טלוויזית מיני לד ''TCL C825 75 במבחן

תמיר עיואן
17-01-2022 12:49

שוק הטלוויזיות החכמות נמצא בתחרות עם היצע גדול מתמיד. בעוד סמסונג נמצאת בפיסגה שנים רבות, TCL הכריזה על שיא היסטורי של הכנסות בשנת 2019, בהיקף המכירות בשוק הטלוויזיה העולמי, מה שהופך אותה למותג הסיני הראשון בעל נוכחות בצמרת העולמית, תוך שהיא מזנבת ב- LG ועוקפת את סוני. למרות שנתוני המכר בישראל אינם שקופים לציבור, משיחות עם חלק מהיבואנים אני למד שהמצב כאן דומה.

מתוך נתוני אתר Statistica.com

מתוך נתוני אתר Statistica.com

TCL

TCL מהווה אחת חברות המסקרנות בעולם הטלוויזיות. לאורך שנים היא הצליחה למצב את עצמה כיצרן שמציע טלוויזיות עם תמורה גבוהה ביחס למחיר. בתחילת הדרך היא שיתפה פעולה עם Roku על מנת להטמיע תכונות חכמות במסכים שלה, אולם כיום היא משחררת אין סוף דגמים שמתחרים בענקיות כמו LG, סוני וסמסונג. למרות שחלק מהדגמים שלה מוכרים כבסיסיים עם תכונות מוגבלות, הדגמים האחרונים כוללים את הטכנולוגיה העדכנית ביותר, כולל תאורת מיני לד, Quantum Dot, ואפילו דגמי 8K, ממש כמו דגמי הקצה של המתחרים.

רגע לפני שצוללים לדגמים ולהשוואות, כדאי לזכור ש-TCL מפיצה מספרי דגמים שונים באזורים שונים בעולם, על מנת לשמור על תחרות מקומית. מכאן שדגמים שזמינים בארה"ב, לא יהיו זמינים בישראל, וההיפך. הדבר עשוי לבלבל חלק מהרוכשים מכיוון שהשוואה בין הדגמים הקיימים באתר היצרן לא נמצא תמיד את הדגם המבוקש.

היסטוריה

TCL נוסדה בשנת 1981 תחת שם המותג TTK כיצרנית קלטות אודיו. בשנת 1985, לאחר שנתבעה על ידי TDK בגין הפרת קניין רוחני, היא שינתה את שמה ל-TCL – Telephone communication limited. המותג TCL כולל חמש חברות בת שמייצרות מגוון מוצרי צריכה הכוללים טלוויזיות, טלפונים סלולריים, מזגנים, מקררים, מכונות כביסה ומוצרי חשמל קטנים. היקף המכירות של מסכי הטלוויזיה החכמים שלהם עולה בהתמדה, בעיקר בזכות שיתופי הפעולה שלה עם שותפים עיסקיים: בשנת 2014 היא הטמיעה את מערכת ההפעלה החכמה של ROKU בטלוויזיות שלה, בהמשך ייצרה מסכים שכוללים את מערכת ההפעלה FIRE TV של אמזון, וכיום היא מייצרת קו מסכים ייעודי לאמזון, תחת שם המותג הפרטי הפופולרי Amazon TV.

מיני לד

קיימות כיום שתי טכנולוגיות עיקריות המתחרות זו בזו: OLED ו- QLED. בעוד שטכנולוגיית ה- OLED (Organic Light-Emitting Diode) מסוגלת לשלוט בהארה וכיבוי של כל פיקסל, ולהביא לכדי כיבוי מלא עד לשחור האולטימטיבי, היא גם סובלת מחסרונות ביחס ל- QLED, בדמות של צריבות לאחר זמן ממושך של תמונה סטטית ועוצמת הארה נמוכה יחסית ל- QLED שמקשה על צפיה בחלל מואר היטב.

כל אחת מהטכנולוגיות הללו משתמשת בדרך אחרת על מנת להשיג את אותה המטרה: להציע ניגודיות טובה יותר, שליטה טובה יותר על התאורה וצבעים מרהיבים יותר, על מנת להעצים את חווית הצפייה בסרטים או הגיימינג על מסך הטלוויזיה. דווקא בשימושים אלו, ההשקעה במסך גדול ככל שניתן עשויה לעשות את ההבדל.

טכנולוגיית התאורה האחורית הסטנדרטית, לד, שופרה השנה בכל המתחרות, סמסונג, LG, ו- TCL, על ידי הטמעת תאורת מיני LED. בסמסונג זה נקרא 'Neo QLED', ב- LG בשם 'QNED' וב-TCL פשוט בשם 'Mini LED'. בהתאם, התאורה האחורית כוללת נורות LED קטנות המזכירות גרגירי חול שנארזים במסך. הגדלת מספר הלדים, הביאה להגדלת מספר אזורי העמעום העצמאים, לכיבוי כמעט מלא של הלדים לערך של 0.001 nits, ועם זאת לעוצמת הארה מקסימלית גדולה פי שלוש מזו של OLED!

