שעון סמסונג Watch 7 במבחן

תמיר עיואן
12-08-2024 09:59

אם טרם התחברתם לקונספט ששעון כבר מזמן לא עונדים רק כדי לבדוק את השעה, זה הזמן להתעורר. בשנים האחרונות החלו שתי מהפכות בעולם השעונים:

  • השעונים הרגילים האופנתיים נמצאים על סף היכחדות, בזכות השתלטותם של השעונים החכמים, כשבראשם אפל וסמסונג. לראיה, מותגי השעונים הנמכרים ביותר כיום הם אפל וסמסונג.

  • בעוד שבעבר השעונים המתקדמים נחלקו לשתי קטגוריות עיקריות: שעונים חכמים ושעוני כושר, כיום המצב שונה לחלוטין: חלק ניכר מהתכונות של השעונים החכמים "זולג" לשעוני הכושר, וההיפך: מותגי שעוני כושר החלו מטמיעים תכונות של שעונים חכמים. המטרה: לטשטש את ההבדלים ולנגוס בשתי הקטגוריות יחדיו.

כיום השוק הזה מתפוצץ מדגמים חדשים, של שלל יצרנים, המנצלים את הפונקציונליות של סמארטפונים, בשילוב חיישנים מתקדמים המוטמעים בשעונים. התוצאה היא ששעונים חכמים מהווים כיום האביזרים הלבישים הפופולריים ביותר בעולם. הצפי הוא להכנסות גלובליות של 50 מיליארד דולר בשנה הנוכחית, שווי שצפוי לעלות עוד יותר בעתיד.

מובילת השוק היא אמנם אפל, המהווה שחקנית בודדה בעולם ה- iOS, אולם בעולם האנדרואיד השוק הרבה יותר תחרותי. יצרניות אלקטרוניקה רבות הצטרפו לשוק השעונים החכמים תומכי האנדרואיד, והוציאו גרסאות משלהן. כך לדוגמא סמסונג, עם ה-Galaxy Watch, גוגל עם ה-Google Pixel Watch שלה, ו-Xiaomi עם ה- Mi Watch.

משנה לשנה הופכים השעונים הללו לבעלי ערך מוסף כה רב, שגם אם רציתם, כבר לא תוכלו להתעלם מהם. כך לדוגמא, הם מסוגלים לזהות פירפור פרוזדורים, תופעה ש-1 מכל 4 אנשים מעל גיל 40 צפוי לפתח במהלך חייו, יתר לחץ דם, מתח נפשי, דום נשימה בשינה, ומדדים רבים נוספים. ככל שאנו מודעים יותר לבריאות שלנו, הערך המוסף של מוצרים לבישים כגון שעונים חכמים, הופך רלוונטי יותר.

הצפי הוא שכ-225 מיליון אנשים ברחבי העולם ישתמשו בשעונים חכמים במהלך שנת 2024, מספר שצפוי רק לגדול עם השנים.

אלו מבינינו שטרם התחברו לטרנד ניטור מדדי הבריאות, יעשו שימוש בתכונות חכמות שהופכות את החיים לקלים יותר, כגון הצגה על השעון של שיחה נכנסת, הודעת טקסט ותשלום במגע באמצעות השעון.

למרות שהגבולות בין המותגים הולכים ומיטשטשים, מנסיוני מצאתי שלא כל השעונים החכמים או שעוני הספורט זהים בתכונותיהם. הם נבדלים לא רק בממשקים השונים שלהם, מגוון האפליקציות, והתאימות לאביזרים, אלא גם במידת הערך המוסף שהם מספקים למשתמש, ולכן כדאי לדעת במה להתמקד.

סמסונג

סמסונג אמנם כוכב מוביל בעולמות הסלולר והטלוויזיות, אבל החל מ- 2018 מבססת את מעמדה כמובילת שוק האנדרואיד גם בעולם השעונים החכמים, ומאז בכל שנה בחודשים יולי-אוגוסט היא משיקה סדרת שעונים חכמים. זו השנה השביעית בה סמסונג משיקה שעון חכם, באירוע שנסקר כאן, ביחד עם השקת המכשירים המתקפלים.

