גם כאן:
- HDMI 2.1 ב-40Gbps
- DHCP 2.3 בכל 8 הכניסות ו-3 יציאות ה- HDMI: לצורך ההמחשה הפשטנית אציין שהמדובר בגרסת התקן העדכנית ביותר לשם העברת מידע על גבי הרשת.
- 8K 60 fps
- 4K 120 fps
- HDR 10+, Dynamic HDR, HLG (Hybrid Log Gamma) ודולבי וויז'ן
- התאמת איכות תכנים מרזולוציית FHD ו- 4K כך שיותאמו לרזולוציית 8K.
הגברה
המדובר ברסיבר הרב ערוצי שמספק הכי הרבה ערוצי הגברה. נזכיר שהתחרות הצטמצמה לאחר שאונקיו שכוללת גם את המותגים אינטגרה ופיוניר, נקלעה לקשיים, ולכן בפועל נותרו רק ימאהה, ארקאם ואנתם מול מרנץ ודנון.
בעוד Anthem 1140 כולל עיבוד ל-13 ערוצים, אולם מגביר רק 11, ה- 8500HA מגביר את כל ה- 13, ובאיזה עוצמה! היצרן מדווח שהרסיבר יספק 150 וואט לערוץ ב-8 אוהם כאשר מוגברים 2 ערוצים בלבד. הצריכה הכוללת של הרסיבר היא 900 וואט.
קדמיים:
150W + 150 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.05 % T.H.D.)
190W + 190 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)
סנטר:
150W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.05 % T.H.D.)
190W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)
סראונד:
150W + 150 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.05 % T.H.D.)
190W + 190 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)
סראונד אחורי/אטמוס/Front wide
150W + 150 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.05 % T.H.D.)
190W + 190 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)
בחלון הרסיבר תוכלו לראות במלוא תפארתו את השנאי העצום שמספק את הכח לכל 13 הערוצים יחדיו.
שנאי ענק במרכז
חיבור למקורות
מבחינת חיבורים, אני מסודר:
- 7 כניסות HDMI מאחור, כניסת HDMI אחת בחזית ו-3 יציאות HDMI מאחור: 2 ראשיים, אחת מהן תומכת ב- eARC, ואחת ל- zone 2 הם די והותר. לאחר חיבור למספר יציאות במקביל מצאתי שכמו ה- Anthem 1140, גם הדנון אינו מסוגל למתג את יציאות ה- HDMI ולכן מספק סיגנל קבוע לכולן.
- הנוכחות של כניסות קונפוננט וקומפוזיט, אנלוגיות, פטיפון Moving magnet וחיבור אופטי, יוודאו שגם אם יש לכם מקור ותיק, תוכלו לחבר אותו בקלות.
- ניתן לחבר עד שני סאב וופרים במקביל.
גב הרסיבר
בנוגע ל- Upscale, הרסיבר יודע לקחת תוכן ב- 1080p או 4K, ולשפר אותו כך שיוצג באופן מיטבי בטלוויזיות התומכות ב-8K.
Eco mode
כדי לאפשר לנו להקטין את הוצאות החשמל, דנון התקינה ברסיבר זה מצב חסכוני ECO. במצב זה מכובה רכיב ההגברה של 13 הערוצים, אולם רכיב הפרוססינג נותר פעיל. זה נוח מאד במידה ותרצו להשתמש ברסיבר הזה כפרוססור בלבד, ולשם הגברה להשתמש במגבר חיצוני. כך תוכלו ליהנות מיכולת העיבוד של הרסיבר, תוך הפחתה משמעותית של צריכת החשמל שלו.
בנוסף הוטמעה פונקציה שמכבה אוטומטית את ספק הכוח כאשר היחידה אינה בשימוש, ובכך להפחית שימוש עודף בחשמל.
Pre Amp
רגע לפני שאתם שוקלים להשתמש ברסיבר הזה כפרוססור בלבד, או לצרף לו מגבר כח, כדאי שתנסו אותו גם ללא הגברה חיצונית. למרות שהסט אפ הכולל שחיברתי לרסיבר היה של 13 רמקולים, ביצועיו הבהירו חד משמעית שיש לו עוצמה מספקת גם ללא מגבר נוסף.