טכנולוגיית לד לעומת מיני לד

טכנולוגיית לד לעומת מיני לד

C825

ביקשתי לסקור דגם זה מכיוון שהוא סיקרן אותי במיוחד. בטרם נצלול אליו, שווה לציין ש-TCL זכתה לראשונה בתולדותיה בפרס EISA – Expert Imaging and Sound Association בקטגוריית "PREMIUM LCD TV 2021-2022" עבור ה-Mini LED TV 65C825. הפרס ניתן לה לשם הכרה באיכות הגבוהה שלה ביחס למתחרות. נתון זה כשלעצמו מעצים עוד יותר את הציפיות שלי ממנה.

TCL C825

בחרתי לבחון צג בגודל 75 אינטש מכיוון שהוא הפך ל- 65 אינטש החדש. כל מי שרצה בעבר לרכוש טלוויזיה מעט יותר גדולה מהסטנדרט, בוחר כיום בגודל זה. המגמה התקדמה עד כדי כך ש TCL כבר הוציאו דגם מקביל בגודל 98 אינטש, מה שמייתר לחלקינו את הצורך במקרן. על כך צפו לבאות..

טלוויזית 75 אינטש בקרטון עצום בגודלו

טלוויזית 75 אינטש בקרטון עצום בגודלו

תקציר מנהלים

ממהרים? בדרך לפגישה עם וריאנט חדש? קבלו תקציר מנהלים.

ה- C825 של TCL מהווה קפיצת דרך משמעותית ליצרן בדרך לעמידה ברף הציפיות של צרכנים המחפשים איכות תמונה. היא כוללת מסך ברזולוציית 4K בתדר ריענון של 120 הרץ עם תאורת מיני לד שכוללת עמעום מקומי מוצלח ביותר, מערכת סאונד מובנית מתוצרת אונקיו, הכוללת מקרן קול וסאב וופר, ממשק אנדרואיד TV שעובד חלק, מגוון אפליקציות אין סופי, מצלמת וידאו מתחברת בראשה ואף מיקרופון מובנה לשימוש עם Google Assistant. החוששים לפרטיותם ישמחו לגלות שניתן להשתיק את המיקרופון, לכסות את המצלמה ואף לפרקה פיזית מהטלוויזיה. התמיכה שלה בתקני צגי משחק כדוגמת קצב רענון משתנה (VRR, ALLM) ושתי כניסות HDMI 2.1 שתומכות ב- 4K בתדר של 120 הרץ מאפשרות לנצל חיבור קונסולת Xbox Series X ו-PS5.

מבחינת חלופות, היא מתחרה ישירות מול הסוני X85J, ה-LG QNED90 והסמסונג QN90A שנמכרות בטווח מחירים דומה.

עיצוב

הקונספט העיצובי של ה- C825 מרענן ביחס למתחרות: בניגוד ליצרניות שמציעות בדיל נפרד תוספת של מקרן קול, TCL כוללת בדגם זה מקרן קול מובנה מתוצרת אונקיו בחזית הטלוויזיה, שנפרש לכל רוחבה ותואם לה באופן מלא. כמה פשוט ומתבקש, שלאחר שקונים טלוויזיית-על בגודל 75 אינטש, נקבל גם סאונד בהתאם. מהבחינה הזו, מדובר לחלוטין בגישה מרעננת: במקום להתמודד עם רכישת פיתוח מערכת סאונד, שיתפה TCL פעולה עם יצרן מומחה לסאונד.

מקרן קול מובנה מתוצרת אונקיו

רוצים עוד? הטלוויזיה כוללת גם סאב וופר בגבה. הסאב כולל פתח אחורי גמיש עם דיאפרגמה רכה למגע, עליה מתנוסס השם "אונקיו". מכירים עוד טלוויזיה שהשתילו לה סאב וופר בגב?

פתח סאב וופר של אונקיו בגב הטלוויזיה

פתח סאב וופר של אונקיו בגב הטלוויזיה

כדי שלסאב יהיה נפח תהודה אפקטיבי, הוא תופס את כל החלק המרכזי בגבה של הטלוויזיה, ומשכך גורם לאזורים בהם הוא ממוקם, להיות בעובי מקסימלי של 6 ס"מ.

סאב וופר בגב הטלוויזיה

סאב וופר בגב הטלוויזיה

אך אל תטעו, פרט לסאב, צג הטלוויזיה דקיק ובעובי של 2.5 ס"מ, חצי ס"מ יותר מזה של ה- QNED99 של LG.