Watch 7

ה-Watch 7 הושק השנה בשלוש גרסאות: שתי גרסאות Watch 7 עם מסך 40 ו- 44 מ"מ, ושעון Watch 7 Ultra שכולל בנוסף גם תכונות עמידות גבוהות יותר ולחצן נוחות שלישי. כאחד שהולך כבר שנים עם שעון ספורט, מידי שנה אני משתוקק למצוא שעון אחר שיענה על החסרונות שקיימים בשעון שלי, ולכן שמחתי לקבל לידי את ה-Watch 7. מכיוון שכדי ליהנות מיתרונותיו כדאי לענוד אותו לאורך רוב היממה, בחרתי לסקור דווקא את ה- Watch 7 ולא את ה- Watch 7 Ultra העבה והמגושם יותר.

שעון חכם Watch 7

Watch 7

באריזה

באריזת ה-Watch 7 תמצאו את השעון, משטח טעינה מגנטי בחיבור USB-C למקור החשמל ומדריך קצר. בדומה לסמארטפונים שלה, סמסונג לא מספקת עם השעון שנאי לטעינת השעון.

תכולת האריזה

עיצוב

כאמור, לסקירה זו בחרתי דווקא את ה-Watch 7 אבל עם המסך הגדול יותר בקוטר 44 מ"מ, בצבע אפור בגרסת בלוטות', למרות שקיים דגם נוסף הכולל תמיכה ב- eSIM. הצבע האפור מספק לו מראה אלגנטי שמתאים גם לפעילות ספורטיבית וגם לעבודה. מבחינתי זהו גודל אופטימלי ליד של גבר, ולא נראה כמו צג ענק שמשתלט על פרק כף היד.

כמו קודמו, רצועות השעון ניתנות להחלפה מהירה באמצעות שיחרורם בלחיצה על לחצן במרכזה. כך נוכל להחליף בין רצועות בקלות בהתאם לצורך האופנתי.

ב-Watch 7 אין חוגה פיזית, אבל המעבר בין התפריטים אפשרי באמצעות חוגה דיגיטלית מובנית בתפריט. מארז האלומיניום ורצועת הספורט עשויית הסיליקון נעימים על העור, ובהתנסות עימה מצאתי שהיא נוחה גם לאחר שהתרטבה במים.

מסך ה- Super AMOLED ב- Watch 7בעל אותה הבהירות של קודמו (עד 2,000 ניטים), עוצמת הארה כה משמעותית שמסוגלת לשמש כפנס בעת הצורך. הקונטרסט שלו כה משמעותי שהצלחתי סוף סוף לקרוא בו טקסט קטן גם ללא משקפי קריאה. בנוסף, ניתן לשנות את גודל הפונטים בתצוגה. כמו קודמו, גם ה- watch 7 מאפשר הפעלת מסך תמידית, אבל קצב זלילת הסוללה שלו כה מהיר, שמצאתי שעדיף להישאר במצב החסכוני בו הצג כבה במידה ואינו בשימוש. גם הרזולוציה זהה לדגם הקודם, 480 על 480 פיקסלים.

החלקה על מסך המגע מאפשרת מעבר בין תפריטים. בהתנסות עם מסך המגע יכולתי להיווכח מפשטות המעבר בין תפריטים, מהבהירות הגבוהה שלו, ומכך שהמעבר בין אפליקציות חלק וללא תקיעות.

חומרה

ה- Watch 7 על דגמיו השונים, כולל מעבד משודרג של Exynos W1000 כפול ליבה עם 1.6 ו-1.5 ג'יגה הרץ מתוצרת סמסונג. מדובר בשדרוג מהמעבד שהיה ב-Watch 6 שהיה עם 1.4 ג'יגה הרץ. השעונים כוללים 2 ג'יגה RAM (כמו ב- Watch 6) ו-32 ג'יגה בייט זיכרון איחסון (לעומת 16 ג'יגה בדגם הקודם).