עם זאת, ניתן כמובן להשתמש ברסיבר זה גם כ- Pre Amp שיבצע את הפרוססינג, ולהפעיל את ה- Eco Mode לשם כיבוי ההגברה.
Hi-Res Audio Streaming
בנוסף על תמיכתו בכל פורמטי האודיו הרב ערוצי, ניתן ליהנות גם מסטרימינג של מוסיקה באיכות גבוהה באמצעות טכנולוגיית עיבוד שמע AL32 שכוללת תמיכה באיכות דגימה של עד 192kHz/24 Bit מסוג ALAC, FLAC ו-WAV, אולם גם DSD 2.8MHz ו- 5.6MHz, דרך חיבור ה- USB הקידמי, או בהזרמה תוך חיבור לרשת הביתית.
שירותי הזרמה מובנים
מצאתי את ה X8500HA מאד נוח להזרמת מוסיקה. מבחר השירותים להזרמה כולל את Tidal, Deezer Spotify, Napster, SoundCloud, Amazon Music ואחרים. בניגוד לדגם X8500H, אותו החליף, הרסיבר הזה מאפשר גם הזרמה ישירה מ- Roon .הזרמה מקומית תיתכן גם עם Apple AirPlay 2 אולם מכיוון שאין לי סלולרי של אפל, לא יכולתי לבחון זאת. במידה ואתם מאחסנים את הקבצים על שרת ברשת הביתית, כדאי שתדעו שהרסיבר הזה מסוגל להזרים מוסיקה מכל שרת DLNA באמצעות ממשק פשוט להפעלה.
הזרמה במספר חדרים במקביל
דנון מאפשרים לנו גם לפצל את השימוש ב- 13 הערוצים המוגברים בעד 3 אזורים נפרדים. אלו שלא ישתמשו ב- 13 ערוצים בחלל אחד, יוכלו לפצל את הערוצים במספר חללים בבית, כדוגמת המרפסת, האמבטיה או בחצר. גם את יציאות ה- HDMI ניתן לפצל באופן דומה. לדוגמא, לחבר טלוויזיה בסלון, וטלוויזיה נוספת במרפסת, כאשר כל אחת תישלט בנפרד.
על מנת לאפשר הזרמת מוסיקה נפרדת בכל אזור, באמצעות אפליקציות הסטרימינג שפורטו מעלה, דנון הטמיעה את אפליקציית HEOS החינמית שמאפשרת להאזין למוסיקה בכל מקום אליו העברתם חיווט רמקולים מהרסיבר. ה- HEOS המובנה יאפשר לכם בקלות גם להשמיע מוסיקה זהה בכל החללים יחדיו, במצב מסיבה.
אפליקציית HEOS
עוזרת קולית
כיאה לטרנד העכשווי, גם הרסיבר הזה כולל תמיכה בקבלת פקודות קוליות מהעוזרות הפופולריות אלקסה וגוגל.
קישוריות
בעת התקנת הרסיבר תידרשו להבריג בגבו 2 אנטנות, האחת לבלוטות' - הרסיבר תומך בגרסה 4.2 - והשניה ל- WIFI. הקישוריות האלחוטית תאפשר לכם לתקשר עם הרסיבר דרך האפליקציה. בנוסף, תמצאו בגב הרסיבר חיבור לרשת קוית שיאפשר לכם לחבר הרסיבר בחיבור יציב וקבוע לרשת הביתית.
שלט רחוק
כיאה למכשיר הדגל, מתקבל איתו שלט ענק, בעל תאורה אחורית. יש לציין שלמרות שהתאורה האחורית אמורה להידלק לאחר הזזת השלט, היא נדלקת לחליפין גם במהלך סרט, כתוצאה מרעידות באסים או תזוזה שלי על הספה. כתוצאה מכך, השלט פשוט נדלק וכבה בתדירות גבוהה, ברוב המקרים שלא בכוונה להשתמש בו.
התקנה
מסכי ההדרכה של דנון מובילים אותי שלב אחרי שלב, בתמונות ברורות, משלב איתור כבל הרמקול המתאים, דרך גילוף הבידוד ועד לחיבורו הנכון לרסיבר. המנוסים עלולים לראות בזה שלב מייגע, ועם זאת חשוב לבצע זאת נכון על מנת לודא חיבור כל הרמקולים.
