הפיוניר הוותיק ההוא עדיין משרת נאמנה במערכת בשניה בירושלים. מערכת שבג'אז קל ווקל רך לא נופלת מהמערכת הראשית שלי.
אני טוען מזמן שההבדלים במקורות מרמה מסויימת ומעלה הם ממש בניואנסים. סיפרתי בעבר למה בחרתי בלקסמן : השוויתי בדקתי ושמעתי לא מעט נגנים וממירים וכולם היו מצויינים כל אחד בדרכו. הלקסמן לא נשמע יוצא דופן יחסית לאחרים. אבל כשהייתי צריך לארוז אותו ולהחזיר אחרי בדיקה אצלי לא יכולתי להיפרד ממנו ... ולכן נשאר. אני יכול להתחיל את כל הסיפור מחדש ולעבור נגן נגן בהשוואה אחד מול השני- החל בפיוניר הפשוט וכלה בנגני היי אנד - אבל זה מייגע.
אני לא בטוח שההנגדה בין "הפיוניר הפשוט" לבין "נגני הי-אנד" אינה מלאכותית.
מה שאני כן בטוח זה שאם אתה רוצה ודאות בתוצאה, אתה לא יכול לדלג על השלבים המייגעים.
גם הפיתרון הטריוויאלי-כבייכול של החלפת הממיר בנגן של לקסמן אינו
מבטיח לך את התוצאה שאתה רוצה
בנגינת דיסקים, שיכולה להיות שונה מאוד מזו של נגינה ממחשב.
למעשה, אפילו לא לגמרי בטוח שתישאר אותה תוצאה בדיוק
בנגינה מהמחשב, למרות שתיאורטית זה כבייכול אותו ממיר.
די בנוכחות של מעגלים נוספים כדי להשפיע, שלא לדבר על הבדלים נוספים שדי בטוח שייש במעגלים שסביב לב הממיר, כמו בספק הכוח, בחיבורים הנוספים ועוד.
עם זאת, הסתברותית, זה עדיין הפיתרון בעל הסיכויים הטובים ביותר, ונשמע שמה שהכי מפריע לך הוא משהו פסיכולוגי -- זה שההפרש עולה יותר מאופו חדש, אם כי קיומם ומחיריהם של אופו ושל פיוניר הם משתנים בלתי תלויים. כך שאם אתה רוצה לחסוך בטירחה ומוכן לשלם בכסף, זה הכיוון לקיצור הדרך המקסימאלי האפשרי.
קיצור דרך נוסף הוא לקנות את הפיוניר, ולבדוק מה קורה איתו גם כנגן עצמאי וגם כטרנספורט עבור הממיר הקיים. אם הוא מספק באחת הקונפיגורציות זה מצויין. אם לא, עדיין ייתכן שהוא יהייה שימושי כנגן Blu-ray בלבד (עבור המקרה שתה לא קונה אופו). קיים סיכוי (ללא הערכת הסתברות
מצידי) שזה ייתר את הממיר ותוכל להחזיר את ההוצאה ולהישאר עם כסף ביד.
קשה לי לחשוב על קיצורי דרך אחרים.
הכיוון של לקחת את הממיר שלך לאנשהו ולנסות לחבר לו איזשהו טרנספורט לא נראה לי שילמד אותך די הצורך ברמת הניאנסים הנדרשת, ושאתה צריך לחיות עם השילוב אצלך בביית מספיק זמן כדי להשתכנע.
האפשרויות כפי שאני רואה אותן:
- טרייד אין של הממיר לנגן. ההסתברות המירבית שזה יתאים לטעמך. החסרון: יקר, בתוספת הידיעה יתכן שאופו, משודרג או רגיל, אולי עדיף, ובפחות כסף, אבל לא תדע. איזו בעעעסה!
- לקנות פיוניר, ולבדוק אותו כטראנספורט וכנגן. אם הוא מייתר את הממיר -- חגיגה. אם הוא מספק בנגן עצמאי -- נהדר. אם לא, צריך להמשיך -- בעעעסה!!! אבל עדיין אולי הוא יישאר כנגן Blu-ray (אם הפיתרון המתקבל אינו אופו) ויצדיק את מחירו, וגם אם לא, אפשר למכור אותו, ואפילו אם נכשלים בזה, גם ההפסד זניח וגם הוא יכול להישאר כמכשיר גיבוי. אם הממיר לא מיותר, ייתכן שייהייה צורך גם במכשירים נוספים לתיאום שעונים
- לקנות אופו, רגיל או משודרג, ולראות אם הממיר מיותר. אם קונים רגיל, לא יודעים כמה מפסידים, ואם קונים משופר לא יודעים אם זרקנו כסף. איזו בעעעסה! אם הממיר לא מיותר, ייתכן שייהייה צורך גם במכשירים נוספים לתיאום שעונים
- לקחת בהשאלה כל מיני טראנספורטים ולבדוק בביית. ייתכן שייהייה צורך גם במכשירים נוספים לתיאום שעונים, ובעצם בדיקה בלעדיהם לא מספרת את הסיפור המלא. מייגע משהו משהו. איזו בעעעסה!
קשים חיי האודיופיל... במיוחד כשמדובר בניואנסים.... איזו בעעעסה!
עמיר