את החידוש האמיתי נמצא בשילוב שבין החיישנים המעודכנים והתוכנה ששינתה לי את חווית השימוש לחלוטין. אמנם רוב תכונות המדידה זהות ל-Watch 6, אבל ליבת החיישן שודרגה לדגם Three in one bioactive. תוסיפו לכך חיישני קצב לב אופטיים וחשמליים, חיישן ביו-אלקטרי שמודד התנגדות לצורך מדידות אחוז שומן בגוף, חיישני טמפרטורה ותאורה, מד תאוצה, ברומטר וג'ירוסקופ, וקיבלתם שלל בדיקות רלוונטיות ביותר לאנשים פעילים בכל גיל. עם עד לאחרונה היה נדרש לצורך ביצוען מספר מכשירים נפרדים, הרי שכעת כל שצריך הוא את השעון הדקיק של סמסונג.

סוללה

רציתם מסך איכותי ושלל מדידות? יש לזה מחיר. ל- Watch 7 יש סוללה בנפח 425 מילי אמפר, כלומר זהה לזו הקיימת ב- Watch 6. הטעינה שלו מבוצעת באמצעות משטח טעינה ייעודי מגנטי, פיתרון נוח מאד בהשוואה למתחרים שדורשים חיבור פיזי, אבל גם איטי יותר, בשל העברת האנרגיה בניצולת נמוכה יותר. בהתנסותי, טעינה מאפס ל-100% אורכת כשעה וחצי. בניגוד למצופה, השעון לא מתריע כשהגיע ל-100% טעינה, למרות שהוא כולל רמקול מובנה ואפילו מקושר לטלפון. שעה וחצי של טעינה הוא זמן רב, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא מיועד לענידה בלילה לניטור שינה, ויהיו מי שירצו לצאת איתו על הבוקר לפעילות ספורט. לכן, כדי שלא להמתין את כל השעה וחצי, מצאתי שנכון יותר להטעיו אותו 2 פעמים ביום, וכך להמתין פחות זמן בכל פעם למילוי הסוללה.

לטענת היצרן זמן העבודה המקסימלי של השעון הוא כ- 40 שעות, אבל בהתנסותי הסוללה נגמרת בקצב מהיר יותר. לאחר כשעתיים של פעילות ספורטיבית עם מסך כבוי, הסוללה יורדת לכ-75%. כשענדתי את השעון בהגדרת always on, הסוללה נגמרה עוד יותר מהר.

כמו קודמו, גם ה-Watch 7 מאפשר לעבור למצב חסכוני במידה ואתם רחוקים ממטען, באמצעות מעבר לתצוגה חסכונית, ביטול ה-Wi-Fi, ביטול הדלקת התצוגה עם סיבוב השעון, הפחתת מהירות המעבד והקטנת בהירות המסך. לכן חשוב לזכור שיש מחיר לתצוגה החדה והבהירה, לחיישנים שמודדים לכם פרמטרים כה רבים, ואפילו לשוחח דרכו בטלפון. בפרקטיקה תצטרכו להטעין אותו כל יום.

נדרש בטעינה יומית

נדרש בטעינה יומית

תאימות לאפליקציות חיצוניות

השנה סמסונג הרימה את הכפפה ועשתה סוף סוף את הברור מאליו: התאימה את ה- Watch 7 לאפליקציית כללית אקטיב, של קופת החולים הגדולה בישראל והמהווה כ-52% מכלל המבוטחים. עם זאת, לקוחות לאומית נותרו עדיין מאחור, ללא תמיכה כלל בשעוני סמסונג.

תמיכה באפליקציית כללית אקטיב, אולם לא בזו של לאומית FIT

תמיכה באפליקציית כללית אקטיב, אולם לא בזו של לאומית FIT

מערכת הפעלה

ה- Watch 7בעל מערכת ההפעלה Wear OS5 והממשק הייחודי UI 6 של סמסונג. שלל האפליקציות בחנות גוגל כה רחב ומגוון, שיש שם כל מה שחיפשתי. החל מ-Google Pay, דרך My Fitness Pal, דרך וואטסאפ ואפילו דפדפן מובנה.

