זה רשמי – סאני מדווחת על ירידה במכירות סלולר בשנת 2023

תמיר עיואן
11-03-2024 20:17

בדו"ח התקופתי שפירסמה סאני אתמול לבורסה, היבואן הרשמי של מוצרי הסלולר של סמסונג בישראל, היא מדווחת על ירידה של כ-15% במכירות של טלפונים סלולריים. פעילות הטלפונים הסלולריים של סאני בישראל, מהווה כ- 75% מסך הכנסותיה. נזכיר שסמסונג נוהגת להשיק מידי שנה גרסאות חדשות למוצרי הדגל שלה, במועדים שונים של השנה. במהלך שנת 2023 השיקה סמסונג את סדרת ה- S23 ובאוגוסט את הטלפונים המתקפלים מסדרת ה- Z. בנוסף, הושקו טאבלטים ושעונים חכמים.

פילוח הכנסות מוצרים ושירותים

פילוח הכנסות מוצרים ושירותים. מקור – דו"ח שנתי 2023 של סאני לבורסה

תוקף הסכם היבואן הרשמי בין סאני לסמסונג יפוג בסוף שנת 2024, ולא ברור מדוע לא צוין בדו"ח כי החברות פועלות לחידושו של ההסכם, והאם הדברים לא נכתבו בדו"ח לאור ביצועי המכירות. בהקשר זה חשוב לציין שסאני מציינת "במקרה של אי עמידה, במשך שנתיים קלנדריות רצופות, ביעדי המכירות השנתיים, תהיה לסמסונג הזכות להביא את ההסכם לידי סיום".

סאני מציינת בדו"ח שתחום פעילות הסלולר דווקא אופיין בשנים האחרונות עד לפרוץ מגיפת הקורונה בגידול כמותי בהיקפי מכשירי הסלולר הנמכרים בישראל, בעיקר לאור ביטולו של מס הקניה על מוצרי סלולר החל משנת 2017. בנוסף, העבודה והלימודים מהבית, ולאחר מכן העבודה ההיברידית, הביאה רבים לרכוש טאבלטים, ולמרות זאת כאמור, התוצאות לשנת 2023 אינן משביעות רצון. התחרות הקשה בין סמסונג לאפל ושיומי, נותנת את אותותיה, ולראיה מציינת סאני ש"כניסתם של מותגים חדשים (בעיקרם סיניים) הפעילה לחץ על שיעורי הרווחיות ממכירת טלפונים סלולריים". התוצאה לא איחרה לבוא: הרווח הגולמי של סאני ממכירות סלולר עמד בשנת 2023 על כ- 11.5%, ירידה של 3% משנת 2022. סאני מוסיפה גם ש"רשתות קימעונאיות שהינן לקוחות של החברה (כדוגמת באג) ואשר משווקות בין היתר מכשירים סלולריים, הפכו בעלים של זיכיונות לייבוא של מכשירים סלולריים". סאני מתכוונת כמובן שבאג הפכה ליבואן של מותגי הסלולר Nothing ו- Realme. לדבריה גם מלחמת 'חרבות ברזל' הביאה לצימצום זמני בהיקף הפעילות של החברה בקניונים ובמרכזים מסחריים, וכן בקיטון משמעותי בהיקף המכירות בדיוטי פרי ובאילת.

סאני מציינת שלמרות שאין בידיה נתונים מדויקים בדבר נתח השוק שלה, היא משערת שמדובר בכ-45% מכלל המכשירים הסלולריים שנמכרו.

מהתעמקות בנתוני המכירות לפי רבעון, עולה שהירידה במכירות היתה לכל אורך שנת 2023, ולא נבעה דווקא ממלחמת חרבות ברזל.

מקור – דו''ח שנתי 2023 של סאני לבורסה

מקור – דו"ח שנתי 2023 של סאני לבורסה

למרות הירידה במכירות, חילקה סאני בשנת 2023 דיבידנדים בסך 90 מיליון ש"ח, וזאת לעומת 50 מליון בשנת 2022.