דנון מספקים עם המוצר דף הכולל מדבקות לסימון הרמקולים על החוטים. בעוד בעלי מספר מועט של רמקולים עשויים לראות בזה עזר מיותר, אני דווקא מצאתי בכך ערך מוסף משמעותי, בשל מספר הרמקולים הגדול אותו אני נדרש לחבר.
חווית סראונד היקפית
רצה המזל וכשבניתי את חדר הקולנוע, הכנתי צנרת וחיווט ל-13 רמקולים: כלומר בנוסף על השניים הקידמיים, סנטר, שני סראונד, שני סראונד אחורי ו-4 אטמוס, גם שני front wide. בקיצור, הכנתי ריכבי לחורף.
היו בטוחים שלאחר שתחברו את הרסיבר הזה ל-13 רמקולים ותמצאו שהוא ממצא את המקסימום לכל פורמט עדכני אפשרי, כגון:
- 7 רמקולים היקפיים ו- 6 רמקולי אטמוס
- 9 רמקולים היקפיים ו- 4 רמקולי אטמוס – התצורה שלי
- Auro-3D או DTS:X Pro עם 13 רמקולים
לשם הנאה מקסימלית, נדרש כמובן להשקיע בתשתית מתאימה ולהתאים את הרמקולים לחלל, אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת.
Audyssey MultEQ XT32
במיוחד ברסיבר-על שכולל 13 ערוצים הגברה נפרדים, אני מוצא שלמערכת הכיול יש תפקיד קריטי במיצוי הביצועים וההשקעה הכספית המכובדת. ראוי לציין שחלק מהמתחרים שעברו למערכות כיול שנעזרות במחשב וכוללות אלגוריטמים מתקדמים שמתעדכנים מעת לעת. ביניהם נציין את אנתם שכוללת את מערכת ה- ARC, אונקיו וארקאם שהטמיעו את דיראק, דנון ממשיכה לבחור במערכת כיול ותיקה ומוכרת שמובנית בתוך הרסיבר ונתמכת גם באפליקציה חיצונית, הלא היא Audyssey MultEQ XT32.
כמו לכל בחירה בחיים, גם כאן ניתן למנות יתרונות וחסרונות:
בין היתרונות במערכת כיול מובנית ברסיבר ניתן לציין שהתהליך פשוט, מתאים גם למאותגרי טכנולוגיה, לא משלב מיכשור נפרד ולא מחייב חיבור לרשת הביתית או למחשב נייד. המיקרופון כלול בערכה עם הרסיבר ומתקן הגבהה שלו עשוי מקרטון מתקפל.
ערכת כיול הכוללת מעמד מקרטון
MultEQ Editor
מדובר באפליקציה לסמארטפון המתממשקת לרסיבר, מנהלת את הכיול במקום הממשק המובנה בו, שולפת נתוני הכיול ממנו, ומאפשרת לבצע שינוים רבים, שבהמשך יוטמעו ברסיבר. אלו שמעוניינים להשתמש בה כדאי שיבצעו הכיול עימה ולא עם המימשק המובנה ברסיבר, מכיוון שלא ניתן ליבא את הכיול שבוצע בממשק הרסיבר על מנת להשתמש בו בממשק האפליקציה.
האפליקציה אמנם בתשלום של 20 דולר בחנות האפליקציות Google play, אולם במידה ותרצו לבחון את הערך המוסף שלה בטרם רכישתה, תוכלו גם למצוא את ה- APK שלה להורדה באמצעות מנוע החיפוש הקרוב לביתכם.. במידה ותבחרו להשתמש בה, כדאי מאד שתתקינו אותה על מכשיר עם מסך גדול יותר מסלולרי, כגון טבלט או IPAD. כך תוכלו להשיג דיוק רב יותר בתיקונים שתבצעו באמצעותה.
מסך הפתיחה של אפליקציית MultEQ Editor
על מנת לצפות באפליקציה בנתוני הכיול ולעדכן אותם, עליכם לדגום לפחות שלושה מיקומים מתוך שמונה אפשריים. בכל סיום דגימה של מיקום (דגימת 13 רמקולים בכל פעם), הרסיבר יעביר המידע לאפליקציה שבסלולרי.