חשוב שבעלי סמארטפונים ידעו שלמרות שניתן לקשר בין ה-Watch 7 גם לסמארטפונים שאינם של סמסונג, חלק מתכונות הניטור של המדדים הרפואיים יפעלו רק עם סמארטפונים של סמסונג, כיוון שאפליקציית Samsung Health Monitor לא נמצאת בחנות האפליקציות של גוגל, אלא רק בחנות האפליקציות של סמסונג, שזמינה רק לבעלי ה-Galaxy.

הניווט בממשק מבוצע על ידי שני לחצנים הממוקמים בצד ימין של ה-Watch 7: מקש בית ומקש חזרה, ובנוסף באמצעות החוגה הדיגיטלית המאפשרת לנווט במהירות בין התפריטים.

ממש כמו קודמו, גם ה-Watch 7 מנוהל באמצעות שלוש אפליקציות חינמיות של סמסונג. כדי להפיק את המיטב מהשעון, כדאי ששלושתן יותקנו בסלולרי שלכם.

  • Galaxy Wearable: מאפשר לעדכן את טפט התצוגה בשעון.

  • :Samsung Health האפליקציה שאוספת הנתונים שנמדדו על ידי השעון כגון מספר צעדים, דפוסי שינה, ופעילויות ספורט.

  • Samsung Health Monitor: האפליקציה שאוספת מדדים רפואיים כגון דופק, לחץ דם, מתח נפשי, דום נשימה בשינה וא.ק.ג לזיהוי פרפור פרוזדורים, עם דוחות שניתן לשלוח לרופא שלכם. מדידת דום נשימה בשינה כבר פעילה במדינות אחרות, ותתווסף גם בישראל בחודשים הבאים, לאחר קבלת אישור משרד הבריאות לפעילותו של ה- Watch 7 כמיכשור רפואי. לפיכך לא יכולתי לבדוק את תכונת הדום נשימה בשינה במהלך הסקירה.

לכן, מצאתי את עצמי עובר בין שלושתן על מנת למצות את המיטב מהשעון. להבנתי, במידה וסמסונג יאחדו בין שלושת האפליקציות לאחת, ניהול השעון עשוי להיות עוד יותר פשוט.

ניטור לחץ דם וקצב סינוס לזיהוי פרפור פרוזדורים

ניטור לחץ דם וקצב סינוס לזיהוי פרפור פרוזדורים

עמידות

ה- Watch 7 כולל דירוג IP68, כלומר עמיד בפני מים ואבק. העמידות הזו, שכיום מובנת מאליו, נוחה מאד במבחן היומיום, מכיוון שכך פשוט לא הורדתי אותו מהיד בשום שלב.

חווית שימוש יומי

ההגדרה הראשונית של ה-Watch 7 נוחה ואינטואיטיבית. עם הדלקתו, קופצת התראה בסמארטפון שהוא מזהה את השעון. מכאן הצימוד כבר מהיר. אם היה לכם בעבר שעון של סמסונג, תוכלו ליבא את כל ההגדרות מהדגם הקודם, כולל ה- Skin, שמהווה "הפנים" של השעון.

איתור מיידי של השעון על ידי הסמארטפון

איתור מיידי של השעון על ידי הסמארטפון

מהירות התגובה שלו גבוהה גם במהלך פעילות גופנית, בה נמדדים מדדי בריאות במקביל לתצוגה הרגילה. אפליקציות מגיבות מהר, המעבר בין מדידות גופניות זריז מאד בחוגה הדיגיטלית, כך שמבחינת תגובה הממשק מעל ומעבר לציפיותי.

אחד היתרונות של שעון חכם זו היכולת לענות לשיחות טלפון ישירות מהשעון. כך, במספר פעמים רב, עניתי לשיחות בעוד הסלולרי נמצא עמוק בכיסי. באחת הפעמים עמדתי בתור, עניתי לשיחה קצרה מהשעון, וכשסיימתי פנה אלי אדם מבוגר ושאל אותי "תגיד, אתה דיברת עכשיו לשעון?" השיחות אמנם ברורות, אבל כצפוי ממכשיר כה קטן, הרמקול המובנה מספק צליל חד בתדר גבוה.