צג דקיק באיזור ללא הסאב וופר

צג דקיק באיזור ללא הסאב וופר

הרגלית הרחבה שמתברגת לחלקה התחתון של הטלוויזיה עשויה מתכת מוברשת, המקנה לה מראה יוקרתי. נסיון לבדוק את יציבות הטלוויזיה עם הרגלית על המזנון מעיד על כך שהיא יציבה, אולם נוטה להתנדנד במקצת במידה ומטלטלים אותה.

רגלית רחבה

חלקה האחורי כולל במרכז את הסאב וופר, אולם זה לא מפריע לה לאפשר תליה בתקן VESA 400x400 באמצעות ארבע הברגות ייעודיות בגב. במרכז גובהה קיימים גם פתחי אוורור הפונים כלפי המעלה ומאפשרים זרימת אויר.

החיבור לחשמל ממוקם בצידה השמאלי, באמצעות כבל "קומקום" שגרתי המסופק עימה, ואילו יתרת החיבורים מצויים בצידה הימני, כולם מופנים ימינה.

גבולות הצג כמעט אינם נראים בישיבה ממרחק צפיה, מכיוון שהם בעובי של 3 מ"מ בצדדים ובחלקה העליון.

עובי של 3 מ"מ בצדדים ובחלקה העליון.

רוצים עוד חידושים?

שילחו יד לגבה ותמצאו שם לחצן כיבוי ראשי ומפסק שמאפשר לבטל את המיקרופון המובנה בה.

  לחצן כיבוי ראשי

מבחינת איכות חומרים היא נראית מעולה. כשהיא ממוסגרת במתכת מוברשת מכל צידיה, בסיס בעיצוב דומה ומקרן קול פרוס מתחתיה, היא בדיוק המראה שנרצה להציג בסלון.

הגדרה ראשונית

ההתקנה של טלוויזיה עם ממשק אנדרואיד פשוטה מאין כמוה, ודומה מאד לזו של סמרטפון. למעשה, כשעוברים את התהליך עם ה- TCL, עולה המחשבה שהפלטפורמות האחרות כדוגמת TIZEN ו- WebOS בעצם מנסות לדמות את מה שגוגל מספקת מזה שנים: התקנה פשוטה ואינטואיטיבית.

מיד עם הדלקתה הראשונית, עולה מסך הפתיחה בעברית, ובדומה למסכי ההגדרות הראשוניות בסמרטפון, גם כאן נדרש חיבור לחנות האפליקציות של גוגל. בניגוד למסכי הטלוויזיות של יצרנים אחרים, ההתקנה כאן אינה מפנה אותנו לסריקה אוטומטית של תחנות טלוויזיה. את זה נעשה ידנית בכניסה לתפריט המקורות. בשונה מהמתחרים, ה- C825 לא מזהה אוטומטית את שמות המקורות המחוברים אליה, אלא מזהה אותם כ- HDMI1,2 וכו'.

תקשורת וחיבורים

תקשורת וחיבורים

ה- C825 תומכת בכל סוגי התקשורת העדכניים שניתן להעלות על הדעת, כולל חיבורים אנלוגיים שמזמן לא נתמכים את ידי היצרניות האחרות:

  • 4GHz/5GHz dual-band Wi-Fi 802.11 b/g/n/ax 2T2R (WIFI 6)

  • Bluetooth 5.2, תקן הבלוטות' העדכני ביותר מבין יצרניות הטלוויזיה: מה שמקנה לה קישור לכל אוזניות הבלוטות' ביציבות מיטבית והתממשקות מקרן קול ללא צורך בחיווט.

  • חיבור רשת LAN קווי

  • 2 חיבורי HDMI 2.1, שתומכים ברזולוציה של 4K ב- 120 הרץ. אחד מהם תומך ב- eARC.

  • 2 חיבורי HDMI 2.0 שתומכים ברזולוציה 4K ב- 60 הרץ.

  • כל 4 חיבורי ה- HDMI תומכים בתקן ההצפנה הדיגיטליתHDCP (High Definition Copy Protection) 2.2. באופן זה כאשר מנוגנת מדיה שהוגנה מהעתקה על ידי DRM, הטלוויזיה תציג אותה בשל התמיכה ב- HDCP, למרות שהמידע המשודר בכבל מוצפן. האותות יועברו באופן דיגיטלי, בזכות ההצפנה, ולא יסבלו מירידת איכות.

  • תמיכה בתקני גיימינג VRR (variable refresh rate) ו- ALLM (Auto Low Latency Mode).

  • 2 חיבורי USB בתקן 2.0.

  • חיבור אנלוגי מסוג קומפוזיט שמאפשר חיבור למקורות כגון וידאו טייפ או ממיר שתומכים רק בחיבורים אנלוגיים. המתאם הייעודי מצורף בערכה.

