אשמח להמלצה על כבל חשמל in wall

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
שלום
החלטתי בשעה טובה להעביר כבל ישיר מהלוח למערכת ואשמח להמלצות על כבל חשמל מתאים למשימה, חוץ מהכבל של oyaide
הדרישות הן פשוטות נחושת נקיה וחתך של מינימום 2 ממ"ר
תודה רבה

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מה המרחק?
האם הכבל יעבור חיצונית (ע"ג הקיר) או בצינור בתוך הקירות?
אם בצינור בקיר מה גודל של הצינור (הכבל של אוידה למשל, צריך צינור 25מ"מ וגם זה בקושי)
מה התקציב?

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
הי גיא, אני כתבתי בפורום של האודיופיליה וקיבלתי את עצתך לגבי קו חשמל ישיר, אחרי שגיליתי כמה צרכנים נוספים יושבים לי הקו.
אני צריך 18 מטר, זה יהיה בתוך תעלת חשמל חיצונית, אז אין מגבלת עובי.
לא הגדרתי תקציב, אבל גם לא מרגיש צורך להשתולל כי יש regenerator גם ככה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
18 מטר זה מרוחק מהלוח ויכול לפגום ביכולת הניתוק וההגנה, הוסף לזה חתך 2 ממ"ר ויש גם התנגדות גבוהה, אולי אתה מתכוון לכבל אויאידה 2 מ"מ זה קוטר של כל גיד ולא חתך ואז זה 3.3 מילימטר רבוע בחתך לכל גיד (קוואדרט).
מומלץ להתקין לוח משנה יעודי ליד המערכת או להשתמש בכבל 4 ממ"ר מהלוח לשקע.
מה זה נחושת נקיה? מפרט כזה אולי תקבל מיצרני כבלי אודיו, אין הרבה כאלה חיפוש קצר יעלה כמה.

נערך לאחרונה ב:

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
18 מטר זה מרוחק מהלוח ויכול לפגום ביכולת הניתוק וההגנה, הוסף לזה חתך 2 ממ"ר ויש גם התנגדות גבוהה, אולי אתה מתכוון לכבל אויאידה 2 מ"מ זה קוטר של כל גיד ולא חתך ואז זה 3.3 מילימטר רבוע בחתך לכל גיד (קוואדרט).
מומלץ להתקין לוח משנה יעודי ליד המערכת או להשתמש בכבל 4 ממ"ר מהלוח לשקע
מה זה נחושת נקיה? מפרט כזה אולי תקבל מיצרני כבלי אודיו, אין הרבה כאלה חיפוש קצר יעלה כמה.

תודה גדי, אני אכן התכוונתי לקוטר.
היה אצלי חשמלאי, הוא המליץ על כבל 2.5 קוואדרט וטוען שההתנגדות זניחה באורך הזה. אני שואף לכיוון ה 4 קוואדרט והוא מן הסתם רוצה כבל יותר נוח וגמיש לעבודה.
בהחלט התכוונתי גם לכבל של יצרני כבלי אודיו, אלא אם מישהו במקרה נתקל בכבלי נחושת נקיה.
אני מבין שחברת חשמל משתמשים בכבלי נחושת שאינה סגסוגת.
בעיקרון המערכת מוגנת כי היא מחוברת לרג'נרטור, אז בעניין הזה אני פחות דואג.
עשיתי חיפוש אבל חוץ מהכבל של oyaide לא ראיתי עוד כבל ייעודי in wall שמוכרים כאן.
יכול גם להזמין מחו"ל, אם מישהו יודע לכוון אותי

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
פנה לערן אודיופריק. יש לו כבל טוב של אקרולינק.
מעבר ל-2 האלו שהוצעו לך, כבל חשמל in wall אודיופילי בארץ אינני מכיר עוד טובים.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
https://www.thecableco.com/diy-cables-and-connectors/bulk-ac-cables/hidden-treasure-in-wall-
ac-power-cable.html

חברה מעולה והמחיר גם. רק קח בחשבון שהגידים שזורים (לא הכי אוהב) וצריך סופיות מאיכות טובה של WBT למשל בשום אופן את הזבל של חשמלאים.

נערך לאחרונה ב:

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
https://www.thecableco.com/diy-cables-and-connectors/bulk-ac-cables/hidden-treasure-in-wall-
ac-power-cable.html

חברה מעולה והמחיר גם. רק קח בחשבון שהגידים שזורים (לא הכי אוהב) וצריך סופיות מאיכות טובה של WBT למשל בשום אופן את הזבל של חשמלאים.

תודה רבה זה מחיר ל foot, אז זה יוצא יותר יקר מאשר לקנות כאן את הכבל של oyaide

פנה לערן אודיופריק. יש לו כבל טוב של אקרולינק.
מעבר ל-2 האלו שהוצעו לך, כבל חשמל in wall אודיופילי בארץ אינני מכיר עוד טובים.

תודה גיא הארקולינק עולה בערך 200$ למטר..

חייבת להיות אופציה יותר סבירה אני אחפש.

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
חברה עם תמורה מצוינת לכסף. הדגם red טוב יותר משמעותית.
ערן אודיופריק היה מביא. שווה לבדוק איתו.
תודה גיא , זה קצת מבלבל כי המחירים הם ל feet אבל הוא בטוח טוב, מדובר על 500 שח למטר לפני מיסים ומשלוח..ואני צריך 20 מטר.

אני חושב שמצאתי:
https://www.vhaudio.com/wire.html#bulkacwire
נחושת ETP שזה סטנדרט דומה לOFC מבחינת נוכחות חמצן בנחושת, אבל קצת פחות טוב מ OFHC.
הכבל מטופל קריאוגנית, הוא 10AWG והדגם נקרא ROMEX. המחיר 3$ לפוט 10$ למטר.

