Samsung Z Flip 4 במבחן

תמיר עיואן
26-10-2022 09:11

אם יש אביזר שאני מזוהה עימו, זה נרתיק הטלפון המגושם שתלוי לי על החגורה במכנס. אין דבר פחות אופנתי מזה, אבל בעידן בו הסמארטפון תופס את כל הכיס הפנימי של המכנס, חלק מאיתנו רואה בנרתיק החיצוני הזה הכרח. לכן, רבים מאיתנו מפנטזים על היכולת לקפל את הסמארטפון, שעם האבולוציה שלו הפך גדול יותר ויותר. לכן איחסונו בכיס המכנס הופך כמעט בלתי אפשרי.

אם בעבר הטלפונים הסלולריים התחרו ביניהם מי זעיר יותר, כיום המגמה הפוכה: עם השנים המסך שלו גדל והופך אותו לענק וממסורבל יותר.

המכשיר המתקפל הראשון היה הסטאר טק של מוטורולה, שלראשונה השתמש במונח wearable device - מכשיר לביש שמתקפל לגודל של צדפה, במחיר מפוצץ של כ- 8,000 ₪. לא פלא שמאז הושק בשנת 1996, נמכרו ממנו עשרות מליוני יחידות, במחיר התחלתי של כ- 1000 דולר, והוא זכה בתואר אחד מששת הגאדג'טים המוצלחים ביותר ב- 50 השנים האחרונות.

מאז עשתה סמסונג את הבלתי יאומן והשיקה את הסמארטפון המתקפל, עברו מספר דגמים. בשנה שעברה בחנתי את ה- Z Flip 3, שלאורך כל השימוש בו חשתי שזה בדיוק מה שהיה חסר לי בסלולרי הנוכחי – קיפול לחצי! השנה היא הוציאה גרסה משופרת, בדמות ה- Z Flip 4.

דור הולך, ודור בא

דור הולך, ודור בא

סמסונג

באירוע ההשקה לעיתונאים, הוצגו המכשירים המתקפלים שמציעים חוויית שימוש חדשנית עם ביצועים משודרגים. הדור הרביעי של סדרת Galaxy Z ממשיך לפרוץ את הגבולות המקובלים ומאפשר למשתמש לשלוט כמעט בכל היבטי המכשיר לשדרוג חוויית השימוש ביומיום.

גיא היבש, מנהל חטיבת המובייל של סמסונג בישראל, ציין שבשנה שעברה מכרה סמסונג כ-10 מיליון מכשירי Fold 3 ו-Flip 3, ואילו בישראל נמכרו עשרות אלפים ממכשירים אלו. בנוסף, למרות שסדרת ה- S מהווה סדרת הדגל של סמסונג, מכשירי ה-Fold וה-Flip הופכים משמעותיים יותר בנתח השוק שהם תופסים.

סמסונג Z Flip 4

ה- Z Flip 4 מהווה רק את הדור השלישי של מכשיר ה- Flip, למרות שעל פי שמו נראה כאילו הוא דור רביעי, וזאת כדי להתיישר עם השם Fold 4 של אחיו הגדול, שבאמת קדמו לו 3 דורות. הדבר הראשון שה-Z Flip 4 גרם לי לעשות, הוא פשוט להיפתר לחלוטין מהנרתיק הייעודי שהייתי מעביר ממכנס אחד לאחר. הוא פשוט לא נדרש יותר, מכיוון שמעתה לא מרגישים יותר את הטלפון בכיס! יותר מכך, אם בעבר חגורה היתה הכרח, כיום אני כבר לא חייב חגורה על המכנס.

עיצוב

גוף המכשיר והציר שלו, עשויים מאותם חומרים קשיחים, שסמסונג מכנה Armor Aluminum, סגסוגת אלומיניום המחוזקת במתכות אחרות. כתוצאה מכך, המתיחה והקיפול שלו מרגישים כאילו מדובר בחלק אחד, ולא בשניים.