  • יציאה אופטית

  • יציאה מסוג 3.5 מ"מ לאוזניות

צריכת חשמל

ה- C825 מהווה צרכנית חשמל לא קטנה. היא צורכת 380 וואט, כאשר המתחרות שלה, LG QNED99 צורכת רק 237 וואט, והסמסונג QN90A צורכת 270 וואט. הפרשי הצריכה הללו הגיוניים בשל העובדה שה- TCL כוללת מקרן קול וסאב וופר מובנים.

שלט רחוק

ממבט ראשוני בשלט עולה במוחי התיאור "פרקטי". לחצני הניווט שלו עשויים להיראות בתחילה לא ברורים, אולם מהר מאד מבינים שהסימנים עליהם זהים לאלו שנמצאים בסמרטפון: לדוגמא, שלושה קוים אופקיים הם תפריט. קיים מיקרופון מובנה לשליטה קולית, וניתן לבקש ממנו כל שנעלה על הדעת, כדוגמת לשנות כניסות, לפתוח אפליקציות ולחפש תוכן. החריר שנמצא בראש השלט בין לחצן ההשתקה ולחצן הכיבוי מהווה מיקרופון המתפקד מול הטלוויזיה ופעיל עבור תכונת Google Assistant כל עוד הטלוויזיה פועלת.

השלט

השלט כולל גם לחצנים ייעודיים לפתיחה מהירה של אפליקציית נטפליקס, לפורטל האפליקציות של TCL ול- Google Assistant. אולם בניגוד למתחרים, אין לחצן ייעודי לאמזון פריים TV או לדפדפן אינטרנט.

אנדרואיד TV

אם יש חברה יצרנית שמומחית ב"הלבשות" שלל דגמי הטלוויזיות שלה במערכות הפעלה שונות, הרי זו ללא ספק TCL. כיום היא מייצרת בו זמנית דגמים שונים עם מגוון מערכות הפעלה לבחירת הלקוחות: ROKU TV, אמזון TV (Fire TV), אנדרואיד TV וגוגל TV. זוהי אסטרטגיה יוצאת דופן, בראי המתחרות שלה שמחזיקות לכל היותר במערכת הפעלה אחת, במספר גרסאות. מהבחינה הזו היתה לי הרגשה שלא תאכזב ותעבוד חלק, ואכן מהירות התגובה שלה גבוהה מאד, יותר מזו שבממשקי TIZEN או WebOS. היא פשוט קופצת למסך.

ב- C825 מוטמעת מערכת ההפעלה הפופולרית אנדרואיד TV. מדובר בעצם במערכת אנדרואיד בגרסה 11 שמותאמת על ידי TCL למסכים שלה, כלומר כוללת ממשק מולבש של TCL.

הממשק כולל את כל מה שיש לגוגל להציע: כרומקאסט מובנה שמאפשר הקפצת תכנים ממכשיר אנדרואיד אחד לאחר, את מגוון האפליקציות האדיר שיש לגוגל להציע, וכמובן גם את אפליקציית קודי בגרסה האחרונה. הזרמת התכנים פשוטה: באמצעות חיבור ישיר עם דיסק און קי, או בחיבור רשת

אבל הממשק הזה מכיל יותר מעוד אנדרואיד TV. ניתן לגשת לגלריית תמונות דיגיטלית שכוללת תמונות סלפי שצולמו באמצעות מצלמת הטלוויזיה. תוכלו לבחור את התמונות המועדפות עליכם כדי להגדיר אותם כשומר מסך שלכם. בנוסף, ניתן לייבא תמונות ולהעלות אותן ל-Google Photos.

ערוץ TCL שמוטמע על ידי היצרן בטלוויזיה זו, פותח על ידו וכולל ממשק ייעודי שמעוצב כמו גוגל TV ומאגד תוכן שפותח על ידי TCL בינלאומי שמספקים המלצות מותאמות אישית לצופים; כולל סרטים, תוכניות טלוויזיה, משחקים ואפליקציות.

מכיוון שהמקור העיקרי לאפליקציות הוא החנות של גוגל, כל אפליקציות הדגל כבר כאן, ומעודכנות על בסיס קבוע, כולל ספקיות התוכן המקומיות פרטנר TV, סטינג TV, הוט TV וסלקום TV.

עם זאת, כדאי לשים לב שגם בממשק האנדרואיד TV של ה- C825, כניסה לתפריט האנדרואיד TV מפסיקה את הצפיה בטלוויזיה, בין אם המדובר בצפיה בעידן פלוס, או מאחת מכניסות ה- HDMI. זאת ממש בדומה לממשק WebOS 6.0 של LG, כפי שהוצג בסקירת ה- QNED99.