ברקע הירידה במכירות מוצרי הסלולר של סמסונג, חלה מהפכה בראש טבלת המכירות העולמית כש-IDC פירסמה שמובילת המכירות בסלולר לשנת 2023 היא אפל. מאז שנת 2010 היתה סמסונג בפסגת שוק הסמארטפונים, וכעת כאמור המצב השתנה. ההסברים לכך הם שחברות כמו שיומי צמחו מאד על חשבון סמסונג, מה שהוביל לידי כך שהמנצחת הגדולה היא אפל. בנוסף, אפל היא היחידה מבין שלוש החברות המובילות במכירות, שנמצאת במגמת צמיחה במכירות.

טבלת מכירות עולמית – מקור אתר IDC.com

טבלת מכירות עולמית – מקור אתר IDC.com

מעבר לתגובות בפורום
M
michael123
חבר משקיען
למרות הירידה במכירות, חילקה סאני בשנת 2023 דיבידנדים בסך 90 מיליון ש"ח, וזאת לעומת 50 מליון בשנת 2022.

זה מאוד אופייני כאן..
T
Tamir Ivan
כתב האתר
הי מיכאל,
אכן חלוקת הדיבידנדים לאורך שנת 2023 היתה בולטת בניגודה למגמת המכירות. נקווה שהטמעת ה- AI בסדרת ה- S24 והשקת המתקפלים הצפויה בהמשך השנה, תשנה את המגמה.
M
michael123
חבר משקיען
הי מיכאל,
אכן חלוקת הדיבידנדים לאורך שנת 2023 היתה בולטת בניגודה למגמת המכירות. נקווה שהטמעת ה- AI בסדרת ה- S24 והשקת המתקפלים הצפויה בהמשך השנה, תשנה את המגמה.

AI אבל לא עובד עם עברית גם למעשה כל הבסיס הידע, לא כך?
T
Tamir Ivan
כתב האתר
AI אבל לא עובד עם עברית גם למעשה כל הבסיס הידע, לא כך?
לא מדויק. בחלק מהאפליקציות הוא דווקא כן עובד בעברית. לדוגמא, הדגימו לנו באירוע כתיבת הודעה שלא מנוסחת היטב בעברית, וה-AI יודע לכתוב אותה מחדש במספר סיגנונות, והכל בעברית.
T
Tuta
אוהב את התחום
מרבית ה-CHAT BOTS (כולל CHATGPT ו- GEMINI) עובדים היטב עם עברית. ה-BOT שעובד בצורה הטובה ביותר בעברית הוא CLAUDE. במנועים עצמם אין שום מגבלה (לפחות בכל המנועים הראשיים) ומרבית החברות מאמנות את ה- BOTS שלהם עם תוכן בעברית.
T
Tamir Ivan
כתב האתר
אכן, מההתנסות הקצרה שלי במהלך אירוע ההשקה של ה- S24, גם כשנכתבו לו משפטים מורכבים ושגוים תחבירית, הוא סידר אותם נכון, במגוון אפשרויות התנסחות, לבחירת המשתמש. בנוסף, יכולתי בעזרת ה- S24 לתקצר מאמרים שמקורם בעברית, בכמה bullet points בעברית, תוך שימוש במילים שלא היו במאמר המקורי. לדוגמא, לקחתי את הסקירה הבאה של טלוויזית TCL, שהיא ארוכה במיוחד, וה-AI המובנה ב- S24 תיקצר לי את המאמר בכ-12 משפטים מדויקים. ההפתעה שלי היתה שכאשר קראתי את התקציר של ה-AI, התברר לי שהוא השתמש במילים אחרות מאלו שאני כתבתי בסקירה.
כלומר התיקצור שמבצע ה- AI אינו סתם בחירה של משפטי מפתח מרכזיים במאמר. הוא ממש יודע לסגנן משפטים מחדש, וזה כבר חדשנות אמיתית.