למסך יש קפל רך באמצע שברגע הראשון נראה מוזר, אולם מתרגלים אליו מהר מאד. לי הוא לא הפריע או הסיח את הדעת כשהצג דלוק.

הקפל במרכז המסך

הקפל במרכז המסך

תשומת הלב שהמסך לא מתקפל לחלוטין, אלא מתעגל באיזור הקיפול, כך שהוא עדיין שומר על מבנה אחיד. בנוסף, נשמר רווח באיזור הקיפול, בין שני חלקי המסך, על מנת שצד אחד לא יגע באחר. זו ללא ספק טכנולוגיה שגורמת לרבים להשתאות למראה שלה.

הרווח במרכז המכשיר

הרווח במרכז המכשיר

בהשוואה ל-Z Flip 3, ה-4 כולל גימור מט, והמסגרת סביבו שטוחה יותר. בנוסף, הציר המרכזי של המכשיר מעט קטן יותר, והזכוכית שמצפה אותו מרגישה יוקרתית יותר.

כדי לפתוח ולסגור את ה-Z Flip 4 יש להשתמש בשתי ידיים, בניגוד לסטאר טק, עימו ניתן היה לענות ולסיים שיחה באמצעות פתיחת הקלפה וסגירתה ביד אחת. בנוסף, לפתיחה ולסגירה של הסטאר טק התלווה צליל מיוחד, מעיין טריקה של טלפון. ב-Z Flip 4 הפתיחה והסגירה שקטים, אולם ניתן באמצעותם לענות לשיחה ולסיימה. אם יש לכם אפליקציה לסינון שיחות כגון True caller, לא תראו את החיווי במסך המישני, והמענה יבוצע אוטומטית לכל שיחה.

מסך

המסך המתקפל של המכשיר הוא OLED עם קצב ריענון של 120 הרץ שיכול לרדת עד למינימום של 1 הרץ, לחיסכון בחשמל, רזולוציה של 2640x1080 וגודל של 6.7 אינטש, כולל זכוכית דקיקה מסוג Gorilla Glass Victus, שהיצרן שלה טוען שהיא חזקה יותר מ-Gorilla Glass 6.

ציטוט מאתר היצרן Corning:

"In lab tests, Gorilla Glass Victus achieved drop performance up to 2 meters when dropped onto hard, rough surfaces. Competitive aluminosilicate glasses typically fail when dropped from less than 0.8 meters. Gorilla Glass Victus also surpasses Gorilla Glass 6 with up to a 2x improvement in scratch resistance. Additionally, the scratch resistance of Gorilla Glass Victus is up to 4x better than competitive aluminosilicate glasses."

הרעיון של זכוכית מתקפלת מהווה ללא ספק עוד שבירת מוסכמה.

צג חיצוני

בשל היותו מתקפל, סמסונג התקינה מסך תצוגה נוסף בשליש החלק החיצוני, לצד המצלמות האחוריות. לצג זה משפר שימושים נוחים: לקרוא הודעות טקסט נכנסות, לצפות בצילום סלפי ולשלוט בעוצמת השמע. לדוגמא, במידה ותקישו פעמיים על לחצן סורק טביעות האצבע, הצג החיצוני ישמש כצג לצילום סלפי. על מנת לבדל אותו ממכשירים אחרים, תוכלו להשתמש בתמונה שלכם כרקע לצג זה.

צג חיצוני רב שימושי

הקשה על הצג החיצוני מאפשרת להחליק ימינה ושמאלה על מנת לצפות במגוון התראות כגון מיילים, הודעות, יומן, מזג אויר וכו'.

חומרה

המכשיר כולל את המעבד Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform שקיים גם הותקן באחיו הגדול, Fold 4. המסך המתקפל הוא AMOLED עם נתונים זהים ל- Z Flip 3, כלומר קצב ריענון של 120 הרץ וגודל של 6.7 אינטש. המאיץ הגרפי שודרג מ- Adreno 660 ל- Adreno 670, אבל ה- RAM נותר 8 ג'יגה, וגם הזיכרון 128 ג'יגה לא ניתן להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון.