הזרמת סרטים ממחשבים אחרים ברשת, מתאפשרת במגוון דרכים. ניתן לעשות זאת באמצעות התקנת תוכנת DLNA חינמית מהחנות, או באמצעות שיתוף ספריה ברשת וקישור לאחת מהאפליקציות בחנות כגון KODI .

בהיבט נוחות השימוש, אני מוצא את ממשק האנדרואיד TV מעט פחות אינטואיטיבי למשתמש המבוגר  שפחות מתמצא בתתי-תפריטים. בנוסף, במידה וכיביתם את הטלוויזיה וכיביתם לה מקור, כדוגמת NVIDIA Shield, כשתדליקו אותה בשנית היא תציג הודעה לפיה המקור לא דלוק, ולא תציע לעבור למקור פעיל אחר, כדוגמת שידור DVB-T.

תופעה נוספת שכדאי לתת אליה את תשומת הלב, היא שאפקט המיני לד משום מה לא פעיל ביו טיוב. הרקע השחור של האפליקציה מופיע אפור ובסרטונים מתוכה השחורים אינם עמוקים כמו בתכנים ממקורות אחרים. לעומת זאת בהזרמה ממקורות חוץ בחיבור HDMI, ובאפליקציות כדוגמת אמזון פריים TV ונטפליקס הוא כן פעיל. יש להניח שהתופעה תתוקן בעדכונים נוספים של הטלוויזיה.

מצב גיימינג

בניגוד ליצרנים עם אג'נדות לקידום קונסולה באמצעות הטלוויזיה שלהם, TCL פשוט תומכת בכל תקן גיימינג שניתן להעלות על הדעת, פשוט מכיוון שזה לא מתנגש לה באינטרסים.

היא תומכת בקצב רענון של 120 הרץ, בטכנולוגיית MEMC - motion estimation-motion compensation. כלומר הטלוויזיה משבצת פריימים נוספים לתוכן מוקרן על מנת לאפשר תדר של 120 הרץ.

בנוסף, תומכת ב- VRR שמאפשר שינוי קצב ריענון תמונה בהתאם לתנועה במסך ומניעת "קריעת" תמונות בתנועה חדה, תומכת בתקן FREESYNC של AMD, ו- ALLM: Auto Low Latency Mode, התקן שמאפשר לקונסולת משחק או למחשב לשלוח אות למסך שיעבור אוטומטית למצב גיימינג בו העיכוב בתצוגה מינימלי.

תמונה

הגענו ל- Money time, מכיוון שעם כל הכבוד לטכנולוגיה וגודל מסך, בסוף אנו מצפים לקבל תמונה באיכות חסרת פשרות. אז חיכתה לי הפתעה, כי בכל הנוגע לאיכות התמונה, ה- C825 עולה על כל הציפיות מיצרן בקנ"מ זה.

נזכיר שהיא בעלת רזולוציה מקסימלית של 4K וקצב רענון תמונה של 120 הרץ, בטכנולוגיית MEMC שמשבצת פריימים נוספים לתוכן מוקרן על מנת להגיע ל- 120 הרץ. בדקתי אותה בתכנים של דולבי ויזן ו-HDR10 . יש לה מגוון מצבי תמונה מובנים, ועם זאת המצב שמצא חן בעיני והציג את התמונה המיטבית היה מצב "סרט".

לא אחזיק אתכם במתח. אני מוצא את ה-C825 נפלא עבור רוב המשתמשים. התמונה המתקבלת מאד מרשימה לצפייה בסרטים מכיוון שבאמצעות טכנולוגיית העמעום המקומית מסוג מיני לד, הוא מסוגל להציג שחורים עמוקים לצד אזורים בהירים במיוחד. הבהירות שלה עוצמתית מאד, ולכן היא מתאימה לצפיה גם בחללים מוארים בשמש ישירה והשתקפויות שלה מועטות יחסית למתחרים שבחנתי.

התוכן נראה חד, מרהיב ועשיר בצבעים ובקונטרסט במיוחד בתכנים של 4K  ב- HDR. גם בעידן פלוס, צפיה בערוץ כאן 11 ברזולוציית 1080p מספקת תמונה עשירה ונעימה לצפיה. מצאתי שככל שאיכות המקור גבוהה יותר, הטלוויזיה ממצה את הפוטנציאל שלה וממקסמת את התמונה.

בשל עוצמת ההארה המשמעותית כל כך, אין צורך למקם את ה- C825 בחלל חשוך ומוגף תריסים ווילונות כדי ליהנות מעומק הצבעים ומהשחורים. אמנם בהשוואה ראש בראש מול חלק מהמתחרים בשוק, עשויים חלק מהצופים לציין שהתמונה ב- C825 מעט פחות עשירה בצבעים, אבל זה בעיקר בשל מצב ברירת המחדל עימו היא יוצאת מהמפעל. במידה ונשווה את השחורים ליצרניות המיני לד האחרות, אזי הוא דומה מאד.

