מגברי סטרימינג VSSL A1x, A3x, A6x במבחן

תמיר עיואן
12-07-2023 08:44

זוכרים את התקופה בה כל אחד ידע את תפקידו? מגבר ידע להיות רק מגבר, ומקור היה מקור? בעידן הסטרימינג עם שירותים פופולריים כמו Spotify ו-Tidal, האיחסון של מוסיקה במדיה פיזית ואפילו ברשת הביתית, הופך יותר ויותר נדיר. מכיוון שהיצרנים זיהו את הטרנד ואפילו העצימו אותו, הצורך במגברים משולבי סטרימינג הופך פופולרי מתמיד.

בשביל חלק ניכר מהצעירים, המילה "ספוטיפי" מהווה שם נרדף להאזנה למוסיקה. כדי לסבר את האוזן, ברבעון השני של 2022, Spotify החזיקה כשליש מהמנויים להזרמת מוזיקה ברחבי העולם, כמעט כפול מהנתח שהיו מנויים ל-Apple Music. שאר ספקיות הסטרימינג כגון Amazon Music ו- You Tube Music בעלות נתח קטן הרבה יותר בשוק ההולך וגדל.

נתחי שוק ספקיות הסטרימינג (מקור, אתר muted.io)

נתחי שוק ספקיות הסטרימינג (מקור, אתר muted.io)

מכיוון שהמגמה הזו צפויה רק להתחזק בשנים הקרובות, הצורך במגבר ידידותי לסטרימינג הופך ממש לצורך. אמנם קיימים מספר מתחרים, אולם יש חברות שעושות את הדברים אחרת.

Multi Room

אם בעבר ידענו שבאמצעות מגבר ניתן להאזין למוסיקה בחלל אחד בלבד, ואם נרצה להאזין בחלל אחר, הרי שיש להגדיר אותו כ-Zone 2, הרי שבשנים האחרונות מוצגת גישה אחרת לפיה ניתן להאזין למוסיקה במספר חללים במקביל (Multi Room), וכל חלל מוגדר בהתאם, ללא היררכיה בין האזורים, כלומר ההאזנה ב- Multi Room מבוצעת מבלי שנגדיר את אחד החללים כראשי (Main) ואת האחר כ-Zone 2. בגישה זו ניתן להזרים מוזיקה בכל רחבי הבית, בין מדובר במוסיקה שונה בכל חדר או זהה במצב מסיבה.

VSSL

VSSL היא חברה אחות של TruAudio, וחברת בת של SoundVision Technologies, יצרן אמריקאי הממוקם בארה"ב. החברה מתמחה בייצור מייצרת מגברים להזרמת אודיו המוזיקה שלכם לרמקולים שלהם, בכל אזור בו הם נמצאים. הג'וקר שמחזיקה VSSL הוא שבמקום שתפתח אפליקציה ייעודית שתגשר לאפליקציות הסטרימינג, היא פשוט עובדת עם AirPlay 2 ועם Chromecast, וכך מאפשרת שידור ישירות מהאפליקציות האהובות עליכם.

לחברה יש שלושה דגמים של מגברים: A3x, A1x ו- A6x, אשר נבדלים במספר החללים בהם ניתן להשמיע מוסיקה בו זמנית: 1 או 3 או 6 חללים בהם תושמע מוסיקה בסטריאו.

כל השלושה הם מגברים שייעודם בעיקר סטרימינג, ובכך הם שונים מהותית מרוב המגברים שאנו מכירים. אמנם ניתן להשתמש בהם בדיוק כמו מגברי סטריאו רגילים, ולחבר להם מקורות בחיבורי RCA או אופטי, אולם בשונה ממגברים רגילים, הם נועדו לעבוד מבלי שתצטרכו לגעת או להביט בצג שלהם, כי פשוט אין להם לחצנים או צג!

עיצוב

ההבדל העיקרי בין מגברי ה- VSSL לבין מגברים של יצרניות אחרות הוא שהם לא אמורים להיות מוצגים פיזית למשתמש, ומשכך מעוצבים באופן חלק לחלוטין. אין לחצנים או תצוגה, והכל מבוצע דרך האפליקציה. יהיו כמובן מי שיידרשו להתרגל למראה והרעיון שמאחוריו, אבל במבחן התוצאה הם פשוט נועדו להזרים מוסיקה באמצעות תקן התקשרות Air Play 2 ו- Chromecast.

פנים חלקות עם פס לד שמרמז על הסטטוס שלהם

פנים חלקות עם פס לד שמרמז על הסטטוס שלהם

ההגברה של כל שלושת הדגמים דומה: 35 עד 50 וואט לערוץ ב-8 אוהם, כך שיוכלו לספק בקלות צרכים של רמקולים למוסיקת רקע.

בנוסף על סטרימינג, ניתן גם לחבר מקורות בחיבורים אופטיים או קואקסיאליים. התיקשורת שלהם לאינטרנט מסתמכת רק על חיבור LAN, ומשכך תידרשו לתשתית קוית על מנת ליהנות מהם. קישוריות הרשת שלהם מאפשרת לתקשר עימם באמצעות AirPlay ו-Chromecast וכן באמצעות Spotify Connect.

חיבור אנלוגי ואופטי למקורות

חיבור אנלוגי ואופטי למקורות

אפליקציית VSSL נועדה לצורך איתור והגדרת המכשיר ברשת הביתית לסטרימינג, אקולייזר והתאמת קרוסאובר, בשונה מהמתחרים, היא לא מחויבת לשם הזרמת מוסיקה.

על הנייר

התכונות של שלושת המגברים דומות מאד, וההבדל טמון רק במספר הערוצים:

  • הגברה:

    • ב- A1x מגבר Class D בהספק של 35 וואט לערוץ ב- 8 אוהם, לאיזור אחד

    • ב- A3x וב-A6x מגבר Class D בהספק של 50 וואט לערוץ ב- 8 אוהם, ל-3 או 6 איזורים

  • כניסות: RCA, אופטי, COAX, אינפרה אדום לעינית חיצונית, וחיבור LAN לרשת

  • יציאות: RCA ואופטי. ב- A1x קיימות גם יציאות ייעודיות ל-COAX ולסאב וופר. ב- A3x וב- A6x פשוט משנים באפליקציה את הגדרות הקרוס של חיבור RCA נבחר.

 

התקנה

ההתקנה של כל מגברי ה- VSSL זהה. מתקינים בסלולרי את האפליקציה, מחברים את המגבר לחשמל ולכבל רשת, מתחברים עם הסמארטפון לאותה הרשת אליה מחובר גם המגבר, והאפליקציה מזהה את המגבר. המשך ההגדרה מבוצע באמצעות Google Home.

הגדרת ה-VSSL

הגדרת ה-VSSL

מרגע שסיימתם את ההגדרה, תוכלו להזרים מוסיקה מכל אפליקציה בסלולרי שלכם. אני מוצא זאת כיתרן משמעותי, מכיוון שחברות מתחרות כוללות באפליקציה שלהם רשימה סגורה של ספקי סטרימינג, שכולם בתשלום. השליטה בעוצמת השמע פשוטה וכך גם השליטה במעבר בין שירים, והכל באמצעות Google Home.

הזרמת מוסיקה פשוטה למדי

הזרמת מוסיקה פשוטה למדי

דגמי ה- A3x וה-A6x דומים בממשק, אולם כוללים שלושה ושישה ערוצים במקום ערוץ הזרמה אחד שקיים ב- A1x. תוכלו לקבוע שם לכל אזור שמע: לדוגמא, לחלק את הגינה שלכם לאזורי שמע נפרדים, או להציב רמקולים בכל חלל מגורים, ולשלוט בכל אחד מהם בנפרד. רוצים מוסיקה במקלחת של הילדים? הם יזרימו את המוסיקה עצמאית. בחדרי הילדים יש רמקולים שקועים בתקרה? כל אחד מהם יוכל להזרים מוסיקה בה יחפוץ, ללא קשר לאזורים האחרים בבית. הפוטנציאל כאן הוא אדיר, מכיוון שכל איזור ניתן להתאמה ברמת עוצמת השמע, האקולייזר והמקורות מהם מוזרם התוכן. אם כל זה לא מספיק, אז VSSL לקחה את המערכת צעד אחד קדימה, ומאפשרת גם להשתמש בו כאמצעי לכריזה: מקליטים בלייב שמע מהמיקרופון בסמארטפון, והוא מוזרם לחללים עליהם תחליטו.

בנוסף על אקולייזר, ניתן גם להתאים טרבל , באס ומיד לכל ערוץ, להחליט האם הערוץ יקבל מקורות בחיבור מקומי, או בסטרימינג, האם להגביל בו את עוצמת השמע (לדוגמא בערוץ המיועד לשימוש על ידי ילדים) או לקבע אותה.

חווית שימוש

המגברים של VSSL מהווים שינוי קונספטואלי לפיו ניתן להזרים מוסיקה לכל איזור בבית, להתאים הסאונד ועוצמת השמע, והכל באמצעות אפליקציה. שלבו זאת עם צליל שנשמע טבעי מאד, במגבלות ההגברה, אבל עם רזולוציה ופרטים. התוצאה אמנם מוגבלת על ידי ההגברה של ה- VSSL, ועם זאת לאורך ההאזנה מצאתי שהוא מסוגל להניע רמקולים שקועים בקלות ולספק שביעות רצון ראויה.

הווריאציות האפשריות כמעט בלתי מוגבלות: לדוגמא, ניתן לחבר רמקולים בגינה, כך שיוכלו להזרים מוסיקה מספוטיפי, פלט של הטלוויזיה, או כל מקור אחר, ופשוט לעבור ביניהם באמצעות האפליקציה.

ההאזנה למוזיקת פופ ואלקטרונית היתה מספקת, ועם זאת, לא כל הפרטים בלטו בשירים מורכבים, כדוגמת יצירות מרובות גיטרות, או מוזיקה קלאסית מורכבת שמגברי Class D נוטים לדחוס מעט. עם זאת, לצרכי מוסיקת רקע הוא מספק מאד. הטרבל והמיד היו מעט חדים, אולם זה ניתן לריסון באמצעות האפליקציה.

ה-VSSL עובדים פה יפה מאוד עם עוזרות קוליות כדוגמת Google Assistant, אמזון אלקסה וסירי. תוכלו להגדיר את רשימת השירים מה- Google Home, לבקש לנגן מוסיקה בחדר השינה, לעצור את המוסיקה במטבח, לנגן שיר מסוים כדוגמת 'I Want It All' של Queen בכל הרמקולים, לעצור את המוסיקה, לדלג לשיר הבא, להריץ קדימה 30 שניות, ועוד אינספור אפשרויות.

כדאי לשים לב שכברירת מחדל, ה-VSSL קובעים עדיפות למקור מוזרם על פני מקור אנלוגי, במקרה של שני מקורות שונים לאותו האיזור. במידה ומעוניינים שדווקא המקור המקומי, כדוגמת אודיו מטלוויזיה, יקבל קדימות, חשוב להחליף את הגדרת העדיפות של האזור ל-"Local First".

בנוסף, המכשיר נכנס למצב המתנה לאחר 10 דקות ללא מוזיקה, ולכן כדי להעיר אותו, פשוט תתחילו להזרים מוסיקה והוא מתעורר לבד.

סיכום

הקונספט שמציגים VSSL חדשני, לא פחות מהיישום שלו. אלו מכם שיביטו ב- A1x, עשויים להרים גבות ולשאול האם לאור מידותיו, הוא יוכל לעמוד במשימת ההגברה של הרמקולים שיועדו לו ובמקביל גם לשמור על סטרימינג ממושך ויציב.

מבחינתי התשובה ברורה, מכיוון שהוא הזרים מוסיקה מאפליקציות פופולריות כמו ספוטיפיי ו- Apple Music, וגם ממקורות פיזיים, ללא כל בעיה ולאורך זמן. ניתן להשתמש בו כאמצעי כריזה לכל חלל בנפרד, ולכולם יחדיו, וכל זאת תוך הצנעתו מהעין. היכולת להתאים כל ערוץ מבחינת עוצמת שמע, מקור ותוכן, עושה את החיים קלים.

לכן, אם אתם מחפשים מגבר Class D בערוץ אחד, ארבעה או אפילו שישה ערוצים, שתומך בשלל שירותי סטרימינג ומקורות פיזיים כאחד, חוסך מקום של מגברים והכל במחיר קומפקטי, ה- A3x, A1x וה-A6x עשויים להיות אופציה שכדאי לקחת בחשבון.

מחירים:

A1x - מחיר: 3,490 ש"ח

A3x - מחיר: 8,490 ש"ח

A6x - מחיר: 16,990 ש"ח

יבואן: גלובל סאונד

 

מעבר לתגובות בפורום