נתוני חומרה על פי אפליקציית Geekbench 5

נתוני חומרה על פי אפליקציית Geekbench 5

הסוללה גדלה בהשוואה ל- Z Flip 3 מ- 3300 ל- 3700 מילי אמפר, פחות רזה, ואמנם חשתי שהיא מתרוקנת לאט יותר. למרות האמור, בתום יום עבודה תידרשו להטעינה מחדש. בנוסף המכשיר תומך בטעינה מהירה של מטענים בהספק של 25 וואט, ומאפשרת לטעון אותו ל-50% תוך כ-30 דקות כשהסוללה ריקה לחלוטין. ניתן לטעון אותו גם בטעינה אלחוטית ואפילו להשתמש בו כמטען אלחוטי בטעינה הפוכה, כלומר תוכלו להטעין את האוזניות שלכם באמצעות הסלולרי!

תוצאות בדיקת ביצועים באמצעות אפליקציית Geekbench 5 מצביעות על כך שכ- Single-Core ה- Z Flip 3 איטי יותר מהגלקסי S21 Ultra, אולם ב- Multi-Core הוא מהיר יותר ממנו.

גם המצלמות ב- Z Flip 4 לא השתנו בהשוואה ל- Z Flip 3, המימדים נותרו כמעט כפי שהיו, ואפילו המשקל שלו כמעט ללא שינוי (כבד יותר ב- 5 גרם). המצלמה הראשית נותרה בגודל 12 מגה פיקסל f/1.8 ולצידה מצלמה אולטרה רחבה גם כן בגודל 12 מגה, f/2.2. מצלמת הסלפי נותרה בגודל 10 מגה, f/2.4. למרות האמור, החיישן במצלמה הראשית ב-Flip 4 מספק תמונות בהירות יותר ב-65% מה- Z Flip 3, שיפור מינורי מאוד ביחס לדור הקודם, ובודאי לא מיועד להוות תחרות מול המצלמות ב- Galaxy S22 Ultra.

עם זאת, הצג של ה-Z Flip 4 יכול לרדת עד ל-1 הרץ, ולא למגבלה של עד 10 הרץ שהיתה ב-Z Flip 3.

עמידות למים

בהתאם לטרנד לפיו כל מוצר טכנולוגי שמושק כיום עמיד למים באופן כזה או אחר, בדומה לדור הקודם, גם ה- Z Flip 4 עמיד על פי תקן IPX8, כלומר מותר לטבול אותו במים מתוקים בעומק של עד 1.5 מטרים, למשך עד 30 דקות, אולם הוא אינו עמיד בפני אבק.

סורק טביעות אצבע

סורק טביעות האצבע שנמצא בצידו הימני של המכשיר מאד רגיש ומהיר: החלקה או הצמדה קלילה של האצבע עליו פותחת מיד את נעילת המסך. בנוסף, יש לו שימוש נוסף: לחיצה עליו גם פותחת וסוגרת את המסך. עם זאת, הוא פחות מתאים לשמאליים, מכיוון שמאלץ להשתמש ביד ימין לצורך פתיחת הנעילה.

סורק טביעות אצבע מתחת ללחצני עוצמת השמע

סורק טביעות אצבע מתחת ללחצני עוצמת השמע

מערכת הפעלה

ה- Z Flip 4 מריץ כמובן אנדרואיד 12, ולכן מספק חווית המשתמש עדכנית ביותר. הוא מהיר מאד בתגובות, מה שהופך את חווית השימוש למענגת.

בנוסף לכך, סמסונג מתחייבת שה- Z Flip 4 יקבל עדכוני אבטחה לפרק זמן של לפחות ארבע שנים.

טעינה הפוכה

ה- Z Flip 4 יכול לשמש גם כמטען אלחוטי למכשירים אחרים. כך לדוגמא, תוכלו להטעין את האוזניות האלחוטיות ללא שימוש במטען קיר. כדי למנוע ריקון של של הסוללה, תוכלו לקבוע בתפריט המכשיר, את אחוז הסוללה המינימלי שמתחתיו תבוטל הטעינה ההפוכה. פשוט בוחרים בתפריט הנגלל העליון ב"שיתוף חשמל אלחוטי", והאפשרות עובדת!