בנוסף, בתכנים שהצגתי, מנגנון עיבוד התמונה מספק תמונה ללא ריצוד או מריחה, גם בתנועות אופקיות ואנכיות חדות.

פתחתי עם הפקת Planet Earth של ה-BBC. מגוון הגוונים הירוקים של הצמחים והכחולים של המים בנהרות ובאוקיינוסים שניהם חיים וטבעיים, עם שפע של תתי גוונים בצבעים. פרטים עדינים כמו פרווה וקליפת עץ נראים חדים, גם כשהם מוארים באור שמש ישיר וגם בצל.

התמונה נראית חדה ועם צבעים טבעיים

התמונה נראית חדה ועם צבעים טבעיים

עברתי לסרט דדפול. הצבע האדום של התחפושת נראה מדויק ועז. גם להבות האש הבוערת נראות אמיתיות, בוהקות ובולטות, בעוד שפרטים מוצללים באותו הפריים עדיין נראים ברור, מבלי להישטף בתאורה עזה.

דדפול

סיימתי עם סצנת המסיבה בסרט The Great Gatsby שמציגה את הקונטרסט המצוין שהטלוויזיה הזו יודעת לספק. ניתן לראות בבירור את החתכים ואת קווי המתאר של החליפה השחורה שנותרת כהה מאד למרות הצבע הלבן הבוהק של החולצה, והנצנצים הבוהקים של הבלונים, האורות והקישוטים באותה תמונה. גווני העור של דיקפריו נראים טבעיים על רקע הצבעים השחורים והלבנים העזים מסביב, והכל משתלב יפה לכדי תמונה טבעית.

The Great Gatsby

הטלוויזיה מספקת מספר מצבי תמונה מוגדרים, שתוכלו לעבור ביניהם ידנית:

  • דינאמי: לעיתים נקרא גם מצב חנות. התמונה בו עם צבעים משופרים וניגודיות חזקה יותר. מתאים לצפייה עם תאורה חזקה

  • רגיל: זהו מצב חיסכון בחשמל, מומלץ לשימוש ביתי יומיומי

  • חכם HDR: מספק תמונה עם ניגודיות ופרטים טובים יותר

  • סרט: מתאים לצפייה בסרטים בחלל חשוך

  • ספורט: מתאים לתוכניות ספורט בהם נדרש עיבוד תמונה משופר וקונטרסט דינמי

אני אהבתי את מצב הצפיה סרט סטנדרטי בעת צפיה בטלויזיה, ובמצב סרט בעת צפיה בסרטים באיכות UHD, אולם זה ענין של טעם. מבחינת צבעים, מצאתי שהטלוויזיה מגיעה מאוזנת במצבי צפיה אלה, ולא נדרשתי לשינוים מרחיקי לכת בכיוונה.

עברתי בין גרסאות HDR10+ לגרסאת דולבי ויזן של Matrix Resurrection. בשני המקרים התמונה היתה מיטבית. לא חשתי שסרט בתקן אחד מאפיל על האחר.

Matrix Resurrectio

השתקפויות

החלל בו הצבתי את הטלוויזיה כולל גופי תאורה ייעודים לחדרי קולנוע, שאינם כוללים אור ישיר. בדומה לדגמי הטלוויזיות של LG וסמסונג, גם במקרה זה, כאשר הדלקתי את האורות שבגב חלל הצפיה, ראיתי השתקפות שלהם על הטלויזיה, באזורים בהם המסך מוחשך.

השתקפות אורות

ההשתקפות נוצרת גם כאשר התמונה מוארת, אם כי באופן הרבה פחות בולט מזו שחוויתי בדגם המקבל של סמסונג QN90A או ב- LG QNED99. הנברשת שבתמונה מהווה חלק מהסרט ואינה חל מההשתקפות.

ההשתקפות נוצרת גם כאשר התמונה מוארת

סאונד

בואו נשים את זה על השולחן. איכות הסאונד שמתקבלת מה- C825 שונה לחלוטין מכל מכשיר טלוויזיה בו צפיתי עד כה. התוספת של מקרן הקול המובנה, ובמיוחד הסאב וופר של אונקיו שמותקן בגבה, מייצרים צליל עשיר ועמוק לעין ערוך מכל מכשיר טלוויזיה אליו האזנתי עד כה.

עם זאת, כדאי לקחת את הדברים בפרופורציות. מדובר בסאב בהספק של 30 וואט, שעונה לתדרים שבין 60 ל- 200 הרץ, בנוסף על ההגברה בת ה- 30 וואט למקרן הקול. למרות זאת, כשממקמים את הטלוויזיה קרוב לקיר, מעצימים את אפקט הסאב באמצעות ההחזר ממנו. באופן זה, למרות שהמדובר בטלוויזיה דקה יחסית, נוכחות מקרן הקול המובנה והסאב האחורי, מייצרים חווית שמע שונה לחלוטין מהמקבילות המתחרות בה.

