SanDisk Extreme Pro v2 SSD 1TB במבחן
בעידן בו מידע כה רב שמתעד רגעים בלתי חוזרים בחיינו הופך דיגיטלי, חשוב לחשוב רגע על החלופות לגיבויו. בשוק קיימות אפשרויות כה רבות לאחסון מדיה, החל מכוננים מכאניים ניידים, SSD ועד דיסק און קי. חלקנו אפילו בוחר לאחסון את המידע החשוב בסלולרי, מכיוון שהוא איתנו בכל מקום. אחרים מוצאים כונן SSD חיצוני נוח ביותר לצרכי אחסון בשל היותו נייד ובעל נפח אחסון ענק. אצל אחדים מאיתנו הוא מהווה "ארנק" אחסון לקבצים חשובים ביותר, שניתן לשאת לכל מקום. ניתן לאחסן בו גם קבצים ענקיים, מסמכים, תעודות גמר, תוצאות בדיקות רפואיות, תמונות ווידאו שמתעדים רגעים חשובים בקריירה המקצועית, כמו גם בחיי המשפחה.
אז מדוע הבחירה ב- SSD עדיפה על כונן קשיח נייד? כוננים קשיחים כוללים מגשי אחסון מסתובבים, הם איטיים ופגיעים יותר מכונן SSD שאינו מכיל חלקים נעים. משכך, הבחירה בכונן SSD כפתרון נייד תהיה עדיפה. גם מבחינת מהירות, כונן SSD עדיף, מכיוון שהוא הרבה יותר מהיר בקריאה ובכתיבה על פני מקבילו המכאני.
סנדיסק (SanDisk)
כידוע לרבים, סנדיסק היא עוד גאווה ישראלית. החברה נוסדה בשנת 1988 על ידי אלי הררי, וכבר בשנת 1991 ייצרה את כונן ה- SSD הראשון במארז בגודל 2.5 אינטש עבור IBM. לכונן הייתה אז קיבולת של 20 מגה בייט, ומחירו היה 1,000 דולר. בשנת 2016 היא נרכשה על ידי ענקית הדיסקים הקשיחים דאז, Western Digital, וכיום היא מהווה המותג שלה למוצרי זיכרון הבזק (פלאש), כולל כרטיסי זיכרון, כונני הבזק בחיבור USB וכונני SSD. נכון ל- 2019, וסטרן דיגיטל הייתה היצרנית הרביעית בגודלה של זיכרון פלאש. מבחינתי בכל אופן, היא שם נרדף למותג אחסון נתונים, כשם שפריג'ידר הוא שם נרדף למקרר וקרטיב שם נרדף לקרחון.
Extreme Pro v2 SSD 1TB
כשאוחזים את ה-Extreme Pro v2, קשה שלא להשתאות כמה הוא קטן. עם מידות של 1 על 6 על 11 ס"מ מפליא כיצד מידע כה רק נכנס בו. האמת שבפועל הנפח האפקטיבי לרכיב האחסון קטן עוד יותר. מבחינת עיצוב, הוא נראה כמלבן שחור דקיק וקטן, עם פינות מעוגלות, מסגרת כתומה ודפנות משופעות. יש לו לולאת כתומה בפינה אחת, שמאפשרת לחבר לה שרוך או שאקל. באחד הצדדים יש כניסת USB 3.2 Gen2 x2, כך שמבחינת מהירות העברת נתונים הוא מנצל את חזית הטכנולוגיה.
מלבן שחור דקיק וקטן עם פינות מעוגלות
מבחינת נפחים, המוצר זמין בגדלים של 1,2 ו- 4 טרה.
דיסק נייד משולב עם מארז אריג
עמידות למים, אבק ונפילות
מבחינת עמידות, ל-Extreme Pro v2 יש עמידות בתקן IP55, ומשכך הוא עמיד באופן מסוים במים ובאבק. הוא לא אמור להיות עמיד בטביעה במים, בין השאר מכיוון שפתח חיבור ה- USB-C פתוח ואינו מוגן לחלוטין, אבל הוא כן עמיד בהתזה אקראית של שפריץ מים למשך 3 דקות, אולם הוא חייב להיות נקי ויבש לפני השימוש. בנוסף, הוא עמיד בנפילה מגובה של עד 2 מטרים, הודות למסגרת אלומיניום משולבת בגומי.
עמידות במים ואבק
חומרה
ל-Extreme Pro v2 יש כניסת USB-C התומכת בתקן USB 3.2 Gen 2. היצרן מציין שהכונן תומך במהירות קריאה וכתיבה מקסימליים של עד 2,000 מגה בייט לשניה. בנפח אחסון של 1 טרה, ומימדים מיניאטוריים כאלה, ניתן לאחסן בו כמעט אינסוף מידע בנוחות ללא חשש מיידי שנמלא אותו לחלוטין. המוצר כולל אחריות לחמש שנים, זמן ארוך ונדיב, המבהיר כמה היצרן מאמין במוצר שלו.
כונן SSD בחיבור USB-C Gen 3.2
מהירות
לעומת גרסת ה-v1 שמהירותה המקסימלית הייתה עד 1,050Mbps, המהירות המוצהרת של ה- v2 היא כפולה, כלומר עד 2,000Mbps.
בבדיקה עם התוכנה החינמית Crystal DiskMark שניתן להוריד אותה בקישור הבא, ה-Extreme Pro v2 סיפק מהירות קריאה מקסימלית הדומה לזו עליה מצהיר היצרן בקריאה ובכתיבה.
קריאה וכתיבה מהירים במיוחד
סיכום
ה-Extreme Pro v2 של סנדיסק הוא SSD נייד מעוצב ועמיד, עבור אלו הנדרשים לאחסון נייד ועם זאת נפחי יותר מדיסק און קי. אחד הדברים שחשובים לי כמי שרוב חייו המקצועיים והמשפחתיים מצויים במדיה דיגיטלית, הוא מוצר שישמור לי על המידע האישי ללא תקלות. עם נפח אחסון גמיש כל כך, בפרק הזמן שבחנתי אותו הוא פעל ללא תקלות. המדידות הניבו מהירויות קריאה וכתיבה מהירות כפולות מהדור הקודם.
אז אם גם אתם נדרשים לאמצעי אחסון קטן מימדים, מהיר, בעל משקל נוצה, עמיד בפני מים, אבק ונפילות, בליווי תוכנת הצפנה וכל זאת בנפח אחסון גדול, ה- Extreme Pro v2 SSD של סנדיסק עשוי להיות מועמד ראוי.
יבואן: בנדא
מחיר: 670 ש"ח