בתום 3 מיקומים ראשונים תוכלו כבר לעצור את הכיול, ולהסתמך רק עליהם על מנת לעבד המידע שהתקבל, ובהמשך אף להעבירו לרסיבר
שמונה מיקומים מוצעים, השלושה הראשונים חובה
ההמלצה הטובה ביותר שניתן לתת למי שהולך להריץ כיול למערכת, היא לוודא בטרם הכיול שהרמקולים מוצבים בחלל באופן המיטבי מכיוון שכיול לא נועד לתקן מיקום שגוי של רמקולים.
בטרם יחל הכיול, האפליקציה תבצע בדיקה לעוצמת הסאב וופר ולהשהייה (Delay) שלו.
מיד לאחר הכיול יוצג מסך המסוגל להפעיל או לבטל היכולות הבאות ברסיבר:
- Dynamic EQ – התאמת האיזון בין הצלילים הגבוהים לנמוכים.
- Dynamic Volume – האפשרות להפעיל מצב לילה בו הצלילים הנמוכים פחות מובלטים
- LFC – מיזעור מעבר באס בין חדרים באמצעות חיתוך תדרים הנמוכים מ- 35 הרץ, כלומר הופך את הסאבו ופר שלכם לקטן הרבה יותר. מומלץ לבטלו במידה ואתם רוצים להפיק המיטב מהסאב.
המלצה נוספת היא לבטל את ה- Midrange compensation, במידה והרמקולים שלכם איכותיים. ביטול זה ניתן לבצע רק דרך האפליקציה. דנון הכניסו את התכונה הזו לצורך תמיכה ברמקולים ישנים.
תוצאות הכיול מובאות כאן, וכוללות רמקול מייצג אחד מכל זוג רמקולים במערך שלי, ואחד מארבעת רמקולי האטמוס התוך תקרתיים. הגרף בירוק מציג את התוצאה לפני התיקון, והאדום את התוצאה לאחר התיקון.
נזכיר שהאפליקציה מסוגלת לאפשר תיקון גרפים של כל רמקול בנפרד. בדומה לאפליקציות מתחרות כגון דיראק, תוכלו גם כאן להוסיף נקודות ייחוס (מוצגות בצבע לבן) ודרכן לתקן את העקומה. תוכלו התיקון אינו מיידי, ולשם הטמעתו תידרשו להעלות דרך הרשת הביתית את הקובץ לרסיבר.
גם אפליקציה זו, בדומה למתחרותיה, מאפשרת תיקון של גרף המטרה.
בתום הכיול תוכלו לתת לקובץ שנוצר שם, ולשלוח אותו לרסיבר, לחבר, או לאחסן בכונן חיצוני. במידה ויצרתם מספר גרפים לאותו הרמקול, תוכלו להעלות גרף אחד בכל פעם, ולבדוק אם התוצאה מתאימה לכם.
בניגוד למצופה, לא ניתן לכייל רמקולים שהתקנתם באזורים נפרדים. הכיול מבוצע לאזור אחד, ומשם רק ניתן לתקן את הכיול בכל רמקול בהתאם לשמע ולתוצאה בגרף.
הסט אפ
לצורך בדיקת המגבר חיברתי אליו ציוד תומך 4K, שכולל:
- NVIDIA Shield TV Pro
- מקרן אפסון 7400
- טלוויזיית סמסונג Neo QLED 65 אינטש מדגם QN90A
מכיוון שלא לכולנו יש רק ציוד תומך 4K, חשוב היה לי להתרשם גם מהביצועים והתמיכה בציוד ותיק יותר. לכן חיברתי לרסיבר גם טלוויזיית פנסוניק V10 התומכת ברזולוציית 1080p.
מערך הרמקולים בחלל:
- קדמיים Cerwin Vega XLS 215,
- front wide Paradigm Studio 100 v5
- סנטר Paradigm CC-590
- שני סראונד Jamo Studio Sound
- שני סראונד אחורי 590 v4 Paradigm
- ארבעה אטמוס שקועים בתקרה Klipsch CDT-5650-C II.
בשל המבנה של הרמקולים הקדמיים שכולל בכל רמקול גם שני דרייברים בקוטר 15 אינטש, נמנעתי מלצרף גם סאב וופר, ועל כן בתפריט הכיול הגדרתי שתדרי ה- LFE יגיעו גם מהקדמיים.
