אולי אני טועה? לא מבין למה חברה יחסית צעירים באודיו נניח 10 שנים,לא מצליחים ליצור...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
זה לא תמיד שחור - לבן
לא כל אחד שמודד הוא עם מערכת זולה,
ולא בהכרח אם הוא מודד, אז הוא לא שומע כלום

ממש ממש ממש אין לי שום דבר נגד מדידות.
כל יצרני הציוד, בלי יוצא מהכלל, משתמשים במכשירי מדידה כדי ליצור, לייצר ולכייל את הציוד שהם מוכרים.
אי אפשר אחרת.

הבעיה מתחילה עם אלה שמודדים דבר זה או אחר, ובעקבות המדידה מסבירים לנו שאנחנו לא שומעים מה שאנחנו שומעים. זו פשוט הכחשת מציאות "טכנוקרטית", ואין טעם לדבר עם כאלה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ממש ממש ממש אין לי שום דבר נגד מדידות.
כל יצרני הציוד, בלי יוצא מהכלל, משתמשים במכשירי מדידה כדי ליצור, לייצר ולכייל את הציוד שהם מוכרים.
אי אפשר אחרת.

הבעיה מתחילה עם אלה שמודדים דבר זה או אחר, ובעקבות המדידה מסבירים לנו שאנחנו לא שומעים מה שאנחנו שומעים. זו פשוט הכחשת מציאות "טכנוקרטית", ואין טעם לדבר עם כאלה.

אין טעם לשכנע מישהו.. באופן כללי. חבל על האנרגיה. הגבתי למה שכתבת. לפעמים יש match בין מדידות לאוזן. לפעמים יש מערכות יקרות. לפעמים אנשים מאזינים. ברור שיש טרולים שקופצים פה ושם. משני הצדדים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
תגיד ברק, אם אתה רואה במדידה שיש לך הגבר של 30 די בי בבאס, האם תחשוב שהרמקול שלך חבל על הזמן ביצור משקל , או תחשוב שאתה חי בטעות?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
רוב המערכות ככה! צריך לעשות שיעור איך בס צריך להשמע לחברה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
באס מיחידת 7 אינטש או משתי יחידות 15 אינטש?

פה יש פיזיקה שאי אפשר לעקוף אותה.
יש הבדל בין היכולת להשמיע תדרים נמוכים ליכולת איך להשמיע אותם...
אוויר שזז בחלל

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
מדידות זה חלק מהתחביב למי שמכוון עוד למעלה.לא פוסל מדידות,טוב שישנן והיום יחסית קל יותר.אבל בסוף הולך עם מה שאני שומע...אם זה לא מתנגש סבבה...

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
תגיד ברק, אם אתה רואה במדידה שיש לך הגבר של 30 די בי בבאס, האם תחשוב שהרמקול שלך חבל על הזמן ביצור משקל , או תחשוב שאתה חי בטעות?

מממממ... מצטער, אבל לא הבנתי... o_O

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מממממ... מצטער, אבל לא הבנתי... o_O

אפשר להתמכר גם ליין ב-10 שקלים, האם זה אומר שזה יין איכותי?

גם את אוזניים צריך 'לאפס', טעם זה דבר נרכש כמו בכל דבר.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אפשר להתמכר גם ליין ב-10 שקלים, האם זה אומר שזה יין איכותי?

גם את אוזניים צריך 'לאפס', טעם זה דבר נרכש כמו בכל דבר.

סורי, עדיין לא מבין.
ביין אני דווקא מבין. 35 שנה של ניסיון. שתיתי כמה יינות גדולים ומפורסמים. ושתיתי גם יינות ב 50 יורו שלא נפלו מהם. נכון... אין מצב שיין ב 5 או 10 יורו יהיה טוב. מעבר ל 30-40... חוק התמורה השולית הפוחתת עובד גם פה. בסוף מגיעים ליינות הממש גדולים, במאות וגם אלפי יורו. גם שם צריך מזל, אם היין השתמר כמו שצריך, שרד והשתבח. היין הכי טוב שזכור לי היה קלו דה לה רוש 76, ששתיתי בשנת 90. יותר טוב מלאפיט רוטשילד ועוד כאלה.
בקשר לאודיו - שמעתי מערכות, מסבירות ב 10 אלפים דולר ועד כאלה במאות אלפים. בארץ שמעתי מערכות שעלו מאות אלפי שקלים.. חלקן אהבתי. חלקן עשו לי חור באוזן. אישית יש לי סימפטיה למערכות מיד פיי, כאלה שעולות עד מאה אלף ש"ח נגיד. הרבה פעמים הם נותנות לא פחות הנאה ממערכות יקרות בהרבה.
אבל... על מה היה הוויכוח? כבר שכחתי

