AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,928
- נקודות
- 113
יופי, אני שמח.זיו ('זיפ') הוא דווקא אחד האנשים הכי לא חוכמולוגים שתמצא.
הפעם היתה לו יציאה חוכמולגית (לא בשירותים).
עמיר
יופי, אני שמח.זיו ('זיפ') הוא דווקא אחד האנשים הכי לא חוכמולוגים שתמצא.
כשהייתי בצבא היינו קוראים לבדיחות/התכמויות קרש "מעציבות".
לדוגמה: א' מספר בדיחה----> פאוזה שבמהלכה נשמעים רק קולות הצרצרים-----> ב' אומר: "אחי, זו לא היתה בדיחה, זו היתה מעציבה".
סלנג של צור שלום (נכון לאז).
צודק! Sorry!! אכן לא שמתי לב!!אהלן עמיר,
רק מתוך סקרנות, שמת לב שתגובתי לא הייתה להודעה שלך?
אתה נראה לי אחד שמבין אז -
חיברתי כבל hd לפליסטיישן 3 שמחובר לטלויזיה. אחר כך ניסיתי לחבר בנוסף כבל רגיל (כי לפעמים ה-hd עושה תמונה קטנה יותר) באותו הרגע נראה היה שהכבל hd התקלקל או משהו. ברגיל הצלחתי לראות אבל כבר לא הצלחתי להחזיר למה שהיה בהתחלה.
מה זה יכול להיות?
תודה
בוודאי משפיע תלוי בשקיפות המערכת ,לפעמים לא תרגיש כי המערכת אינה שקופה מספיקבהנתן מערכת חשמל תקינה וכבלים תקניים ראויים,
אין שום "עובדה" לפיה כבלי חשמל משפיעים על איכות הצליל.
תופעה כזו מעולם לא הוכחה.
העובדה שכן קיימת, היא שאנשים טוענים שהם שומעים הבדל כזה (כמו כרמי ויואל).
ההסבר הקביל ביותר לכך, מדעית, הוא תופעת ההשאה העצמית - אוטוסוגסטיה (לינק). אנשים רבים נוטים להתעלם מחלק חשוב מטבענו האנושי, כאשר הם מסרבים (בעיקר מטעמי אגו) להכיר בעובדה שהטיות פסיכולוגיות כאלה אינן מהוות חולשה מיוחדת, אלא חלק חשוב מן ההוויה האנושית.
אין שום טעם בהסבר מדעי לתופעה של הבדלים-לכאורה, לפני שהופכים את ה"לכאורה" ל"בעליל" - וזאת ניתן לבצע רק ע"י מבחנים עיוורים, שמבטלים הטייה כזאת ויראו מובהקות סטטיסטית. רק אז, עפ"י השיטה המדעית, יהיה ניתן להתייחס להבדלים בין כבלי חשמל כאל נתון ("עובדה") ולהעמיק במחקר על הסיבות החשמליות (התמוהות) לכך.