Flex Mode

כדי להפוך את חווית המסך המתקפל (Flex Mode) למקסימלית, סמסונג עובדת במקביל עם מספר חברות על מנת להתאים את מערכת ההפעלה של גוגל ואפליקציות נבחרות. התאמות בוצעו במצלמה, בשיחות וידאו בטלפון, Google Duo, יו-טיוב, גלריית תמונות, ספוטיפי וסנאפ צ'אט - בכולן, קיפול חלקי של המכשיר, כלומר מצב Flex, יגרום לכך שהוידאו או התמונה במצלמה, יוצגו בחצי העליון של המסך, והסמלים או התפריט יעברו לחצי התחתון.

אם תפתחו את המסך באופן מלא, התצוגה תחזור למסך רגיל כפי שאנו מכירים במכשירים הלא מתקפלים.

ניצול אופטימלי של Flex Mode

ניצול אופטימלי של Flex Mode

התחממות

בדומה ל- Z Flip 3, גם ה-4 נוטה להתחמם בעת פעילויות מאומצות וגם בעת טעינה. לדוגמה, צפייה בסרטון ארוך ביו-טיוב, או טעינתו גורמת לו להתחמם משמעותית. גם לאחר שיחות טלפון ארוכות הוא מתחמם. יתכן שזה קורה בשל גודלו הזעיר שמקשה עליו לפזר את החום בתוכו.

חיסכו ואימצו

כמו ב- Z Flip 3, גם השנה אין במכשיר מטען קיר, אוזניות, או חריץ הרחבה לכרטיס Micro SD. כבל Type-C to Type-C נמצא באריזה, שעתה היא מאד דקיקה. החיסכון הכספי המצטבר ליצרן כמובן אדיר. במידה ותרצו בכל זאת לרכוש מטען, ניתן לרכוש אותו באתר סמסונג במגוון מחירים, עד 150 ש"ח.

תמחור

מחירו לצרכן של Z Flip 4 הוא 3,849 ₪ עם זכרון של 8 גיגה בייט ונפח אחסון של 256 גיגה בייט, כלומר כ- 100 ₪ יותר ממחירו של ה- Z Flip 3 בשנה שעברה.

סיכום

מבחינתי, ה-Z Flip 4 הוא לא עוד מוצר חדשני, אלא כזה שממש ישנה את אופן הלבוש של חלקכם. ממני הוא פטר את הצורך בנרתיק חיצוני על החגורה, ואיפשר לי לאחסן אותו בנוחות בכיס המכנס. אמנם המסך החיצוני לא תומך בתוכנות לזיהוי מתקשרים אנונימיים, כדוגמת True Caller, אבל הוא מתקפל בדיוק כפי שרצינו! אם חיפשתם נוכחות, קרוב לודאי שה-Z Flip 4 יספק אותה. למראה הסמארטפונים הבנאליים על השולחן, הוא שואב התעניינות מכל הסובבים וקשה מאד להתעלם ממנו. כמי שמסתובב עם נרתיק על החגורה, יכולתי בקלות להיפתר ממנו ופשוט לאחסן את ה-Z Flip 4 בכיס. הוא כמובן אינו מושלם, אבל חסרונותיו מתגמדים לנוכח העובדה שהוא מתקפל. נזכיר שגם הסטאר טק לא היה חף מחסרונות, ובכל זאת הפך בוננזה לאורך שנים רבות. גם השנה סמסונג מציעה לתקן שבר במסך, אבל בהוזלה של 300 ₪ ביחס לשנה שעברה, כלומר ב- 399 ₪ ללא מחויבות למסלול ביטוח. בקיצור, אם גם לכם נמאס מגודלו של הסמארטפון שלכם, נסו את ה-Z Flip 4, כי הוא עשוי לשנות גם את ההרגלים שלכם.

מחיר: 3,849 ₪

יבואן: סמליין

 

מעבר לתגובות בפורום