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
סורי, עדיין לא מבין.
ביין אני דווקא מבין. 35 שנה של ניסיון. שתיתי כמה יינות גדולים ומפורסמים. ושתיתי גם יינות ב 50 יורו שלא נפלו מהם. נכון... אין מצב שיין ב 5 או 10 יורו יהיה טוב. מעבר ל 30-40... חוק התמורה השולית הפוחתת עובד גם פה. בסוף מגיעים ליינות הממש גדולים, במאות וגם אלפי יורו. גם שם צריך מזל, אם היין השתמר כמו שצריך, שרד והשתבח. היין הכי טוב שזכור לי היה קלו דה לה רוש 76, ששתיתי בשנת 90. יותר טוב מלאפיט רוטשילד ועוד כאלה.
בקשר לאודיו - שמעתי מערכות, מסבירות ב 10 אלפים דולר ועד כאלה במאות אלפים. בארץ שמעתי מערכות שעלו מאות אלפי שקלים.. חלקן אהבתי. חלקן עשו לי חור באוזן. אישית יש לי סימפטיה למערכות מיד פיי, כאלה שעולות עד מאה אלף ש"ח נגיד. הרבה פעמים הם נותנות לא פחות הנאה ממערכות יקרות בהרבה.
אבל... על מה היה הוויכוח? כבר שכחתי

30db הגבר באס שיצא במדידה, שכיביכול לא מפריע להאזנה . זה מה שאלדר כתב. במקרה הזה, צריך לאפס את האוזניים. יש טוב ויש רע.

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
http://www.dtown.co.il/forum/thread...ה-70-נשמעים-כל-כך-יותר-טוב.59530/#post-426831

z.s תציץ בלינק, אם נראה לך עדין שהכל קשור רק לדור אודיופילים כושל מבחינתך וזה ההסבר להכל .
בוא נאמר שאתה קוצר את הפירות לאחר עשור חוסר ריספקט ,חוסר צניעות ,חוסר יכולת להבין שיש שירשור שלם לפני אודיופיליה שבסוף נותן לך את האפשרות לשבת מול הסט שלך לשמוע מוזיקה ולשחק בראש עם מחשבה מה קובע אנלוג או דיגיטל? ברור שאנלוג(מבחינתך).

ובתכלס כמעט כל מי שהגיב בשירשור בלינק לא רק שעברו אצלו ציוד לא פחות כבד מאצלך ,לא רק שיש להם ניסיון עשיר גם באודיו מרמת אנלוג דיגיטל ועד לדברים הקטנים ביותר.
בנוסף מבין דבר או שתיים על תעשיה ברמת ההקלטה ברמה היסטוריה של תעשיה ועד ההבנה שללא הבנה בסיסית
בשפה של המוזיקה ,בשפה של הקלטה וכו , וואלה אודיופיליה בלון מנופח שאפילו ניסיון להוציא את האוויר זה ללחוץ פול גז בניוטרל.

תגובה שלך שמה משקפת דור שלם אודיופילים שמרוב שמחט עושה הבדל כזה גדול תקופת אותם אופוריה שהם שילוב של שליטה במוזיקה לפחות כמו באך , שליטה בטכנאות סאונד לפחות רודי ואן, רמת שליטה בתעשיית המוזיקה והקלטות כאילו הם ניהלו בעצם לפחות יובל הלייבל אטלנטיק.
והיחידי בניגוד למצופה שעושה לייק באופן מוזר לתגובה מזה ׳פלצני׳ ולא מה לגופו של עניין זה דווקא בעל האתר נמר.

באופן פואטי מזכיר לי ראש ממשלה ששכח את אחריות 15 שנה בבית ומחפש את אשמים במחדל איך אבדה לו האחריות בבית כל תקופה שהוא מנהל את מדינה וכמובן לא מדובר באחריותו.

בסוף זילזול , חוסר כבד, חוסר צניעות,הרגשה שאני מבין הכל ולמדתי כבר הכל רק כי אני יכול ואני קובע כי אני יכול כי יש לי את כסף בעובר ושב לא מעידה על דבר חוץ מזה שאתה יכול לפנק את עצמך במערכת איכותית .
להשיג את כל מיומנות להבין מה אתה שומע ולמה וכו לא קונים בכסף ולא בציוד ולא מכתבה באיזה פורום שקוראים.