כדאי לזכור שעל מנת להינות באמת מעוצמתו של הסאב, נדרש להכנס להגדרות הסאונד בתפריט ולבצע שינוים באקולייזר המובנה כך שהבאסים יהיו יותר מודגשים. אגב, גוגל מתרגמת את המונח אקולייזר בשם "שַׁויָן". אולי היה שווה להותיר אותו בשם "אקולוויזר" על מנת להקל על איתורו.

לדגם זה מצב סאונד "מותאם תוכן" בו הטלוויזיה מזהה באופן אוטומטי את סוג תוכן האודיו ולהתאים את הגדרות הצליל באופן מיטבי. גם בדגם זה, הטלוויזיה אמורה לנתח את הסביבה, הרעש, התוכן ודפוסי השימוש לשיפור חווית הסאונד.

בנוסף, קיים מצב "בקרת עוצמת קול אוטומטית שמתאים את עוצמת הקול באופן אוטומטי ומותאם בעיקר לצפיה בלילה, על מנת שלא לחוות קולות חזקים פיתאומיים.

הטלוויזיה תומכת בפורמטי הסאונד דולבי אטמוס ו- IMAX Enhanced: כך שהיא מסוגלת להעביר אותם ישירות לרסיבר שישורשר אליה, על מנת שהוא יפענח את הפורמטים הללו וישמיע אותם דרך הרמקולים שלו.

הקלטת תוכניות

אחד השימושים המומלצים ביותר למי שמחובר לשידורי עידן פלוס היא היכולת להקליט שידורים ישירות לטלוויזיה. כל שנדרש הוא לחבר דיסק און קי או כונן דיסק קשיח קטן לגב הטלוויזיה שתזהה את החיבור, ומיד תתחיל בהקלטת buffer של ערוץ העידן פלוס בו אתם צופים. כך במידה ואתם מעוניינים לחזור אחורה בשידור, כל שנדרש הוא ללחוץ על לחצן ה- play/pause בשלט, ולזפזפ בחיצים אחורה.

בחירה בלוח השידורים המובנה של עידן פלוס על תוכנית עתידית, תאפשר הקלטתה העתידית. למען הסר ספק, ההקלטה תתבצע גם במידה והטלוויזיה כבויה, במצב standby.

הקלטה מתוזמנת לתוכניות בטלויזיה

הקלטה מתוזמנת לתוכניות בטלויזיה

האופציה הזו לא זמינה למי שצופה בשידורים באמצעות ממיר הוט או יס.

בניגוד למתחרות, ה- C825 לא כוללת אפשרות time shifting  מובנית בתפריט במידה וחיברתם disk on key לטלוויזיה. לשם כך יש לחפש פיתרון באפליקציה ייעודית בחנות של גוגל.

עוזרת קולית

TCL תומכת בעוזרות הקוליות אלקסה ו- Google Assistant. ההוראות שניתן לסייען של גוגל מגוונות ולעומת שנים עברו מתאפשר כיום מענה למגוון רחב יותר של תכונות, ובבקשות מפורטות יותר, כמעט בכל התכונות שהטלוויזיה מספקת. לדוגמא, ניתן לבקש מהסייען להורות על השעה, להציג תוכן ביו טיוב או לגשת לתפריט ספציפי בטלוויזיה. על מנת להפעילו, תידרשו להקנות לטלוויזיה הרשאת גישה למיקום.

מצלמה

בניגוד למתחרות שמאפשרות התקנת מצלמת רשת מתוך מגוון מצומצם ביותר של דגמים, ה- C825 מגיעה ביחד עם מצלמת רשת מובנית בראשה. החיבור של המצלמה בראש הטלוויזיה הוא ייחודי ולכן לא מתאפשר להחליפה בדגמים אחרים.

מצלמה

מיד לאחר התקנת מצלמת הרשת ואפליקציה תומכת שיחות וידאו באנדרואיד TV  כדוגמת Google Duo, תוכלו ליזום שיחות וידאו עם כל מכשיר סלולרי בו מותקנת Google Duo. בשונה מממשק ה- Tizen של סמסונג, באנדרואיד TV לא נדרש צימוד ה- Google Duo לסלולרי שלכם. במקום זאת, האפליקציה בטלוויזיה פועלת באופן עצמאי. אני מוצא זאת מאד נוח לקיים שיחות וידאו מהכורסא, ועם זאת לא הכל עובד חלק. מכיוון שהמצלמה שמתקבלת עם ה- TCL היא ממונעת, כלומר פותחת וסוגרת את חלון המצלמה באופן חשמלי, כשהפסקתי את הוידאו בשיחה והחזרתי אותו, המצלמה כבר לא הגיבה יותר לאפליקציה, ולשם חזרתה לפעולה נדרשתי לכבות את הטלוויזיה ולהדליקה.