מידע מלא על הזוויות והגבהים של הסט אפ שלי ניתן למצוא גם בקישור הבא, על פיו בניתי את מערך הרמקולים.
חיבור אמצעי תצוגה מעורבים
חיבור הסט אפ היה פשוט ועם זאת חשוב לציין שחיבור במקביל של שני אמצעי תצוגה, האחד שתומך ברזולוציה מקסימלית של 1080p והאחר שתומך ברזולוציה של 4K גרם לכך שהצגים הבהבו כל מספר שניות. כיבוי הצג למצב standby לא הפסיק את ההבהוב. רק ניתוקו הפיזי של אחד הצגים מכבל ה- HDMI פתר זאת. מסקנה: כדאי להימנע מחיבור לרסיבר מספר צגים שכל אחד תומך ברזולוציה אחרת.
רב ערוצי HD A/V
בחרתי בסצנת המרדף בסרט Nobody שלדעתי עשויה להפוך מהר מאד להיות ממכרת. שילוב שיר הרטרו heart braker של Pat Benatar מתנגן ברקע עם תופים הולמים וגיטרה חשמלית, עם מרדף ויריות אחרי Bob Odenkirk שמראהו הפיזי בדיוק ההיפך מגיבור כל יכול, הוא בדיוק מה שלוכד את עין המתבונן. ברובו של הסרט הוא נלחם באויבים באמצעות ידיו החשופות, כשהבמאי לא מהסס להציג את גופו השדוף, ובכל זאת הוא מנצח אותם.
בחזרה לסצינה. היריות מרכבו של ראש המאפיה הרוסית ממוקדות ונשמעות בבירור , כך גם רסיסי הזכוכיות שנשברת. הסצינה שממשיכה לעבר מקום עבודתו, מדגימה את הדיאלוגים הברורים בין האץ' לחבריו, למרות הירי המתמשך ומוסיקת הרקע.
עברתי לסצינה אלמותית מהסרט גודזילה נגד קונג, בה קונג נלחם בים מול גודזילה, סרט עם פסקול רב ערוצי איכותי ביותר. כאן זוג רמקולי ה- front wide משחקים תפקיד מרכזי, הולמים ומרחיבים את הסצינה מעבר לכל דמיון. כל תנועה במים סוחפת את הצופה מכל עבר, תופי המלחמה הולמים ללא לאות, וכשפצצות העומק משוגרות, היה ברור שעומד להתקבל פיצוץ שיערב את כל מערך הרמקולים להעצמת החוויה.
מוסיקה רב ערוצית
Shakira - Whenever, Wherever
לעיתים יוצא לנו להכיר תכנים מאחרים. מאד שמחתי שבתערוכת DigiTown האחרונה חוויתי זאת מספר פעמים. בביתן של אחת המציגות שלף נציג היבואן דיסק בלורי של הזמרת הקולומביאנית שאקירה, כשהיתה רק בת 28 בסיור הופעותיה Oral Fixation. אגב, לא רבים זוכרים שאת השיר הראשון שלה היא כתבה בגיל 8, ואת האלבום הראשון הוציאה כבר בגיל 13. בשנת 2011 ביקרה בישראל ביחד עם בן זוגה דאז, הכדורגלן ג'רארד פיקה. למרות הציפיה והפרסום הראשוני, היא לא הגיעה לישראל במסגרת סיבוב הופעות בשנת 2018.
נחזור לקליפ. הוא מתחיל במוסיקה אוריינטלית, לאחריה עולה שאקירה לבמה כשהיא רוקדת ריקודי בטן בשילוב עם חבל מלופף על גופה. השיר נפלא ובביצוע מהפנט. הרסיבר הציג אותו באופן סוחף וריאליסטי ביותר כשהשילוב של הזמרת והנגנים, עם הקהל בסראונד היה מרתק.