ואם אתה מזלזל ומבטל ידע ניסיון והבנה של אחרים שאין לך אפילו את רפרנס להבין את דברים מאחוריהם כי ככה תחושת הבטן שלך בהחלט יהיה לך קשה להבין את כרוניקה למה מתקשים לפתח כאן שירשורים או נמנעים מכך.

ואני יאמר להגינות שאתה לא חריג יש כאן כאלה שאיבדו את הבושה ואת גבולות לגמרה שהופך אותך אותי וכל השאר לבעלי נימוסים בריטים.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
על מה אתה מלין ? אתם קוצרים מה שזרעתם .
רציתם פורום בעל ציביון סובייקטיבי , קיבלתם.
רציתם פורום שמתמקד בפן החווייתי בלבד של התחביב , קיבלתם.
לא שזה מפריע למישהו או מזיז בעצם , וכל זמן שכולם נהנים למה לחרב שמחות , אבל מתן פומבי למצוקת לב שכזו פשוט מזמינה "אמרתי לכם" . הזמנתם את זה . גם את זה קיבלתם.

לא אכנס כאן לתמורות בעולם האודיו כפי שנוסחו היטב ע"י חלק ממשתתפי השרשור . אמנם יש לזה משקל , אך זה לא התורם העיקרי לבעיה מבחינתי .

יצרתם כאן בועה מנותקת . כל אדם שהשתמע מדבריו ולו רמז לקריאת תיגר על הנרטיב השולט בשיח המקומי , כל אדם שהעז להעמיד תפיסה מקובלת , אמירה מסוימת או טיעון שחוק במבחן הביקורת האובייקטיבית , נאלץ להתמודד עם תגובה נגדית שנעה על הספקטרום שבין כתף צוננת לבין נידוי ואף חסימה.
נלחמתם בציפורניים ובשיניים שלכם לבסס כאן מציאות כזו תוך כדי קבלת רוח גבית מפרנסי הפורום שהצהירו בריש גלי יותר מפעם אחת שצביון הפורום מוגבל לתכתיבים שנוסחו בהתאם לאידיאלים האישיים שלהם . דיקטטורה , יענו. מציאות כזו עומדת בניגוד מוחלט לכל הגיון ושכל ישר שכן די בה לכשעצמה לעורר אנטגוניזם ודיכוי רצון כלשהו לשרבב כאן מילה , אבל עושה רושם שבמעין צירוף מקרים מוזר (או שלא, בעצם) אנומליה כזו יכולה להתקיים ללא מפריע בקרב קהלים מסוימים. אבל לא לעד , למרות המאמצים ובניגוד לציפיות .

לדינמיקה עקומה כזו יש מחיר , ואני בטוח שגם אתם יכולים לתאר לעצמכם מהן התחנות על קו הזמן של קליקה סגורה מבחינה חברתית ואטומה מבחינה רעיונית שמתבססת על היזון-חוזר הדדי לקלט שנתרם ע"י חבריה בלבד , ובאיזו תחנה אתם נמצאים כעת. גילוי הדעת של פותח השרשור כמוהו כקריאה לנוסעי הטיטניק להטות כתף ולאחוז דליים לאחר פגיעת הקרחון.
זו התמורה שאתם משלמים על הסטגנציה שהשריתם במודע או שלא במודע על הפורום הזה . לפחות נתנחם בעובדה שבפורום השכן המצב לא יותר טוב . למעשה , הם הרגו שם את האתר לגמרי עם חיסול פורומים וינטאג' ואנלוגי והגליית חברים שאשכרה שווה לקרוא אותם , והעיצוב המזוויע החדש הוא המסמר האחרון בארון . ההבדל הוא שבעוד כאן נאחזים בכוח במיתוג והמיצוב האודיופילי , שם כבר לא מתביישים להתגאות בהיותם אתר נוסף של דילים , ממש שלוחה מקומית של הבזאר הסיני בשנקל הגדול בעולם.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שקט ! מאזינים....:)
נכון שבעבר היו פה דיונים סוערים ותעבורת ביטים רבה אבל בסה"כ נושא האודיו הביתי לא עבר שינויים והתפתחויות כל כך מסעירות שיש צורך לדון בהם.
להרגשתי רוב הדיונים הן בחזקת מסטיק לעוס....
אני לא מרגיש צורך ללעוס שוב את אותו המסטיק ולכן משתדל לא להפריע.
יש נושא/נושאים שמישהו פה סבור שהדיון בו לא מוצה או לא התקיים ?
ארז