מול המתחרים

בעולם הטלוויזיות יש מגוון שחקנים ולכן חשוב להבין כיצד ה- C825 ניצבת מול המתחרים שגם כן מייצרים מסכים בטכנולוגיית מיני לד. נכון למועד כתיבת סקירה זו, בחנתי את ה- QNED99 (ברזולוציית 8K) וה- QN90A (4K) שמבוססות על אותה הטכנולוגיה - מיני לד, ועם זאת מציגות תמונה שונה במקצת.

מבחינת איכות התמונה, הסמסונג סיפקה איכות גבוהה יותר ביחס לאחרות, בשל יכולת עמעום מקומית שמספקת שחורים מעט עמוקים יותר. בנוסף, לסמסונג תמונה בהירה הרבה יותר, במיוחד ב-HDR, כך שהיא גורמת לתמונה להפוך דרמתית יותר. זה לא מתאים לכולם, מכיוון שחלקנו יעדיף תמונה רגועה יותר.

בממשק אני מוצא את TCL עדיפה מכיוון שהיא היחידה עם מערכת הפעלה פתוחה שכוללת אינסוף אפליקציות בחנות גוגל, ואינה תלויה בפיתוח של יצרן זה או אחר. היא גם מספקת ממשק נוסף וייחודי של TCL עם אפליקציות נוספות על אלו שמספקת גוגל בחנות. עם זאת, לסמסונג ממשק פשוט, אינטואיטיבי ונח, שמתאים לכל מי שלא מעוניין להתעסק עם אפליקציות ורוצה לצפות בטלוויזיה גם כשהתפריט מוצג.

מבחינת סאונד, מקרן הקול המובנה והסאב וופר בגבה פועלים לטובת TCL, מכיוון מייצרים סאונד שמתחרותיה דקות הגיזרה מתקשות לייצר ללא עזרה חיצונית של מקרן קול וסאב שנרכשים בנפרד.

בכל הקשור לגיימינג, כאן ההבדלים דקים יותר. בעוד כולן תומכות רשמית בפורמטי VRR (variable refresh rate) ו- ALLM שמאפשרים להגדיר באופן אוטומטי את המצב האידיאלי לצפייה חלקה בתוכן עם קצב התרחשות מהיר כמו בקונסולת משחקים, רק TCL וסמסונג תומכות ב- Free Sync. לסמסונג יש גם סרגל גיימינג ייעודי שאין לאחרות.

למרות האמור לעיל, בדומה לאודיו, גם תמונה היא עניין של טעם. לכן אני מאמין שאין ברירה. על מנת לקבל החלטה מושכלת מהו הדגם שמתאים לצרכים שלכם, כדאי מאד לצפות בהם בעיניכם בטרם תקבלו החלטה על שדרוג.

סיכום

TCL קיימת בישראל כבר מספר שנים, ולמרות שהיצרן והיבואן אינם משקיעים בתקציב פרסום גבוה כמו המתחרות, נתח השוק של TCL גדל בקצב מעורר התפעלות. היצרן עשה קפיצת דרך משמעותית על ידי ההטמעה של טכנולוגיית המיני לד, ובכך העמיד את עצמו בשורה אחת עם היצרניות המובילות LG וסמסונג. הטכנולוגיה הזו מביאה את ה- C825 להציג קונטרסט תמונה גבוה במיוחד, עם יכולת הארה חזקה משמעותית בהשוואה לטלוויזיות הלד מהדורות הקודמים. הוסיפו לזה את ממשק האנדרואיד TV האינטואיטיבי ומהיר התגובה, תמיכה בשלל פורמטים של תמונה וסאונד, מקרן קול וסאב מובנים מתוצרת אונקיו, עמידה בתקני גיימינג מגוונים שקיימים במסכי גיימרים ייעודיים, עיצוב נאה, שלט נוח, מצלמה מובנית, עוזרת קולית, פיענוח פורמטי אודיו מתקדמים, וקיבלתם תשובה לשאלה מדוע TCL גדלה בעולם בקצב כה נמרץ בשנים האחרונות, והפכה ממש לאחרונה ליצרנית המובילה של טלוויזיות המותג הפרטי Amazon TV.

לכן במידה ואתם מחפשים תמורה גבוהה לכספכם ואינכם נוהים אחרי מותגים מנצנצים עם תקציבי פרסום עטורי ידוענים, אלא שופטים מוצר ביחס לביצועים נטו, שווה שתתרשמו מה- TCL C825 בטרם תקבלו החלטה על שדרוג.

יבואן: אס ג'י (S G)

מחיר: 9,850 ש"ח

 

מעבר לתגובות בפורום