Simple Minds - Don't You (Forget About Me) Live concert 2017
יש שירים שהופכים להמנון. מבחינתי השיר הזה הוא אחד מהם. במקור הוא נכתב לסרט "מועדון ארוחת הבוקר". נזכיר שבתחילה חברי הלהקה סירבו לשיר אותו, בטענה שישירו רק מה שנכתב על ידם, ולפיכך הוצע גם לבריאן פרי ואפילו לבילי איידול, שדחו ההצעה על הסף. לאחר שכנועים אפילו מקריסי היינד, חברי simple minds התרצו לבסוף והשאר היסטוריה.
נתתי לו לנגן, והתרפקתי על הבאסים האדירים בדיוק בשלב שמוצגת בפני הקהל המתופפת. האזנתי לקהל ששואג ברקע ונהנתי מההפרדה בינו לבין הזמר וכלי הנגינה. ביצוע סוחף
דו ערוצי
ראשונה התכבדה Rachelle Ferrell, בשיר Sista. לא רבים יודעים, אולם רייצ'ל החלה לשיר בגיל 6 וכבר אז הצליל שהפיקה מגרונה היה במנעד של 6 אוקטבות. מכיוון ששלטה בשירה ובניגון על מספר כלי נגינה, היא החלה מפתחת במקביל גם את יכולתה לכתוב שירים, ואז צוטטה כאומרת את המשפט המעניין הבא:
"The songwriter translates emotion into words. The singer's job is to translate the words back into emotion".
הדנון הגיש את השיר באופן כמעט מיטבי, והצליח לייצר אצלי חוויה סונית נפלאה. לשמחתי הטונים הגבוהים אליהם הגיעה הזמרת לא צרמו למרות שהמדובר במגבר רב ערוצי. אפקט הבאס של התופים שניגנו ברקע לאורך כל השיר, היה הדוק, ללא כל הידהוד.
עברתי ל-Human של Rag'n'bone Man. רורי צ'ארלס גרהאם, זמר בריטי בן 35 שפרץ לפני כחמש שנים עם הלהיט Human. ב- 2018 היה אמור להופיע בישראל אולם ביטל אותה ללא הסבר כלשהו. השמעתי את השיר באמצעות הדנון ונהנתי מכל רגע. עוצמות הסאונד שהמגבר הזה מסוגל לספק, עם הבאסים שבשיר היו מיטביים. שאגות הליווי נשמעות בצלילות נעימה לאוזן, וקולו של הזמר ממוקם במרכז הבמה.
עברתי ליוצר ישראלי שראוי לתת לו את הכבוד המגיע לו, אהוד בנאי בשיר אביא לך. בקול דרמתי, הוא יביא לך כל שתבקשי. קולו ריאליסטי ומאוזן, הכלים ממוקמים היטב במרחב, תוך אבחנה ברורה ביניהם. הבאסים נשמעו מאוזנים ולא מוגזמים. הוקסמתי במיוחד מהפריטה על הגיטרה.
סיכום
אם החזקתם עד כאן, בוודאי הבנתם שהרסיבר שווה את ההשקעה. יש לו כל כך הרבה אספקטים שניתן לכסות, שבקלות יכולתי לכתוב עוד אבל נעצור כאן כי צריך לשמור על יחסים עם עורך האתר. הדנון AVR-X8500HA מתאים מאד לכינוי רסיבר-על. יש לו את הכח המתאים, מספר ערוצים מוגבר שאין ברסיברים אחרים אותם סקרתי, את כל תכונות הקישוריות הנדרשות, תמיכה בכל הפורמטים הקיימים ועמידה בתקני וידאו ואודיו מיטבית. הוא כולל את מערכת הכיול אודיסי שדורשת היכרות מעמיקה והשקעה של אפליקציה בהשקעה של 20 דולרים נוספים לצורך כיול מיטבי. הכיול אפשרי לאזור העיקרי בלבד, אולם אלו מאיתנו שמתכוונים לחבר את כל הרמקולים באיזור אחד, לא יושפעו מכך.
אם נשקול את החלופות נגלה שהן הצטמצמו מאד וכוללות רק את ימאהה, ארקאם ואנתם. אם אתם בעניין של חלל ייעודי מרובה רמקולים, לאוהבים להינות ממוזיקה דו ורב ערוצית, סרטי קולנוע ותמיכה באמצעי תצוגה של עד 8K, זה ללא ספק רסיבר שכדאי לקחת בחשבון.
יבואן: סיריוס
מחיר: 23,116 ש"ח