מטען UGREEN X763 במבחן
אם יש משהו משותף בין רבים מאיתנו, הרי זו עמדת הטעינה שלרוב ממוקמת בכניסה לבית. והרי זו לא סתם עוד עמדת טעינה, אלא ערימה של שלל מטענים וכבלים, שההפרדה ביניהם ומציאת השילוב המתאים של מטען וכבל מתאימים, מהווים מטלה מורכבת ביותר. כל אחת מבני הבית עם מכשיר אחר, התומך במטען שונה, ולעיתים אף בקונקטור אחר. בתחנת טעינה רב שימושית אמורה לפתור בדיוק את הבעיה הזו. רכישה של מטען מרובה חיבורים מאפשרת לכם להטעין את כל המכשירים האלקטרוניים מבלי לחוות את שלל הכבלים, ולכן גם מסייע לארגן טוב יותר את עמדת הטעינה בבית.
עמדות טעינה מרובות חיבורים, עושות בדיוק את זה: מאפשרות לטעון מספר סמארטפונים, טאבלטים, שעונים חכמים, אוזניות ואפילו מחשבים ניידים, בו-זמנית. כל החיבורים הללו מתחברים למקור מתח בודד.
המטענים מרובי החיבורים הפכו לפופולריים מאד ברחבי העולם, במיוחד מכיוון שהמכשירים האלקטרוניים שמחייבים טעינה, הפכו כה רבים. קיימות מספר יצרניות המתמקדות בתחום זה, כשאחת הבולטות שבהן היא UGREEN.
UGREEN
UGREEN היא יצרנית סינית המתמחה במוצרי אלקטרוניקה, ובמיוחד במטענים, כבלים, power banks ואוזניות. החברה נוסדה בשנת 2012, ומהר מאד התחבבה על הצרכנים כיצרנית עם מוצרים משתלמים במיוחד. מאחרונה השיקה החברה את סדרת ה- NEXODE שמיובאת לישראל על ידי ביקונקט, ובראשה את דגם ה- X763, ולכן ביקשתי לקבלו לסקירה.
X763
ה- X763 מהווה המטען המשולב העוצמתי ביותר של UGREEN, מכיוון שהוא כולל ארבע יציאות: שלוש של USB-C המסוגלות להפיק עד 140 וואט, ובנוסף גם יציאת USB Type-A אחת המספקת עד 22.5 ואט. ה- X763 עושה שימוש בטכנולוגיית GaNInfinity, בעל רכיבים מבוססי Gallium Nitride המחליפים את רכיבי הסיליקון במטענים הותיקים יותר, וכך מספקים הספק גבוה יותר באריזה קטנה יותר ולמרות זאת פולטים פחות חום. GaNInfinity מקנה למטען יעילות המרה גבוהה יותר, ייצור חום נמוך יותר ונפח ומשקל מופחתים יחסית למטענים בהספק דומה. למרות זאת, מדובר בנפח מוצר כה קטן ביחס למטענים מקבילים שמספקים 140 וואט לכניסה, מה שמעיד בראש ובראשונה על התוצאה של יעילותו האנרגתית. באריזה נמצא בנוסף למטען, גם כבל USB Type-C.
תכולת אריזה
טכנולוגיה
Gallium Nitride היא טכנולוגיה מאפשרת מפתח שיצאה לשוק לפני כחמש שנים, ו-UGREEN כמובן אינה היצרן היחיד שעושה שימוש בטכנולוגיה זו, אבל היא בין הבודדות שהטמיעה אותה במטענים ניידים. החדשנות הושגה באמצעות שיתוף פעולה עם יצרניות השבבים שפיתחו את שבב הטעינה של גליום ניטריד.
יתרון נוסף של ה- X763, הוא שהטעינה המהירה שלו תואמת למגוון רחב של מכשירים, שתומכים בתקן USB Power Delivery 3.1 PPS (programmable power standard) ב- 140 וואט לחיבור USB Type-C בודד, שמסוגל להטעין MAC BOOK PRO 16 מאפס ל-70% בשעה אחת. בנוסף, הוא תומך בטעינה המהירה של סמסונג גלאקסי, ב- 45 וואט, וב-Quick Charge 3.0 .
מגוון טכנולוגיות במטען אחד עם 4 חיבורים במקביל
בטרם נרד לעומקם של דברים, נסביר את מחזור הטעינה של סוללת ליתיום עם תא אחד.
