ראשית,
זו שאלה לגיטימית לחלוטין!!
שנית,
הנושא הזה עלה כמה פעמים בעבר ומה שהיה נכון דאז נכון גם היום:
התשובה היא
לא!!!!!!!!
ומדוע
לא כל כך חזק? מכמה סיבות שהעיקרית מביניהן היא בדיוק זו שציינת. ברגע ששכר נכנס למשוואה כל המטרה של שקיפות מלאה של המוצר הנבחן מוטלת בספק או לכל הפחות מתערערת. שלא לדבר על רוח האתר שהיא איננה מסחרית ביסוד שלה. באמריקה מתפרנסים מסקירות, פה אצלנו בארץ, פחות.
אגלה לך סוד, אבל תבטיח שלא תגלה לנפש חיה...
מוכן...
תתקרב...
עוד יותר קרוב...
קבל:
האתר הזה לא רווחי לבעליו(!) אבל ששששש.... אל תגלה לאף אחד
אז לשאלתך הנוספת, אין כאן שום פקטור של "לעולם לא נדע". הינה הכל גלוי.
אומר לך (ולכולם) דבר נוסף,
אף כתב באתר דיטאון לא מקבל שכר על עמלו באתר. לא מבעלי האתר, לא מיבואנים ולא מרוח הקודש.
כל כתבה, סקירה, חשיפה וכו' וכו' וכו' של הכתבים כאן באים על חשבון זמנם הפרטי, דלק, זמן משפחה וחברים, אנרגיה וזיעה. שקל לא מתגלגל לכיסי הכתבים. שקל!
אוסיף ואספר לך שלפני קרוב לשתיים פנה גורם מוכר בארץ לכמה כתבים באתר (כולל עבדך הנאמן) בהצעה לכתוב תמורת שכר. ממש הוצע סכום כסף פר כתבה. אף לא כתב אחד נענה להצעה. גם כאשר הוצע לי אישית כי הכתבות יעלו תחת חסות דיטאון, אני עדיין הודתי על ההצעה אך סירבתי בנימוס. מה תגיד על זה? לא הרבה מכירים את הסיפור הזה.
ובנימה אישית אני אוסיף ואספר לך שאצלי ישנו חוק מהיום הראשון בו הפכתי לכתב,
אני לא סוקר מוצרים שאני מעוניין, עתיד, שוקל או חושק לרכוש לעצמי. לא מסתדר לי במישור האטי. (יעידו היבואנים שמכירים אותי שונים).
ואם כבר מדברים, בשנה האחרונה נכנסתי עמוק לתהליך של בחינת ציוד כבד לרכישה פרטית. היה מוצר אחד שדי מהר הבנתי שאיננו מתאים לי ופניתי ליבואן לתיאום השבת המוצר. היבואן אמר לי, "יאללה זה כבר אצלך, שברנו את הגב שנינו. תשאיר אצלך כמה זמן שאתה רוצה ולפחות נוציא מזה כתבה". למחרת המוצר הושב ליבואן בליווי רוב תודות ורוח טובה.
פעם אחת(!) היה מקרה שרכשתי מוצר שסקרתי וזה היה מייצב חשמל. וגם אז, לקח לי שנה וחצי אחרי פרסום הכתבה לקבל את ההחלטה לרכוש את המייצב (הוזמן חדש עם כמה התאמות אישיות) ולא רק בשל העובדה שהמוצר הזה עבר תחת ידי סקירה פומבית. גם לא הסתרתי זאת מעולם אך זה באמת היה מקרה חריג על מוצר שאיננו "רגיל".
לסיכום,
הכתבים שלנו נמצאים כאן בשל היותם אוהבי התחום ובעלי יכולת ורצון לתרום ולקדם את התחום בארצנו הקטנטונת והיקרה.
מקווה שעניתי באופן מלא ומספק.
הלוואי שכולנו נדע ימים שקטים וטובים יותר
עם ישראל חי!!