Xiaomi13 T במבחן
אם אתם אוהבים לצלם, בוודאי שמתם דגש על המצלמה בבואכם לבחור סמארטפון חדש. אם חיפשתם את המצלמה הטובה ביותר שקיימת בטלפון, שמתם לב שכדי לבחור במצלמה איכותית, לא חייבים בהכרח להוציא הון תועפות, מכיוון שקיימים סמארטפונים עם חומרה בסיסית, המשלבים מצלמות איכותיות ביותר.
חלק מהמצלמות המשולבות בסמארטפונים כוללים עדשות ממותגות של יצרני מצלמות מוכרים, יש המשלבים עדשות עם זום אופטי, ואחרים כוללים גם ייצוב תמונה כל כך מרשים שעשויים לחשוב שבמהלך הצילומים נעזרנו בגימבל.
ראוי לציין גם שטלפונים שונים מציעים רמות שונות של מצלמות. הטלפונים הטובים ביותר של סמסונג מציעים יותר עדשות וחיישנים מאשר המתחרים שלהם, בעוד שהאייפונים הטובים ביותר מייעלים את הסצנה והתאורה. ובטח, למרות שזה נכון שהטלפונים הטובים ביותר מספקים תמיד את הצילום הנייד הטוב ביותר, יש דגמים זולים יותר שמצלמים גם תמונות נהדרות - חדשות טובות ליוצרי תוכן מתחילים שנמצאים בתקציב מצומצם.
Xiaomi (שיומי)
ניתוח השוק העולמי של יצרני הסמארטפונים מגלה שנכון לרבעון השלישי של שנת 2023 מחזיקה סמסונג בנתח הגדול ביותר, ואחריה אפל. עם זאת, Xiaomi תופסת חזק את המקום השלישי, כשהיא אחראית לנתח שוק של 13.7%.
שוק הסמארטפונים בעולם (מקור אתר Statistica.com)
Xiaomi 13T
בחודש שעבר השיקה קבוצת המילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי, את מכשירי הדגל בסדרת Xiaomi 13T ו- Xiaomi 13T PRO, עם מערך הצילום הכי מתקדם שנראה עד כה על ידי שיומי. המערך נוצר בשיתוף פעולה עם יצרנית המצלמות Leica. אירוע ההשקה לעיתונאים תוכנן לתאריך ה- 8/10 אולם היבואן ביטל אותו בשל המלחמה. במקביל, הוא החל בחלוקה של מאות תיקי גב ללא תשלום לכל אזרח אשר פונה מביתו ושוהה בעיר אילת. החלוקה נעשית בחנות הרשמית של שיומי בקניון מול הים.
בטרם נצלול למוצר, נספר שההבדלים בין ה- 13T ל- 13T Pro אינם רבים:
מעבד Mediatek Dimensity 9200+ לעומת Mediatek Dimensity 8200 Ultra
מאיץ גרפי Immortalis-G715 MC11 לעומת Mali-G610 MC6
זיכרון UFS 4.0 לעומת UFS 3.1
צילום בוידאו ב- 8K@24fps ו-4K@60fps לעומת 4K@30fps
טעינה בהספק מקסימלי של 120 וואט ב- 19 דקות, לעומת 67 וואט ב- 42 דקות
כל השאר זהה: מידות, רזולוציית ומימדי מסך, עמידות בפני מים ואבק, נפח זיכרון, מערך מצלמות, קודקים נתמכים, נפח סוללה. לחלוטין זהה.
באריזה
אחד היתרונות של שיומי מול אפל וסמסונג, הוא אספקת חבילה שלמה: מגן זכוכית מודבק מראש, מגן אחורי כלול ומטען סופר מהיר, שאצל המתחרים נידרש לקנות בנפרד תמורת שקלים לא מועטים.
תכולת אריזה
כפי שציינתי מעלה, ה-13T וה-13T Pro נראים ממש אותו הדבר, ומכיוון שגם החומרה שלהם דומה מאד, גם המימדים שלהם זהים. את ה- 13T קיבלתי בצבע כחול עם גב עשוי פלסטיק במרקם מחוספס דמוי עור. המסגרת גם כן עשויה פלסטיק, והזכוכית הקידמית Gorilla Glass 5. שוליי המסגרת מקומרים, כנראה כדי שהאחיזה במכשיר תהיה נוחה יותר.
