ואני דווקא הבנתי לחלוטין את מה שדוד אמר. זורם לי בשיחה.אתה לא יודע לקרוא בנוסף לכל - תקרא עוד פעם את שכתבתי ותצטט אותי נכון לשם שנוי.
אני לא יודע איזה דגם של דנון היה לך, אבל כמו שכבר כתבתי בעבר, הפנצ'ר עם הרסיברים זה שלא הצליחו לעקוף את ה-DSP במצב סטריאו נטו.לפני כ 8 שנים בערך היו לי דרישות צנועות
שמעתי באמצעות רסיבר דנון ורמקולים פוקל aria 906
יום אחד החלטתי שצריך לשדרג וחיפשתי מגבר סטריאו נפרד לשדך לפוקל
מצאתי בלוחות מגבר וינסנט 236 שהמוכר שגר לא רחוק ממני הסכים להביא אותו אלי ולחבר אצלי כדי לשמוע את ההבדל
השינוי היה עצום , כאילו החלפתי רמקולים
להגברה יש חשיבות גדולה ומורגשת ואני לא מדבר על מגבר של מליון דולר מול רסיבר אלא מגבר שמחירו חדש סביב 10000 שח
אגב מאז הוחלפו לסירוגין הרמקולים וההגברה וכל פעם הורגש הבדל משמעותי
בתחילת דרכי בתחביב הייתה לי מערכת סתומה ואוזניים ערלות. גם אני חוויתי כמוך שום שינוי בהחלפת רכיבים מסוימים.כ 10 אנשים חוויתיים שכמותך נפלו אצלי בבליינד בהשוואה בין מגברים .כמובן לפני 25 שנה כשאודיופילים היו "גברים" ולא פחדו מ BT.
אתה מתבלבל, זה לא אני עם האוזניים.....זה החבר עם אוזני הזהב של נמר שנכשל על כל צעד ושעל.בתחילת דרכי בתחביב הייתה לי מערכת סתומה ואוזניים ערלות. גם אני חוויתי כמוך שום שינוי בהחלפת רכיבים מסוימים.
למה לעצור במוגברים? בוא נקנה מערכת ALL IN ONE וזהו... הכי פשוט .תמיד הויכוחים על מגברים והתאמה לרמקולים, עוברים למוגברים והבעיות נגמרות
למה לעצור במוגברים? בוא נקנה מערכת ALL IN ONE וזהו... הכי פשוט .
איזה נושא? של רמקולים מוגברים? אההה.. זה רמקולים עם מגבר מובנה, לא?תלמד את הנושא לעומק ואחר כך תגיב
אמרתי לך עדיף להבין קצת יוצא בתחום ומה האפשרויות לפני שמגחחיםאיזה נושא? של רמקולים מוגברים? אההה.. זה רמקולים עם מגבר מובנה, לא?
רסיבר אומלל מהדיוטי פרי ומגבר ד'אגוסטינו במיליון ש"ח שניהם Flat 20-20000 וישמעו בקירוב אותו דבר במסגרת יכולות ההספק של הרסיבר.
רמקולים זה עולם ומלואו ללא שום קשר של אחד לשני כאשר לכל אחד יש את האופי המיוחד והברור שלו שנקבע בעיקר מעקום ה- FR שלו.
הבדלים בין FR של רמקולים יכולים להגיע ל 10 dB (*)כאשר אני לא בטוח שרוב החברים כאן מבינים את המשמעות של זה .......זה פי 10!!!!!! יותר חזק בתדרים מסויימים האחד לעומת האחר !!!
איך אפשר בכלל להשוות בינייהם מבחינת השפעתם על הצליל ? ........נראה לי שאני ורוב החוויתיים חיים ב 2 יקומים מקבילים.
------------------------------------------------
(*) בתחום תדר מסויים כאשר מקזזים את הבדל הנצילות ביניהם
https://www.kiiaudio.com/kii_three.phpאיזה נושא? של רמקולים מוגברים? אההה.. זה רמקולים עם מגבר מובנה, לא?
.
יתירה מכך, אתה חושב שמבחן עיוור היא שיטה נכונה לבדיקה. אבל היא לא. ואתה לא תזוז משני העקרונות האלה, אז אין כאן שום בסיס לשיח. אתה מבין?
טוב שכנעת אותי שהאוזניים היו כרויות. אז נשארה המערכת....אתה מתבלבל, זה לא אני עם האוזניים.....זה החבר עם אוזני הזהב של נמר שנכשל על כל צעד ושעל.
אגב, אני יכול להתחיל עם עוד שמות , שחלק מהם מוכרים היטב כאן בפורום.......אבל אני ממלכתי ושומר על "זכות השתיקה".
החבר של נמר הוא דוגמא למישהו שגם נמר מכיר היטב ואז זה לא "סיפורי רוברט" - הם חברים טובים עד היום.