טלפונים ניידים, טאבלטים ומחשבים ניידים משתמשים בדרך כלל בסוללות ליתיום עם תא אחד. הטעינת של סוללת ליתיום מבוצעת במספר שלבים:
- טעינה בזרם קבוע
- מתח קבוע או טעינה רוויה
בשלב הראשון בטעינה מספקים זרם קבוע עד שהסוללה מגיעה למתח של 4.2 וולט. לאחר שהסוללה מגיעה למתח של 4.2 וולט, היא נכנסת לשלב השני של הטעינה, הקרוי טעינה רוויה, בו נשמר מתח קבוע של 4.2 וולט, והזרם פוחת ל-10% מזה שניתן בתחילת הטעינה.
שלבי הטעינה בסוללת ליתיום עם תא אחד (מקור: אתר Infineon.com)
טעינה באמצעות שקע USB Type-C מאפשרת לספק עד 140 וואט דרך שקע בודד זה. טכנולוגיית USB Power Delivery 3.0 פותחה על ידי חברת Infineon, ומאפשרת לספק מתחים קבועים כגון 5,9,12,15 ו-20 וולט. החידוש בטכנולוגיית USB Power Delivery (PD) 3.0 PPS שהוטמעה במטען X763 של UGREEN, הוא שהמטען מסוגל לכוון את מתח המוצא שלו באמצעות תיכנות, כך שינוע בין 3.3 ל-21 וולט, בקפיצות של 20 מילי-וולט, במקום לספק זרם קבוע כפי שקיים בתקן PD 2.0.
בתקן PD 3.0 PPS, המכשיר הנטען מתקשר עם המטען, ובכל מספר שניות, בהתאם לשלב הטעינה, הוא מבקש מהמטען לשנות את המתח, כך שהטעינה תהיה אופטימלית ובדרך זו לייעל את זמן טעינת הסוללה ואת חייה, ובו בעת להפחית את הפסדי המרת המתחים ופליטת החום.
מכיוון שקיימת תחרות בתקני הטעינה, Qualcomm פיתחה תקן נוסף בשם Quick Charge 3.0, אולם העיקרון בו הוא פועל דומה מאד לזה של חברת Infineon.
נחזור ל-X763?
אם כן, ה-X763 מסוגל להפיק מתח מקסימלי של 140 וואט לחיבור, אולם זה נכון רק כאשר מחברים את חיבור C1 לטעינה. בתצורה זו, חיבור C2 מספק 100 וואט, C3 יספק 30 וואט, ואילו החיבור הרביעי רק 22.5 וואט.
ככל שנחבר יותר מכשירים במקביל, ההספק מכל אחד מהם יקטן, ובמידה ונבחר להטעין ארבעה מכשירים במקביל, החלוקה ביניהם תהיה כך שכל אחד משני החיבורים העליונים יספק רק 65 וואט.
הספקים משתנים בהתאם לחיבורים בהם תשתמשו
חווית שימוש
לצורך סקירה זו, השתמשתי בכניסה העליונה לטעינת מחשב נייד מסוג Lenovo X13 ובכניסה התחתונה התחתונה לטעון סמארטפון סמסונג Z Flip 6 בו זמנית. תוך כ-40 דקות, ה-X13 עלה מ-30% ל-100%, וה-Z Flip 6 זינק מ-10% לטעינה מלאה. בנוסף, ה-Z Flip 6 ציין על הצג שלו שהטעינה מהירה במיוחד.
לאחר מכן, הטענתי במקביל אייפון 13 פרו מקס בשילוב עם סמסונג Z Flip 6, וגם כאן בטעינה בוצעה בפרוטוקול מהיר. לסיכום ההתנסות היתה חיובית והוכיחה שניתן להשתמש במטען אחד לעד ארבעה מכשירים ללא כל קושי.
סיכום
היכולת לצמצם את נפחו של המטען המשולב למימדים כה קטנים, עבר אופטימיזציה אמיתית ב- X763 של UGREEN. בנוסף לכך שהוא מאפשר לטעון מספר סמארטפונים, טאבלטים, שעונים חכמים, ואפילו מחשבים בו-זמנית ובמהירות, הנפח שלו כה קטן, שהוא מתאים בול לטיול משותף לחו"ל של בני המשפחה. במקום שכל אחד יקח עימו מטען, כולם מטעינים ביחד. לסיכום, אם גם אתם רוצים לעשות סדר בבלגן של עמדת הטעינה המשפחתית, ה- NEXODE X763 של UGREEN, עשוי בהחלט להיות המטען הבא שלכם.
מחיר: 500 ש"ח
יבואן: ביקונקט