גב עשוי פלסטיק במרקם מחוספס דמוי עור
בצידו הימני של המכשיר נמצא את לחצן ההפעלה ובורר עוצמת השמע, שניהם במקום נוח לאגודל. בתחתיתו מצוי שקע תעינת ה- USB-C ופתח רמקול, ואילו בראשו ה-IR Blaster ופתח לרמקול העליון.
המצלמה שמהווה הג'וקר של ה- Xiaomi 13T, מקבלת תשומת לב מיוחדת, עם מסגרת מרובעת עשויה זכוכית משופעת, ממש כמו כתר. מכיוון שגם העדשות בולטות החוצה, קשה להציב את המכשיר על משטח ישר כגון שולחן, באופן יציב לחלוטין.
מצלמות במסגרת מרובעת עשויה זכוכית משופעת
לסיכום פרק העיצוב, מדובר במכשיר בנוי טוב מאד, המספק אחיזה נוחה מאד, למרות שהוא עשוי כמעט כולו פלסטיק.
תצוגה
ה- 13T כוללת את תצוגת הדגל של שיומי, בשם CrystalRes AMOLED. המסך בגודל 6.67 אינטש, ברזולוציה של 2712 על 1220 פיקסלים, עומק צבע של 12 סיביות, קצב רענון תמונה של 144 הרץ, ותמיכה בדולבי ויזן ו- HDR 10 Plus. עם בהירות מקסימלית של 1200 ניטים, ו-2600 ניטים במשחקי HDR, לא זיהיתי כל בעיה לצפות בו גם מול קרני שמש ישירים. יחס התמונה במסך 20:9, מה שמספק תמונה מאורכת.
קצב רענון התמונה של 144 הרץ, מהווה שיפור מהדגם הקודם, וגם ביחס למתחרים בשוק, שבד"כ כוללים ריענון מקסימלי של 120 הרץ. התוצאה במהלך צפיה במשחקים היתה תמונה חלקה, גם בעת תנועות אופקיות ואנכיות חדות במיוחד. ה-13T מאפשר בחירה בין שני מצבי קצבי רענון: ברירת מחדל ובהתאמה אישית. הבחירה בברירת המחדל יאפשר למערכת ההפעלה לבחור את קצב הרענון המתאים ביותר בהתאם למה שמוצג, עד למקסימום של 144 הרץ. לעומת זאת באפשרות ההתאמה האישית, ניתן לבחור בין קצבי רענון קבועים של 60 ל- 144 הרץ בלבד.
קצב ריענון משתנה
מערכת הפעלה
ה-13T כוללים את מערכת ההפעלה אנדרואיד 13, על הממשק הייחודי של שיומי, MIUI14. אני מוצא את מערכת הממשק הייחודי הזה נוח מאד, אולם כזה שדורש תקופת התאקלמות קצרה.
ביצועים
לאורך ההתנסות עימו, ה- 13T פעל ללא כל בעיה, ובאופן חלק. היחידה שקיבלתי לידי, כוללת זיכרון RAM בנפח 12+4 ג'יגה ואיחסון של 256 ג'יגה.
בחנתי את ביצועי המכשיר באמצעות אפליקציית Geekbench 6. התוצאה הציגה תוצאה צפויה. מדובר בסמארטפון בעל ביצועים טובים, אולם לא בקצה העליון של הסקאלה. לשם השוואה, תוצאות הביצועים של המעבד והמאיץ הגרפי, דומים לאלו של הסמסונג S21.
ביצועי ה-Xiaomi 13T
מעבד Dimensity 8200 אינו בקנה המידה של מעבדיSnapdragon , אולם עדיין מספק תוצאות מעולות ליישומים פופולריים במחיר משתלם יותר. כשבדקתי עבודה ממושכת, מצאתי את ה- 13T יציב, כשגוף המכשיר אמנם התחמם במקצת, אולם עדיין היה נוח לאחיזה ללא התחממות קיצונית של המארז.
צילום
הגענו ללב העניין – איכות הצילום היא הג'וקר של שיומי. שלוש המצלמות החדשות של ה- 13T עם עדשות Leica.
מערך מצלמות Leica
המצלמה הראשית ברזולוציית 50 מגה פיקסל, בתצורה wide, כוללת חיישן IMX707 של סוני, ועדשה מיוצבת אופטית בקוטר 24 מ"מ, f/1.9.
גם המצלמה השניה שהיא מסוג telephoto, ברזולוציית 50 מגה פיקסל, בקוטר 50 מ"מ, עם זום כפול 2 ו- f/1.9.
המצלמה השלישית היא Ultra-wide ברזולוציית 12 מגה פיקסל, בקוטר 15 מ"מ ועם פוקוס קבוע.
