יש בעיה עם מבחנים לסוגיהם - (מה שאוהבי המדידות אוהבים להתכחש לו...):
כשאתה "במבחן האזנה" פועלים במוח חלקים שונים מאשר כשאתה מאזין בכייף בשביל עצמך.
יש הבדל גדול מאוד באופי ההתרשמות הפסיכית של אנשים מגירויים דומים. ברמה הפסיכולוגית זה ממש ברור שאנשים מתרשמים באופן שונה ממה שעשוי ניטרלית להיחשב כ"אותו הדבר"
זה אחד מתוך מספר לא גדול של הטיעונים הממוחזרים בכל ויכוח כזה.
ייתכן שהוא אפילו נכון, רק תמהני על מה הוא מבוסס, אם בכלל.
ואם כך, עשוי להיות מעניין גם לדעת מה קורה כשמישהו עושה מבחן כבלים לא עיוור, עבור עצמו, עם או בלי חברים, כדי לדעת אם להשקיע סכום ניכר בכבל, ומוצא הבדלים משמעותיים.
גם זה מצב שונה (ומלחיץ!) מאשר כשהוא מאזין בכייף בשביל עצמו, לא?
... לכן כל הדיונים בין מעריצי המדידות לבין האודיופילים מיותרים. כמו שכתב לי פעם המנכ"ל של ניים סטפנסון: נמאס לי להתווכח עם מהנדסים שלא מאמינים למה שהם שומעים...
נראה לי שכשאומרים שהויכוחים מיותרים, זה פיספוס של מה שהם משרתים "באמת", שזה להוכיח לצד השני שהוא טיפש שלא יודע על מה הוא מדבר, בעוד הדובר כן יודע, כבייכול.
אם המטרה הייתה לבדוק את המציאות, אז כולם הייו בודקים כבר מזמן, ובחלק מהמקרים אולי אפילו במתודולוגיות ראויות.
ברוב המקרים הטכנולוגיסטים הם היוזמים של הוויכוחים האלה, במטרה להראות לאודיופילים את האור והאמת, להראות לעצמם ולאחרים כמה שהם חכמים ויודעים על המציאות, ולהבליט עד כמה האודיופילים הם טיפשים ופראיירים. עדיף שאלה יהייו אודיופילים שהשקיעו הרבה במערכות שלהם, כי אז זה יותר שווה, כמו שעדיף לחסוך יותר כסף בלרוץ אחרי מונית ולא להשיג, מאשר בלרוץ אחרי אוטובוס, או פשוט לפי משל הענבים החמוצים.
זה כמו שברוב המקרים דוקא טבעונים וצמחונים הם הייזמים של ויכוחים על רקע "מוסרי", שמטרתם כבייכול היא להביא לעולם מוסרי יותר, אבל מטרתם למעשה היא להראות עד כמה הם נעלים על "אוכלי הנבלות".
יש גם מקרים של אודיופילים שיוזמים ויכוחים כאלה, כדי להראות כמה השמיעה ויכולות ההבחנה שלהם נעלים על סתומי האוזניים שחושבים שהם יודעים הכל, או עם איזה אנשים חשובים הם דיברו.
אבל עד כמה שראיתי, ברוב המוחלט של המקרים, אודיופילים ו"אוכלי נבלות" הם בעמדות הגנה, שלפעמים נעשית תוקפנית, ולא תמיד במפתיע...
עמיר