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ואני חשבתי שריבוי אפשרויות מביא לתחרות ותחרות לירידת מחירים אך מסתבר שבתחום הזה עם כל יצרן בוטיק שקם כל שני וחמישי המחירים רק עולים וזה מביא לשיח אליטיסטי וגחמני. זה הכלכלה סטופיד אמר פעם מישהו, עד שלא נראה חזרה לקרקע המציאות של התמחור בתחום ההקצנה בשיח תמשיך.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
410
נקודות
63
זה דבר טבעי. הטכנולוגיה הפכה משהו שהיה נורא מסובך לפני כמה עשורים למשהו פשוט יותר.
כלי התוכנה לתכנון מעגלים, הוצאת מעגל להדפסה גם בכמות קטנה, תכנון ועיצוב שאסי, הזמנת השאסי ליצור, זמינות של רכיבים וצ'יפים..
המאצץ ליצור מוצר טוב בירידה, מה שגורם לאינפלציית יצרנים. כדי להתפרנס הם מוכרים את ה50 מגברים בשנה שלהם במחיר גבוה.
השוק יחסית קל להם כיוון שחלק ממנו לאו דווקא מחפש את המחיר הכי טוב, אלא דברים אחרים.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
יש נושא/נושאים שמישהו פה סבור שהדיון בו לא מוצה או לא התקיים ?
ארז

אם כולם יחשבו כך אז אפשר לסגור את הפורום . אישית הייתי שמח יותר לקרוא דיונים שמוגדרים "טכנוקרטיים" , אבל לצערי התחום מוקצה כאן והאישים שניסו לקדם אותו נחשבים פרסונה נון גראטה וזה מובן , עקב ההשלכות המהותיות שיש לו על התחביב כהגדרתו . דוגמה לדיון כזה שערכתי לפני כמה שנים באתר המקביל דן בשאלה אם ציוד שמע בעל היענות שטוחה מהווה את האידיאל . לצערי אותו אדם נחסם (העמיד בסכנה את המודל העסקי של האתר עם התבטאויותיו...) כך שהכיוון לא זכה להתפתחות .

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אם כולם יחשבו כך אז אפשר לסגור את הפורום . אישית הייתי שמח יותר לקרוא דיונים שמוגדרים "טכנוקרטיים" , אבל לצערי התחום מוקצה כאן והאישים שניסו לקדם אותו נחשבים פרסונה נון גראטה וזה מובן , עקב ההשלכות המהותיות שיש לו על התחביב כהגדרתו . דוגמה לדיון כזה שערכתי לפני כמה שנים באתר המקביל דן בשאלה אם ציוד שמע בעל היענות שטוחה מהווה את האידיאל . לצערי אותו אדם נחסם (העמיד בסכנה את המודל העסקי של האתר עם התבטאויותיו...) כך שהכיוון לא זכה להתפתחות .
הבעיה העיקרית היא שהטכנוקרטים (במיוחד אותו אחד שהורחק) מתעלמים מהבדלים שמיעים שהוכחו במבחנים עיוורים כאשר הם לא מצליחים להבין את ההסבר הטכני להבדל ואז, במקום ללכת ללמוד ולמצוא את החוליה החסרה ביידע שלהם הם טוענים שאלה ששומעים הבדלים מדמיינים אותם אך ורק כדי להצדיק את המחיר ששילמו.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הבעיה העיקרית היא שהטכנוקרטים (במיוחד אותו אחד שהורחק) מתעלמים מהבדלים שמיעים שהוכחו במבחנים עיוורים כאשר הם לא מצליחים להבין את ההסבר הטכני להבדל ואז, במקום ללכת ללמוד ולמצוא את החוליה החסרה ביידע שלהם הם טוענים שאלה ששומעים הבדלים מדמיינים אותם אך ורק כדי להצדיק את המחיר ששילמו.
זה כל כך לא מדויק מה שרשמת שאני לא יודע מאיפה להתחיל אבל לא חשוב , אין טעם להיכנס לזה. כמו שאמרתי , תיהנו מגן העדן שיצרתם על האי באמצע הים רק אל תשכח שהקרחונים נמסים כעת .

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זה כל כך לא מדויק מה שרשמת שאני לא יודע מאיפה להתחיל אבל לא חשוב , אין טעם להיכנס לזה. כמו שאמרתי , תיהנו מגן העדן שיצרתם על האי באמצע הים רק אל תשכח שהקרחונים נמסים כעת .
זה הכי מדוייק שיש ולכן במקום להתייחס עיניינית אתה מתחמק.

alont

אוהב את התחום
מעורבות
15
נקודות
18

אתה יכול לתת דוגמה למבחן עיוור שכזה?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור