אוזניות סוני ULT WEAR במבחן
לעבודה מהבית, הליכה בפארק או נסיעה באוטובוס, יש מכנה משותף אחד: הרצון שלנו לנטרל את רעשי הסביבה. לכן לא פלא שאוזניות מנטרלות רעשים, ובמיוחד אוזניות Overhead שעושות זאת באופן המיטבי, בעלות שוק עולמי במגמת צמיחה.
אתר statistica.com מדווח ששוק האוזניות הגיע בשנת 2024 להכנסות בסכום מדהים של 18 מיליארד דולר, וכי קצב הצמיחה השנתי שלו ב- 2024 צפוי להיות 2.4%, ובשנת 2025 להיות 2.9%.
כדי להבין את פוטנציאל השוק, אתר headphonesaddict.com מציין שאדם ממוצע בארצות הברית קונה זוג אוזניות אחד כל שנתיים, הגיל הפופולרי ביותר לאוזניות נע בין 19-29, והשימוש הממוצע בהם כ-7.8 שעות בשבוע. עוד נמצא בסקר, שככל שגיל המשתמש צעיר יותר, עולה ממוצע שעות השימוש השבועיות, ושבבית אנשים מעדיפים להאזין באוזניות over ear. כמו בכל שוק, בתוך שלל השחקניות בשוק הזה, ישנם יצרניות בולטות יותר מהאחרות.
הגיל הפופולרי ביותר לאוזניות
סוני
סוני החלה לייצר אוזניות over ear כבר בשנת 1964, עם דגם ה- DR-1A. בשנת 1992 השיקה אוזניות מדגם MDR-5700 שהיו מבטלות הרעשים הראשונות שיועדו לצרכן הפרטי, ב- 2016 השיקה את ה- MDR-1000X: האוזניות האלחוטיות הראשונות שכוללות ביטול רעשים ושמע HI-RES, ומאז יצאו אינספור דגמים שהפכו אותה לשם דבר בעולם אוזניות ה-over ear.
ULT
בחודש שעבר דיווחנו כאן שסוני משיקה קו מוצרים חדש לצעירים, הכולל זוג אוזניות ושלושה רמקולי בלוטות'. לכל הדגמים מכנה משותף אחד: לחצן ה- ULT, קיצור של השם Ultimate, שמספק בנוסף לצליל איכותי, גם באסים מוגברים. באירוע ההשקה ציינו בסוני שתוספת לחצן ה- ULT נועד לענות על הצורך של הצעירים לקבל סאונד מלווה בבאסים מוגברים, מכיוון שזוהי הדרך המועדפת על ידם להאזין למוסיקה.
ULT Wear
ה-ULT Wear מהוות הסנונית הראשונה של אוזניות בסדרת ULT. מכיוון שבכל שנה בה משיקה סוני אוזניות, הן מיד מדורגות על ידי המשתמשים כמומלצות לרכישה, למרות שההיצע של יצרנים אחרים הולך וגדל כל שנה, מה שמלמד שכנראה שסוני עושה את הדבר הנכון. לכן כשקיבלתי לידי את ה- ULT Wear, הן עוררו בי סקרנות יוצאת מגדר הרגיל. אחרי הכל, כנראה שהן יהיו הדגם הפופולרי הבא.
באריזה:
אוזניות
נרתיק נשיאה
כבל USB-A to USB-C קצרצר
כבל 3.5 מ"מ
תכולת אריזה
עיצוב
הן קלילות, שוקלות כ- 250 גרם, וזמינות בשחור, אפור או בבז' חלק, ללא כל עיטורים או סימונים, פרט לכיתוב בפונט גדול יחסית "Sony" מעל כל אפרכסת. החומר ממנו הם עשויים הוא ABS, כלומר עשוי בעיקר מפלסטיק ממוחזר. בשונה מה-M5 שהגיעו בקרטון ביצים, ה- ULT Wear מגיעות באריזה מהודרת עם הדפסת כרום. מבחינת עיצוב הן מאד דומות ל-M5. החלק החיצוני שלהן עשוי פלסטיק בגימור מאט, כריות האוזניים ותחתית הקשת כוללים ריפוד עבה עם כיסוי עור תעשייתי, ולכן כשענדתי אותן, חשתי שהן יושבות באופן יציב על הראש, ונוחות גם במהלך האזנה ממושכת.
האפרכסת ניתנת לסיבוב של כ- 60 מעלות לכל צד, על מנת להקל על איחסון שטוח, אבל הקשת אינה מתקפלת. נרתיק הנשיאה עימו הן מגיעות שטוח גם כן ונוח לאיחסון בתיק. אם תשימו אותן על הראש, תבינו כמה הן קלילות.
האוזניות והכבלים שעימם ניתנים לאיחסון יחדיו בנרתיק הנשיאה הקשיח, שבנוי מאריג מהודר בצבע אפור כהה.
איחסון בנרתיק נשיאה קשיח
קישוריות וחיבורים
ה- ULT Wear תומכות בקישוריות בלוטות 5.2, ובתכונת Google Fast Pair שמאפשרת צימוד מהיר למכשירי אנדרואיד. קודק ה- Hi Resהנתמך כעת הוא ה-LDAC, וה-LC3 אמור להתווסף בעדכון עתידי. הקודקים הרגילים שנתמכים הם AAC ו- SBC.
במידה ותרצו ליהנות מפורמט LDAC הקודק האיכותי שהמציאה סוני, תידרשו להצטרף לשירותי הפרימיום של Tidal או You Tube Music, ותוכלו ליהנות ממנו באנדרואיד בלבד. בעלי אייפון עדיין מוגבלים לקודק AAC בעל איכות דגימה נמוכה יותר.
סוני מפתיעה ומספקת ממש בדומה ל-M5, תמיכה ב- Multi Point, כך שניתן לחבר את ה- ULT Wear לשני מקורות במקביל, ולעבור ביניהן בהתאם לצורך.
כשמאלי, אם יש משהו שמצא חן בעיני, זה שבניגוד לחברות אחרות, הלחצנים דווקא ממוקמים באפרכסת שמאל: כניסת USB Type-C וחיבור 3.5 מ"מ, לשני הכבלים שכלולים באריזה. כך ניתן להאזין ל-ULT Wear בחיבור קווי ואלחוטי כאחד.
ULT Wear
שליטה
הגב של כל אוזניה מהווה לחצן מגע, כך שבמידה ומקישים עליו ניתן לשלוט בהפעלה ולנהל שיחות טלפון. החלקה קדימה או אחורה מקפיצה לשיר הבא או הקודם, והחלקה למעלה או למטה מווסתת את עוצמת השמע.
ההתנסות עם לחצני המגע היתה מאד פשוטה, אבל דורשת הסתגלות. לדוגמא, כדי להנמין את הקול משמעותית, יש להחליק מספר פעמים כלפי מטה, וקרה שכשכיוונתי את האוזניות על הראש, לחצתי בטעות על הלחצנים ועברתי בין מצבי ANC.
לחצן ULT
אפליקציה
מההתנסות שלי עם האפליקציה "Sony headphones" לאורך השנים, ניכר שסוני ממצה את יכולותיה יותר מהמתחרות. ניתן לכוון את האקולייזר לסגנונות מוסיקה שונים, בנוסף על סאונד מחמיא יותר לשיחת טלפון. האפליקציה כמובן מתאימה ל-iOS ואנדרואיד כאחד. ניתן להתאים עימה את ה- ANC ומצב Transparency בהתאם למיקום. האפליקציה תבקש את אישורכם לאתר את מיקומכם בכל רגע באמצעות ה- GPS בטלפון. היא תלמד את השילוב של המיקומים והאופי בו אתם בוחרים לשמוע באוזניות, וכך תדע מתי להפעיל ANC, או לבטלו.
בהתנסותי עם ה- ANC, מצאתי שביטול הרעשים מתמודד טוב עם רעשים ברחוב וצמצום קולות אנשים סביבכם, אולם לא באופן המיטבי שהפגינו ה- M5 שסקרתי כאן. ה- ULT Wear לא מסוגלים להשתיק לחלוטין את כל מי שסביבכם, במיוחד במידה ואתם יושבים במרכז הומה אדם, אבל יכולים להנחית את הרעש משמעותית.
הן כוללות תמיכה ב- DSEE - Digital Sound Enhancement Engine, שפותחה על ידי סוני כדי לשפר את איכות הצליל של קבצי אודיו דחוסים באמצעות שחזור צלילים בטווח הגבוה שהוסרו בתהליך הדחיסה. הפורמט יפעל רק עבור קבצים בפורמט דחוס. קבצים לא דחוסים או כאלה שאיכות הדגימה שלהם גבוהה לא יושפעו.
האפליקציה כוללת גם מתג הפעלת DSEE, מה שמאפשר לזהות את הערך המוסף של הטכנולוגיה הזו. מנסיוני הוא משמעותי מכדי שתרצו לוותר עליו וסוני טוענת שהיא מסוגלת לשחזר מידע שנעלם כשקובץ אודיו דיגיטלי נדחס. תוכלו גם לבחור בין שני מצבי סאונד ULT וכך לכוון את הבאסים עם ה-Clear Bass Fader.
שליטה בבאסים גם מהאפליקציה
סוללה
בסוני מציינים שה- ULT Wear יכולות לעבוד ברצף עד 30 שעות עם ANC מופעל, או 50 שעות כשהוא מכובה. משך הזמן בפועל עלול להשתנות בהתאם לעוצמת השמע, ובסוג הקודק שתבחרו להאזין דרכו. מכיוון שה-ULT Wear תומכות בטעינה מהירה, 10 דקות טעינה יספקו כ- 5 שעות האזנה.
סאונד
הגענו למנה העיקרית. נזכיר שה- ULT נועדו לקהל הצעיר שמעריך את האפשרות להוסיף באסים למוסיקה האהובה עליו. אז זרמתי. התחלתי עם Paint The Town Red של Doja Cat, השיר ששזורות בו מילים מבחינת הפסיכומטרי האחרונה, מוגש באופן מהנה במיוחד, באמצעות צליל מעודן ומפורט ועם הרבה אויר. לחצן ה-ULT מספק מימד נוסף לבאסים שמופקים מהדרייברים שבקוטר 40 מ"מ, ולכן כדאי להשתמש באופן מבוקר.
עברתי ל- Playersשל Coi Leray, שמסמפל את המוסיקה של Grandmaster Flash and The Furious Five בשיר The Message. כאן כבר מרגישים את התוספת של לחצן ה- ULT באופן משמעותי עוד יותר, אולם ניכר שהדרייברים של ה- ULT Wear עומדים במשימה בגבורה. אלו מביננו שמחפשים את הבאסים שלוחצים באוזן, ימצאו את מבוקשם.
סיימתי עם Creepin של The Weekend, שמהווה חידוש לשיר I don’t wanna know של Enya ו- P.Diddy, שמבוסס על Ready or not משנת 1996. גם כאן הדגימו ה- ULT Wear שסוני יודעים מספק את הסחורה בכל האמור למוסיקה מאוזנת וטיבעית, שיכולה לקבל Bass Boost במינון עולה.
לסיכום
ה- ULT Wear הוא התשובה של סוני למגמה הבולטת בשוק, לפיה הגיל הפופולרי ביותר לאוזניות נע בין 19-29 שנים, ושצעירים בגיל הזה אוהבים מוסיקה שבאסים מחמיאים לה. כדי לענות על הצורך הזה, עושה סוני את מה שהיא הכי טובה בו: לוקחת את ה- M5 היוקרתית, מזרימה בעורקיו עיצוב חדיש, קל משקל ומחיר נוח יותר. הן כמובן אינן מושלמות, מכיוון שהעיצוב החיצוני כולל בעיקר פלסטיק והאוזניים עלולות להזיע בפעילות ממושכת, אבל הסאונד שלהם מרענן, הן קלילות על האוזן והשימוש בהן ממכר. תוסיפו לכך את ביטול הרעשים האקטיבי וצליל מאוזן וטבעי, וקיבלתם קלף מנצח. לחצן ה- ULT מהווה חידוש לאלו שצריכים את האקסטרה באסים, ולכן, אם כבר יש לכם אוזניות Over Ear, חיידק השידרוג מדגדג לכם ואתם בעד באסים עודפים, ה- ULT Wear אמורים להיות התשובה.
מחיר: 799 ש"ח
יבואן: ישפאר