מצלמת הסלפי בעלת חיישן Sony IMX596 1/2.8 משולבת עם עדשת 26 מ"מ f/2.2.
הממשק של המצלמה ב-13T כולל אייקונים מובלטים בצבע אדום, כנראה לאות השיתוף פעולה עם Leica, שהצבע האדום מוכר לה. הממשק של Leica מאפשר בחירה בין שני מצבי עיבוד: Leica Vibrant שמהווה ברירת המחדל, או Leica Authentic שמספק תוצאה קרובה יותר למקור.
קיים גם מצב AI, שבוחר אוטומטית את הרגע המתאים ביותר לצילום, בלחיצה על לחצן הצילום.
מצב הצילום המקצועי, מאפשר לשנות את הגדרות הצילום באופן עצמאי. ניתן להגדיר פרמטרים של White Balance, מיקוד ידני, מהירות תריס ו-ISO עם טווחים מוגדרים. מצב הלילה זמין בכל המצלמות, כולל מצב וידאו לילה למצלמה הראשית.
תוצאות הצילום באור יום פשוט מצוינות. התוצאה שמספק ה- 13T כוללת פרטים רבים, חדות וטווח צבעים רחב. השתמשתי באפשרות Leica Vibrant, שמספקת צבעים חיים יותר. שימוש בזום מספק תוצאה מעט פחות חדה, אולם עדיין שומרת על טווח צבעים רחב מאד ומדויק.
פרטים רבים, חדות וטווח צבעים רחב
צילום הלילה מספק תמונות באיכות גבוהה, בתנאי תאורה נמוכה. התמונות שומרות על חדות ושפע פרטים.
צילום לילה בתקריב
גם צילום לילה של נוף ושמים מספק תוצאה טובה מאד. ניתן לראות בבירור את העננים ושאר הפרטים בתמונה.
צילום לילה של נוף ושמים
הצילום בוידאו מסוגל להגיע לאיכות מקסימלית של 4K ב- 30 פריימים לשניה, באמצעות מצלמת הטלפוטו הראשית שלו. מצלמת הסלפי, לעומת זאת, מספקת רק 1080p ב- 30 פריימים לשניה. ניתן להפעיל HDR גם בוידאו. התוצאות חדות, עם טווח צבעים רחב מאד ושמירה על צבעים דומים למקור.
עמידות
ה-13T כולל תקן IP68 המעיד על הגנה בפני מים ואבק, ומשכך נוכל להיות בראש שקט בכל האמור לנזקי גשם או אבק.
סוללה
ה-13T כולל סוללה בנפח של 5,000 מילי אמפר, מה שאמור לספק ראש שקט למשך יום שלם לפחות, ללא טעינה. מהירות הטעינה של 13T גבוהה ביותר ועומד על 67 וואט. זה אמנם לא ה- 120 וואט של ה- 13T Pro, אבל עדיין כה מהיר, שהמספרים רצים בתצוגה.
סאונד
ה- 13T כולל שני רמקולים, שאחד מהם משמש גם לשיחה ישירות לאוזן, והשני שממוקם בתחתית, מספק עוצמת שמע גבוהה יותר מהעליון. עוצמת השמע גבוה מאד, בשיחה ישירות לאוזן ובספיקר. בהאזנה למוסיקה מתקבל צליל מאוזן בסה"כ, עם באסים בולטים.
שני רמקולים, שאחד ממוקם בתחתית
סיכום
ה-13T עונה על צורך הולך וגובר של לקוחות המעוניינים בסמארטפון עם מצלמה באיכות גבוהה, בתמחור נוח יותר מדגמי הקצה האולטרה יקרים. ההפתעה הגדולה היא שבנישת מוצרים זו אין הרבה מתחרים. ה- 13T האמנם אינו מושלם, מכיוון שמעבד ה- Dimensity 8200 של Mediatek אינו נמצא בקצה העליון של הסקאלה מבחינת יכולות עיבוד. עם זאת, מכיוון שהוא מספק פיתרון מעולה למי שצריך סמארטפון מהיר תגובה במגוון אפליקציות, בשילוב איכות צילום גבוהה, טעינה מהירה, עמידות בפני מים ואבק, וצג איכותי, הוא מציע תמורה טובה מאד, ולכן עשוי להיות להיט.
יבואן: המילטון
מחיר: 2600 ₪ ל-12 ג'יגה RAM וזיכרון איחסון של 256 ג'יגה