מענה להודעות אפשרי גם בשעון, באמצעות תשובות מובנות, וכן בהקלדת או הקלטת הודעה. המקלדת בשעון מסוג T9, כלומר כל לחצן עם 3 אותיות, והן כה קטנות, שהסיכוי שאדם מבוגר יצליח לעשות זאת אינו גדול. קלט Speech to text פועל מעולה אבל רק באנגלית.

ניכר שסמסונג השקיעו מחשבה רבה על מנת שהשימוש בשעון יהיה כמה שיותר חוויתי. לדוגמא, השעון תומך במחוות, כגון מענה או דחיית שיחות טלפון והפעלת אפליקציות מסוימות באמצעות הנעת פרק כף היד. אני ויתרתי עליהן, פשוט מכיוון שאינני נוהג לדחות שיחות.

ניטור השינה וניטור הנחירות עובדים יפה, כל עוד עונדים את השעון על היד כל הלילה, והסמארטפון מוצב ליד הראש, כדי להקליט את הנחירות שלכם. מכיוון שהרצועה רכה ונעימה, מצאתי את השעון נוח לענידה גם בלילה. עם זאת, לעיתים הזזת היד גורמת לצג העוצמתי להידלק גם בלילה, וכך להאיר זמנית את החדר.

כדי התרשם ממדידת איכות השינה שלי, ענדתי ה-Watch 7 במהלך השינה למשך מספר שבועות. חיישן הטמפרטורה שלו מודד את טמפרטורת העור במהלך השינה, ממש כמו מדחום. עם ההתעוררות בבוקר, קיבלתי ציון לאיכות השינה, שהבהיר לי היא טעונת שיפור. מדד איכות השינה נקבע על ידי משך זמן השינה ומחזורי השינה. המשוב מזכיר ללכת לישון בשעה מתאימה, על מנת למטב אותה.

חווית שימוש בפעילות ספורטיבית

ה- Watch 7עוקב באופן אוטומטי אחרי הפעילות הגופנית, ואף מעודד אתכם לקום מידי פעם מהכיסא. אני מצאתי זאת מרענן, וכך זה הזכיר לי מידי פעם לקום, לעשות סיבוב ורק אז לחזור לשבת מול המחשב.

אם אתם עושים אימוני כושר מול הטלוויזיה, בזום או באימון מוקלט, ה-Watch 7 מסוגל להקרין את התצוגה שלו ישירות על מסך טלוויזיית הסמסונג שלכם. השעון מתחבר ל-SmartThings, מזהה מיד את המסך, ועם תחילת הפעילות הגופנית, ישאל אתכם אם להקרינו על מסך הטלוויזיה. מדובר בתכונה שבלעדית רק לשעוני סמסונג.

במידה ואתם נוהגים ללכת עם הכלבה, ה-Watch 7 יחשב את המרחק והקלוריות ששרפתם וינטר את הדופק. בשחייה מגוון המדדים המנוטרים רב יותר, וכוללים סגנון שחייה, מרחק, קצב, Swolf, ועוד. בנוסף, במהלך השחייה המסך ננעל אוטומטית בפני נגיעות מיקריות, וכך עצירת הפעילות תתבצע רק בלחיצה ממושכת על לחצן הבית.

במדידת הליכה השעון מכריז בכל קילומטר על הדופק הממוצע, ובכך מעודד להמשיך ללכת. המדידה נעצרת כשמפסיקים ללכת, חוזרת עם חידוש ההליכה, וכך מובטח שנקבל רק את הפעילות נטו, ללא מנוחות.

ניטור צעידה

ניטור צעידה

השויתי את המדדים ב- Watch 7 אל מול שעון הגראמין שלי, ומצאתי שה- Watch 7 מדויק מהגראמין בכל מדד: החל מהדופק שמדידתו בגארמין היתה פחות מדויקת, דרך מספר בריכות שבגארמין הוא מפספס בסגנונות כמו גב. ה- Watch 7 מצליח גם לזהות את סגנון שחייה (תכונה שלא קיימת בגארמין שלי) ומחשב את המהירות הממוצעת לכל בריכה.

ניטור פעילות שחייה בבריכה

ניטור פעילות שחייה בבריכה

 

ממש כמו קודמו, גם ה- Watch 7 מתקשה להפעיל את לחצני השליטה בתוך המים, וכדי ללחוץ לצורך פקודה, עליו לרוקן את המים מהלחצן, בטרם ניתן יהיה להפעיל אותו שוב. לכן מומלץ להתחיל המדידה בשעון בטרם הכניסה לבריכה.

כדאי לציין שהשנה ניתן להגדיל את גודל הגופן של תצוגת המדדים במהלך פעילות גופנית, ככל שתבחרו לצפות בפחות מדדים במהלך הפעילות, הגופן של כל מדד יראה גדול יותר. כך, גם מי שעושה פעילות גופנית כמו שחייה, בה המשקפת על העיניים מקשה גם על חדי הראיה שבינינו לראות את הפונט הקטן, יוכל לקרוא הנתונים בקלות.

גודל גופן גדל ככל שמוצגים פחות נתונים

גודל גופן גדל ככל שמוצגים פחות נתונים

לסיכום

את הסקירה הזו כתבתי לאחר זמן רב עם ה- Watch 7, מהסיבה שרציתי למשוך איתו כמה שיותר זמן. לאורך השנים עברו תחת ידי שלל שעוני ספורט, מה שהוביל אותי למסקנה שה- Watch 7 מהווה שעון הספורט החכם הטוב ביותר שיצרה סמסונג מאז ומעולם. שלל התכונות שכלולות בו מספקות ערך מוסף אדיר לכל בעל סמארטפון גלאקסי ולאלו שמחפשים שעון ספורט.

המתחרים הישירים שלו, כגון גראמין וסונטו, אמנם מותאמים לספורט, אבל חסרים את התכונות החכמות שעושות למשתמש את החיים לקלים במיוחד. תכונות כמו מענה לשיחות טלפון בשעון, הקלטת תשובה, Speech to text באנגלית, Google Pay ושלל תכונות אחרות, פשוט לא קיימות אצל המתחרים, שמתמקדים רק בספורט ושוכחים שרוב האנשים לא עושים ספורט כל שעות היום. בגארמין לדוגמא, יש אפליקציית תשלום, אבל היא מצומצמת למספר מועט מאד של בתי עסק.

אלו שמחפשים מוטיבציה להזיז את הגוף, ימצאו בו תמריץ בדמות מעקב אחר מגמות מדדי אחוז שומן ושרירים בגוף, קלוריות שנשרפו, ותזכורת להזיז את הגוף מידי פעם. אחרים שרוצים לבדוק את לחץ הדם, דום נשימה בשינה, חשד לפירפור פרוזדורים או איכות שינה, ימצאו בו פיתרון אופטימלי למדידה ראשונית שעשויה לתת מושג על מצבם הבריאותי. שפע התכונות שהוא מציע לצורך ניטור שינה ומדדי בריאות מעורר השתאות, מכיוון שמכשירי המדידה המקובלים לשם כך הרבה יותר נפחיים.

השיפורים מול הדור הקודם כוללים בעיקר מדדי בריאות נוספים, סנסור עדכני ושידרוגי תוכנה. המראה שלו אלגנטי, כך שהוא ניתן לענידה גם מידה ולאחר האימון רוצים להמשיך לפגישת עבודה. הוא כמובן אינו מושלם, מכיוון שמשך חיי הסוללה שלו מחייבים טעינה יומית ממושכת והלחצנים שלו לא פעילים כשהם טבולים בתוך המים.

לסיכום, אם חיפשתם שעון חכם המשלב מדידת אימוני ספורט ומדדי בריאות מתקדמים, ויש לכם סמאטרפון של סמסונג, ה- Watch 7 עשוי בהחלט להוות בחירה ראויה.

יצרן: סמסונג

מחיר: 1,299 ש"ח לגרסת בלוטות' 44 מ"מ

 

מעבר לתגובות בפורום