נערך לאחרונה ב:

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
Gigawatt Lcy 3x4 mk3
כבל מעולה .
בערך 100 שח למטר

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
תודה גיא , זה קצת מבלבל כי המחירים הם ל feet אבל הוא בטוח טוב, מדובר על 500 שח למטר לפני מיסים ומשלוח..ואני צריך 20 מטר.

אני חושב שמצאתי:
https://www.vhaudio.com/wire.html#bulkacwire
נחושת ETP שזה סטנדרט דומה לOFC מבחינת נוכחות חמצן בנחושת, אבל קצת פחות טוב מ OFHC.
הכבל מטופל קריאוגנית, הוא 10AWG והדגם נקרא ROMEX. המחיר 3$ לפוט 10$ למטר.

Romex הוא שם גנרי לכבל חשמל עם גידים קשיחים ע"ש החברה הראשונה שיצרה אותו, הוא המקבילה לכבלים הירוקים שאנחנו מכירים, אולי בגלל ש VH מוכר אותו הנחושת שבו יותר נקיה וגם אם אתה אוהב מה ש'קריו' עושה לצליל זה יכול להתאים לך, ראה את ההבדלים במחיר בינו לבין האודיו גרייד, שזה לא אומר שהאודיו גרייד שווים את ההפרש, שיקול שלך.

נכתב ע"י גיא:
חברה עם תמורה מצוינת לכסף. הדגם red טוב יותר משמעותית.
ערן אודיופריק היה מביא. שווה לבדוק איתו.

זה כבל חשמל שזור ואתה צריך לסגור עם עצמך מה כדאי-שזור או קשיח (אויאידה הוא גם קשיח גם הג'יגוואט) בניגוד ל Romex יש כאלה בלי סוף וחובה לשים להם סופיות וכפי שציינתי קודם סופיות פשוטות יקלקלו את כל מה שאתה מנסה להשיג מכבל איכותי, מה שהוא כן זה 12AWG שזה 3.3 ממ"ר שזה מקל את ההתקנה וקוטר טוב לאודיו.

נערך לאחרונה ב:

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
תודה רבה גדי ו״viamusic”..
אני מעדיף כבל קשיח,
למה צריך סופיות אם הוא מתחבר בצד אחד לשקע ובצד שני ללוח חשמל ? האם כי הוא עבה מדי ?
האם גם 12awg צריך סופיות ?
אני מניח שרב גידי לא צריך ?
אשמח מאוד להפניה לסוג הסופיות שצריך בכל אופן
וגם לנתיך
המון תודה.
נראה לי שבזכות העצות של כולכם לחבר הפורום הבא שיחפש כבל in wall יהיה הרבה יותר קל להבין מה לקנות..

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מה לא מובן אוהד? סוליד-קור גיד בודד וקשיח לא משנה קוטרו אלא אם זה בתעשיה וצריך נעל כבל לא צריך סופית, שזור חייבים כי תמיד יברח ולא יגע היטב איזה סיב אחד במקום החיבור במא"ז\נתיך\שקע ויגרום למיקרו ניצוצות ורעש.
במקרה ותלך על שזור המלצתי על סופיות של WBT מתאימות לקוטר הכבל, אתה מתחיל להיות לטורח אם אתה לא מתייחס למה שכותבים לך.
לגבי נתיך ובית נתיך אולי תחפש באתרים כאן יש מספיק תכתובת.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ובעניין סופיות, מדהים אותי כל פעם מחדש חוסר המקצועיות של החשמלאים בארץ, נבלות.
אנשים משפצים בית וממקמים את לוח החשמל בתוך הדירה במקום מה שהיה בארון בחדר המדרגות, מצויין. כדי לעשות כן יש להאריך את כבלי חברת חשמל מהמונה ללוח בתוך הדירה עם אותם הכבלים כמעט תמיד 10 ממ"ר שזור 7 גידים.
מה שעושים החשמלאים זה להשתמש בקלמרות-10 שהברגים שלהם הם כמו סיכות בקוטר 2מ"מ בקושי וכך לעשות את החיבור, בדיקה מקרוב תגלה שאין ביכולתם של ברגים אלה ליצור מגע ולחץ עם כל הגידים ולכן נוצרת נקודת תורפה בקלמרה זו דבר המחייב סופיות שכמעט ולא ראיתי בהתקנות אלו, בזמנו ראיתי את כמות ההעתקות במבחנים במגמת הנדסאי חשמל, לא פלא שזה המצב. חוט 10 כזה פחות בעייתי בחיבור למא"זים המודרנים ששם יש מספיק מקום בקלאמפה ללחוץ את שבע הגידים בצורה שטוחה.

נערך לאחרונה ב:

barnat

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
אני בונה כרגע בית וגם הקצתי קו נפרד לאודיו, 18 מטר אורכו. עצתי לך, כתת רגלך לחולון: הסדנא 6 חולון , סילבאן סחר, בקש כבל חשמל מסוכך 3x4 (עובי 4ממ׳׳ר ), כבל גרמני, נחושת טהורה, יעלה לך קצת יותר מ10₪ למטר+ מעמ. כל שאר הכבלים האודיופילים במחירים מטורפים ומסקר שערכתי לאחרונה בין חברי פורומים שונים,לא ברורה התמורה.( מול הכבל הגרמני)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נראה לי שבזכות העצות של כולכם לחבר הפורום הבא שיחפש כבל in wall יהיה הרבה יותר קל להבין מה לקנות..

אם הייתי מחפש, היית מגלה שהנושא הזה נטחן דק-דק כמו שאומרים.
כולל המלצות ספציפיות וסכימות מפורטות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור