סמארטפון Xiaomi 12T Pro במבחן
הקרב בין יצרניות הסלולרי על המצלמה הטובה ביותר בסמארטפון, כבר החל מזמן, והוא מורכב יותר מסתם השוואה של מפרטים. המצלמות הטובות ביותר מציעות שילוב של טכנולוגיה מתקדמת עם צג חד וקישוריות אינטרנט מהירה של הדור החמישי. למעשה, קיימים סמארטפונים שיכולים לספק תמונות טובות יותר ממצלמת כיס שיש לכם בבית.
היתרון של מצלמה מעולה בסלולרי מסתכם בקונספט אחד פשוט: נוחות. לא רק שהמצלמות הטובות ביותר בסמארטפונים יכללו חיישנים רגישים יותר, חלקם כוללים חיישן שעשוי לגבור גם על מצלמות כיס מוכרות. בעוד המצלמות הטובות ביותר בסמארטפונים עדיין לא יוכלו לגבור על מצלמות ה-DSLR הטובות ביותר, הן בוודאי מנצחות את המצלמות המסורתיות בתחום הזמינות והמימדים. נזכיר שמצלמות קומפקטיות איכותיות באמת כמעט לא מצליחות להכנס לכיס, ובמידה ונכנסו, הן תופסות את כולו, לעומת סלולרי דקיק ולאחרונה גם מתקפל, שתופס נפח קטן הרבה יותר.
Xiaomi
Xiaomi, ולהלן שיומי, מהווה אחת החברות המסקרנות בעולם הסלולר. מדובר ביצרנית סינית של מוצרי אלקטרוניקה, סלולר ומכשירי חשמל ביתיים. לא רבים יודעים, אבל מדובר ביצרנית הסלולר השניה בגודלה לאחר סמסונג. הסמארטפונים שלה מריצים מערכת הפעלה בשם MIUI המותאמת לאנדרואיד. החברה נוסדה בשנת 2010 על ידי המולטי מיליארדר Lei Jun בהיותו רק בן 40. בתחילה החברה מכרה את מוצריה רק באינטרנט, אולם בהמשך פתחה גם חנויות פיזיות. ברבעון השני של שנת 2021 היא עברה את אפל במכירות סמארטפונים, והפכה ליצרנית השניה בגודלה בעולם, עם נתח שוק של 17%.
התפלגות שוק הסלולר (מקור counterpointresearch.com)
Xiaomi 12T Pro
באוקטובר השנה הושק ה- 12T Pro עם בשורה שמדובר בטלפון מצלמה חדשני, מה שגרם לי לבקש אותו לסקירה, והרי הוא לפניכם.
עיצוב
עיצוב תמיד היה יתרון משמעותי בסלולריים של שיומי. עוד כשרכשתי את ה-mi 4c הוא היה ייחודי בעיצוב שלו, בהשוואה ליצרנים הסיניים האחרים. ה-12T Pro בנוי כמעט כולו מזכוכית Gorilla Glass 5, עם מסגרת מתכת דקיקה ומצלמות אחוריות עם מסגרת בולטת סביבן שקשה לפספס, כאילו אומר "זהו דגם העל הנוכחי שלנו". המצלמות אמנם בולטות מעט מגב המכשיר, אבל הן לא פוגעות ביציבות של המכשיר על משטח שטוח. אך הוא אינו מתנדנד כלל בשימוש עם הפנים כלפי מעלה על שולחן. במידה ומלבישים את כיסוי הסיליקון הכלול באריזה על המכשיר, היציבות שלו הופכת לעוד יותר טובה. ומשפרת לעין ערוך את האחיזה הבטוחה בכף היד.
מימדיו 16 על 7.5 ס"מ, מה שמאפשר לאדם מבוגר לתפעל אותו גם ביד אחת. כשתאחזו בו, תגלו שמדובר במכשיר לא קל במיוחד, כ- 205 גרם, מה שאופייני לסלולרי עכשווי המלא בכל טוב.
המכשיר בצבע כחול טורקיז שאני קיבלתי לסקירה בולט ביותר ביחס למתחרים, אבל אם תעדיפו פחות בולט, קיים גם אפור-שחור.
טורקיז או אפור-שחור
העיצוב מינימליסטי וכולל לוגו קטן של שיומי, שמהווה אמצעי זיהוי יחיד. תכונת עיצוב ייחודית היא המיקום של הרמקולים: ב- 12T Pro הם ממוקמים באופן שונה ממכשירים אחרים אותם סקרתי: יש לו שני רמקולים שאחד נמצא בראשו משמאל, והשני בתחתיתו מימין. זה מראה נדיר ולכן גם מרענן, כי העוצמה דומה ללא קשר לאופן בו המכשיר מסובב. לחצני בקרת עוצמת השמע ולחצן הכיבוי וההפעלה של המכשיר מצויים במיקום מוכר, כמו גם מגירת הסים שממוקמת שיגרתית בתחתית המכשיר. פרט מרענן נוסף, שמוכר גם מיצרניות סיניות נוספות, הוא התמיכה בשני כרטיסי סים, כלומר בשני מספרי טלפון בו זמנית. עם זאת, המכשיר אינו תומך בהרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס Micro SD. בנוסף, הוא עמיד בהבזקי מים ובאבק לפי תקין IP53.
חומרה
מדובר במכשיר המזווד בכל טוב הכולל מעבד Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm)
-
מעבד גרפי Adreno 730
-
זיכרון RAM 8 עד 12 ג'יגה, בהתאם לדגם הנבחר
-
זיכרון אחסון 128 עד 256 ג'יגה, לא ניתן להרחבה
-
מערך צילום אחורי משולש:
-
200 MP, f/1.7 (wide)
-
8 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide)
-
2 MP, f/2.4, (macro)
-
-
מצלמת סלפי 20 MP, f/2.2, (wide)
-
צילום וידאו באיכות מקסימלית של 8K ב-24 תמונות בשניה ב- HDR 10 Plus, או 4K ב- 60 תמונות לשניה
-
סוללה 5000 מיליאמפר
-
מטען 120 וואט שמטעין מאפס ל-100% ב- 19 דקות
-
תמיכה ב-Wi-Fi 6
-
בלוטות' 5.2
מערך צילום אחורי משולש
תצוגה
ה-12T Pro כולל צג OLED בגודל 6.67 אינטש, ברזולוציה של 1220 על 2712 פיקסלים. התצוגה שלו מהווה אחת הסיבות העיקריות להתלהב ממנו. חווית הצפייה בו נעימה לעין, עשירה ומפורטת, עם צבעים מרהיבים ושחורים עמוקים. הרזולוציה שלו מספקת ביותר, וגם התמיכה ב- 120 הרץ מספקת תנועת אובייקטים חלקה לעין. מבחינת תצוגה, הוא יכול להתחרות בקלות עם מכשירי-על של יצרנים אחרים. מכיוון שקצב ריענון של 120 הרץ גוזל הרבה מחיי הסוללה, ניתן לקבוע מעבר אוטומטי בין 120 ל-60 הרץ, וכך להאריך את חיי הסוללה.
מבחינת בהירות, מדובר במסך בהיר מאד, המקל על השימוש בחוץ, כולל בשמש ישירה, אבל בתוך הבית הוא גרם לי צורך להנמיך הבהירות בשל בוהק חזק מידי. ה-12T Pro מגיע עם מגן מסך שהותקן מראש עשוי פלסטיק, שלא מקטין את איכות התצוגה, ולכן אני ממליץ להשאירו.
סאונד
איכות השמע מוקרבת לעתים קרובות בטלפונים מודרניים, אך ברור שהיא חשובה ל-Xiaomi. ל-12T Pro יש רמקולים סטריאו כפולים שכוילו על ידי הרמן קרדון. לאורך השימוש בו ניתן היה להתרשם מאיכות הסאונד הלא שגרתית, החזקה והפאנצ'ית שמושגת גם בווליום גבוה. אמנם בשל מימדיו, הסאונד שלו חסר באס ועומק צליל, אבל בהשוואה לרוב המתחרים, מדובר בעליית מדרגה משמעותית. במהלך השימוש בו יכולתי לחוש שבשביל צפיה בקליפים הסאונד מתעלה על הסטנדרט.
רמקולים בשני קצוות המכשיר
ממשק
מערכת ההפעלה שלו MIUI 13 אמנם מריצה אנדרואיד 12 ולא 13, ועם זאת הממשק מותאם מעט שונה מממשק אנדרואיד רגיל, לכן צפויה לכם עקומת למידה מסוימת על מנת לדעת כיצד להתמצא בנבכי המכשיר. לדוגמא, לתפריט ההגדרות סידור שונה, ה"וילון" העליון המוכר באנדרואיד שונה גם כן: החלקה מלמעלה בחלק השמאלי מספקת תוצאה שונה מזו של החלק הימני שנראה כאילו היה לקוח מממשק ה- iOS.
שיומי מספקת עם ה- 12T Pro מגוון אפליקציות לאבטחה, ניהול קבצים, ערכות נושא, נגני מוזיקה ווידאו, שבמידה ולא תרצו אותן, שווה לדעת שאת ההתקנה של רובן לא ניתן להסיר.
מבחינת עדכוני תוכנה, שיומי מתחייבת לספק עדכוני מערכת הפעלה למשך שלוש שנים, וארבע שנים של תיקוני אבטחה.
צילום
ל-12T Pro יש מצלמה ראשית של 200 מגה פיקסל, אחד הגבוהים מרוב הסמארטפונים בשוק. תוצאות הצילום שביצעתי מספקות תמונות מפורטות ביותר עם טווח צבעים דינמי במיוחד.
תמונות מפורטות עם טווח צבעים דינאמי
גם צילום מול אור השמש סיפק תוצאה מפתיעה. צילום של שמיים לא הביא לכדי חשיפת יתר.
צילום מול אור השמש
כמו ברוב הסמארטפונים כיום, גם ה- 12T Pro כולל מצב לילה שמבוסס תוכנה ומסוגל לשחזר פרטים שבמכשירים אחרים היו נראים כחושך.
צילום בלילה
צילום בעדשה הרחבה של ה-8 מגה פיקסל אמנם מספק תוצאה פחות חדה, אבל שדה הראייה של 120 מעלות עשוי להיות שימושי במיוחד. גם לעדשת המאקרו 2 מגה פיקסל ניתן למצוא שימוש בצילומי תקריב.
עדשת הסלפי של 20 מגה פיקסל מספקת תמונות סלפי איכותיות ביותר ביחס למתחרים. צילום באמצעותה סיפק צילום מפורט וברור.
צילום מפורט וברור
הצילום בוידאו מתאפשר ב- 12T Pro ברזולוציה מקסימלית 4K ב-30 פריימים לשניה. בנוסף, ניתן לצלם וידאו במקביל מהמצלמה הקדמית והאחורית, כדי לתעד את הצלם במקביל לתיעוד האובייקט המצולם.
סוללה
ה-12T Pro כולל סוללה בנפח 5,000 מילי אמפר, כך שהיא מאפשרת שימוש רציף ואינטנסיבי למשך יום שלם גם בשימוש בתדר תצוגה של 120 הרץ, תוך שילוב גלישה ומסך בבהירות גבוהה יחסית. אם בכל זאת הסוללה אוזלת, באמצעות מטען ה-120 וואט שכלול באריזה, ניתן להגיע לטעינה מלאה תוך כ-19 דקות. לטענת היצרן, הסוללה תשמור על בריאות של כ-80% ממצבה המקורי, גם לאחר 800 מחזורי טעינה.
טעינה מהירה ביותר
ביצועים
לאורך ההתנסות שלי עימו, ה-T12 מגיב באופן מהיר ביותר בכל המשימות היומיומיות שהטלתי עליו, כגון גלישה באינטרנט, הפעלת אפליקציות כגון פייסבוק, צפייה ביו-טיוב וכמובן שיחות טלפון. הוא מתמודד בקלות עם multi-tasking כך שניתן לקפץ בין מספר אפליקציות בו זמנית, מבלי שה-cache ימחק. עם זאת, החוויה לא היתה מושלמת כיוון שחשתי לעיתים בהשהיה במהלך משחק כבד, אבל סיכוי רב שמדובר בבעיה במשחק ולא במכשיר.
מנסיוני, בעידן בו כולם מקליטים סירטוני וידאו ארוכים בסלולר, כל זיכרון שיסופק עלול בסופו של דבר להתמלא. שיומי מספקת את ה-12T Pro עם שתי אפשרויות לאחסון: 128 או המרווחת יותר עם 256 ג'יגה.
תוצאת הבדיקה ב-Geekbench 5, שמודדת את הביצועים שלו, ה-12T Pro Ultra קיבל ציון ליבה בודדת של 1,309, וציון ריבוי ליבות של 4,335, נתון מצוין ביחס למתחרים.
תוצאות אפליקציית Geekbench
סיכום
ה-12T Pro הוכיח לי דבר אחד משמעותי: שיומי מצמצמת פערים מול המתחרות בקצב אדיר. כמי שקנה לפני שנים את ה-mi4c, אני יכול להעיד ששיומי עושה צעדי ענק כדי להתמקם בקו אחד עם המובילות. הביצועים של ה- 12T Pro היו לא פחות ממעולים, צג ה-OLED בגודל 6.67 אינטש נראה נהדר במיוחד בקצב רענון מקסימלי של 120 הרץ. המצלמה הראשית של 200 מגה פיקסל מספקת תמונות יוצאות מהכלל, ובשילוב עדשות העזר ה- 12T Pro מספק מגוון אפשרויות צילום מגוון ואיכותי. תוסיפו לזה מטען 120 וואט לסוללה בנפח 5,000 מילי אמפר, מגן אחורי ומגן מסך מודבק כלולים באריזה, וקיבלתם חבילה שניתן רק להתגעגע אליה אצל המתחרים. אלו מכם שאינם רגילים למערכת ההפעלה MIUI אמנם ידרשו לעקומת לימוד כדי להכיר אותה על בוריה, ועם זאת יש לה גם יתרונות. לסיכום, ה-12T Pro של שיומי הוא סמארטפון מצוין למשתמש הממוצע ובמחיר משתלם במיוחד בהשוואה למתחרות.
יבואן: המילטון
מחיר (עם זיכרון של 256 ג'יגה): 2,800 ₪